Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Izguba paketkov(packet loss)


hat
27.01.2006, 19:47
Na liniji se mi pojavlja izguba paketkov (do 8%) in internet deluje počasneje
Sem na cetrali Mirna Peč.
Sumim, da gre za preobremenjenost centrale(omrežja), saj se packet loss zmanjša po 24.00 in skoraj izgine.
Prosil bi za odgovor.
Primer testa s ping:
Statistika preverjanja dosegljivosti za 213.250.3.48:
Paketov: Poslanih = 1000, Prejetih = 937, Izgubljenih = 63 (6% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 664ms, Povprečje = 28ms

drnovurb
27.01.2006, 21:00
Sporoči mi podatke na PM pa bomo pogledali....pa ne pozabi pripisati, kam te lahko pokličem :rolling:

DoBri
29.01.2006, 10:50
Definitivno pada sum na interferenco s kakšno "sosedovo" linijo.

hat
29.01.2006, 11:54
Upam, da se bo rešilo.
Dej še enkrat poglej na kateri centrali sem. Moral bi biti na centrali v Mirna Peči (oddaljenost kot si rekel 1.4km), ne pa na Globokem, saj ne vidim nobenega v radiju 10km. Razen, če se centrala v Mirni Peči imenuje "GLOBOKO".
Hvala

hat
31.01.2006, 11:00
Izguba paketkov je še zmeraj ista kot prej(5%-8%). Iz telekoma me ni še noben poklical. Ali lahko preverite kako poteka odpravljanje napake in po potrebi napako še enkrat prijavite?
Hvala za odgovor

klemenr
31.01.2006, 13:01
Izguba paketkov je še zmeraj ista kot prej(5%-8%). Iz telekoma me ni še noben poklical. Ali lahko preverite kako poteka odpravljanje napake in po potrebi napako še enkrat prijavite?
Hvala za odgovor

Pozdrav,

Prosil bi vas, če sporočite vaše naročniške podatke.

lep pozdrav, Klemen Ramoveš

hat
31.01.2006, 13:17
Trenutno zgleda, da so se težave uredile. Če bo vse v redu tudi še jutri, mislim da so težave rešene.
Kljub temu vam bom poslal zasebno sporočilo z mojimi podatki, za nadaljno komunikacijo.
Mogoče sem bil preveč neučakan.
Hvala

drnovurb
31.01.2006, 16:16
Trenutno zgleda, da so se težave uredile. Če bo vse v redu tudi še jutri, mislim da so težave rešene.
Kljub temu vam bom poslal zasebno sporočilo z mojimi podatki, za nadaljno komunikacijo.
Mogoče sem bil preveč neučakan.
Hvala

Vsekakor bodite pozorni na nadaljne probleme. Kakor je meni znano, je bila napaka javljena Telekomu in verjetno so vam to sedaj uredili.

LP

hat
10.07.2006, 18:13
Packet loss se je spet pojavil, sicer v manjši meri kot prej 2-3%. Vendar je hitrost brskanja upočasnjena.
Prosil bi, če to prijavite telekomu.

storz
11.07.2006, 06:13
pokličite 0801000 -3, razložite situacijo in bodo dali prijavo na Telekom

druid
18.07.2006, 15:09
Packet loss se je spet pojavil, sicer v manjši meri kot prej 2-3%. Vendar je hitrost brskanja upočasnjena.
Prosil bi, če to prijavite telekomu.

lahko ste srečni da imate 2% izgube paketkov. Jaz sem šel še svojo povezavo testiran in piše 100% packet loss. Brskam po netu pa komajda, težave pa sem že napisal v svojem topiku.


moj ping test:
--- 195.210.242.232 ping statistics ---
10 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 8998ms
tale forum (ali okno za odgovor) mi je obračalo 10 minut

zubor
19.07.2006, 09:20
Hat zdravo!
Kje si našel "packet loss ", rad bi tudi sam preveril.
LP Borut

druid
19.07.2006, 09:49
zubor:
packet loss se najde v ping testinh. To naj te kakšen prijatel testia preko dosa ali pa na netu kaj najdi..
TUKAJ (http://www.dapyxis.com/support/ping.php?lang=)imaš ping test, samo svoj ip upiši pa te bo testiralo.
TUKAJ (http://whatismyip.com/) pa imaš napisan svoj IP naslov. Samo skopiraj pa prilepi odzgoraj na unem linku, v ukvirčku, potem pa samo prtisni ping now, pa ti bo spisalo tvo odzivni čas, in kolk paketkov je poslalo, kolk si jih dobil nazaj, kolk pa se jih je izgubilo. (To je packet loss-izgubljeni paketki)

rda
19.07.2006, 10:01
100% packet loss je zaradi tvojega firewalla :nonono:

Start -> Run -> (vpisi) cmd (stisni enter) -> (vpisi) ping file.siol.net (stisni enter) -> prilepi rezultate sem

zubor
19.07.2006, 10:43
Druid, hvala!
Evo, takole je pri meni, mislim, da je kar OK!!

PING 195.210.xxxxx(195.210.xxxxx): 56 data bytes
64 bytes from 195.210.xxxxx: icmp_seq=0 ttl=239 time=361.5 ms
64 bytes from 195.210.xxxxx: icmp_seq=1 ttl=239 time=358.4 ms
64 bytes from 195.210.xxxxx: icmp_seq=2 ttl=239 time=357.8 ms
64 bytes from 195.210.xxxxx: icmp_seq=3 ttl=239 time=368.9 ms
64 bytes from 195.210.xxxxx: icmp_seq=4 ttl=239 time=361.1 ms

--- 195.210.xxxxxping statistics ---


LP Borut
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 357.8/361.5/368.9 ms

druid
19.07.2006, 11:04
ja, imaš 350 ms, to je pač tvoj odzivni čas, jaz sem na istem..lepo bi bilo če bi imeli 200 ali manj!
rda: ja hvala, vem da je firewall, sm komaj pred 30 minutami zvedel. Sem inštaliral Zone Alarm pa firewall naštimu na high..hehe..
zdej pa mam uprašanje..kaj je firewall mogoče kriv da imam velik ping v igrah?

kle pa je moj rezultat ko sem pingal file.siol.net


Pinging baal.siol.net [193.189.160.43] with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=17ms TTL=123
Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=18ms TTL=123
Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=17ms TTL=123
Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=16ms TTL=123

Ping statistics for 193.189.160.43:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 16ms, Maximum = 18ms, Average = 17ms

hat
30.09.2006, 11:34
Spet imam težave z linijo. Imam težavo, da vse lučke na modemu gorijo, vendar se na siol ne morem povezati, napaka 678.
Ko pa se povežem, je ta mesec večkrat stanje tako kot recimo danes. Pojavlja se velik packet loss do 80%, hitrost linije je zato skoraj nič ali nič.

Večkrat sem že klical na 0801000, kjer javijo napako telekomu, a zaenkrat ne vidim izboljšave. Danes zjutraj so me celo prvič poklicali na kontaktno številko in rekli, da bodo poslali tehnika na teren. Upam, da res.

Tukajle je par ping testov:

Statistika preverjanja dosegljivosti za 213.250.3.48:
Paketov: Poslanih = 100, Prejetih = 19, Izgubljenih = 81 (81% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 22ms, Maksimum = 26ms, Povprečje = 23ms

Statistika preverjanja dosegljivosti za 213.250.3.48:
Paketov: Poslanih = 1000, Prejetih = 788, Izgubljenih = 212 (21% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 143ms, Povprečje = 24ms

Statistika preverjanja dosegljivosti za 213.250.3.48:
Paketov: Poslanih = 100, Prejetih = 69, Izgubljenih = 31 (31% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 220ms, Povprečje = 28ms

Statistika preverjanja dosegljivosti za 213.250.3.48:
Paketov: Poslanih = 100, Prejetih = 71, Izgubljenih = 29 (29% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 126ms, Povprečje = 26ms

Statistika preverjanja dosegljivosti za 193.2.1.87:
Paketov: Poslanih = 1000, Prejetih = 894, Izgubljenih = 106 (10% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 887ms, Povprečje = 26ms

Zadnji je nastal v času pisanja tega sporočila, ki sem ga komaj napisal.

SloCop
30.09.2006, 11:45
Pinging baal.siol.net [193.189.160.43] with 32 bytes of data:

Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=10ms TTL=123
Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=10ms TTL=123
Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=10ms TTL=123
Reply from 193.189.160.43: bytes=32 time=10ms TTL=123

Ping statistics for 193.189.160.43:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 10ms, Maximum = 10ms, Average = 10ms


Mamo eni srečo se men zdi :)

Oberst
30.09.2006, 21:30
pokličite 0801000 -3, razložite situacijo in bodo dali prijavo na Telekom

To so pa že navadne za***ancije!!!!!!! Pokličeš številko 116 za prijavo napake oni te naslovijo na 080 1000 pol pa klicariš kot zmešan :censored:
Pa :censored: a se ne morete nekako organizirat :censored:

gloris
01.10.2006, 13:12
To so pa že navadne za***ancije!!!!!!! Pokličeš številko 116 za prijavo napake oni te naslovijo na 080 1000 pol pa klicariš kot zmešan :censored:
Pa :censored: a se ne morete nekako organizirat :censored:
Včasih se je dalo tudi tako, da si klical direkt na 116, sedaj pa Telekomovci delajo samo na podlagi naloga izdanega s strani SiOLa. No, če imaš pri Telekomu še vedno njihovo telefonijo se te včasih vseeno usmilijo.

mckeky
02.10.2006, 17:20
C:\Documents and Settings\CLE-MAN>ping file.siol.net

Preverjanje dosegljivosti baal.siol.net [193.189.160.43] z 32 B podatkov:

Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 55ms TTL=122

Statistika preverjanja dosegljivosti za 193.189.160.43:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 4, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 55ms, Povprečje = 30ms

******mislim, da imam kar solidno.. Samo to povprecje... oz. min. in maksimum se mi zdi mal veliko???????

rda
02.10.2006, 17:23
4 paketki so premalo. Probaj:

ping -n 100 file.siol.net

pa pastaj rezultat.

mckeky
02.10.2006, 23:45
na... 40 sn jih daw.......

Preverjanje dosegljivosti baal.siol.net [193.189.160.43] z 32 B podatkov:

Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 24ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 43ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 48ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 32ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 21ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 23ms TTL=122
Odgovor od 193.189.160.43: bajtov=32 čas = 22ms TTL=122

Statistika preverjanja dosegljivosti za 193.189.160.43:
Paketov: Poslanih = 40, Prejetih = 40, Izgubljenih = 0 (0% izguba),
Povprečni čas v milisekundah:
Minimum = 21ms, Maksimum = 48ms, Povprečje = 23ms

mckeky
02.10.2006, 23:48
pa sej drugace pa sem ze enkrat jamral tule gor, da se moja powezawa cudno obnasa... lucka WAN pogosto utripa se dowgo za tem, ko napreimer ugasnem racunalnik...tk ko da bi u prazno neki podatki šiblai sem ter tja... pa tudi download ni vec tak kot je biw ucasih (max 130kb/s) .....zdej ne gre nad 110... (1024/256)

drnovurb
03.10.2006, 06:26
Pol pa poklič 080-1000 pa povej to, da bojo Telekomovcem dal v roke....da ti mal linijo preverjo... Čeprov če mene vprašaš 110kb/s še ni kriza sploh...

LP

mckeky
03.10.2006, 08:37
Sej sem povedo na 611 al 116 al kk je že :) :) .... U slusalki za telefon mi tudi sumi tak da se vcasih ne morem pogovarjat, pa so rekli da bodo najprej sumenje odpravli, da je lahko povezano z tem.... pa je ze skor en mesec od tega ko sn klico, pa ni nikjer spremembe