Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem f@st in emule


tehnoman
20.03.2006, 18:19
kako se nastavi NAT port forwarding, da bi emule delala na High ID.

Tommy Kebab
20.03.2006, 18:34
LAN servers, Add in to je to.

tehnoman
20.03.2006, 19:03
sem hvala

janik
22.03.2006, 18:45
To deluje če je računalnik povezan z modemom s kablom!! Wireles pa je še vedno LOW ID, kako nastaviti porte še za wireless???

drnovurb
22.03.2006, 22:53
Isto kot za LAN, ampak moraš pazit, kajti če ti DHCP vsakič dodeli drugačen ip, moraš vsakič na drug ip forwardat porte... Izklopi DHCP in ročno nastavi ip-je na lan oz. wireless kartici.

LP

janik
27.03.2006, 22:08
A mogoče ve kdo zakaj mi računalnik nonstop crkuje (moder zaslon), če sem na net povezan prek Wifi-ja? Če se priklopim na navaden kabel potem dela brez problema. To da naj bi bilo nekaj narobe z strojo opremo ne verjamem. Kajti problem se začne pojavljat samo ko imam prižgano eMulo!!?!?!? Če vlečem z mule preko kabla ni problemov. A je treba še kaj nastavi temu Sagemu??

LP

drnovurb
28.03.2006, 00:34
To je problem software-a na tvojem računalniku...

LP

Ursuss
01.06.2006, 10:36
LAN servers, Add in to je to.


Prosim te za malo bolj točen postopek.

hvala

drnovurb
01.06.2006, 10:54
Prosim te za malo bolj točen postopek.

hvala

RTFM

http://storitve.siol.net/fileadmin/useruploads/oprema/Komunikacijski_prehod/ADSL%20Sagem%20PRESS%20knjizica.pdf

Ursuss
01.06.2006, 11:32
To mi nič ne pove. Zanimajo me konkretne nastavitve (port ipd.). Kako pa je z varnostjo ob spreminjanju teh nastavitev?

lp

drnovurb
01.06.2006, 16:41
To mi nič ne pove. Zanimajo me konkretne nastavitve (port ipd.). Kako pa je z varnostjo ob spreminjanju teh nastavitev?

lp

Kateri port uporabljaš, najdeš v samih nastavitvah programa. Kako ga pa nastaviš na Sagemu, pa sem ti prej prilepil knjigico z navodili. Kar se pa varnosti tiče pa noben P2P program ni "varen".

LP

Ursuss
02.09.2006, 10:26
Meni pa še vedno ni uspelo odpreti port za emule-ko sem nastavil tisti port ki je napisan v emule je napisalo da to uporablja že drug program, emule testiranje portov pa javi napako...

lp

Ursuss
05.09.2006, 20:22
Dobil sem informacijo da so po defaultu vsi porti odprti...

lp

Tommy Kebab
05.09.2006, 20:54
emule/amule

P2P Yes TCP 4662 4662 192.168.2.xxx ppp0
P2P Yes UDP 4672 4672 192.168.2.xxx ppp0

Ursuss
21.09.2006, 23:10
Hvala obema, problem je bil v tem da sem imel javni port nastavljen na isto številko kot emule, zato mi je javilo da je ta port že v uporabi...

Kar se tiče tega javnega porta se pač da kar eno 4 mestno številko?

Zakaj je pri odpiranju portov potreben vnos IP računalnika?-si moram sedaj odpirat/forwardirat porte za vsak računalnik posebej?

Baje je priporočljiv izklop DHCP zaradi večje varnosti-ste vi to kaj spreminjali?

Je kaj na tem da lokalno omrežje predstavlja varnostno luknjo?

hvala

Ursuss
29.09.2006, 18:22
:dontknow:

dale
03.11.2006, 18:26
tudi jaz sem naletel na tezave pri nastavitvi sagema za emule:
LAN servers sem nastavil, kaj pa firewall - je treba kako odpreti porte?
hvala

dale
03.11.2006, 18:40
da si kar sam odgovorim: firewalla ni treba posebej nastavljat, ker se avtomatsko nastavi glede na lan servers.
cudno je le to, da mi emule ni hotel delovati (visok ID), dokler nisem zbrisal lan servers in jih spet vpisal. sagem...