Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Jakob Lorber - božji pisar


maksimiljan
11.04.2006, 14:18
Jakob Lorber se je rodil 22.julija 1800 v kmečki družini v Kaniži pri Jarenini, med Mariborom in Šentiljem, na Spodnjem Štajerskem, ki je tedaj pripadalo Avstriji. Oče Mihael Lorber je imel majhno posestvo, poleg tega pa se je ukvarjal tudi z glasbo, da je tako lažje preživljal družino. Jakob Lorber je obiskoval ljudsko šolo v Jarenini in tam v župnijski cerkvi tudi ministriral. Bil je zelo pobožen. Leta 1829 je naredil višji pedagoški tečaj za učitelja, vendar se je preživljal z glasbenimi nastopi in poučevanjem glasbe. 24. avgusta 1864 je umrl kot reven, a zelo veren človek.
V njegovem štiridesetem letu se je zgodilo tole:Ko se je zjutraj, 15. marca 1840, namenil, da bo sprejel častni poklic kapelnika v Trstu, je nenadoma, med opravljanjem jutranje molitve, zaslišal iz okolice srca, kot sam pravi, Kristusov glas, ki mu je govoril. Besede so zvenele kot ukaz: " Vstani, vzemi svoje pisalo in piši ! " In Lorber je ubogal. Z notranjo besedo, kot to imenujemo z verskozgodovinskim izrazom, mu je Gospod narekoval velikansko delo, ki ga danes označujemo z izrazom Novo razodetje. Obsega 25 večinoma zelo obsežnih knjig, to je okrog 20.000 strani rokopisa v nemščini, ki ga je Lorber pisal v stari gotici.
Novo razodetje Jakoba Lorberja odgovarja na vsa vprašanja. Lorberjeva duhovna podoba sveta temelji na čistem Kristusovem nauku in postavlja mikrokozmos, človeka - seveda najtesneje povezanega z mikrokozmičnim vesoljem - v središče Božjega stvariteljskega načrta. Utira nov dostop do univerzalnega razumevanja poduhovljenega, kozmičnega krščanstva, ki povezuje vero in znanost ter zmore premostiti prepad med duhom in materijo, med vero in znanjem.

Besedilo je prepisano z zadnje strani knjige Jakoba Lorberja JANEZOV VELIKI EVANGELIJ. Pravzaprav je to besedila na zadnji strani vsake Lorberjeve knjige.

Preden sem pred nekaj leti začel brati Lorberjeve kljige sem bil zagrizen ateist. Z branjem knjig, predvsem knjige BOŽJE GOSPODARJENJE in JANEZOV VELIKI EVANGELIJ ( do sedaj je pri založbi AVRA izšlo pet knjig J.V.E. ), pa sem spoznal Boga, začel sem verovati in našel sem smisel življenja na zemlji. Sedaj vem, da življenje na zemlji ni samo, da čim boljše živiš, da imaš čim več denarja in materijalnih dobrin, ampak predvsem, da se duhovno razvijaš, se ravnaš po Božjih zapovedih in se s tem pripravljaš na vstop v Božje kraljestvo.

Kaj pa Ti praviš na to ?

mataj
11.04.2006, 14:36
Jakob Lorber se je rodil 22.julija 1800 v kmečki družini v Kaniži pri Jarenini, med Mariborom in Šentiljem, . . . Zamenjaj "kmečki" s "proletarski", "božji" z "marskistični" itd in dobil boš tipičen življenjepis narodnega heroja :dontknow:

galeb
11.04.2006, 17:40
Kaj pa Ti praviš na to ?
Pravim, da je kanaliziral iz astralne ravni, kjer se nahaja mnostvo astralnih tvorb in posnetkov resnicnega dogajanja na visjih - duhovnih ravneh. Seveda se tam nahaja tudi veliko "Kristusov" in podobnih tvorb.
Velika vecina stikov z raznimi "Kristusi" in drugimi posnetki uciteljev je taksnega tipa. Vendar resnicni Kristus in drugi razveltjeni ljudje ne delujejo preko astralne ravni ampak vzpostavljajo neposredno komunikacijo le z visoko razvitimi ucenci s katerimi lahko komunicirajo na mentalni in visjih -duhovnih ravneh.
Jakob Lorber je po mojih informacijah ni bil povprecen clovek, vendar ne dovolj napreden za taksen tip komunikacije.

pk
14.04.2006, 18:57
we are only humans:blush:

galeb
16.04.2006, 13:35
"po tvojih informacijah"?

in ti si avtoriteta na tem področju tako, da lahko mirne duše podaš zgoraj navedene trditve?

od kod ti ideja, da je entiteta, ki mu je kao posredovala tekst delovala z "astralne ravni"?

kaj pa, če se mora "kristus" (ali katera koli druga tovrstna entita) spustiti na astralno raven, da bi lahko na tak način posredoval(a) tovrstne tekste?

kako veš, da je bil to "posnetek" kristusa?

kako ločiš me originalnom in posnetkom?

zakaj bi morala biti tovrstna komunikacija izvedena izkljuno z nekimi visokorazvitimi učenci in ne npr. preprostim človekom?

& so on....
ti's čist preveč zapičen v "svoj' style" in si aboslutno in popolnoma polariziran - u r lost case. sploh si več ne postavljaš vprašanj ampak samo še odgovarjaš tako sebi kot drugim.


Z izrazom "moje informacije" sem mislil informacije, ki sem jih preuceval in jim zaupam, zaupam na podlagi lastne presoje. Gre seveda za ezotericno filozofijo, kot sem ze veckrat pojasnil. Koliko so lahko te informacije avtoriteta, naj presodi vsak sam.

Ne bi imelo smisla, da bi se razvetljeni spuscali na astralne ravni glede na to, da je ta raven polna popacenj. Ce bi to poceli, bi zavrli razvoj clovestva, kajt razvojna pot clovestva gre od astralne polarizacijo proti polarizaciji na mentalni ravni. Sicer se bos najbrz lahko strinjal, da clovek zlahka izgubi smer, ce se povsem predaja svojim custvom. Seveda ima tudi astralna raven podravni in informacije iz najvisjih podravni so menda lahko dokaj tocne.

To kar je kanaliziral Lorber, je najbrz v mnogih pogledih bolj tocno kot uveljavljene krscanske interpretacije, zdi pa se mi, da vsebuje tudi veliko balasta in napacnih informacij. En primer ucenja, ki je bilo tudi pridobljeno iz astralne ravni a je kljub temu dokaj zaneljivo, saj prihaja iz visjih podravni astrala, je denimo Tečaj čudežev. To ucenje je uporabno za mnoge duhovne aspirante a najbrz ne vec kaj dosti za tiste, ki so še kaksen korak dlje v duhovnem razvoju.

Razlog zakaj razveltjeni ne predaja ucenja cloveku na obicajni razvojni stopnji je razumljivo v tem, da ga ta ne bi dovolj dobro razumel in ga torej ne bi mogel predati naprej. Seveda mojstri vzpostavljajo taksne in drugacne stike z ljudmi na vseh razvojnih stopnjah - ce in ko se jim zdi to primerno, vedno pa je stik prilagojen clovekovi razvojni stopnji in njegovemu razumevanju. Kot ze receno pa Lorber po mojem ni bil samo povprecen clovek, pa vendar ne dovolj napreden za to da bi mu razveljeni predali kaksno globolje ucenje.

gregori
27.07.2006, 02:08
presojajte vir in inštrument, ki podaja, s prebujenim srcem in ne z vsiljivim, tekmovalnim razumom ,ki ga omejuje, pa boste z osvobajujočem olajšanjem spoznali katere informacije v vašem življenju so bile napačne.
Najbolj notranji vir čigar Beseda hrani in oživlja, pač ne moremo zamenjevati z blodnjo astrala, ki je še bolj zunanje, kot zemeljsko zunanji doživljajski svet človeka.
Kaj je "visoko" in "napredno" ne ocenjujmo skozi prizmo hobby žvečenja instant ezoterike, pač pa z predano poglobitvijo, resničnega, skromnega iskalca Duha, kakršen je bil tudi Lorber.
Trkajte in odprlo se bo.

galeb
01.08.2006, 06:39
Ce ze drugim ocitamo vsiljivost, predvsem ne predpisujemo drugim kako naj ocenjujejo, ampak lahko kvecjemu predlagamo. In res je ezoterika na nek nacin instant, kajti v kratkem casu lahko z njo spoznamo za kar bi na druge nacine potrebovali veliko vec.

kopron
20.08.2006, 07:54
Drkajte in odprlo se bo.
Vidim da so tudi na tem forumu prostaki in ostali neotesanci, zato jih poskušajmo obtesati, če se še kaj da rešiti . Kot spoznavam, je dandanes na tem svetu čedalje več ljudi , ki ne vejo za smisel tuzemskega kratkega preizkusnega življenja . Večina niti ne ve od kod prihaja, kam gre, in najvažnejše : zakaj smo sploh prišli na to majhno zemljo, po kaj in kakšno je naše poslanstvo . Po Lorberju se to lahko zelo točno izve od Darovalca . Škoda pa se mi zdi za veliko ljudi, da bodo izgubljeni v velikem čiščenju, ki še pride, ker svet kot tak ki je sedaj, ne more več obstajati . Namreč, kakršno je danes človeštvo, še ni bilo nikoli, torej bo treba nekaj ukreniti . Vse priprave so že v teku . Kdor pozorno spremlja dogodke v svetu, in se spozna na take stvari, bo že videl, in ugotovil kam in v katero smer gredo svetovni dogodki . Je še vprašanje časa, " kdaj" , vendar je to težko doreči, ker se ne ve kdaj in kam se bo človeštvo obrnilo . :censored:Upam , da se že komu že kaj svita ...

radhika
25.08.2006, 08:23
Ne bi imelo smisla, da bi se razvetljeni spuscali na astralne ravni glede na to, da je ta raven polna popacenj. Ce bi to poceli, bi zavrli razvoj clovestva, kajt razvojna pot clovestva gre od astralne polarizacijo proti polarizaciji na mentalni ravni. Sicer se bos najbrz lahko strinjal, da clovek zlahka izgubi smer, ce se povsem predaja svojim custvom. Seveda ima tudi astralna raven podravni in informacije iz najvisjih podravni so menda lahko dokaj tocne.

Brala sem nekaj zapiskov od Lorberja že leta nazaj v Auri in določene stvari so se mi zdele kar verodostojne. Me pa zanima, kako lahko ugotoviš, ali določena oseba, kot Lorber recimo, dobiva informacije bodisi iz astralnega ali duhovnega nivoja?:angel:

galeb
26.08.2006, 08:10
Kar je astralno je vedno bolj ali manj osebno, duhovno pa je neosebno in zato bolj univerzalno. Saj nekatere stvari so po mojem bolj verodostojne kot denimo krscanske interpretacije, po drugi strani pa je videti marsikaj neverjetno in tekst je tudi dokaj razvlecen glede na vsebino, ki jo prinasa. Ne vem, to mora vsak sam presoditi. Sicer pa je to informacijo podal Benjamin Crame, za katerega pac menim, da to lahko ve.

kopron
20.09.2006, 20:03
Vidim Galeb, da si na dobri poti . Upam da preveč ne zaideš z nje . Zanima pa me, koliko poznaš Lorberja in koga še imaš za naj verodostojnejšega od "naših bližnjih" ? Hvala .

mizarstvo.lorencak
08.12.2006, 19:20
Me veseli, da se še kdo zanima za Lorberja. Osebno menim, da je Lorber največji prerok po Kristusu.Zanima me koliko je prevedenih knjig vslovenščino, če jih je še več, kot se jih da kupiti pri založbi Aura? Hvala.

ENARB
18.12.2006, 14:49
In kdo da roko v ogenj, da mu ni narekoval Lucifer, največji prevarant, kar jih je obstojalo in njegovi pomočniki, padli angeli.

mizarstvo.lorencak
22.12.2006, 19:59
Mnogi so stali zraven Njega, pa ga niso prepoznali.

gregori
07.01.2007, 19:14
Več o prevedenih knjigah na domači strani Jakoba Lorberja:
www.slo.j-lorber.com (http://www.slo.j-lorber.com)

podprimo nadaljne prevajanje

mizarstvo.lorencak
07.01.2007, 20:05
Več o prevedenih knjigah na domači strani Jakoba Lorberja:
www.slo.j-lorber.com (http://www.slo.j-lorber.com)

podprimo nadaljne prevajanje

Hvala lepa, sem že našel prejšnji mesec v Avri in že imam vse publikacije doma.
Prevajanje je treba nujno podpret.

yaneko
15.01.2007, 18:49
Svet je krenil na svojo poslednjo stopnjo propada.

kopron
27.01.2007, 20:21
Lep pozdrav v 2007 vsem , + Yaneko + Lorencak . Torej, poznate tudi Mirota Malešiča ?

mizarstvo.lorencak
27.01.2007, 20:52
Lep pozdrav v 2007 vsem , + Yaneko + Lorencak . Torej, poznate tudi Mirota Malešiča ?

Tako je.

kopron
28.01.2007, 20:34
toooo, coool ! Jaz vedno poberem vse od Mirota, četudi zastonj ... Hvala Vsevišnjemu ...

mizarstvo.lorencak
01.02.2007, 07:47
Je pa potrebno tukaj nekaj sporočiti. Kdor bere knjige novega razodetja in je pri tem zavrgel Sveto pismo je na napačni poti. Kar nam Jezus govori po svojem pisarju Jakobu Lorberju nam tudi pomaga,da hitreje razumemo Sveto pismo,ki je delo taistega duha,ki je Jakobu Lorberju in ostalim zapisovalcem narekoval novo razodetje.Kdor ima sposobnost razločevanja duhov,bo to nedvoumno ugotovil.Sveto pismo pozna celo vesolje,to pomeni vsi prebivalci zvezd in palnetov,ki jih vidimo na nebu in tudi tistih,ki jih zaradi oddaljenosti ne vidimo. Rim v svoji duhovni temi zavrača dela Jakoba Lorberja in uradno stališče RKC-ja je stališče Rima. Na nekem forumu sem prebral, ko nekdo piše,da ko je izvedel stališče RKC-ja, je knjigo zažgal in se je počutil zmagovalno.Kdo je bil v tem primeru trenutni zmagovalec ni potrebno posebej poudarjati. Sicer pa,kakor piše v knjigi razodetja;padel,padel bo veliki Babilon,gnusoba vseh gnusob.In ta čas je zelo blizu. Katoliška cerkev naj bi bila tista,ki bi skrbela za prevajanje in tiskanje,pa imamo to kar imamo.Sicer pa Jezus vedno najde orodje,da njegova beseda pride do vsakogar,ki jo išče in jo sprejeme.Tistim pa, ki so ujetniki duhovnega močvirja sveta in se zanašajo zgolj na svoj ego in razum je težko karkoli dokazovati,kajti sami morajo spoznati resnico.To se najbolje spozna v soočenju s svojo lastno minljivostjo. O tem pa nam Jezus v Svetem pismu in novem razodetju zelo jasno in nedvoumno pove vse. Blagor tistemu,ki bo veroval.
Kdor bere,naj bere s srcem in bo deležen velikih duhovnih radosti.
Da,z Mirkotom se poznava.
Če kdo hoče izvedeti kako deluje Sveto pismo v današnjem času,naj mi sporoči na e-mail in mu bom poslal knjigo.


Božja resnica, hvala Njemu za usmiljenje in potrpežljivost.

kopron
01.02.2007, 18:45
ja, res je Yaneko . Kot nam tudi On ( Najvišji ) lepo razloži , da lahko šele z Novim Razodetjem dejansko dojamemo, razumemo Biblijo kot njegove večne besede . No, torej, lahko vidimo kakšne temačne noči se plazijo po zemlji . Ker, moramo tudi vedeti, da so skoraj vsi prebivalci vesolij že pred nami , ki smo precej zaostali v razvoju ( duhovnem + tehnološkem ) . Torej, ... le pogumno ... Lp, Boštjan + Kopron team .

yaneko
02.02.2007, 14:53
ja, res je Yaneko . Kot nam tudi On ( Najvišji ) lepo razloži , da lahko šele z Novim Razodetjem dejansko dojamemo, razumemo Biblijo kot njegove večne besede . No, torej, lahko vidimo kakšne temačne noči se plazijo po zemlji . Ker, moramo tudi vedeti, da so skoraj vsi prebivalci vesolij že pred nami , ki smo precej zaostali v razvoju ( duhovnem + tehnološkem ) . Torej, ... le pogumno ... Lp, Boštjan + Kopron team .

Da,celo vesolje je pred nami,vendar ne pozabimo,da je Bog izbral zemljo,da se je utelesil (rodil na isti način kot človek,ne materializiral) in s svojo žrtvijo na križu odrešil svet in celo vesolje,kajti od takrat dela vse na novo .S tem,ko je Bog dopustil,da so njegov ego,ki ga je utelesil v Jezusu Krisrtusu pribili na križ, je dejansko prevzel oblast tudi nad materialnim svetom (ker je s svojim vstajenjem v telesu premagal materijo),ki je bila prej v oblasti Satana, kateremu pa sta bili puščeni samo še dvoje moči;materializacija in manipulacija preko občutka.Zato tudi je edino na zemlji mogoče postati Božji otrok. In duše iz vesolja se utelešajo na zemlji,ker želijo postati božji otroci in prehoditi pot mesa,kot jo je prehodil Jezus Kristus.
Ne delu,Bogu vsa čast,slava,zahvala in oblast in ljudem mir na zemlji.
L.P.

kopron
06.02.2007, 11:51
Res je , bi kar potrdil za resnično , se s3njam ( ) . Toooreeej, je ON že Spet premagal smrt , a neee , al kako Yaneko ?

kopron
07.02.2007, 07:12
Kaj, brate, a nisem prav dojel, da je On v zgodovini večnosti že večkrat premagal smrt, kot tudi tokrat, z vstajenjem ? Lp, Boštjan

galeb
07.02.2007, 22:11
yaneko-vcasih se zdi da ste kristjani pribiti na kriz, pa ne morete pogledati ne levo ne desno.

mizarstvo.lorencak
07.02.2007, 22:49
yaneko-vcasih se zdi da ste kristjani pribiti na kriz, pa ne morete pogledati ne levo ne desno.

Galeb, preden nisi sam siguren, da lahko gledaš levo in desno, tako dolgo
tudi ne moreš drugih sodit.
Če malo bolje pogledaš yanekove poste, boš videl več duhovnega pomena,
kot pa drugega.
Se pa včasih vsakemu zgodi, da bolj enostransko pogleda na določeno stvar,
pa ga zaradi tega še ni treba pribiti na križ.

mizarstvo.lorencak
08.02.2007, 07:38
Poznati Boga pomeni tudi spoznati da nismo nič,da je on vse. Za nekoga,ki je od tega svet pa je lahko to nesprejemljivo,ker je potrjevan od tega sveta,ne od Boga.Ta duh resnice veje tako iz Svetega pisma kot tudi iz vseh del novega razodetja. Če kdo želi izvedeti,kako dan današnji Jezus deluje na Kitajskem in kaj dela,naj mi pošlje na email sporočilo in sem prepričan,da nikoli več ne bo napisal,da smo kristjani pribiti na križ.

Dragi brat glej, poznati Boga pomeni še veliko več, kot pa si napisal. S tem, da nismo nič proti Bogu
se ravno ne strinjam. Če bi bilo tako, ne bi Bog ustvaril človeka in ga učil, da bo lahko nekoč Njemu
enak. Bogu se po razsvetljenem in prerojenem človeku vrača življenje, ki ga prej razdaja iz sebe.
Če bi Bog življenje samo dajal in se mu ne bi vračalo, bi se nekoč iztrošil v obilici življenja, ki ga ima.
Torej je duhovno zrel človek zadnji člen v krogu življenja nazaj do Boga.
In z vse večjim spoznanjem ljudi do Boga se bliža odrešitev vsega materijalnega, ki je nekoč izšlo
iz Boga in se Mu bo nujno vrnilo v duhovnem stanju.

Kaj dela Jezus danes na Kitajskem ne vem, si pa mislim.
Vem pa kaj dela vsaki dan po celem svetu, in kakšen je njegov pravi namen.

mizarstvo.lorencak
08.02.2007, 13:19
Dragi brat,ne samo življenje,predvsem ljubezen je tista,ki jo dajemo Bogu in nam jo on vrača.Ravno tako je z ljubeznijo do bližnjega.Pekel nikoli nič ne vrne,samo jemlje. Da,povsod deluje Jezus,posebej sedaj v poslednjih dneh,ko je človeštvo zabredlo v popoln duhovni kaos. Večji je greh,večja je njegova milost. Duhovni babilon s svojimim bleščečimi ceremonijami zaslepljuje ljudi in poskuša rešiti nastalo situacijo z vračanjem nazaj k temeljnim vrednotam,pa tudi to ne pomaga,kajti človek,to od Boga ustvarjeno bitje je v svojem samoljubju in oblastnosti postal ujetnik,namesto da bi bil po božjem načrtu gospodar.

Če si prebral preroka Joba,potem veš kaj sem mislil s tem,da je Bog vse,človek pa nič,seveda v primerjavi z njim. Kaj vse se mu je moralo zgoditi,da je to spoznal.Kdo od ljudi,ki bivajo na tej zemlji in je v mesenem telesu,lahko reče da njegovo meseno telo ne bo umrlo? Tudi tisti ne,ki bojda živijo samo od prane,in si je zaradi tega pridobil veliko častilcev.Dokler človek živi iz svoje lastne moči misli,da ne potrebuje Boga,kajti v svoji navidezni vsemogočnosti je prišel do točke,ko je prepričan da je postal gospodar in samo še vprašanje časa je kdaj bo spoznal pravo resnico in dela svojega pravega gospodarja. Da,če ne prej bo takrat spoznal,da on ni nič in da je Bog vse,da se ne zgodi nič brez njegove dopustitive.Vsak človek,ki išče in ve kaj išče in bo ponižno vstrajal v svojem iskanju,pa naj se še tako velike nesreče zgrnejo nadenj,bo zagotovo našel,kajti božje usmiljenje je resnično veliko.

Jezus po svojih izbranih služabnikih tudi v poslednjih dneh daje svojo besedo človeku,ki išče,vendar duhovni babilon to besedo ne sprejme,ampak jo uradno zavrača in še vedno celo preganja. Uradni odnos ljubezen duši in uničuje.


Dragi brat, zelo modro govoriš, seveda vem kaj si mislil s tem človeškim ničem napram Bogu.
Jaz sem hotel povedati še eno drugo plat, kjer pa je človek zelo pomemben za Boga.

Seveda je nujna ljubezen in je že samoumevno, da brez ljubezni ni moč priti do življenja.
Ljubezen je ena izmed večih lastnosti življenja in je pogojena z njim

galeb
08.02.2007, 16:30
Poznati Boga pomeni tudi spoznati da nismo nič,da je on vse. Za nekoga,ki je od tega svet pa je lahko to nesprejemljivo,ker je potrjevan od tega sveta,ne od Boga.Ta duh resnice veje tako iz Svetega pisma kot tudi iz vseh del novega razodetja. Če kdo želi izvedeti,kako dan današnji Jezus deluje na Kitajskem in kaj dela,naj mi pošlje na email sporočilo in sem prepričan,da nikoli več ne bo napisal,da smo kristjani pribiti na križ.

Ce nisi nic, potem nisi nic boljsi od nikogar drugega in tudi o Njem, kdorkoli naj bi ze to bil, ne mores nic povedati. Torej se ne povzdiguj v smislu, da si vrednejsi od drugih, ker naj bi menda ne bi bil od tega sveta.

Taksna drza je za kristjane tipicne. Hocete biti najmanj, a samo zato ker bi v resnici radi bili nekaj vec.

mizarstvo.lorencak
08.02.2007, 20:23
Človek brat,preberi knjigo preroka Joba v svetem pismu,mogoče boš potem vsaj delno razumel kako se to razume. Duhovno se nikoli ne rezume dobesedno,ampak vedno v prenesnem pomenu.Zelo zanimiva zgodba,aktualna tudi za današnjii čas predvsem za tiste,ki duhovno gledajo skozi oči materialnega sveta.
O njem,ki mu ti praviš kdorkoli že je jaz pa Jezus Kristus, je veliko povedati,vendar ne takrat ko bi to svet hotel,ampak takrat ko on to hoče in ko je sogovornik na to pripravljen.
Božje skrivnosti se težko izrazijo z besedami in stavki,zato se duhovno vedno podaja v zgodbah,ker je dano,da najprej razume srce,potem pa od srca še razum. Ni pa dano vsakomur razumeti.
Ne vem na podlagi česa si prišen do ugotovitve,da kristjan hoče biti najman ker bi v resnici bil rad nekaj več.
Kdor v resnici pozna minljivost tega sveta,mu res ni do tega,da bi na tem svetu bil nekaj več,ampak bolj do tega,da bi spoznal,kaj bo z njim potem,ko bo ta svet zapustil.

Tole si pa lepo povedal.

slehernik
08.02.2007, 20:36
Tole si pa lepo povedal.Ondan si trdil, da je Job nasedel hudiču.

kopron
09.02.2007, 07:42
Saj, ; vsi - vsak dan nasedamo , tako ali drugače, raznim nizkim zvijačam najnižjega bednega bitja Satana . Zato moramo biti precej pazljivi, odprtih oči, da ne padamo v njegove jame, pasti, ...

mizarstvo.lorencak
09.02.2007, 10:01
Saj, ; vsi - vsak dan nasedamo , tako ali drugače, raznim nizkim zvijačam najnižjega bednega bitja Satana . Zato moramo biti precej pazljivi, odprtih oči, da ne padamo v njegove jame, pasti, ...

Tako je.

sati
09.02.2007, 18:59
Saj, ; vsi - vsak dan nasedamo , tako ali drugače, raznim nizkim zvijačam najnižjega bednega bitja Satana . Zato moramo biti precej pazljivi, odprtih oči, da ne padamo v njegove jame, pasti, ...

Zakaj tako trepetate pred Satanom? Včasih se mi zdi, da so mnogi, predvsem kristjani, tako paralizirani s strahom pred hudičem, da ga vidijo že za vsakim vogalom. :veryevil:

Kdor je veren, naj se koncentrira na svetlobo, ki je Bog. Ko se nekdo preda Višjemu, Nižji nanj nima več vpliva.

kopron
10.02.2007, 07:49
Res je , Yaneko, vendar se mi zdi, da ravno zaradi precejšnjega preučevanja našega sovražnika Satana, pridobimo na precejšnjem strahu do njega, Satana in njegovih pomagačev-Hudičev . No, morda tudi ne ravno zaradi onega, ker, morda smo samo "stare buče" in , kot vemo, se staro drevo ne upogiba tako lahko kot mlado . Zato morda preveč nasedamo, padamo na strah pred Satanom, namesto do Glavnega, Gospoda Boga . Res pa je, kot si povedal, da moramo vseeno spoznati vsakega sovražnika, če se sploh hočemo uspešno boriti proti njemu . No, pa uspešen dan, z veliko zmagami vam želim Boštjan , Minkendorf .

kopron
10.02.2007, 13:09
Res, bi kar potrdil. No, sicer pa, saj, je Satan kot bistvo zla , a ne ? Torej sem jaz popolni duhovni slepec , al ' kako ?:dontknow: Kaj meniš, Yaneko ?

slehernik
10.02.2007, 18:42
Človek je v skušnjavi slepo pokoren tistemu,ki se ga boji. Zla se ni bati,ampak ga je potrebno preučevati,da se ga spozna,kajti če se sovražnika ne spozna,le kako se potem z njim borili.Tega duhovni Rim ne pove.Satana bo pa že Bog ugnal,ko bo čas za to.Bojte se pa Boga ker je on edini,ki je pravičnem sodnik.
O tem je v svetih knjigah veliko napisanega.Glede na to, da ti pritrjuje nekdo, ki je po mojem mnenju očiten častilec demonskih sil, smem vprašati, ali tudi tvoj bog v najhujših mukah trpinči in mori otročke zaradi domnevnih grehov staršev?

galeb
10.02.2007, 20:58
Kdor je veren, naj se koncentrira na svetlobo, ki je Bog. Ko se nekdo preda Višjemu, Nižji nanj nima več vpliva.
Sati, ti to resno o predajanju. Prava identifikacija negativnih sil, so te v cloveku samem, ne zunaj njega. Ko smo denimo sektaski, egoisticni, delamo za locenega sebe, ko molimo kaksnega nadnadboga - pa ce se tako zari v svetlobi, predvvsem to je "hudic".
Dajmo beracu euro, hrano ali zavetje, delimo vse kar lahko pogresamo s tistimi, ki to potrebujejo, ne pa s tistimi ki nam to lahko vrnejo z obrestmi, to je edina prava molitev. V tem primeru ni nobene nevarnosti da bi se nas polastile "negativne sile".

kopron
11.02.2007, 08:50
Spoznavam Gospoda že , ampak še vedno sem -dokaj duhovno slep :( . Sicer pa se mi življenje obrača na precej bolje , izvzemši večanje nadlog + preizkušenj ;) ::) ter sporov z svetom :) .
Ampak, kaj meniš, Yaneko, o mojem zgornjem stavku :angel: : " Satan kot bistvo zla ? " Potem pa bi vprašal še nekaj drugega ;) ...

mizarstvo.lorencak
11.02.2007, 09:59
Glede na to, da ti pritrjuje nekdo, ki je po mojem mnenju očiten častilec demonskih sil, smem vprašati, ali tudi tvoj bog v najhujših mukah trpinči in mori otročke zaradi domnevnih grehov staršev?

Slehernik, tebe sem spoznal že po tvojem prvem postu, in vem kdo si.
Nič ti ne zamerim, čeprav vem, da se na vse kriplje trudiš, da bi potlačil, pohodil, oblatil in uničil
kar je Božjega, ampak nikoli ti to tvoje delo ne bo rodilo sadov. Še preden bo to cvetje odcvetelo bo odpadlo, kaj še le, da bi to sadje dozorelo.

Vem, da je resnica nekaj najhujšega, za tistega, ki živi v laži. Zato se je hoče znebiti na vsak
način, da lahko svojo egoistično in samovšečno pot nadaljuje naprej.
Zato, ti povem, rajši zazri in poglej v sebe, kot pa se na drugih spotikaš.

slehernik
11.02.2007, 10:22
Glede na to, da ti pritrjuje nekdo, ki je po mojem mnenju očiten častilec demonskih sil, smem vprašati, ali tudi tvoj bog v najhujših mukah trpinči in mori otročke zaradi domnevnih grehov staršev?No, izostanek odgovora je zelo zgovoren. Na srečo, če kdo - zavestno ali nenamerno - časti domonsko podobo presežnega - še ne pomeni, da ta obstaja. So pa taki ljudje seveda sami vir zla v siceršnjem svetu.

Slehernik, tebe sem spoznal že po tvojem prvem postu, in vem kdo si.
Nič ti ne zamerim, čeprav vem, da se na vse kriplje trudiš, da bi potlačil, pohodil, oblatil in uničil
kar je Božjega, ampak nikoli ti to tvoje delo ne bo rodilo sadov. Še preden bo to cvetje odcvetelo bo odpadlo, kaj še le, da bi to sadje dozorelo.

Vem, da je resnica nekaj najhujšega, za tistega, ki živi v laži. Zato se je hoče znebiti na vsak
način, da lahko svojo egoistično in samovšečno pot nadaljuje naprej.
Zato, ti povem, rajši zazri in poglej v sebe, kot pa se na drugih spotikaš.Vade retro satana.

mizarstvo.lorencak
11.02.2007, 12:37
Na kratko,dragi brat.Prvi ustvarjeni duh je odpadel od Boga,ker je sam hotel postati bog.S seboj je potegnil še množico drugih duhov (o Jehovovih duhovnih vojnah lahko bereš v Bagvadgiti,indijski sveti knjigi). Bil je zadolžen za materialni svet.Dano mu je bilo da so ga častila vsa ljudstva na zemlji,vendar ni smel vplivati na njihovo svobodno voljo.Bog si je zase pridržal samo eno ljudstvo,katerega zgodovina je opisana v Svetem pismu. Bog je pri tem ljudstvu pozneje tudi utelesil svoj ego ali logos kot Jezus Kristus,da je s svojo smrtjo na križu odrešil človeštvo oblasti odpadlega duha.S tem ko je s svojim vstajenjam v mesenem telesu premagal smrt je tudi prevzel oblast nad materialnim svetom.Odpadli duh pa je zgrmel na zemljo.Zato se tudi imenuje padli angel.Puščena mu je bila moč materializacije in manipulacije preko občutka.Ker je institucija nadčutna ustanova,ti je upam,razumljivo zakaj je Jezus Kristus cerkev ustanovil kot institucijo in zakaj je vse človekovo bivanje na zemlji organizirano v glavnem v institucijah in zakaj on iz človeka dela institucijo.
Da,padli duh (Satan) je bistvo zla,ker se je ločil od Boga,ki ga je ustavaril in od njega ne dobiva ljubezni,zato je popolnoma negativen.Vsi smo v osnovi v duhu negativni,samo Bog je pozitiven in njegova ljubezen nas dela pozitivne tudi v duhu,kajti v duhu od njega sprejemamo pozitivno. Kaj se bo kmalu zgodilo z njim lahko perbereš v Janezovam razodetju (20;1-3,7-10 ).Skozi to spoznaje se vidijo današnji manipulatorji v povsem jasni luči.Po njihovih delih jih boste spoznali,nas uči Jezus Kristus.

Se pa v cerkvi bere Božja beseda in veliko bolj zdravo za dušu je iti tja in jo poslušati,kot pa v zakajenem in s padlimi bitji natrpanem lokalu izgubljati čas za minljive stvari in peklenske užitke.


Točno tako.

kopron
11.02.2007, 13:48
Na kratko,dragi brat.Prvi ustvarjeni duh je odpadel od Boga,ker je sam hotel postati bog.S seboj je potegnil še množico drugih duhov (o Jehovovih duhovnih vojnah lahko bereš v Bagvadgiti,indijski sveti knjigi). Bil je zadolžen za materialni svet.Dano mu je bilo da so ga častila vsa ljudstva na zemlji,vendar ni smel vplivati na njihovo svobodno voljo.Bog si je zase pridržal samo eno ljudstvo,katerega zgodovina je opisana v Svetem pismu. Bog je pri tem ljudstvu pozneje tudi utelesil svoj ego ali logos kot Jezus Kristus,da je s svojo smrtjo na križu odrešil človeštvo oblasti odpadlega duha.S tem ko je s svojim vstajenjam v mesenem telesu premagal smrt je tudi prevzel oblast nad materialnim svetom.Odpadli duh pa je zgrmel na zemljo.Zato se tudi imenuje padli angel.Puščena mu je bila moč materializacije in manipulacije preko občutka.Ker je institucija nadčutna ustanova,ti je upam,razumljivo zakaj je Jezus Kristus cerkev ustanovil kot institucijo in zakaj je vse človekovo bivanje na zemlji organizirano v glavnem v institucijah in zakaj on iz človeka dela institucijo.
Da,padli duh (Satan) je bistvo zla,ker se je ločil od Boga,ki ga je ustavaril in od njega ne dobiva ljubezni,zato je popolnoma negativen.Vsi smo v osnovi v duhu negativni,samo Bog je pozitiven in njegova ljubezen nas dela pozitivne tudi v duhu,kajti v duhu od njega sprejemamo pozitivno. Kaj se bo kmalu zgodilo z njim lahko perbereš v Janezovam razodetju (20;1-3,7-10 ).Skozi to spoznaje se vidijo današnji manipulatorji v povsem jasni luči.Po njihovih delih jih boste spoznali,nas uči Jezus Kristus.

Se pa v cerkvi bere Božja beseda in veliko bolj zdravo za dušu je iti tja in jo poslušati,kot pa v zakajenem in s padlimi bitji natrpanem lokalu izgubljati čas za minljive stvari in peklenske užitke.

Dobro povedano . Torej, hvala Bogu, da se nisem mučil zaman :) .

kopron
11.02.2007, 13:57
Zaj pa jaz vas prašam : A ste spoznali tudi katera druga dela od Jakoba , Božjega zapisovalca ? Mogoče ; Š.M. ;) ?

kopron
18.02.2007, 12:47
Lorenčak, kaj misliš, da naredimo 1x na leto kakšno srečanje Lorberjevcev ? No, ne vem, če je to sploh smiselno, pametno in v skladu z Božjo voljo :dontknow: . Ker, podobne shode imajo večine sekt po svetu , enkrat tedensko . Vendar pa mi ne smemo biti taki, , kajneda , ampak boljši :angel: ? Torej, kaj predlagaš ? Nadaljujemo kot do sedaj in počakamo na dodatna znamenja , ali kaj drugega ... tretjega ... :dontknow: ?

mizarstvo.lorencak
18.02.2007, 15:42
Lorenčak, kaj misliš, da naredimo 1x na leto kakšno srečanje Lorberjevcev ? No, ne vem, če je to sploh smiselno, pametno in v skladu z Božjo voljo :dontknow: . Ker, podobne shode imajo večine sekt po svetu , enkrat tedensko . Vendar pa mi ne smemo biti taki, , kajneda , ampak boljši :angel: ? Torej, kaj predlagaš ? Nadaljujemo kot do sedaj in počakamo na dodatna znamenja , ali kaj drugega ... tretjega ... :dontknow: ?

Dobro si tole povedal brat moj. O tem sem že sam razmišljal, pa nisem prišel do zadovoljivega
zaključka. Tako, da ne vem, kaj bi bilo za narediti.
Mislim pa, da ne bi bilo odveč, če bi se dobili in rekli kakšno o Bogu.
Vsekakor je pa treba nadaljevati kot zdaj in še povečati svojega duha, da bomo zmožni videti
znamenja, ki so velikega pomena.

kopron
18.02.2007, 19:25
da, da, prav imaš ( kimam kot kaka papiga :D , ampak, kar je res, je pač res ), . Seveda, no,saj znamenja dobivamo vseskozi, ves čas, le da jih ne prepoznavamo vedno ( v bistvu zelo malokrat ) . Sicer pa tudi jaz še nisem prišel do kakega pametnega zaključka glede teh srečanj . No, sem pa bral, da pa v Švici imajo ta srečanja že nekaj let + precej uspešno . Predlagam, da še malenkost počakamo, potem pa ...
Lp, B

kopron
20.02.2007, 20:33
Bo treba spet mal Mirota poklicat, da vidimo, kje smo ;) ... al' ne ? :2thumbs: :) :angel: :2thumbs:

mizarstvo.lorencak
21.02.2007, 21:28
Bo treba spet mal Mirota poklicat, da vidimo, kje smo ;) ... al' ne ? :2thumbs: :) :angel: :2thumbs:

Glej, hudič je na vse pretege skušal Jezusa, pa se mu ni dal,ker ga je prepoznal.
Zato dobro glej s kom imaš opravka.

kopron
22.02.2007, 12:03
Imaš prav ...

mizarstvo.lorencak
23.02.2007, 20:39
Vera brez del je mrtva.Zato,bratje in sestre,pomagajte tistim,ki so pomoči potrebni in ne zapisujte si tega v spomin,da iz revežev ne naredite svojih dolžnikov.

Resnično tako naj bo.

ENARB
09.03.2007, 10:40
In ne delajte iz zemeljskih ljudi svetnike, ker to ni božje

kopron
10.03.2007, 07:58
Ja, res... mislim, da je Enarb prehitro "notr padu" :D ... in še ni uspel izvedeti, za kaj se gre tu ... no, dajmo mu možnost :2thumbs:

glady
13.03.2007, 10:18
Pozdravljeni prijatelji in bratje!
Res sem vesel, da še kdo bere Gospodovo besedo po Lorberju in v srcu ve.

LP

glady
19.03.2007, 17:42
Moja Cerkev na zemlji je očiščevalna kopel;kdor se umije,naj pride k Meni,da ga osušim s toploto Svoje ljubezni in ga obdržim.Kdor pa je zadovoljen s čofotanjem in namakanjem,temu se godi tako kot mlinskim kolesom,ki so stalno v vodi.
Jakob Lorber Božje gospodarjenje 1, stran 10

Povej jim še, nej se nikar ne spotikajo v Cerkvi in nad Cerkvijo;kajti vsako jed,ki jo priporočam,očistim za tistega,ki jo hoče uživati v duhu in resnici,in potem jo naj uživa brez skrbi.Kar dam Svojim otrokom,je čisto in na zunaj ne bo oskrunjeno za tiste,ki so prejeli Moj blagoslov.Termpelj bom blagoslovil,in kraj,kjer se bonm nahajal,bo svet;kajti Jaz,njihov sveti Oče,bom sredi med njimi tam,kamor bodo šli,in noben las se jim ne bo skrivil.
Jakob Lorber Božje gospodarjenje 1, stran 15

Pozdravljen Yaneko!

Če je to odgovor na naše razpravljanje v temi "Katera cerkev je prava"Je ta odgovor povsem na mestu.
Že od tistega dne, ko sem se oglasil me razjeda zakaj ne omenim še tega citata, kot si ga sedaj ti. Očetova potrpežljivost z nami in Njegova ljubezen sta res neskončni.

Je pa tudi res, da 4. fatimska skrivnost pušča na čutečih nezanemarljiv pečat.


lp

mizarstvo.lorencak
19.03.2007, 17:47
Moja Cerkev na zemlji je očiščevalna kopel;kdor se umije,naj pride k Meni,da ga osušim s toploto Svoje ljubezni in ga obdržim.Kdor pa je zadovoljen s čofotanjem in namakanjem,temu se godi tako kot mlinskim kolesom,ki so stalno v vodi.
Jakob Lorber Božje gospodarjenje 1, stran 10

Povej jim še, nej se nikar ne spotikajo v Cerkvi in nad Cerkvijo;kajti vsako jed,ki jo priporočam,očistim za tistega,ki jo hoče uživati v duhu in resnici,in potem jo naj uživa brez skrbi.Kar dam Svojim otrokom,je čisto in na zunaj ne bo oskrunjeno za tiste,ki so prejeli Moj blagoslov.Termpelj bom blagoslovil,in kraj,kjer se bonm nahajal,bo svet;kajti Jaz,njihov sveti Oče,bom sredi med njimi tam,kamor bodo šli,in noben las se jim ne bo skrivil.
Jakob Lorber Božje gospodarjenje 1, stran 15

Ja, hvala Bogu za njegovo čisto resnico,
zato Mu pripravimo in očistimo živi tempelj ter odprimo na široko vrata, da Bo lahko vstopil in se naselil vnjega, kjer je tudi Njegov dom. Tako bo lahko vsak trenutek z nami in nas varoval.

Dragi bratje in sestre, le čisto in neomadeževano človekovo srce je resnični dom Boga in Njegova cerkev.
Zato, kdor hoče spoznati in sprejeti Boga, mora najprej očistiti vso nesnago, laži in sovraštvo
iz svojega srca in ga napolniti z ljubeznijo, šele potem je Njegov dom pripravljen za blagoslov
in lahko se bo naselil v naših srcih, kajti čista ljubezen, čista resnica in čisto življenje ne more
prebivati skupaj z vso nesnago tega sveta.

Človeško srce, ki je napolnjeno z sovraštvom in ljubeznijo, ne more dolgo zdržati.
Slej ko prej ga bo uničila smrt, ker ne more prenesti oboje hkrati. Ali samo laž in sovraštvo,
ali pa samo ljubezen in resnico. Zopet se bomo odločili po svoji svobodni volji; ali bomo čisti
hudiči, ali pa bomo sledili Bogu in se Mu vedno bolj bližali.

No pa lep večer, pa hvala Njemu za milost, ki nam jo potrpežljivo podarja.

mizarstvo.lorencak
20.03.2007, 19:46
Katera cerkev je prava?
Vse cerkve izhajaojoče od Jezusa Kristusa po apostolu Petru so prave cerkve,čeprav vsaka trdi,da ima samo ona prav.Prišel bo čas,ko bo Jezus postavil v Rim na Petrov stol človeka,ki bo očistil Avgijev hlev in spet združil vse cerkve v eno cerkev. Po mojem videnju Jezus tega človeka že pripravlja za to poslanstvo.Če pogledaš na www.backtojerusalem.com boš tam našel knjigo o bratu Yunu,kitajskem kristjanu z naslovom The heavenly man in tudi video,kjer govori na Oljski gori.To knjigo imam v elektronski obliki v hrvaškem jeziku.Kdor pošlje svoj e.naslov mu jo pošljem.
Peter je skala,na katero je Jezus postavil svojo Cerkev in peklenska vrata jo ne bodo premagala (Matej 16/13-20), in to ni rimokatoliška cerkev,ampak njegov nepremagljivi duh.Ta duh je v vsakem iskrenem kristjanu,ki je tudi za ceno svojega telesne smrti pripravljen vstrajati v veri in ljubezni v Jezusa Kristusa.
Se pa cerkev razume tudi drugače (Janez 2/18-22).

Oprosti dragi brat, meni nevednemu črvu, če bom malo prigovarjal tvojem nadvse duhovnem videnju,
in drugim modrim razlagam.

Mislim, da Jezus ne bo nikoli nobenega postavljal na Petrov stol v Rim, še manj pa da bi združil vse cerkve
v eno. Posvetne cerkve združevati v eno je popoln nesmisel, Bog pa ne dela neumnosti, kolikor vem.
Tudi svojega novega Petra ne bo ustoličil v Rim, kajti ta cerkev ni Njegova cerkev, ampak edino On sam
bo združeval svoje v Njegovo edino resnično cerkev Nebeškega kraljestva, ki jo On vodi.
Ne mislim, da nisi prav videl, ampak jaz bi ti svetoval, da pogledaš še enkrat.

Tudi za Petra Skalo mislim, da tvoj duh ni povsem zadel žebljico na glavico.
Res je, da za Petrovo cerkev ni mišljena nobena od posvetnih cerkev, ampak človeško srce trdne volje in večne zvestobe z brezmejno ljubeznijo. To so novi in neuničljivi temelji na katere je Kristus pred 2000 leti
postavil novo cerkev. Mislim, da Jezus to cerkev ni naredil, samo za iskrene kristjane, ampak
za vse ljudi, ki gradijo na teh istih temeljih.
No in takšna cerkev z lahkoto premaga smrt in nima nobene cene za meseno telo.

Pa lep pozdrav yaneko in dober pogled.

Hvala Večnemu v neskončnosti.

glady
21.03.2007, 20:12
Brat Lorenčak, povsem sem zedinjen s tvojo razlago, tudi jaz sem Besedo v Razodetju razumel tako. Nova, združena Cerkev je že postavljena – V DUHU – in nekaj nas že tu vidim v njej. Tam se postavlja tudi Novi Jeruzalem. Vidim pa tudi propad ostalih cerkva, ki so postavile svoje temelje zunaj srca človeka.

Bo En pastir in ena čreda. Čreda – pridelek, ki ga bo Jezus ob svojem drugem prihodu požel in oddvojil od plev. In en Pastir bo s Svojo čredo.

Naj bo Bog usmiljen z menoj, slepim.

mizarstvo.lorencak
21.03.2007, 20:13
Takole,dragi brat. Govoril sem o zemljski cerkvi,zemeljski instituciji,ki je sestavljena iz nas grešnikov in v katerih se oznanja Kristusov evangelij. Sveto apostolsko cerkev,kot se moli v veri pa pojmujem kot duhovno vesoljno cerkev,kjer pa so vsi tisti verujoči,ki so že prehodili zemeljsko pot mesa in se niso pogubili v mesenem poželenju in kamor nas bo Jezus vodil po naši telesni smrti.O Petrovem duhu,kot skali,na katero je Jezus postavil svojo cerkev, sam pa sam spoznal na lastni izkušnji,jaz grešnik pred Gospodom,ko sem dosegel temelj svoje duhovnega bitja in sem bil na tem,da me premagajo peklenska vrata. Po tisti Petrovi duhovni odločnosti mi je Gospod pokazal spise,ki nam jih je po Jakobu Lorberju dal,da se okrepimo v veri in,da preko srca razsvetlimo tudi naš razum in njegovo čisto besedo širimo naprej,pa čeprav bomo pri tem deležni prezira in zaničevanja novih pismoukov in farizejev.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Padec Rima
...Po zavzetju Rima bo vstal en edini mož,obdan z veliko svetostjo,kot pravi Joahim v knjigi Edinost.On bo povzdignjen na rimski stol kot apostolski (!) mož. Skozi njega bo Bog izvršil tako velike čudeže,da ga bodo vsi ljudje spoštovali in si nihče ne bo usodil nasprotovati njegovemu redu.On bo imel veliko fevdov in preklel obresti in odredil bo,da naj duhovniki živijo od desetine in prostovoljnih darov.Prepovedal bo razkošje v oblačilih in vse,kar je nepoštenega.In zapovedal bo,da se oznanja čisti evangelij!
Tako bo ta sveti mož nekaj časa v papeštvu,nekako štiri leta,in potem bo odšel duhovno k Gospodu.Kmalu zatem bo Bog obudil druge tri svete može,enega za drugim,kateri bodo v kreposti in čudežnih znamenjih enaki,potrdili bodo zgodovino in govore prejšnjih.Pod to vlado bo cerkev zopet rasla in te može se bo imenovalo za angelske pastirje..."
To je prerokovanje o štirih "angelskih papežih",ki so po zavzetju Rima (torej po Petru II,zadnjem iz stare vrste papežev),kot novi duhovni ljudski vodniki predvideni po božjem načrtu.Z njimi bo duh "vodnarja" tudi prišel v Rim in oblikoval iz "urbo aeterna" (večno mesto) smiselno tam "Novi Jeruzalem".
Tako učijo stari vidci in modrijani!
Julij 1994 R.A.
To nam je iz Lorberjevih del iz nemščine prevedel Rudol Arh.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisto o Petru II boš pa našel tudi v prerokbah irskega škofa Malahije,ki je napovedal vse papeže in jih imenoval po njihovem delovanju in zadnjega je imenoval Peter II in bo prišel po sedanjem papežu.Ker je Bog eden se mi vidi popolnoma razumljivo,da naj bo tudi njegova cerkev ena,ne pa da jih je cel kup,kot je to sedaj.
Pod čisti evangelij razumem Janezov veliki evangelij.
Da,Jezus dela novega človeka,ki stoji na Petru,kot duhovni skali,saj pravi 'iz človek bom naredil institucijo'.
O padcu Rima pa govori tudi Janezovo razodetje (raz.18/15-19).
Zato pravim,pri Bogu je vse mogoče in ne bodi neveren ampak veruj in se ti bo odprlo.
Da, hvala Bogu.
l.p.

Poglej dragi brat, mislim, da se nebeško kraljestvo, ki ga vodi sam Bog, ne začne šele po telesni smrti,
ampak je prisotno že tukaj na Zemlji, in že tudi tu na Zemlji vodi Bog tiste, ki spoštujejo temelje
Njegove cerkve.
Kar se pa tiče za onstransko vesoljno apostolsko cerkev, pa ni dovolj, da si verujoč in da se vzdržiš
mesenega poželenja, še marsikaj drugega je bolj pomembnega, ki je treba spoštovati. Če hoče človek
biti pripravljen na onstransko Vesoljsko Apostolsko cerkev ( kot ji praviš ti) jo mora spoznati že tukaj
na Zemlji, drugače jo tudi tam onstran ne bo kmalu spoznal.

Vesel sem, da si našel pravo in čisto Božjo besedo, ki jo je Gospod dal po Lorberju.
Zato ti priporočam, da ostaneš zvest Tistemu, ki Ga bereš in te uči, kajti ta beseda je zapisana za vse večne čase.
Res je, da bo Rim nekoč padel (RKC), ampak še ne tako hitro kot ti misliš. Zato ne nasedaj vedno novim
voditeljem, ki trdijo, da bodo odrešili svet, še zlasti tistim ne, ki se proglašajo za Božje maziljence.
Kar se pa čudežev tiče, pa menda ja veš, da že Jezus ni delal čudeže vsepovsod in kjer ni bilo primerno in to zaradi nevednega ljudstva, da jih ne bi spravljal v dvojno sodbo.
Čudeže je delal samo tam, kjer so jih razumeli, kdor pa razume čudeže ta jih ne rabi za verovanje.
Če že sam Jezus ni hotel z čudeži vladati ljudstvu, še manj bi potem lahko nekemu grešniku podelil strahovlado zaradi čudežev.
Mislim, da si pozabil na Petra Skalo.

Pa še nekaj o večnem mestu ali Novem Jeruzalemu. To mesto bo nastalo nekoč čez določene čase ( katere
čase ve samo On ) in to v duhovnem in ne materijalnem stanju, kjer ne bo noči in bo večni dan, zato
si ne misliti, da bo Novi Jeruzalem kdaj na tej trdi Zemlji.
Stare vidce in modrijane je tudi treba prav razumet.

Praviš, da sem neveren, ne vem kje si to zasledil .
Nekaj ti bom povedal, jaz resnično verjamem v Boga, ti pa kot vidim samo veruješ.
Še enkrat dobro poglej po katerih vratih trkaš.

Pa lepo pozdravljen brat.

mizarstvo.lorencak
21.03.2007, 20:22
Brat Lorenčak, povsem sem zedinjen s tvojo razlago, tudi jaz sem Besedo v Razodetju razumel tako. Nova, združena Cerkev je že postavljena – V DUHU – in nekaj nas že tu vidim v njej. Tam se postavlja tudi Novi Jeruzalem. Vidim pa tudi propad ostalih cerkva, ki so postavile svoje temelje zunaj srca človeka.

Bo En pastir in ena čreda. Čreda – pridelek, ki ga bo Jezus ob svojem drugem prihodu požel in oddvojil od plev. In en Pastir bo s Svojo čredo.

Naj bo Bog usmiljen z menoj, slepim.

Točno tako brat, vidim, da tudi tvoj duh ima ključ od vseh Božjih soban.
Brat glady, zelo sem vesel tvojega čistega srca in te gledam.

On z nami in mi z Njim v zvestobi.

kopron
22.03.2007, 06:58
Brat Lorenčak, povsem sem zedinjen s tvojo razlago, tudi jaz sem Besedo v Razodetju razumel tako. Nova, združena Cerkev je že postavljena – V DUHU – in nekaj nas že tu vidim v njej. Tam se postavlja tudi Novi Jeruzalem. Vidim pa tudi propad ostalih cerkva, ki so postavile svoje temelje zunaj srca človeka.

Bo En pastir in ena čreda. Čreda – pridelek, ki ga bo Jezus ob svojem drugem prihodu požel in oddvojil od plev. In en Pastir bo s Svojo čredo.

Naj bo Bog usmiljen z menoj, slepim.

Yeeee, ... prav resnično + lepo dobro povedano :approve: . In isto bom tudi jaz rekel zase,; da naj bi mi bil Bog usmiljen z mano, gluhim slepcem :( .
Sicer pa se mi dozdeva, da jih je tukaj zelo malo , ki razumejo, kakšna pota + vode imamo , a ne ?;)
No, pa lep, sončen dan, še naprej + Bog z vami , ... ajd' , čaw by Boštjan :2thumbs:

mizarstvo.lorencak
22.03.2007, 07:46
Yeeee, ... prav resnično + lepo dobro povedano :approve: . In isto bom tudi jaz rekel zase,; da naj bi mi bil Bog usmiljen z mano, gluhim slepcem :( .
Sicer pa se mi dozdeva, da jih je tukaj zelo malo , ki razumejo, kakšna pota + vode imamo , a ne ?;)
No, pa lep, sončen dan, še naprej + Bog z vami , ... ajd' , čaw by Boštjan :2thumbs:

Ja, lep sončen dan še naprej.

glady
22.03.2007, 10:25
Božji blagoslov tudi vama brata in svetlobo vsem, ki jo iščejo.

jazbec
22.03.2007, 21:06
Jaz sem mislil knjigo od Jakoba Lorberja prebrati, ampak zdaj ko sem prebral to temo sem si premisli.(zaradi prispevkov yaneka)

glady
23.03.2007, 07:46
Jaz sem mislil knjigo od Jakoba Lorberja prebrati, ampak zdaj ko sem prebral to temo sem si premisli.(zaradi prispevkov yaneka)

Pozdravljen Jazbec!

Yaneko ne misli nič slabega, je pa res mogoče malo bolj goreč oznanjevalec. Ne oziraj se pa na Yaneka, niti na mene, niti razumevanje kogar koli drugega, pač pa na Jezusa Kristusa. Edino le On te bo pripeljal na pravo mesto in ne boj se trnja in bosih nog, kajti z ljubeznijo in ponižnostjo v tvojem srcu se bo trnje spremenilo v mehko travo. Je pa dobro, da se vzpodbujamo med seboj v hrepenenju in iskanju večnega življenja. Strah pred dogodki. ki so napovedani in se bodo zgodili je na nek način človeško razumljiv, vendar ničemur ne koristi. S trdno vero in zaupanjem v Boga nas čakajo nedoumljive blaženosti vse večnosti, ki je pred nami v druženju z Njim. In to je naš Cilj. Za začetek pa mogoče preberi Božje gospodarjenje; da te Gospodov Duh uvede v branje.

Mi te podpiramo, predvsem pa te podpira in kliče Jezus. Srečno!

mizarstvo.lorencak
23.03.2007, 08:30
Jaz sem mislil knjigo od Jakoba Lorberja prebrati, ampak zdaj ko sem prebral to temo sem si premisli.(zaradi prispevkov yaneka)

Dragi brat jazbec, ne vrzi tako hitro puške v koruzo. Če si človek dobre volje in odkritega srca,
boš našel v Lorberjevih delih neprecenljive stvari, ki ti bodo zelo koristile.
Vsak pač ne more razumeti Božjega duha, ki veje po Lorberjevih Božjih delih in ne sme te že najmanjša
ovira odvrniti od namena, ki ga imaš.

Glej dragi brat, če si se namenil, da boš odšel na Dunaj ali v kateri drugi kraj, moraš nujno narediti prvi
korak in tako naprej, sicer ne boš nikoli videl Dunaja ali tisto mesto v katerega si se namenil.
Vidim, da imaš namen in si že storil tudi prvi korak, ampak žal si se ustavil ob prvem majhnem
kamenčku in ga ne moreš prestopiti.
Sebi pa praviš, saj ni treba, da vidim Dunaj, saj mi drugi povedo kako in kakšne ulice so na Dunaju
in potem že dobro vem kako je tam.
Če bi te pa nekoč nekdo postavil prav v to mesto, ki si mislil, da ga dobro poznaš, in te vprašal kje si,
mu ne bi mogel druga odgovoriti kot:" tega mesta še nikoli nisem videl. "

Vidiš, enako je z čisto Božjo besedo, ki prežema Lorberjeve spise. Zato ti svetujem, nadaljuj pot
na katero si se podal in ne glej kakšne so ovire, ampak veseli se cilja.
Dokler ne slišiš čiste Božje besede je ne moreš spoznati in ti lahko vsak, ki misli, da pozna Boga
govori, kar hoče in ti mu boš vse verjel.
Ko pa boš nekoč poznal pravo Božjo besedo in jo čutil v srcu, boš lahko svojega navednega brata,
ki samo misli, da pozna Boga, napotil na pravo pot in če se bo odločil za to pot bo nedvomno
dosegel cilj in nekoč ti bo hvaležen.

Dragi brat jazbec, ne zameri yaneku, on ne misli nič slabega. Njegove besede je težje razumeti,
ker so skoraj vse duhovnega pomena in jih ne moremo razumeti tako kot jih beremo z materijalnimi očmi.
Tudi on sam tu pa tam še ne ve kaj je napisal in mu manjka potrpežljivosti do nas nevednih bratov.
Kot vidim, še tudi on ni prišel do cilja, tu in tam ga zanese s poti, ampak če bo vztrajen v ljubezni in potrpežljivosti mu bo zagotovo uspelo.
Zato te naj ne odvrne njegovo pisanje od tvojega namena.

No pa lepo pozdravljeni in veliko trdne volje pri svojih odločitvah, za katere čutite, da so prave.
Pa očistimo svoje srce in odprimo na široko vrata Bogu, da bo lahko vstopil.

jazbec
23.03.2007, 17:12
Mogoče sem se res prenaglil,ne glede na to hvala za spodbudne odgovore.

Zanima pa me zakaj RKC zavrača dela Jakoba Lorberja? (po katerih kriterijih se odločajo)
To me zanima povsem iz radovednost.

kopron
23.03.2007, 18:34
Ah, ja.., in ne samo RKC :O ,... da ti vidiš, kaj šele ostale "sekte" uganjajo, ko jim omeniš Lorberja :rolling: :O :rolling: ...(čeprav nekatere pa tudi ne) !
Po moje jih je vse skupaj strah velikega razkritja njihovih zablod/prevar , ker ...:approve: :2thumbs:

kopron
24.03.2007, 21:30
Ja, ampak, ljudem mora biti jasno, da je njihovo brezplodno razlaganje + razglabljanje SP neuspešno:nonono: ,... ker:O NI možno PRAVO razumevanje SP brez Novega Razodetja ( NR ) :approve: .
Torej so njihove domnevno pravilne razlage SP še vedno napačne :nonono: ... ( ker si SP pač razlagajo dobesedno ):approve: :blush:
... hmm, ja zato pa je toliko verskih ločin :angel: ...
Pa lp, by Boštjan , ajd', čaw :helo:

legenda
25.03.2007, 07:00
Mogoče sem se "prepozno" vklopil v debato toda ali se da to knjigo "dobiti"?

glady
25.03.2007, 10:23
Ne razumem zakaj se je treba vedno ozirati na to, kako nekdo drug sprejema nekaj česar še sami nismo spoznali. Vzemi knjigo in jo beri. Čisto srce nagovarjajo čiste stvari, grešno srce pa greh. Nastavi svojemu srcu ogledalo in odkrij kaj te privlači in kdo pravzaprav si.

Če skrbiš za čistost svojega srca in najdeš pravo stvar zanj, te cel svet ne bo odvrnil od nje.

Prej pa še ugotovi, ali resnično iščeš, ali pa samo preganjaš dolgčas.

lp

kopron
25.03.2007, 16:16
Mogoče sem se "prepozno" vklopil v debato toda ali se da to knjigo "dobiti"?

Ja, prijatelj, to ni samo ena knjiga, ampak en kupček, z enim naslovom : " Novo Razodetje" :approve: .
Aja, Yaneko, jaz blebetač se ti zahvaljujem za opozorilce :angel: . ( čeprav dvomim, da sem te razumel do konca:dontknow: )
No, pa hvala vseeno :2thumbs:
Pa lep dan, še naprej ... Boštjan, Minkendorf

kopron
25.03.2007, 19:19
Ja, mislim, da sem te dokaj dojel ...:blush:
No, ampak, spet - kot vem, ravno NR od vseh Božjih Razodetij najbolj razlaga, da je ( kot ti razlagaš o Jobu ) za precej svojih nesreč , človek kriv - ravno sam :approve: :angel: .
Torej , ... nam je NR v pomoč povsod, v Življenju, in ne samo pri razumevanju SP, a ne :approve: ?:2thumbs: :angel: :2thumbs:

slehernik
25.03.2007, 21:28
Ti,brat,si bolj kot resnični videc,forumski blebetač Kot vsi, ki pišemo tu.
O ne, oprosti, ti si svetla izjema in mečeš bisere vesoljne Resnice(c), ki jo seveda edino ti poznaš.
Kot vsi verniki. :2thumbs:

glady
26.03.2007, 10:23
Jezus je v enem svojih pričevanj, če se ne motim je bilo to ob Cezareji Filipovi napovedal izid obširnejšega evangelija, v duhu je celo nekaj učencem opisal takratne razmere in prikazal po kateri osebi (Jakob Lorber) bo Razodetje prešlo na papir. Napovedal je tudi, da bo še kasneje cca 2000 let po Novem Razodetju podano Razodetje duhovnih skrivnosti, kakršne bo sposoben sprejeti šele takraten človek. Vemo tudi, da je bila duša starozaveznega človeka še brez duha, odtod je v tistem času Duh za lažjo predstavo in dojemanje ljudem predstavljen v materialnih podobah – posodah, daritvenih oltarjih, skrinja zaveze, ceremonijah… Duh se naseli v dušo človeka šele po Jezusovem odrešitvenem delu. »Janez Krstnik vas je krščeval z vodo, Jaz vas bom krstil s Svetim Duhom« S tem se zunanje čaščenje in ceremonije opustijo in preoblikujejo v ljubezen, v notranje, intimno, v srce posameznika.

Vse ob svojem času in kakor komu.

Bog nas vodi zelo modro in Duhovna evolucija človeške duše traja tisočletja in se ne bo nikoli prenehala. Niti najmanjšega duhovnega in intelektualnega koraka nismo sposobni napraviti brez Božje pomoči. Želite dokaz? V Novih Razodetjih je.
Zakaj se v današnjem času tehnološkega in kulturnega buma še vedno po delih sveta najdejo plemena, ki živijo na ravni jamskega človeka, čeprav so nam kot ljudje povsem enaki? Zato, da bi človeštvo spoznalo kaj lahko stori človek sam iz svojih moči. NIČ! Oh kakšna slepota vseh nas. In mi smo našo znanost, kulturo, intelekt ... postavili za boga samega namesto Njega, ki je resnični Bog in po katerem vse prejemamo. Yaneko seveda imaš prav s svojim Jobom.

Slehernik, glede tvoje pripombe o vernikih pa nekaj piše v Janezovem evangeliju, 15. poglavje.:
»Če vas svet sovraži vedite, da je Mene sovražil pred vami. Če bi bili od sveta, bi svet ljubil, kar je njegovo; ker pa niste od sveta, ampak sem vas Jaz odbral od sveta, vas svet sovraži. Spominjajte se besede, ki sem vam jo rekel:« Služabnik ni večji kot njegov gospodar.« Če so preganjali Mene, bodo preganjali tudi vas; če so se držali moje besede, se bodo tudi vaše. Vse to vam bodo delali zaradi mojega imena, ker ne poznajo tistega, ki me je poslal. Ko bi ne prišel in bi jim ne govoril, bi ne imeli greha, zdaj pa za svoj greh nimajo opravičila«.

Ne bo šlo brez samozatajevanja, brez ponižnosti, brez ljubezni, brez iskrenega hotenja in brez Božje pomoči.

lp

slehernik
26.03.2007, 10:29
Slehernik, glede tvoje pripombe o vernikih pa nekaj piše v Janezovem evangeliju, 15. poglavje.:
»Če vas svet sovraži vedite, da je Mene sovražil pred vami. Če bi bili od sveta, bi svet ljubil, kar je njegovo; ker pa niste od sveta, ampak sem vas Jaz odbral od sveta, vas svet sovraži. ...Glady, sovraštvo je čustvo vernikov ...

kopron
26.03.2007, 10:45
Sleherni, ne uletavaj z nesmiselnimi stavki ... ( sovraštvo je bolj čustvo ateistov, logično ) , ampak povej raje kaj bolj pametnega ;) .
Sicer pa me bolj zanima eno vprašanje, na katerega bi Yaneko, ki je bolj razsvetljen lažje odgovoril , in sicer ; - Kateri je bil tisti "izvirni" ( ali nevem kakšni , smrtonosni ) greh , ki sta se mu predala Adam +Eva ?:dontknow:
Hvala za pojasnilo :approve: :angel: :2thumbs: . In upam, da ne bomo razmetavali preveč biserov s......, zato mi lahko odgovoriš tudi na pm , hvala ;) :blush: .
Pa lep, sončen dan, še naprej ...:2thumbs:

slehernik
26.03.2007, 11:27
( sovraštvo je bolj čustvo ateistov, logično )Dogodki te postavljajo na laž.

jazbec
26.03.2007, 14:49
Ne sramujte se evangelija,saj je vendar božja moč,dana v rešitev vsakomur,ki veruje,najprej Judu in potem Grku.V njem se namreč razodeva božja pravičnost,ki vodi iz vere v vero,kakor je zapisano:"Pravični bo živel iz vere." Rimljanom 1/16-17

In še en odlomek iz Svetega pisma,ki pove vse o njegovi pomembnosti.

Ko so vojaki Jezus križali,so mu vzeli oblačila-razdelili so si jih na štiri dele,za vsakega vojaka po en del-in suknjo.Suknja pa je bila brez šiva,od vrha iz cela stkana.Dejali so med seboj:"Nikar je ne parajmo,ampak žrebajmo zanjo,čigava bo,"da se je spolnilo Sveto pismo,ki pravi:
"Razdelili so si moja oblačila in za mojo suknjo so žrebali." Janezov evangelij 19/23-24

Kdor se ima za pametnega,bo iz teh dveh citatov lahko razbral resnični pomen,ki ga ima Sveto pismo.Amen
Bi se ti ljubilo pojasniti ta dva citata.

glady
26.03.2007, 18:31
Glady, sovraštvo je čustvo vernikov ...

Ja, res je, pa tudi vseh ostalih, seveda pa sta takole besedi vernik in sovraštvo zelo posplošeni. Ljudje se med seboj sovražijo zaradi tisoč posvetnih stvari, v tem citatu pa se Jezus sklicuje na sovraštvo, ki ga tema goji do svetlobe.

kopron
26.03.2007, 19:28
ja, Yaneko, še Jazbecu pojasni tisto , potem pa bom še jaz nekaj malega dodal , ker že malo zahajamo iz teme ... da se vrnemo na prvotno pot :2thumbs:

legenda
26.03.2007, 21:24
Ko lahko človek zmaguje iz svojih lastnih moči,misli,da je on sam gospodar sveta in se tako v srcu tudi obnaša .Če se mu pa v življenju obrne v slabo,kot se je to zgodilo preroku Jobu (najdeš ga v Svetem pismu in tukaj ti spisi novega razodetje pri razumevanju pač ne bodo v pomoč) in ne ve zakaj se mu vse tako slabo dogaja,čeprav mu je nedavno šlo še vse lepo in fino,ane,takrat se začne spraševati kaj narobe dela,da se mu to dogaja in zakaj ravno njemu.Ampak,uredu,kaj pa če se enkrat kakšnemu že prej "utrga" in se začne že prej spraševati,če kaj narobe dela in ne čaka,da Bog v njegovo življenje prinese nesreče in bolezni.Lene duše za Boga so deležne nesreč in bolezni,ker ne zaupajo vanj,ampak sami iz svoje moči,hotenj in prepričanj živijo.
Če zmanjka elektrike crkne internet in vse človekovo udobje.Revež ne ve več kaj bi,blodi in je čisto izgubljen.
In takrat spozna,da je človeku težko samemu biti.Če si rasnično dovzeten za duhovno,boš hitro razumel ,kaj sem ti v teh stavkih želel sporočiti.
l.p.

Vse zmorem v Kristusu Jezusu.
Job je imel silno vero v Boga in naj bi se naučili oz."potegnili" nauk iz vsega tega.
Job je bil junak vere, ker je verjel...
Toda veseli me to kar piše zadnjih odstavkih knjige o Jobu 42.10-17
Veruj do zadnjega, to sem jaz "potegnil kot nauk o junaku vere Jobu

legenda
26.03.2007, 21:49
Ko resnično spoznaš (sem pozabil) Boga ti gre na boljše.
Toda ko mu zaupaš.
100%
Bog bo obrnil slabo na boljše

legenda
26.03.2007, 21:56
O moči evangelija.
Že skoraj dvatisoč let je odkar je bilo napisano in še vedno je enako aktualen.Po mojem videnju je to resnično vrhunsko vodilo za življenje,ki nima konkurence.V jeziku današnjega človeka bi temu lahko rekli tudi vrhunska psihologija in res,tudi psihološka znanost že odkriva iste življenjske resnice.Je pa nauk evangelija bolj kot h posvetnim koristim,naravnan h koristim,ki jih bomo deležni po končanem zemeljskem bivanju,takrat pa se pravo življenje šele dobro začne,saj ne bomo več omejeni z našim mesenim telesom.Zato,ne sramujte se evangelija in tudi ne Svetega pisma,ko spoznate njegovo božjo moč,ki je dana v rešitev vsakogar.Ko to spoznate,oznanjajte to veselo novico,da bodo tudi bratje in sestre,ki še vedno tavajo v temi,našli luč.V njem se razodeva božja pravičnost,ki vodi iz vere v vero.To vodenje vidim,kot izhod iz stanja neke samo namišljene vere,ki pa nikoli ne obrodi nobenega sadu in je predvsem sama sebi namen v vero,ki je dejavna in živa in rodi obilen sad,ker človek v tej novi veri duhovno spregleda.Pravični,ki sprejme to vero bo tudi iz nje živel,ker se bo hranil iz božje pravičnosti,saj iz sebe nihče ne more biti pravičen in bo svoje življenje s tem izročil v božje roke in Gospod bo zanj skrbel in ga vodil.Da, naš Oče,ki je v nebesih skrbi za svoje otroke.Ne bo več Grka ne Juda,ampak bodo božji otroci.Bog ne gleda na človekovo narodno pripadnost,družbeni stan ali poklic,ne na spol ali barvo kože,ampak samo na človekovo srce.Da je to res,dokazuje to,da se evangelij oznanja vsem družbenim stanovo,narodom in rasam.
l.p.


Bravo na ta post Yeneko! Dobro razmišljanje, oba pa vemo da boj bo do zadnjega...
Gospod nam je dal luč...

kopron
27.03.2007, 06:37
Dobro si razložil, Yaneko :approve: . In tudi v NR Jezus posebej poudarja, da je treba SP resno jemati . Za pravo razumevanje SP, pa uporabljati NR .:2thumbs:
In, da nadaljujem, kar sem želel ;
- Torej, Je, ali Ni ( biti ali ne biti ;) ), je ali ni ... Jakob Lorber - Pisar samega Boga ( Božji pisar ) ? :O
-Ko vemo, da Življenje ni samo bivanje, ampak tudi razvoj, evolucija, rast, z Ljubeznijo, ki hoče vse ohranjati + še več;- vse izboljšati, je potemtakem logično, da se nam bo Bog-Ljubezen-Oče še naprej razodeval , ( kot "updates" ;) ) , po svojih "slih" , da nas stalno izboljšuje, medtem ko rastemo Duhovno . :2thumbs:
Seveda, morajo ti "sli" biti dovolj sorodni nam, da lažje teče pretok informacij . In, tudi, da se lahko zgledujemo po njih :approve: . Ker, npr, ne moremo se zgledovati po nečem, kar je nedostopno v nedostopnih višavah ... :dontknow:
Torej, vsake toliko časa nam Bog pošlje kakega preroka, vidca, sla, poslanca, da z njim popravlja naše zmotne ( grešne) poti, zablode človeštva :( .
In, goreči iskalci uporabijo vsa možna razpoložljiva sredstva, da se dokopljejo do Resnice, ki je Edina zveličavna :approve: . Seveda pa je tudi pomembno razločevanje resnice od laži ... :2thumbs:
Vendar, tako kot tedaj, tudi zdaj , jih je malo ljudi, ki hodijo po ozki poti ... v "Življenje" :( .
In, da ne bom predolg, ... zaključim ; Jakob Lorber JE pisar Boga samega .:approve: :approve: :approve:
Pa lep, jasen, sončen dan ( v dušah ) ... še naprej ... skozi večnost :2thumbs:

kopron
27.03.2007, 07:01
Ja, Yaneko, podpis :2thumbs: . No, seveda, ko Bog nekoga pripelje do NR, ali SP, je avtomatsko, logično ta človek že bližje Bogu:approve: . Resda, da je "učenje prepoznavanja resnice" težka zadeva , pa vendar je ob pomoči Gospoda Boga vsaka stvar lažja :2thumbs: .
Sicer bi bili izgubljeni še bolj , ( kot smo že itak ) :( .
Lp, by Boštjan

glady
27.03.2007, 11:27
Prijatelji in bratje ta isti Duh, ki nam pomaga razumeti duhovni pomen božje besede, taisti Duh je Mojzesu narekoval svetopisemske Knjige, je govoril po prerokih, je bil Očetov Duh v Jezusu in je narekoval Jakobu Lorberju in prešinja vse stvarstvo in je popolna in večno nespremenljiva Resnica in kot tak najpopolnejša inteligenca, najpopolnejši psiholog, je Ta, ki kreira in daje življenje in Ga kot takega vse bolj spoznavamo, ker je takšna Njegova volja. Pozna nas že od vedno in je tu z nami, ko ga mi še vedno iščemo.

Yaneko, hvala Bogu, za razumevanje tvojega duha,

mizarstvo.lorencak
27.03.2007, 13:21
Prijatelji in bratje ta isti Duh, ki nam pomaga razumeti duhovni pomen božje besede, taisti Duh je Mojzesu narekoval svetopisemske Knjige, je govoril po prerokih, je bil Očetov Duh v Jezusu in je narekoval Jakobu Lorberju in prešinja vse stvarstvo in je popolna in večno nesprejemljiva Resnica in kot tak najpopolnejša inteligenca, najpopolnejši psiholog, je Ta, ki kreira in daje življenje in Ga kot takega vse bolj spoznavamo, ker je takšna Njegova volja. Pozna nas že od vedno in je tu z nami, ko ga mi še vedno iščemo.

Yaneko, hvala Bogu, za razumevanje tvojega duha,

Ja, hvala Bogu, za čisto resnico in potrpežljivost, da lahko vsak zagleda luč, če le to hoče.
Glady, lepo si povedal, kako je Božji duh nezmotljiv . Zaradi te nezmotljivosti duha in zaradi
Božjega reda, ki je v nezmotljivem duhu,prevare in laži ne morejo priti niti blizu Resnici, kaj da bi
še kaj druga.
Zato, dragi bratje, ni večje sreče in uspeha od spoznanja Božjega duha.

glady
28.03.2007, 10:09
Jezus je med svojim poučevanjem velikokrat govoril o molitvi. Vsekakor je vedno vzpodbujal k dejavni ljubezni do Boga in do bližnjega in prav to imenoval kot edino pravo resnično molitev in evharistijo. Dal pa nam je tudi molitev OČE NAŠ in nas povabil naj se tudi v besedi, v zahvalah in prošnjah obračamo Nanj. Oče je vedno vesel iskrenih besed, ki prihajajo iz čistega srca Njegovih otrok.

Ob molitvi Oče naš se med človekom in Bogom vzpostavi posebna vez. Lahko jo tudi sami preverite, če poznate koga, ki je resnični videc avre. Naj vas opazuje pred in skozi pričetek molitve. Presenečeni boste nad vsebino spremembe. Besedna molitev, ki je v srcu osredotočena Najnj, je za nas kot očiščujoča kopel, ki nas vse bolj zbližuje in utrjuje vse prepotrebno zaupanje Vanj, ki je naš najboljši Oče. Želi, da Ga prosimo za sebe, za svoje bližnje, za duše, ki si onstran zaradi nevednega ali pogubnega zemeljskega življenja ne morejo same pomagati naprej, pa tudi za tiste, ki nam povzročajo gorje.

Bratje, ničesar še nismo spoznali,

mizarstvo.lorencak
28.03.2007, 10:38
Jezus je med svojim poučevanjem velikokrat govoril o molitvi. Vsekakor je vedno vzpodbujal k dejavni ljubezni do Boga in do bližnjega in prav to imenoval kot edino pravo resnično molitev in evharistijo. Dal pa nam je tudi molitev OČE NAŠ in nas povabil naj se tudi v besedi, v zahvalah in prošnjah obračamo Nanj. Oče je vedno vesel iskrenih besed, ki prihajajo iz čistega srca Njegovih otrok.

Ob molitvi Oče naš se med človekom in Bogom vzpostavi posebna vez. Lahko jo tudi sami preverite, če poznate koga, ki je resnični videc avre. Naj vas opazuje pred in skozi pričetek molitve. Presenečeni boste nad vsebino spremembe. Besedna molitev, ki je v srcu osredotočena Najnj, je za nas kot očiščujoča kopel, ki nas vse bolj zbližuje in utrjuje vse prepotrebno zaupanje Vanj, ki je naš najboljši Oče. Želi, da Ga prosimo za sebe, za svoje bližnje, za duše, ki si onstran zaradi nevednega ali pogubnega zemeljskega življenja ne morejo same pomagati naprej, pa tudi za tiste, ki nam povzročajo gorje.

Bratje, ničesar še nismo spoznali,

Ja, glady, zato jaz pravim, da je nujno že tukaj na Zemlji spoznati ali vsaj se približati Nebeškemu
kraljestvu, drugače ga bo onstran težko spoznati.
Oče naš, kot praviš, je res resnična in odrešujoča molitev k Bogu.

kopron
28.03.2007, 12:23
Ja, velikokrat se takole obrnem, z prošnjo k Očetu zaradi zmot nekaterih dobrih , ljubljenih ljudi, ki pa so že odšli onkraj , - da naj jim pomaga:( . Ker, ne morem zavrteti časa nazaj, je to edino, kar lahko storim glede te situacije :( .
Hvala Ti, Oče , na veke vekov , amen .:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
In, prosim Te, bodi še naprej vsaj tako milostljiv, kot do sedaj, z menoj, bednim grešnikom :( .
Love by Boštjanko :2thumbs:

ENARB
28.03.2007, 13:16
Že nekaj ljudi sem vprašal, kje v Svetem pismu piše, da gremo po smrti onkraj, pa mi nobeden ne zna odgovoriti. Piše samo, da nam je Bog dal dih življenja in nam vzame dih življenja, potem pa, da bo prišel na sodni dan po nas in vzel dobre s seboj, slabe ljudi pa............... Že v naprej se zahvaljujem.

kopron
28.03.2007, 19:14
Že nekaj ljudi sem vprašal, kje v Svetem pismu piše, da gremo po smrti onkraj, pa mi nobeden ne zna odgovoriti. Piše samo, da nam je Bog dal dih življenja in nam vzame dih življenja, potem pa, da bo prišel na sodni dan po nas in vzel dobre s seboj, slabe ljudi pa............... Že v naprej se zahvaljujem.

Poglejta oba2 + ostali ; Problem je nastal, ko so se v SP določeni spisi izgubili :O . In, če je določeno znanje izgubljeno, kako naj se potem nadaljuje, nadgrajuje, živi... ? :dontknow:
Torej, je bilo NUJNO, da je Bog poslal Božjega Pisarja - Jakoba Lorberja, da se najde+"zbere" kar je bilo izgubljeno .:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
; da se poveže nazaj v pravo celoto , pravo čredo, z Pravim Pastirjem - Jezusom ...
In, tudi Glady nadalje, naprej spodaj dobro pove :2thumbs: :approve: :hug:

glady
28.03.2007, 20:48
Že nekaj ljudi sem vprašal, kje v Svetem pismu piše, da gremo po smrti onkraj, pa mi nobeden ne zna odgovoriti. Piše samo, da nam je Bog dal dih življenja in nam vzame dih življenja, potem pa, da bo prišel na sodni dan po nas in vzel dobre s seboj, slabe ljudi pa............... Že v naprej se zahvaljujem.

Enarb, Jezus je ob primernih prilikah dejal:« Vi o duhovnem razmišljate in skušate razumeti po človeško. To pa je tako, kot bi slepi spraševal slepega kakšne barve je mavrica«.

Vabim te, da se v srcu odločiš za najpomembnejši korak v svojem življenju. Z vso resnostjo, odločnostjo in hkrati ponižnostjo srca povabi Boga v svoje življenje. Ostani zvest svojemu hotenju in vse ostalo bo napravil On. Spoznaj skrivnost dejavne ljubezni in vere in naj nobena še tako težka preizkušnja ne omaje tvojega zaupanja, da te Bog ljubi in ti želi samo dobro in bo tudi poskrbel za to, čeprav bodo v začetku od tebe odmaknjene nekatere stvari, ki bi jih rad obdržal. Bodi potrpežljiv in videl boš, kakšne pokrajine in skrivnosti ti bo začelo razkrivati tvoje srce – tvoj duh in začel boš spoznavati barve v mavrici in nikoli več ne boš takšen, kot si bil.

Ozka je pot, ki vodi k Bogu in široka je pot, ki vodi v pogubo.

mizarstvo.lorencak
28.03.2007, 22:52
Že nekaj ljudi sem vprašal, kje v Svetem pismu piše, da gremo po smrti onkraj, pa mi nobeden ne zna odgovoriti. Piše samo, da nam je Bog dal dih življenja in nam vzame dih življenja, potem pa, da bo prišel na sodni dan po nas in vzel dobre s seboj, slabe ljudi pa............... Že v naprej se zahvaljujem.

Glej, dragi brat, to kar si prebral v pismu boš težko razumel dokler ne bo tvoj duh dovolj velik.
Ta stavek o Bogu, ki si ga napisal, zajema toliko duhovnega pomena, da tudi,če bi ti skušal vsaj najmnjšo malenkost
razložiti, bi rabil precej ur, ti pa tako ali tako ne bi nič razumel.
Zato ti bom rajši drugače svetoval; glej, kot vidim to pismo, ki ga bereš boš zelo malo razumel, ker je
večinoma vse pisano v duhovnem pomenu, kar pa ni, so pa cerkvene oblasti popravile ali
dopisale ali pa izbrisale v svoj prid. Zato tudi tega, kar sprašuješ druge in iščeš ne boš
našel v tej knjigi. To je Janezov evangelij, ki je v bistvu izviren, ampak je skozi stoletja bil velikokrat prepisan
in preveden. Že tukaj je vsak pisar nekaj dodajal in odvzemal, največ je pa popravljala prav cerkvena oblast.
Zato je danes Janezov evangelij in celotno pismo , ki nam ga ponujajo danes, je nazunaj že čisto drugačno.
Bistvo, ki je skrito materijalnim očem in se ne da izbrisati pa razumejo lahko le tisti, ki imajo dovolj razvitega Božjega duha v sebi.

Zato ti priporočam, da si priskrbiš Veliki Janezov evangelij katerega je Bog podal po Jakobu Lorberju,
tam boš našel tudi vse odgovore na svoja vprašanja in še več. Če te zares žeja po čisti Božji besedi
in te lakota preganja po resnici, boš nedvomno našel kar iščeš.
Vsak človek dobre volje in veselega srca lahko razume in spozna Božjega duha, ki se nahaja v
Lorberjevih spisih, s tem se pa postopno veča in reste njegov duh.
Do takrat pa ostani v dobri veri, kajti Jezus je rekel svojim nevernim; kako ste slabotni v veri, vi, ki vidite pa ne verjamete, zamislite si, koliko bo nekoč večja vera kot vaša, od tistih, ki ne bodo videli pa bodo verjeli.
To je Jezus povedal svojim učencem, ki so se zbali, da se bo njegov nauk čez stoletja izgubil.

Če smatraš, da nisi dobil zadostnega odgovora, ne samo od mene, ampak od vseh, ki ti skušamo pomagati,
pa mirne duše vprašaj in naj ti ne bo hudo, tudi mi smo tako začeli.

ENARB
29.03.2007, 14:50
Preprosto povedano, sam razumem to, da ko umrem, potem bom spal toliko časa, dokler ne pride Jezus in takrat se mrtvi prebudimo iz spanja in smo sojeni po svojih dejanjih..........

slehernik
29.03.2007, 15:56
Preprosto povedano, sam razumem to, da ko umrem, potem bom spal toliko časa, dokler ne pride Jezus in takrat se mrtvi prebudimo iz spanja in smo sojeni po svojih dejanjih..........
Razen če nisi hudodelec ... In Jezus mu reče: Resnično ti pravim, danes boš z menoj v raju (Lk 23:43).

slehernik
29.03.2007, 17:00
Če pa se greš igrice,naj se obrnejo proti tebi,da boš poznal svoja dela.Amen.Ah, pregovorna krščanska ljubezen vernikov ... :2thumbs:

mizarstvo.lorencak
29.03.2007, 21:27
Brat,na to temo bi imel pripomniti na tisto besedo,ki govori o starem in novem evangeliju.Praviš,da se je stari evangelij sčasoma pri prepisovanju toliko spremenil,da ni več zanesljiv.To tvojo ugotovitev je na zelo majavih nogah.Jezus v Janezovem velikem evangeliju Jakoba Lorberja na začetku knjige,pa tja do polovice,zazlaga Janezov evangelij, tisti evangelij,ki je že skoraj dvatisoč let vodilo ljudem v nebeško kraljestvo.Če primerjaš debelo tiskane stavke v prvi knjigi Velikaga Janezovega evangelija,ki so iz Janezovega evangellija s tistimi v Svetem pismu,boš ugotovil,da Jezus ni spremenil nezanesljivega evangelija in razlaga kar tiste stavke,ki so v Svetem pismu.Pa se vprašam,koliko ljudi sčasoma zaradi postopne nezanesljivosti Božje besede v njem ni moglo priti po smrti v nebeško kraljestvo?Se mi vidijo te tvoje trditve zelo politične in pogrešam spoštovanja Božje besede.V evngelijih ,ki so v Svetem pismu je ves nauk,ki ga je podal Jezus Kristus zelo zgoščen in je res samo bistveno,vendar pa je to bistveno tisto,ki nas lahko odreši,če ga duhovno pravilno razumemo.Glava in v njem človeški možgani pa imajo zelo omejeno spodsobnost razmišljanja in človek v svoji zanesenosti brž lahko pozabi na duhovno in s tem na spoštovanje,ki preide v matreialno,zgolj omejeno razumsko.Znani filozof Friedrich Nietzsche je napisal knjigo z naslovom Antikrist,v katerem izničuje krščanstvo in na račun tega izničevanja povzdiguje budizem.Malo tega nitzschejanstva sem zasledil tudi v tvojem pisanju,kjer na račun starega nezanesljivega evangelija povzdiguješ Janezov veliki evangelij. Ni res,da je nezanesljiv,samo razlagajo si ga napačno,ker nimajo dovolj pravega Božjega duha,ki bi jih v to razlago uvedel.

Zato sporočam tebi in vsem,ki tudi napačno gledajo na to veliko resnico;evangeliji v Svetem pismu so zanesljivi in tudi tisti,ki bo bral samo te evangelije in jih pravilno duhovno razumel in po njih živel in veroval v Jezusa Kristusa,bo gotovo prišel v nebeško kraljestvo. Amen.

Dragi brat, ne vem kje si zasledil v mojem pisanju to, kar meni ugovarjaš, ali se norčujaš ali pa ne veš kaj bereš. Če misliš, da si edini, ki kaj razume, si se zelo zmotil. Že lep čas sledim tvoji aroganci do drugih
in ne poznaš drugega kot sebe. Vidim, da le priznavaš svoje poste in od nikogar drugega. Kot zgleda naše poste samo pogledaš in nimaš časa, da bi jih prebral in pomislil še na kaj drugega kot na sebe.
Dragi brat, Jezus ni tako učil.
Če boš tako učil in širil Božjo besedo boš naredil več škode kot pa koristi. Priporočam ti malo več ponižnosti
in potrpežljivosti, ki je glavnega pomena za oznanjanje evangelija.

Praviš, da sem rekel, da izvirni Janezov evangelij ni več zanesljiv. Mislim, da nisi prebral naprej naslednje stavke, kjer pravim, da je bistvo Božjega duha skrito mesenim očem, in da se ge ne da spremeniti.
Spremenili so lahko le črko ne pa duha.
In za nevednega človeka , ki še komaj začenja iskati resnico je ta z besedami popačen evangelij
ne koristen. Rekel sem, da ta evangelij lahko razume samo človek z visoko razvitim duhom, ne pa nekdo, ki je komaj začel iskati Resnico.

Čas bi že bil, da nehaš ali , da lahko razumeš, kdo je človek in kdo je Bog.
Jaz nisem rekel, da je Jezus spremenil evangelij, kako si lahko tako neumen,. da sploh kaj takega pomisliš,
a, še ne veš, da je Božja beseda večno nespremenljiva, ampak tusvetni ljudje so ga spreminjali po črkah in besedah, s tem pa nisem rekel, da je bistvo spremenjeno, ampak ravno nasprotno.

V mojem prejšnem pisanju sem hotel povedati, da sta stari in novi evangelij eno in isto, samo , da je novega lažje razumeti, ampak očitno ti tega nisi razumel.
RKC je s svojim prilagajanjem pisma v svojo korist, marsikomu preprečila spoznati Nebeško kraljestvo,
ker jih je stem zavedla in odgovornost za njih nosi tisti, ki jih je zavajal. Za tebe pa vidim, da si goreč pristaš farjev.

Meni očitaš, da sem antikrist, oprosti, če ne spoznaš čigav duh govori v mojih besedah, mi je pa res zelo žal
in ti ne morem pomagati, pa čeprav se šopiriš, kot kakšen silovit orkan, ki pa pred Bogom nima nobene moči.
Ne vem kakšne politične trditve si razumel v mojem pisanju. Prav nasorotno, ti pač trdiš in si bolj cerkveno obarvan in spravljaš vode na mlin RKC. Pa , da zopet ne boš narobe razumel, nimam nič proti RKC.

Vidim, da še ne razločiš in še ne veš, kdo je pravi Bog in kdo je lažni bog, zato ti priporočam, da bodi malo bolj ponižen, sicer ne boš nikoli spoznal pravega Nebeškega kraljestva.
Vedi, da je lažni bog tako premeten, da nobena človeška duša ne more doumeti njegove zvijače.
Zato, le bodi previden, da se ne ujameš sam v svoje mreže, ki ti jih on tako vstrajno napenja in
dokler ne boš spoznal čiste Resnice ne bo odnehal, celo čedalje bolj se bo boril za tvojo smrt.

Zato, le bodi malo bolj obziren do svojih bližnjih, in malo bolj pozorno poglej v sebe in okoli sebe, da ne boš
nekoč mislil, da si v Nebeškem kraljestvu, v resnici boš pa gledal gospodarju smrti v hrbet.
Ja, yaneko, ve se kdo zna izkoristiti nevednost.
Če boš lahko vsaj malenkost od tega razumel, bo za začetek veliko.

Upam, da boš tudi ti nekoč prejel milost od Boga.

Pa lepo pozdravljen, v upanju na Božjo milost.

mizarstvo.lorencak
29.03.2007, 22:05
Preprosto povedano, sam razumem to, da ko umrem, potem bom spal toliko časa, dokler ne pride Jezus in takrat se mrtvi prebudimo iz spanja in smo sojeni po svojih dejanjih..........

Dragi brat, a, res ne moreš doumeti, da je tvoja duša mrtva in bo mrtva dokler ne bo spoznala prave
Božje besede. Tvoje telo je grob tvoje duše in dokler ne boš spoznal Boga, se tudi tvoja duša ne bo prebudila
iz trdega spanja v svojem grobu.
Tebi ni treba čekati da boš telesno umrl, pa je tvoja duša mrtva že v živem telesu, dokler te ne bo On prebudil.
Sojen boš po svojih delih in v potu svojega obraza si boš služil svoj kruh.

Zato se potrudi, da se boš že tukaj prebudil, da ti ne bo treba ponovno prestajati sodbo.

legenda
30.03.2007, 06:03
"Moč" razumevanja drugih je lep talent, ko spoznaš da nisi idealen. Imetiu razumevanje do drugih
je Kristusov način vedenja. Celo Gospod naš Bog je "prisluhnil" padlemu angelu kaj ga ima "obtoževati",
samovšečnost je prvi greh ( mogoče se varam da je 1) toda eden od izvirnih grehov. Imeti najboljše mnenje o sebi.

mizarstvo.lorencak
30.03.2007, 10:14
"Moč" razumevanja drugih je lep talent, ko spoznaš da nisi idealen. Imetiu razumevanje do drugih
je Kristusov način vedenja. Celo Gospod naš Bog je "prisluhnil" padlemu angelu kaj ga ima "obtoževati",
samovšečnost je prvi greh ( mogoče se varam da je 1) toda eden od izvirnih grehov. Imeti najboljše mnenje o sebi.

Ja, legenda, samovšečnost ali samoljublje je prav zagotovo izvirni greh, ker iz njega izhajajo vsi ostali, kot so,
pohlep, lenoba, oblastiželjnost, sovraštvo, prešuštvo in še veliko jih je.

mizarstvo.lorencak
30.03.2007, 10:47
Nobena duša ni mrtva,samo so duše,ki svojega Očeta poznajo in so duše,ki svojega Očeta ne poznajo.Je pa res,da je duša lahko navezana na meso in blodi v mesu,ni pa mrtva.Kjer Jezus govori o oživitvi duše,pomeni da bo oživljena za Boga,ker je preveč oživljena za meso.O tvojem ekspozeju na moje ugotovitve glede starega in novega evngelija,pa imam dodati,da sem samo odogovoril na duha,ki veje iz tvojega pisanja.
Jezus je rekel,da ni prišel na zemljo,da bi prinesel mir,ampak meč.Duhovni mir se lahko naredi samo tako,da se zatre ogenj Božjega duha.To pa je tudi cilj zemeljskih vladarjev in oblastnikov,kajti ta Božji ogenj jih moti,pri uživnaju v občutku lažne moči.Jezus je v knjigi Ponovni prihod rekel,da bo v poslednjih dneh človek postal obseden tudi z oblastnostjo.Seveda je to duhovni pogled.Malo umiri konje strasti in glej bolj duhovno.

Predragi brat yaneko, moraš razumeti, kdo je gospodar življenja in kdo je gospodar smrti. Nobena duša ni oživljena za meso, ker meso je smrt. Oživljena je lahko edino za življenje, ampak dokler Življenja ne spozna
je mrtva.

Seveda, bo Jezus prinsel meč s katerim bo dosežen mir in Ga je že prinesel. Ta meč je meč resnice in
ljubezni, pred katerim se mora skriti in zbežati vsa laž in vso zlo.

Nikar, si ne misli, da ne poznam tvojega duha.
No, pa lep pzdrav in veliko dobrih del in misli.

glady
30.03.2007, 11:56
Človeku se zgodi, da v prehudi vnemi sile, ki je v njem, pozabi pogledati nazaj, kakšne duhovne sadove pušča za seboj. Ti so resnični dokaz njega samega. Če puščamo za seboj ljubezen, krotkost, ponižnost, sočutje in dobrotljivost, je to dobro. Če pa puščamo za seboj sadove napuha in besa, je to slabo. In je čas, da se spoznamo in …

ODPUSTI MI PROSIM


Povzdignil nad Tebe sem se o Gospod,
ker jel sem verjeti besedam niz pot.
Preveč bil ošaben sem, sebe ljubeč,
da videl nad sabo bi ogenj preteč.

Slepim se z rekom, da k Tebi sem jel,
žalujem ker v teme sem past se ujel.
Slavi zdaj ta zmago, da njej sem verjel,
pogasil ljubezen, ki v srcu jo imel.

Mar moram izkusit bremena vsa ta,
v poti proč Tebe zabresti do dna.
Kje luč je, ki dal Si jo v davnih mi dneh,
da svetila moji bi duši na tleh.

Odpusti mi prosim, ker spet sem zašel,
ni prvič, da krivdo bi v srcu imel.
Ponižno, skesano bolj kakor do zdaj,
Te prosim, da sprejmeš me k sebi nazaj.

mizarstvo.lorencak
30.03.2007, 12:56
Ja, brat glady, tako je in v potu svojega obraza si bomo služili svoj vsakdanji kruh.

ENARB
30.03.2007, 15:24
Hvala vam za tako izčrpne in dobronamerne odgovore. Odgovorov pa ne bom sodil, ker nisem poklican, da bi sodil druge. So mi pa ljubši odgovori , kjer ni zaznati zastraševanj.

kopron
31.03.2007, 09:00
No, tudi v peklu je neke vrste ljubezen, vendar napačne sorte , izrojene, sebične . Tudi tam imajo hierarhijo , kot v Nebesih . Le, da "tam doli" vladajo napuh, prevare, sovraštva, jeza, umori, preganjanja, špekulacije, spletke, itd, itd, itd , ...
Ampak, Yaneko, ...tista o Lorenčakovem "biznisu" je pa tudi malce huda ...:rolling: :rolling: :rolling:
Kaj, a pol tudi jaz delam reklamo za našo firmo "Kopron" :dontknow: ? Ker, ... takele reklame so zame - prej kot ne - minusi ( glede biznisov )...:nonono: :(
No, pa pustimo zdaj te "posvetne biznise" , ki ne pašejo semkaj ... + gremo naprej ...:2thumbs:
Pa Lp, by Boštjanko

mizarstvo.lorencak
31.03.2007, 20:13
Dragi bratje in sestre, na kratko bi nekaj povedal o človeških možganih, kot nam o njih razkriva Jezus v Lorberjevih spisih.
Možgane, kot vse ostalo od človeka, si vsaka vtelešena duša sama zgradi po svoji sposobnosti.
Duša mesene možgane potrebuje za stik z materijalnim svetom in ker je duši pri vtelešenju spomin izbrisan na prejšnje stanje in ostane brez spomina je nujno, da si je uredila možgane tudi za spomin. V možganih se zapisujejo vse čutne zaznave, ki jih ima telo na razpolago. Tako so dušinem razumu vedno na razpolago, kadar
si jih zahoče pogledati ali ogledati. Le tako se lahko duši veča razum in širi obzorje duha v njej.
Ko duša zapusti meseno telo, razum in vse kar je pridobila ali izgubila odnese s seboj v onstranstvo.
Kje v onstranstvu bo pristala, je pa odvisno od stopnje razvitosti njenega duha.

Pa še nekaj o ljubezni; Bog ljubezen daje v izobilju in kdor jo jemlje ni njegov dolžnik.
Obratno pa Njegov nasprotnik išče in si dela nove dolžnike.

Pa lepo pozdravljeni in ne bojte se prave Ljubezni.

glady
01.04.2007, 10:55
Res ni prav, da se prerekamo med seboj kdo je manj slep, ko vendar vse o čemer lahko pišemo in vse o čemer lahko govorimo ni zasluga naših sposobnosti, pač pa edino le zasluga Njega, ki nam je dovolil naš skromni duhovni vpogled. Nihče od nas še ni po duši prerojen, da bi bil v sebi zedinjen s Svetim Duhom in govoril iz vira čiste Resnice. Kaj nam je, da podlegamo tej ošabnosti svojega edinega prav, ko ne vemo kaj Oče šepeta v srce našega brata. Mar je Jezus kdaj omenil, da bomo odrešeni po znanju ali vedenju.

»Blagor ubogim v duhu zakaj njih je nebeško Kraljestvo.«

Bog se ne oglaša po napuhnjenem umu, pač pa ponižnem srcu, ki išče in daje ljubezen in je preprosto in se zaveda svoje človeške nevednosti. Mogoče človeku ni dano niti to, da bi znal izreči, vendar ve in to vedenje nosi v srcu in kdo mu ga lahko prečita?

»S svojimi brati bodite nadvse ljubeči in krotki, ko jim oznanjate Mojo besedo, da boste v njih pridobili zaupanje, oster meč resnice pa uporabite proti zlu.«

Kaj nas bo dvignilo višje v duhu bratje, mar složnost in ljubezniva potrpežljivost do manj vednega brata, ali besedni razdor. Mar smo sploh doumeli bistvo dejavne ljubezni? Nosimo nje definicijo zgolj v glavi, ali so z njo prežeta naša dejanja? Si predstavljate kako bi vam bilo živeti, če bi se vsi ljudje okoli vas trudili, da bi vam bilo dobro. Vsako njihovo dejanje, bi bilo naravnano v vašo še večjo srečo. Brez plačila. Iz čiste ljubezni do vas. O ne, to ni iluzija, le nasprotni pol življenja tega sveta in tisti, ki resnično išče ne bo nikoli odnehal. Bratje, ozka je pot po kateri hodijo redki, in postaja vse ožja. Na koncu se tako zoži, da lahko prepusti samo drobno, čisto srce. Bratje odložimo bremena, ki nas ovirajo.

lp

legenda
01.04.2007, 13:17
Pa še nekaj o ljubezni; Bog ljubezen daje v izobilju in kdor jo jemlje ni njegov dolžnik.
Obratno pa Njegov nasprotnik išče in si dela nove dolžnike.
Pa lepo pozdravljeni in ne bojte se prave Ljubezni.

Podpis, Lorencak. Amen!

mizarstvo.lorencak
01.04.2007, 13:57
Res ni prav, da se prerekamo med seboj kdo je manj slep, ko vendar vse o čemer lahko pišemo in vse o čemer lahko govorimo ni zasluga naših sposobnosti, pač pa edino le zasluga Njega, ki nam je dovolil naš skromni duhovni vpogled. Nihče od nas še ni po duši prerojen, da bi bil v sebi zedinjen s Svetim Duhom in govoril iz vira čiste Resnice. Kaj nam je, da podlegamo tej ošabnosti svojega edinega prav, ko ne vemo kaj Oče šepeta v srce našega brata. Mar je Jezus kdaj omenil, da bomo odrešeni po znanju ali vedenju.

»Blagor ubogim v duhu zakaj njih je nebeško Kraljestvo.«

Bog se ne oglaša po napuhnjenem umu, pač pa ponižnem srcu, ki išče in daje ljubezen in je preprosto in se zaveda svoje človeške nevednosti. Mogoče človeku ni dano niti to, da bi znal izreči, vendar ve in to vedenje nosi v srcu in kdo mu ga lahko prečita?

»S svojimi brati bodite nadvse ljubeči in krotki, ko jim oznanjate Mojo besedo, da boste v njih pridobili zaupanje, oster meč resnice pa uporabite proti zlu.«

Kaj nas bo dvignilo višje v duhu bratje, mar složnost in ljubezniva potrpežljivost do manj vednega brata, ali besedni razdor. Mar smo sploh doumeli bistvo dejavne ljubezni? Nosimo nje definicijo zgolj v glavi, ali so z njo prežeta naša dejanja? Si predstavljate kako bi vam bilo živeti, če bi se vsi ljudje okoli vas trudili, da bi vam bilo dobro. Vsako njihovo dejanje, bi bilo naravnano v vašo še večjo srečo. Brez plačila. Iz čiste ljubezni do vas. O ne, to ni iluzija, le nasprotni pol življenja tega sveta in tisti, ki resnično išče ne bo nikoli odnehal. Bratje, ozka je pot po kateri hodijo redki, in postaja vse ožja. Na koncu se tako zoži, da lahko prepusti samo drobno, čisto srce. Bratje odložimo bremena, ki nas ovirajo.

lp

Brat glady, zelo lepo, resnično, modro in nadvse ljubeče povedano.
Hvala ti, za vso ljubezen s katero nas podpiraš.
Lep pozdrav, in ostanimo vsi zvesti v ljubezni, kot naš brat glady.

kopron
01.04.2007, 15:23
Ja, Yaneko, dobro si videl , prepoznal tisti " blišč+bedo " Evro-fanatikov :O .
No, še naprej vsem "iskalcem" želim takih "spoznanj" ... :2thumbs:
No, vendar, spet, niti ni logično, ... ker vem, da ima vsaka duša tako "duševno" ( astralno, energijsko ) telo, po obliki -kot naše materijalno telo :approve: .
Torej, je malo težko dojeti, kako bi bil center v "vratu" . :dontknow: :nonono: :dontknow:
Se mi zdi, da si to pobral pri Brunotu Groeningu , al' kako , Yaneko ? :blush:
No, seveda je možno, ampak, ponavadi smo imeli "centre" v srcih, in glavah, tko, da :dontknow:
Lp by Boštl

kopron
02.04.2007, 07:03
Ja, Yaneko, sem tudi že prebral Zemlja in Luna, pred leti , čeprav je možno, da sem marsikaj pozabil ...
Zato je treba kdajkrat večkrat kaj ponovno predelat ...:angel: :dontknow: :2thumbs:
Lp, by Boštjan

glady
02.04.2007, 11:37
V deseti knjigi JVE Jezus govori o bistvu satana. Opiše ga v treh glavnih lastnostih.

1. Prekomerna sebična poraba
2. Poželenje po moči
3. Poželenje po razkošju

Te lastnosti se današnjemu človeku zdijo precej nedolžne in celo sprejemljive saj jih podpira družbeni trend. Žal pa smo takoj ugotovili dvoje. Odkrili smo kdo je gospodar tega trenda in ljudi, ki mu sledijo. Odkrili smo kako prefinjeno in zvijačno zna satan manipulirati z ljudmi preko tuzemnih potreb in želja. Prvotno skoraj vsem nedolžne lastnosti kmalu pokažejo resnični obraz. Prav te lastnosti, ki jih zna satan kot potrebo upihniti v srce ljudi, naredijo iz njih sebičneže, skopuhe, tatove, morilce, prešuštnike, od tod razdori v družini, med sosedi in vojne med narodi. Vse te grobosti so samo posledice navidezno nedolžnih lastnosti in potreb.

Je pa tu še ena zelo nevarna past, ki jo je težko prepoznati. V knjigi Zemlja in luna, Jezus govori o obsedenosti. Med nami se sprehaja ogromno ljudi, katerih duša je ujeta in vklenjena s strani gospodarja teme. Vzrokov, da pride do tega je neskončno, vedno pa mu človek sam s svojo grešno nepopolnostjo odpre vrata. Delo , ki ga potem ta duh napravi v človeku je podobno opustošenju, ki ga za seboj pusti orkan. Ta duh teme najprej preišče srce in kjer je človek najšibkejši, napade. Vpihuje mu nove zle zamisli, ideje in želje, vse v skladu z njegovo zlo naravo. Človek se tega ne zaveda, pač pa misli, da so vse to njegova lastna razmišljanja, želje in potrebe. Tako se spremeni v povsem drugo osebo in če sprejme to vlogo in jo v svojem življenju tudi igra ga duh teme nekaj časa pusti na miru. Ko pa ga ne potrebuje več, v človekovem telesu sproži kako neozdravljivo bolezen, s ciljem,da telo umre in bi se polastil njegove duše.

Izpostavljeni smo tudi duhovni iskalci. Velikokrat zaradi radovednosti brskamo po raznoraznih knjižnih smeteh, ali predavanjih in srečanjih kjer se nas lahko polasti tak duh.Zanašamo se na naše dobre namene in rahločutnost, vendar že ena izrečena in sprejeta misel ali prebran stavek je dovolj, da duh teme vstopi v nas. Še vedno lahko govorimo in pišemo o ljubezni, o svetopisemskih vsebinah in jih citiramo, vendar je naš žar ugasnil in ljubezen je zamenjal prepir, nestrpni smo, skratka v nas ni več nas samih, pač pa v ospredje prehaja duh teme in nas izrablja za svoj umazani pohod.
Vendar bratje in sestre, iščimo Luč, iščimo Resnico, samo ta nas bo osvobodila iz jarma. Tema rovari in bo rovarila še bolj, zato, da pobere svoje, ampak na koncu bo zmagala Svetloba. Vsi bomo priče temu, eni v slavi, drugi v pogubi.

lp

mizarstvo.lorencak
02.04.2007, 12:15
V deseti knjigi JVE Jezus govori o bistvu satana. Opiše ga v treh glavnih lastnostih.

1. Prekomerna sebična poraba
2. Poželenje po moči
3. Poželenje po razkošju

Te lastnosti se današnjemu človeku zdijo precej nedolžne in celo sprejemljive saj jih podpira družbeni trend. Žal pa smo takoj ugotovili dvoje. Odkrili smo kdo je gospodar tega trenda in ljudi, ki mu sledijo. Odkrili smo kako prefinjeno in zvijačno zna satan manipulirati z ljudmi preko tuzemnih potreb in želja. Prvotno skoraj vsem nedolžne lastnosti kmalu pokažejo resnični obraz. Prav te lastnosti, ki jih zna satan kot potrebo upihniti v srce ljudi, naredijo iz njih sebičneže, skopuhe, tatove, morilce, prešuštnike, od tod razdori v družini, med sosedi in vojne med narodi. Vse te grobosti so samo posledice navidezno nedolžnih lastnosti in potreb.

Je pa tu še ena zelo nevarna past, ki jo je težko prepoznati. V knjigi Zemlja in luna, Jezus govori o obsedenosti. Med nami se sprehaja ogromno ljudi, katerih duša je ujeta in vklenjena s strani gospodarja teme. Vzrokov, da pride do tega je neskončno, vedno pa mu človek sam s svojo grešno nepopolnostjo odpre vrata. Delo , ki ga potem ta duh napravi v človeku je podobno opustošenju, ki ga za seboj pusti orkan. Ta duh teme najprej preišče srce in kjer je človek najšibkejši, napade. Vpihuje mu nove zle zamisli, ideje in želje, vse v skladu z njegovo zlo naravo. Človek se tega ne zaveda, pač pa misli, da so vse to njegova lastna razmišljanja, želje in potrebe. Tako se spremeni v povsem drugo osebo in če sprejme to vlogo in jo v svojem življenju tudi igra ga duh teme nekaj časa pusti na miru. Ko pa ga ne potrebuje več, v človekovem telesu sproži kako neozdravljivo bolezen, s ciljem,da telo umre in bi se polastil njegove duše.

Izpostavljeni smo tudi duhovni iskalci. Velikokrat zaradi radovednosti brskamo po raznoraznih knjižnih smeteh, ali predavanjih in srečanjih kjer se nas lahko polasti tak duh.Zanašamo se na naše dobre namene in rahločutnost, vendar že ena izrečena in sprejeta misel ali prebran stavek je dovolj, da duh teme vstopi v nas. Še vedno lahko govorimo in pišemo o ljubezni, o svetopisemskih vsebinah in jih citiramo, vendar je naš žar ugasnil in ljubezen je zamenjal prepir, nestrpni smo, skratka v nas ni več nas samih, pač pa v ospredje prehaja duh teme in nas izrablja za svoj umazani pohod.
Vendar bratje in sestre, iščimo Luč, iščimo Resnico, samo ta nas bo osvobodila iz jarma. Tema rovari in bo rovarila še bolj, zato, da pobere svoje, ampak na koncu bo zmagala Svetloba. Vsi bomo priče temu, eni v slavi, drugi v pogubi.

lp

Tako je, glady.
Ljubezen brez modrosti ne more obstati.
Dragi bratje, želim vam veliko modrosti iz ljubezni.
Pa lep pozdrav.

kopron
02.04.2007, 20:25
Glady, Podpis:2thumbs: :approve: :angel: :2thumbs:

glady
04.04.2007, 10:40
Kaj se dogaja z dušo po smrti fizičnega telesa je bilo že veliko rečenega. V Lorberjevih delih se Jezus velikokrat dotakne te tematike in izkaže se, da je poti po katerih duše nadaljujejo svoje prečiščevanje tako rekoč neskončno, vsaki duši lastno, glede na vsebino njenega zemeljskega življenja. Duše polne svetlobe in ljubezni pričakajo angeli in jih povedejo na primerno mesto sebi enakih, prežeto z nebeško popolnostjo. Duše, ki so zemeljsko življenje preživele v duhovni temi, čvrsto prežete s satansko naravo, so pospremljene na temu primerna mesta večne smrti in trpljenja. Tudi njim ja dana možnost poboljšanja, vendar ga zaradi danih okoliščin brez Božje pomoči nikakor ne morejo doseči . Naj pripomnim, da so občutki ljubezni, sreče… in na drugi strani strahu, bolečine, zavrženosti…dokler je duša v telesu zelo blagi v primerjavi s temi, ki jih duša občuti na oni strani. Neprimerljivi v obeh smereh. Duše, ki se zaustavijo na širokem vmesnem delu, pa čaka stopenjsko lažja oblika očiščevanja, a ne enostavna. Duša človeka, ki ni v sebi iskal duhovno - ljubezen, ki ni iskal Boga, ali pa to počel bolj površno, tam obtiči, lahko tudi v dosti velikem trpljenju. Iz sebe si ne zna pomagati in tudi pomoči, ki ji je dana po angelih, lahko zelo dolgo ne dojame, ker snovi v sebi še nima prepoznane. Isti vzorci razmišljanja in pogledov, ki izhajajo iz vsebine srca jo zadržujejo in istem mestu. Bog pa vsepovsod spoštuje svobodno voljo, ki jo je podelil vsem dušam in jih pusti v njihovem svetu, vendar ko poseže vmes, vedno poseže zelo modro. Pri Njem je vse mogoče.

To mojo nerodno razlago sem podal z namenom. Prav slednjim dušam lahko pomagamo in je želja, da se jim pomaga. Med njimi so lahko duše naših prednikov, naših prijateljev, tudi sovražnikov s katerimi se nismo spravili. Niso samo duše, ki so ujete nekje v vakuumu in neškodljive, pač pa tudi take, ki so tu z nami, lahko vstopijo v nas in nam seveda na moč škodujejo pri jadranju skozi naše življenje. Ni moj namen spuščati se v podrobnosti primerov, pač pa k ukrepanju. Mi živeči ljudje lahko s svojimi prošnjami, molitvami in darovanjem Sv. maš pomagamo tem dušam naprej. Ne z našimi silami, pač pa Bog sprejme naše molitve in prošnje in pomaga. Pomaga dušam, ki bi tako še čase trpele v prečiščevanju. Prečiščevanje pa ne pomeni samo poti navzgor, pač pa tudi navzdol. Duša zaradi nemoči v sebi lahko spotencira sovraštvo in podobno in še bolj pade. Za vso uslišano Božjo pomoč so nam potem te duše neizrekljivo hvaležne in postanejo naše velike zaveznice.
Veste in čutite, da se bliža dan velike spremembe tu na zemlji. To čutijo tudi duše v onstranstvu, ravno te o katerih govorimo. Ni jim vseeno, ker to močno zadeva tudi njih, tudi one bodo ločene in zato pritiskajo na nas. Tisti, ki lahko čuti, ali pa vidi bo že znal razbrati. Ni potrebno, da se spuščamo v podrobnosti in utemeljevanje, potrebna je pomoč. Ta pomoč bo visoko plačljiva, ko bo prišel čas.

K pomoči, bratje

lp

kopron
04.04.2007, 13:21
Precej dobro si tole napisal, Bratee, le da si malo preveč zašel v certemonialne vode ( z mašami ) . Drugače pa je precej resnice v tem tvojem besedilu + že študiram ...

glady
04.04.2007, 20:23
Precej dobro si tole napisal, Bratee, le da si malo preveč zašel v certemonialne vode ( z mašami ) . Drugače pa je precej resnice v tem tvojem besedilu + že študiram ...

Ja, sem vedel, da bo tu završalo. Učinek Sv. maše ni dosežen z zunanjim, ceremonialnim, pač pa z notranjo posvetitvijo namena darovanja in iskrenimi notranjimi priprošnjami in molitvami cele skupine ljudi. Tu bi te še enkrat usmeril na citat, ki ga je pred dnevi uporabil že Yaneko.

»Povej jim še, naj se nikar ne spotikajo v Cerkvi in nad Cerkvijo; Kajti vsako jed, ki jo priporočam očistim za tistega, ki jo hoče uživati v duhu in resnici, in potem jo naj uživa brez skrbi. Kar dam Svojim otrokom, je čisto in na zunaj ne bo oskrunjeno za tiste, ki so prejeli moj blagoslov. Tempelj Bom blagoslovil, in kraj kjer se bodo nahajali bo svet; kajti Jaz, njihov Sveti Oče, bom sredi med njimi tam, kamor bodo šli, in noben las se jim ne bo skrivil.«
BG 3,14

Poznam kar nekaj starejših ljudi, ki obiskujejo maše in so v sebi globoko predani Bogu. Prepričan sem, da njihove prošnje in molitve štejejo. K temu pridajam citat:Zemlja in luna- Ceremonialna cerkvenost.:

»Upiranje posameznika nečemu, kar se je v določenih normah stoletja dolgo, bolj in bolj utrjevalo, bi bila pač neumnost. Bilo bi kot vojna med enim in tisoč vojaki: le kaj bi opravil eden proti tisočim? Prav tako je z enim, ki bi se hotel upreti proti za vedno ustvarjeni splošni ureditvi. Njegovi nazori so lahko še tako pravilni, kaj pa naj stori, če je velika množica slepa in gluha?
JAZ tako in tako nikoli ne gledam na zunanjost, temveč vedno samo na notranje v človeku. In tako lahko vsak pošten kristjan v molilnici čisto veselo sledi ceremonialnemu bogoslužju, v svojem srcu pa je pri MENI, tako mu to ne bo niti najmanj škodovalo.
Kogar pa takšno bogoslužje jezi, naj ostane zunaj, kajti s silo ne bodo nikogar vlekli noter. In tudi, če bi se to zgodilo ne bi bilo škode. Kajti še vedno je bolje v molilnici opravljati določeno pobožnost, kot na zapovedane praznike hoditi na lov ali v igralnico, ali sklepati oderuške posle, ali kovati zarote in še več podobnega.«

Boštjan, ravno zaradi teh Njegovih ljudi maša ni brez veze. Še en dokaz, ki ga lahko preveriš:
Spet boš potreboval nekoga, ki je resnični videc aure. Prvi pogoj je, da je duhovnik, ki mašuje razvit duhovno in ne deluje zgolj razumsko. So tudi takšni. Ob branju evangelija, pridigi in povzdigovanju zažari v zlati auri. Ob povzdigovanju Kruha in Vina, se z neba kot strela spusti zlato obarvana svetloba in ju prevzame, kar pomeni prisotnost Kristusovega Duha. Videc mora v sebi imeti že zlato auro, če ne je ne bo opazil. Tudi pri razumskem duhovniku se Kruh in Vino posvetita z Kristusovim Duhom, le sam ne doseže takšnega stika. Torej so Božja ušesa prisotna in slišijo.

Nič kar sem napisal v prejšnjem postu ni bilo vzeto iz teorije.

Bodimo odprti za delovanje Svetega Duha, ki je nedoumljiv. Dovolimo si podvomiti v nekatere naše zakoreninjene predstave, ker nas bolj ovirajo v duhovnem napredovanju, kot pa so temelj našega resničnega vedenja.

lp

kopron
05.04.2007, 08:12
Hmm, ja, no, ja, delno imaš prav, ... ker...
berem iz Gospodovih Pridig ;
Krščanski duhovniki sledijo izvirni farizejski praksi . Menijo se samo za svoj lasten ugled in moč. Farizeji so pred vse ostalo postavljali tempelj, krščanski duhovniki pa svojo cerkev . Pri prvih je posvečevanje praznika moralo trajati 24 ur, medtem ko so kristjani to omejili na nekaj ur v cerkvi . Večina ljudi verjame, da je izpolnilo svojo dolžnost do mene , ko preždijo nekaj ur v cerkvi, kjer sedijo, stojijo ali kinkajo, žlobudrajo brezizrazne molitve ali udobno zaspijo, ter spremljajo pridigo duhovnika z naravno tišino . Ko vidi cerkev napolnjeno z človeškimi telesi, seveda godi duhovnikovemu častihlepju ; vendar so posamezne duše ali popolnoma ravnodušne ali pa so zaposlene z nečem popolnoma drugačnim od tega, kar cerkev ali religija, ki sem jo zasnoval , zahteva ...
torej, nekaj je na tem ...;) :2thumbs: :angel:
No, pa lep pozdrav , se ve čigav;) :2thumbs: :angel:

glady
05.04.2007, 08:48
Razumem kaj te odvrača od sprejetja tega kar sem napisal, ampak Bog ne bo zaradi plev zavrgel žitnega zrnja. Eno z drugim raste do žetve, Vse prejema sončno svetlobo in dež. Zaradi duhovno mrtvih ljudi Bog ne bo zavrgel in bil gluh tudi do svoji otrok. Kjer se zbiramo je z nami, kar ga prosimo nam da. Usmiljen je. Neskončno usmiljen in z ljubeznijo sprejema našo slepoto in omejenost. Naj ljudje počnejo ceremonialne neumnosti in verjamejo v njih, vsak bo prejel plačilo po svojih delih. Vendar Boštjan, preveri in dobro obdrži. Ne presojaj zgolj teorije, vstopi v duhovno in preverjaj kakšno sled pušča duhovna vsebina dejanja v tebi. Bodi osredotočen na notranje, ne zunanje.

lp

kopron
05.04.2007, 12:35
Ja, okej, Miha . Problem je še, da se počutim v cerkvah kot v "grobnicah" , ceremonije pa so samo velika potrata časa .
Torej, na kratko ... - v cerkvah občutim "smrt", (kot sem bral nekaj od Yanekota) , ( premalo življenja ) ...
torej, kaj mi je storiti ...
- če vem, da živim za Življenje, se moram torej obračati k Življenju in torej - stran od smrti .
No, mogoče pa imam že tako mrtvo srce, da več ne razlikujem smrti od Življenja ???
Kaj meniš ?
+ lep, sončen dan, še naprej vam želi Bošti ,po Božji milosti naj se zgodi ...

glady
05.04.2007, 14:17
Boštjan, ničesar kar že nimamo v sebi ne moremo občutiti. Torej tudi smrti. Ker pa sedaj vemo kje iskati Življenje, je smrt za tistega, ki je našel Življenje stvar preteklosti. Ni pomembno kje se nahaja človek, v cerkvi, doma, kjer koli. Ko enkrat Življenje nosi v sebi, se pravi Boga nosi v sebi, vse anomalije zunanjega sveta ne vplivajo več na njegovo notranjost, ali pač, če je njegova vera še šibka in v težkih preizkušnjah. Zato je treba graditi na močni veri, ker bo samo po njej človek zdržal do obljubljenega.

Lep pozdrav tudi tebi,

mizarstvo.lorencak
05.04.2007, 22:49
Veliko poklicanih malo izvoljenih, je v neki priliki omenil Jezus. Večina od teh ne spozna Resnice, ampak
jih zavede ta svet in zaradi samih velikih dreves ne spoznajo celega gozda. Nekaj od teh, čuti nekje
svetlobo in se podajo na pot do nje, a vendar je na tej poti preveč pasti in se slej ko prej ujamejo tako, da še sami ne vedo. Potem je tu veliko takšnih, ki hočejo, za vsako ceno priti do Luči in to zaradi osebnih in materijalnih koristi. No takšni so ravno najslabši, ker ne morejo razumeti duhovnosti, a vendar jo hočejo razumeti in prepričujejo vsakega in vse povsod z svojimi pridigami in prilikami, kako so duhovno na visoki stopnji in da v celoti razumejo Božjo besedo iz pisma. Takšni ljudje so prav največji sovražniki Božje besede in evangelija, prvič zato ker ga ne razumejo in potem napačno razlagajo drugim, drugič pa zato, ker zaradi koristi in dobička hočejo obdržati svoj prav in s tem naredijo več škode kot pa koristi.

Na takšne načine in še več jih je, ljudje zapadejo v prisego tega sveta in ne da bi se zavedali kaj počnejo
rinejo v smrt telesa in smrt duše. Vse, kar je tuzemskega ali materijalnega je povezano z smrtjo in tudi zapade smrti. Človeško telo je materijalno, zato je nujno podvrženo smrti in ne more pobegniti smrti. Drugače pa je z dušo tega telesa. Če se duša poistoveti z materijalnim telesom in jo telo prevzame, da že skoraj sama postane mesena, takšna pa postane zaradi ljubezni do tega sveta, bo tudi nujno njena sodba smrt.
Če pa duša lahko sebe in svoje telo obvlada in obvaruje pred mamljivimi pastmi tega sveta in se poda po poti
pravičnega do Resnice in bo z resnično zvesto željo po cilju tega nekoč dosegla, ne bo nikoli občutila smrti,
ampak bo z lahkoto zapustila svoje umrljivo telo in se pridružila z življenjem k večnemu Življenju.

Pa še nekaj za tiste, ki se čutijo pokicane za oznanjanje Božje besede, Jezus je rekel; tisti, ki hoče biti učitelj
in uči Evangelij, dela pa ne tako, in ni dejaven tako kot uči, je vreden manj kot nič, ker naredi več škode kot pa koristi. Tisti, ki ne daje zgleda z svojimi dejanji, kar uči, je zelo slab učitelj in ni verodostojen v očeh poslušalca, le tisti,ki z svojimi dejanji in zgledi potrjuje, kar uči, je lahko pravi učitelj.
No in prav na takšen slab način učijo tudi cerkve tega sveta. Govorijo eno delajo pa drugo.
Iz tega se lepo vidi, da jim ni mar za človeka, ampak samo za denar in oblast.
Zato si raje očistite nesnago v svojem srcu in odprite vrata pravemu učitelju, ki se bo z veseljem naselil
v čistem srcu in vas učil z čisto resnico, ki jo boste čutili in slišali po celem telesu.
In v vsakem trenutku boste imeli na razpolago čisto Božjo besedo, ki jo boste z največjim veseljem poslušali.

Lep pozdrav in ne pozabite na zvestobo, pa kjerkoli ste že, kajti zvestoba je ena od najpomembnejših
lastnosti Življenja.

kopron
06.04.2007, 11:02
Ja, dobro ste povedali, ... še najbolje pa Uroš :) , ... gremo naprej :2thumbs: ...

glady
06.04.2007, 13:54
Ko se pogovor o duhovnosti spremeni v zbadljivo zavračanje osebnih izkustev in čutenja ostalih, na koncu vsa prizadevanja in dobri nameni zvodenijo in izgubimo vsi. Jezus v Lorberjevih delih jasno razkrinka vse slabosti cerkve od ceremonialnosti do tekstualnih sprememb in manipulativnega duhovništva. Sam popolnoma sprejemam vse napisano. Ampak, ali nam je Jezus naročil naj v sebi ohranjamo mržnjo do cerkve. Povem vam, v njej so ljudje in tudi oni so naši bratje in sestre in tudi oni so naši bližnji. Mislite, da ne more že jutri enemu izmed njih Oče ponuditi roko in bo v vsem pred nami. To lastno predalčkanje, da imam ravno jaz najbolj razčiščene pojme in čutim globino duha, me lahko kaj hitro v rahli ošabnosti zapelje v slepo ulico, kjer dolgo ne bo luči. Če pa koga moti iskrenost in ljubezen v povedanem in ne vidi dobrega namena v tem, ima pa odlično vzpodbudo, da preišče svoje srce. Navedel bom samo tri ljudi, ki so v tej nepopolni cerkvi s svojim delom pustili močan pečat. Pater Pij, p. Leopold Mandič in župnik Janez Vianej. Kdor še ni, si lahko prebere njihove življenjepise. To so bili možje, kakršni mi ne bomo nikoli. Toliko ponižnosti, vere, ljubezni in predanosti je bilo v njihovih srcih, da so bili Bogu nadvse ljubi. Kakšne milosti so prejemali od Njega in koliko ljudem so s svojimi deli pomagali k Luči in iz življenskih stisk. Niso živeli za sebe, ampak za druge. Preberite si. Tudi to je obraz cerkve. Povsod so žitna zrna in pleve. Tudi danes so med njimi zrnja.
Prosimo Boga za milost strpnosti do vsega , česar ne moremo sprejeti.

lp

mizarstvo.lorencak
28.04.2007, 21:53
SVET JE KRENIL NA SVOJO POSLEDNJO STOPNJO PROPADA !
SODOMSKI GREH PEDERASTIJE RAZŽIRA TEMELJE ČLOVEKOVE NARAVE !
OBLASTNOST IN SAMOLJUBJE VSE BOLJ DOMINIRATA !
SLEPOTA ČLOVEKA UBIJA SVOBODO DUHA IN LJUBEZEN !
MEFISTO JE UJEL DUŠO FAUSTA.
PADEL,PADEL BO VELIKI BABILON,GNUSOBA VSEH GNUSOB !

REŠI SE KDOR SE MORE !

Yaneko

Yaneko,kaj ponujaš za rešitev.
Slepemu je potrebno dodeliti vodiča, ki vidi in ne slepca.
Vsi, ki spoštujejo in ljubijo bjižnega kakor sebe in Boga, so že rešeni, z ostalimi bo težje, ker so zavedeni.
Zato je potrebno našim bratom in sestram nesebično pomagati in jih z roko v roki voditi iz teme proti jutranjem svitu.

DON KARLOS
22.08.2008, 16:22
Živjo,

bral sem knjige JL in sem ugotovil, da če je res JL božji prerok potem Bog zelo slabo pozna fiziko saj JL kvasi v svojih pogledih o astronomiji in ostalih znanostih take neumnosti, da bi se jim smejal vsak treznomisleči človek. Naprimer, da so zvezde bolje vidne ob morju kot v planinah ker naj bi se svetloba ob morju bolj gostila kot v planinah zaradi zraka, ha ha ha temu se bo smejal vsak astronom. Pa me zanima kako ima bog lahko tako slabe poglede na tako očitne stvari. Prosim pošljite mi odgovor.

S spoštovanjem