Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Jajčeca rudeča...


solsikke
14.04.2006, 06:46
OK, spet se bliža tisti čas, ko bomo kuhali jajca in če mene kaj v tem obdobju (velikonočni petek zvečer, itak, ker sem pač designated egg painter) razkuri, je to, da mi jajca med kuho počijo.
Pa sem poskusila že na x načinov, ampak noben način ni OK.

Torej, na dan z recepti, kako jajca skuhati, da ne bi počila in bi jih bilo potem veselje barvati. :2thumbs:

pinky
14.04.2006, 07:30
mene je mama učila naj bo voda toliko slana, da jajca plavajo, ne pa se dotikajo dna

pa ne sme preveč vret, da ga ne premetava okol

Goody
14.04.2006, 08:02
jst sm slišala, da če jih daš direkt iz hladilnika pol vret, da počijo zaradi prevelike razlike v temepraturi ;)

Mačka - mjav
14.04.2006, 09:36
Pravijo, da trdo kuhana jajca kuhaš pravilno tako, da jih ne daš v mrzlo vodo, ampak vrelo. Se pravi, ko voda zavre, daš notr jajčka, kuhaš natanćno 9 minut :D , nato pa jih daš lahko pod mrzlo vodo, to je zato, da se lažje lupijo ;) Da pa ne popokajo, se jih pa prej prebode s šivanko ;)

Pirhi na ogled
(http://galerije.siol.net/default.aspx?id_portal=11400&id_gallery=10164) dam se sam ideje kako pobarvat jajčka :D

pa tuki je tut nekaj nasvetov za pripravo pirhov ;)

pirh (http://www.drustvo-gurman.si/leksikon.php?S=7&Article=202)

sadie_007
14.04.2006, 10:11
men zmer počjo in bi bla prov začudena, če ne bi ... cele praznike bi mi neki manjkal :clown:

drgač jih pa najrajš sam v čebulci kuham, k so taki natur ... moj dedi je 'bolan na' rdeče pirhe in je blazno neokusno pol tist jest, k je še rumenjak vsaj mal roza :nonono:

Smarty
14.04.2006, 10:30
Rdeča jajca enostavno morjo bit za veliko noč na mizi...zarad simbolike. :)

Drugač pa...jst se glih pripravljam na barvanje...morm še pogledat, kere barve mam letos...ampak zihr mam rdečo, modro, zeleno in oranžno... :)

Komi čakam....

aja, kuham jih pa res na mal amnj vroči plošči, da ne popokajo...tist, k pa poči, gre pa v francosko solato :D in je zadeva rešena :P

solsikke
15.04.2006, 15:55
No, se moram pohvalit.
Od 20-ih jajc mi je zelo rahlo počilo samo eno. :approve: :approve:

Sem jih pa dala kuhat v hladno vodo, pa 16 h so bila na sobni temperaturi, pa še vodo sem solila, tko da ni da ni.
Uno eno jajce je bilo pa verjetno že prej počeno, ja. :shy:

Smarty
15.04.2006, 17:23
ja, pr nas tut niso bla v hladilnu prej...baje to res pomaga....

mungo
20.04.2006, 21:02
Moj nasvet kako najbolj hitro olupiti jajce: :approve:

1. Kuhano jajce vzamemo v roko in z njo udarimo na mizo tako da pokne dno
2. Obrnemo za 180 stopinj in naredimo isto še z zgornjim delom
3. Nato jajce položimo pravokotno na mizo in jo z roko povaljamo kot svaljke (tako da lupina poči na drobne delce)
4. Jajce pomočimo v mrzlo vodo.

Lupina skoraj sama odpade. :dontknow: :cool: