Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Wi-Fi kartica (Sagem)


Ursuss
24.04.2006, 07:54
Pozdravljeni

Meni originalna kartica za wireless (vgrajena v modem Sagem) nikakor noče delovat. Občasno deluje super, večinoma pa le zazna stran, ne uspe pa je odpreti.
Modem in kartico sem reklamiral-menjali so modem, kartica naj bi bila OK, a je sedaj še slabše.

Zanima me kako bi lahko usposobil to zadevo.
Poskušal sem že s rebootom, izklopom modema s/brez kartice, menjave kanalov,...na ostalih wirelesih je delalo brez težav). Drugih wirelesov v bližini ni in wireless ne deluje niti ob neposredni bližini.

hvala in LP

atomc
26.04.2006, 06:14
Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme.Tudi jaz imam to kartico in sem vzpostavil povezavo z notebook-om, vendar ko vklopim MAC filter ( vpisal sem MAC kartice notebook-a)povezave ni več.Ali moram še kaj nastavit?
Hvala za odgovor

bolha2
04.05.2006, 12:47
Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme.Tudi jaz imam to kartico in sem vzpostavil povezavo z notebook-om, vendar ko vklopim MAC filter ( vpisal sem MAC kartice notebook-a)povezave ni več.Ali moram še kaj nastavit?
Hvala za odgovor

Tudi jaz imam iste težave??

Hvala za pomoč

pujsek_
06.05.2006, 10:51
Ti WiFi sagemi so le za osnovni wlan dostop, brez kakšnih dodatnih pametnih nastavitev in zaščit...
Ne se preveč jezit in si čez kakšno steno raj kabel potegnite, če pa potrebuješ wireless za po hiši ali kaj več, pa dodatni ruter in akšno anteno... :blush:

Shin3r
08.05.2006, 00:51
kr bojim it v trgovino in kupt to kartico ker se mi ne da kabla vlečt en nadstropje niže oz za 3m stran od modema in mi potem ne bo delal. Vsaj glede na komentarje sm skeptičen :S

Ipod
08.05.2006, 08:59
Bolje je za take stvari kupit namenski router.

drnovurb
08.05.2006, 11:07
Men v povezavi z Negear routerjem (wireless) dela BP. Priporočam (mogoče še bolje kakšen Linksys).

LP

Shin3r
08.05.2006, 16:49
Bolje je za take stvari kupit namenski router.
ker mi trenutno ni da bi dav 30-40k za dober router ker so v planu druge stvari

Ipod
08.05.2006, 20:16
Hja pomoje vseeno bolje dodat se tistih 15.000 pa da stvar spila kokr se zagre...
Sej ne recem, sagem kartica je za preprosto uporabo ql, takoj ko pa pridejo v igro razni torrenti ipd.pa to ni vec to

Shin3r
08.05.2006, 21:03
hmm
bo za premiselt ker rabim samo nekako hitrejšo in cenejšo rešitev, ker trenutni način je mal smešn (kabla se mi ne da čez steno spet vlečt)

Bl me zanima če je tolk močna ali je to le za fino delo v isti sobi na razdalji 5ih metrov?

drnovurb
08.05.2006, 21:22
Kakšnih silnih zmogljivosti ne pričakovat od nje... Klasičen wireless router je še vedno boljši od PCMCIA kartice. Potrjeno pa vleče tudi čez kako steno ali dve. Odvisno od debeline le-teh in morebitnih električnih napeljav, železja, motenj iz okolice itd.

LP

ninec
09.05.2006, 09:19
Očitno nas ima veliko težave s Sagemom in PCMCIA kartico. :dontknow::dontknow:

A je sploh kdo, ki lahko potrdi, da s to kombinacijo nima težav????

drnovurb
09.05.2006, 13:24
Ja, jaz sem testiral to zadevo pa mi je delalo brez kakšnih večjih problemov. Dogajalo se mi je edino da je pri WPA enkripciji se mi wireless prekinjal med kompom in modemom.

LP

synopsis
09.05.2006, 16:48
zakaj naj ne bi delovalo dobro? Najvecji problem pri vseh teh wifi povezavah so gonilniki in zdruzljivost z windows handlerjem wifi povezav...ta je popolnoma nestabilen, cim opravljas tezja dela...

za povezljivost priporocam ali original driver utility al pa kaksen linux z ipw2200 podporo (chipset, ki ga majo skoraj vsi intel prenosniki)

drnovurb
09.05.2006, 17:24
zakaj naj ne bi delovalo dobro? Najvecji problem pri vseh teh wifi povezavah so gonilniki in zdruzljivost z windows handlerjem wifi povezav...ta je popolnoma nestabilen, cim opravljas tezja dela...

za povezljivost priporocam ali original driver utility al pa kaksen linux z ipw2200 podporo (chipset, ki ga majo skoraj vsi intel prenosniki)

Dodatek k tvojemu post-u. Znano je (če preberete na kakšnem tujem forumu), da so Intelovi wireless čipi bolj kot ne sr**je. Jaz sem zadevo testiral z Netgearovo PCMCIA kartico in je šlo ko šus...

srus012
10.05.2006, 01:08
Zdravo!

Meni Sagem s Sagemovo PCMCIA kartico, dva Windows XP PCja vsak z Netgearovo WG311 PCI WiFi kartico in en Windows XP laptop z Cisco AiroNet PCMCIA delajo bp - domet, WEP, hitrosti, stabilnost. Sama instalacija na Sagemu in PCjih je bila trivialna - slediš navodilom pa je.

Edina sitnost na začetku je bila, da mi Sagem ni hotel prepoznati Cisco AiroNet PCMCIA kartice - Sagemovo kupljeno v teletrgovini je prepoznal takoj, ko sem jo vtaknil (hm, hm?)

Živjo

atomc
10.05.2006, 09:14
Zdravo!

Meni Sagem s Sagemovo PCMCIA kartico, dva Windows XP PCja vsak z Netgearovo WG311 PCI WiFi kartico in en Windows XP laptop z Cisco AiroNet PCMCIA delajo bp - domet, WEP, hitrosti, stabilnost. Sama instalacija na Sagemu in PCjih je bila trivialna - slediš navodilom pa je.

Edina sitnost na začetku je bila, da mi Sagem ni hotel prepoznati Cisco AirNet PCMCIA kartice - Sagemovo kupljeno v teletrgovini je prepoznal takoj (hm, hm?)

Živjo
Ciao, ali ti deluje MAC filter?

drnovurb
10.05.2006, 10:51
Netgear pwns!

srus012
10.05.2006, 20:44
Ciao, ali ti deluje MAC filter?

Zdravo!

Se mi ni ljubilo nastaviti MAC filtrov- če se kdo šlepa na mojo WiFi celico - bog mu požegnaj.

Živjo

atomc
10.05.2006, 21:33
Zdravo!

Se mi ni ljubilo nastaviti MAC filtrov- če se kdo šlepa na mojo WiFi celico - bog mu požegnaj.

Živjo

Ciao, se ti da probat, ker meni, ko vklopim MAC filter mi povezava ne dela.
Lp

Ipod
10.05.2006, 22:36
Ta mac filter mislm da res ne dela... BOlj uporablat wep oz. wpa enkripcijo. Še bolj pa puste ljudem k hodijo okol s pspji da majo kej od vašga neta :D

Ursuss
01.06.2006, 09:10
Dali so mi spet novo kartico, tokrat tisto iz trgovine in zadeva dela, občasno (na približno pol ure) pa mi zadeva obvisi-odklopim in vklopim wi-fi pa spet dela. Sicer sem vesel da sploh dela, a je zadeva precej nadležna.
Je to zdaj normalno?

lp

drnovurb
01.06.2006, 09:23
WiFi router ga zmaga....

LP

Gojc07
01.06.2006, 20:59
Odvisno iz kakega materiala je stena. Če je armiran beton pol ne bo nič s prenosom ali pa zelo slabo. Probali smo na razdalji 25metrov skozi okno, na drugi strani pa na oknu kar USB sprejemnik, pa dela 1mega.:angel:
Kokr kdaj vreme pa kr vpliva priznam in hitrost varira.

Ursuss
05.06.2006, 12:26
Dali so mi spet novo kartico, tokrat tisto iz trgovine in zadeva dela, občasno (na približno pol ure) pa mi zadeva obvisi-odklopim in vklopim wi-fi pa spet dela. Sicer sem vesel da sploh dela, a je zadeva precej nadležna.
Je to zdaj normalno?

lp


Nobeden ne ve?

leony
06.08.2006, 13:33
Imam problem, ko se skušam povezati na brezžično omrežje, se povezava prekine, in je ne najde tako dolgo dokler spet ne izklopim in vklopim WIFI na modemu,

lepo prosim za pomoč

LP

LEON

leony
06.08.2006, 13:44
torej dogaja se mi to, omrežje najdeno, ko vzpostavim povezavo se prekine, potem ko osvežim pa ne najde več dokler ne resetiram modema, prosim.

joooo

LP

T-a-d-e-j
06.08.2006, 22:36
Vsi ki uporabljate sagem za wlan... Očitno modem vzpostavlja ad hoc povezavo z ostalimi uporabniki, taka povezava pa je uporabna kvečjemu za po sobi. Glavna odlika dobrega wlan routerja ni le hitrost, pač pa predvsem stabilnost in neprekinjanje. Tega vam sagem ne more dati, zato je edina logična izbira wlan router. Če škrtarite sta solidni zadevi edimax in tp-link, ki sta oba po stabilnosti za cca. 15 jurjev konkurenčna tudi asusu oz. linksysu. 8 jurjev za kartico je po moje vstran vržen denar, 4 jurje proizvajalcu, 3 siolu ostalo pa državi.

storz
07.08.2006, 06:22
torej dogaja se mi to, omrežje najdeno, ko vzpostavim povezavo se prekine, potem ko osvežim pa ne najde več dokler ne resetiram modema, prosim.

joooo

LP

a si probal če gre, če izklopiš MAC filter in vse zaščite?

leony
07.08.2006, 13:02
a si probal če gre, če izklopiš MAC filter in vse zaščite?

Ja sem poskusil vse izklopit, pa se mi isto dogaja, oz. sploh več ne najde nobenega brezžičnega omrežja.

Sploh več ne morem na modem z ip 192.168.2.1., pa nisem spreminjal komunikacijskega prehoda, prosim za pomoč.

hvala

LP

domennorc
07.08.2006, 13:41
Ja sem poskusil vse izklopit, pa se mi isto dogaja, oz. sploh več ne najde nobenega brezžičnega omrežja.

Sploh več ne morem na modem z ip 192.168.2.1., pa nisem spreminjal komunikacijskega prehoda, prosim za pomoč.

hvala

LP

RESETIRAJ MODEM in ga vrž u steno pol ga pejt pa zamenjat za GANYMEDA. Men verjam, sem mel enake težave da ne govorim o tem da mam TRIO paket, ki je že od junija brez TV. Ampak tko je pač pr siolu. Takle mamo!!!!

leony
07.08.2006, 13:55
RESETIRAJ MODEM in ga vrž u steno pol ga pejt pa zamenjat za GANYMEDA. Men verjam, sem mel enake težave da ne govorim o tem da mam TRIO paket, ki je že od junija brez TV. Ampak tko je pač pr siolu. Takle mamo!!!!

Točno to bom naredil. Edini pameten odgovor.:2thumbs:

atomc
16.08.2006, 06:27
Pozdravljeni, ali mi lahko uporabniki, ki uporabljajo Sagem WIFI kartico potrdijo, da deluje MAC filter.
Hvala

T-a-d-e-j
16.08.2006, 07:27
To ni odvisno od kartice, to je stvar routerja (sagema). Kolikor vem to podpira vsak router...

atomc
23.08.2006, 08:42
Pozdravljeni, uradno sem zvedel, da MAC filter na Sagemu ne deluje.
Storž in ostali iz Siola, zakaj ste nategovali folk?

storz
23.08.2006, 08:51
nam tukaj na helpdesku deluje že dalj časa. Problem je pri določenih mrežnih karticah, recimo od intla 2200BG kolegu ni delovala, potem je pa dal najnovejšo verzijo z intelove strani pa je začelo delovati.

drnovurb
23.08.2006, 09:22
Intelovi wireless-i so itak za en K!!! Moji sestri umre wireless povezava, medtem ko ostalim računalnikom deluje normalno. Router je Netgear, jst mam PCMCIA od Netgeara, hišni komp pa ima tako kartico na PCI-ju... Zajbava pa samo Intel-ov WiFi.

LP

bostov
24.08.2006, 22:17
Dejansko MAC filter deluje, vendar samo v ad-hoc načinu.

atomc
25.08.2006, 06:13
Dejansko MAC filter deluje, vendar samo v ad-hoc načinu.
Kako pa nastaviš v Sagem modemu ad-hoc način (če sploh podpira ta način)

T-a-d-e-j
25.08.2006, 08:53
Glede na to, da za Wlan potrebuje kartico, Sagem drugega kot ad-hoc itak ne podpira, saj nima Wlan (Broadcom, Atheros) čipa prilotanega.

bostov
25.08.2006, 11:00
Kako pa nastaviš v Sagem modemu ad-hoc način (če sploh podpira ta način)

Na Sagemu ne, nastaviš jo na svoji WiFi kartici, kjer imaš možnost izbire. Samo pri ad-hoc nimaš i-net povezave, vsaj pri meni ne deluje.

Gojc07
25.08.2006, 22:03
nam tukaj na helpdesku deluje že dalj časa. Problem je pri določenih mrežnih karticah, recimo od intla 2200BG kolegu ni delovala, potem je pa dal najnovejšo verzijo z intelove strani pa je začelo delovati.
:2thumbs: Tud meni sedaj končno deluje WIFi povezava preko intelove BG2200. Kot je omenil Storz je problem v driverju, jaz sem šel ponj kar na IBM-ovo spletno stran za prenosnike Lenovo. Vendar pozor, ker imam Laptopa IBM ThinkpadR50e to ni bilo dovolj. Kolega iz IBM-a mi je pomagal in morala sva namestiti še driver :P ThinkVantageAccessConnections V 4.12. Sedaj v isti sobi stvar zgledno deluje, v sosednji tudi; vendar ko zapustim nadstropje pa mal štrika pade iz 54MBitps na 11 in manj.:angel:
Nauk zgodbe: mal dnarja mal muzke:(
Ko kupim Linksysa poročam dalje:clown:

Ursuss
29.08.2006, 00:17
Dali so mi spet novo kartico, tokrat tisto iz trgovine in zadeva dela, občasno (na približno pol ure) pa mi zadeva obvisi-odklopim in vklopim wi-fi pa spet dela. Sicer sem vesel da sploh dela, a je zadeva precej nadležna.
Je to zdaj normalno?

lp

??

Pa še to: kako lahko dostopim do modem nastavitev ko sem na tem wi-fi?

hvala

tomlin
30.08.2006, 13:19
Ne moreš dostopati preko wirelessa, se moraš povezati preko kabla, nato pa lahko dostopaš do modema. To je zaradi varnosti in je blokiran preko WIFI-ja.

Ursuss
04.09.2006, 14:46
Menda obstaja ena druga dostopna ip številka...

drnovurb
04.09.2006, 18:54
Menda obstaja ena druga dostopna ip številka...

Nope:nonono:

Cazzoduro
03.10.2006, 02:56
Da ne odpiram nove teme: imam namen prešaltat iz žičnega omrežja na WiFi. Imam tri mašine in Sagem modem, ki ga uporabljam tudi kot router. Trenutna (ožičena) različica mreže deluje brezhibno (tako LAN kot internet). Nova preureditev studia pa bi terjala napeljavo mrežnih kablov prek oz. okoli različnih vrat ipd. in je po estetski ter tudi funkcionalni plati "žica" nezaželjena. Drugače o vse mašine v enem prostoru, cca 5x5 m.

Po prebiranju te teme pa sem mal izgubil voljo do wirelessa oz. ste me prestrašili. Če sem prav razumel:

-MAC filtriranje lahko, da ne bo delovalo (v odvisnosti od izbire mrežnih kartic na mašinah)? Oz. bo delovalo le v ad-hoc načinu (ki omogoča le LAN, medtem pa je WAN oz internet dostopen le prek server računalnika ???
-Mreža bo nestabilna, zadeve bo treba resetirat ipd.?
-Bo nemogoče dostopat do nastavitev modema (razen, če se SPET povežem prek žice??? C'mon, saj ZATO BI PREŠALTAL NA WIRELES, DA SE ZNEBIM PREKLETE ŽICE!)
-Bodo težave s p2p povezavami prek spleta ?

Halooo??? A se to kdo slučajno heca? To sploh niso opcije. Zakaj sploh ponujajo WiFi kartico in brezžično možnost, ki to ni?

Imam (imel sem, no...) namen opremiti mašine s karticami ASUS WL138G. Ali mi lahko prosim, kdo potrdi, da s temi karticami ne bo težav glede MAC filtriranja, različnih prekinjanj delovanja omrežja in potreb po resetiranju modema??? Najraje bi slišal zagotovilo koga iz SiOLa, lahko pa tudi kdo, ki ima uzkušnje z omenjenimi ASUS karticami.

Lepo prosim - saj gra za investicijo 26 ksit za opremo ki bo mogoče delovala - kaj si mislijo pri SiOLu, da nekateri serjemo keš in imamo odvečni denar za igranje, raziskave in poskuse? ČE tisto WiFi razširitev ponujajo, najmanj, kar lahko kot stranka pričakujem je, da brezhibno deluje v standardnih pogojih (vključno z MAC filtriranjem!)

V primeru, da omenjene WiFi kartice niso primerne, prosim za priporočilo preiskušene znamke in tipa kartice ter kje v Ljubljani jih je mogoče kupiti (danes in ne tist, klasično: "naročili bomo, dobite čez tri tedne..." - aaaargh!!!). Hvala.

drnovurb
03.10.2006, 06:23
Kupi si wireless router. Plain & simple....

Cazzoduro
03.10.2006, 08:15
Kupi si wireless router. Plain & simple....

To možnost sem že slišal gor: vsi jo omenjate a nihče nič o tem, zakaj je to boljše. Katere izmed zgornjih težav bo nakup wireless routerja odpravil? Baje, da je zadeva razmeroma draga?

Že prej sem uporabljal router (preden seim prešaltal na Duo) za povezavo mreže z modemom Calisto. Nato so mi dali Sagema, ki sem ga prevsmeril v router - in je stari router nekaj cajta delu in nato so se začele lučke prižigat naključno oz. ni več delal (šel v maloro - tud brez modema ni delal več - ne vem, če je kaj povezano s Sagemom, ne bom izključil...). Nato sem se odločil, da uporabim router, vgrajen v Sagema.

Torej, zdaj, če kupim wireless router: ena žica od routerja do Sagema, druga žica od Sagema do vtičnice...? Torej prekleti kabli se spet razmnožujejo k podgane (jaz pa bi se jih rad znebil). Spet težave z dostopom do nastavitev modema ipd.? Da sploh ne omenjam ponovnih vesoljskih piz***ij s preusmerjanjem firewalla in ostalega (dva tedna rabu in doktoriral iz mrež - da sem končno vse nastavil, da štima, vključno z DDNS ). Plus opazno višja cena (baje 20-40 ksit - upam, da sem razumel narobe...) :nonono: In bo vse delalo ok (MAC filtering, WPA...)? Ne glede na uporabljene mrežne kartice? In ne le v načinu ad-hoc?

OK - hvala za mnenje in nasvet, vendar to je zadnja opcija. Vseen bi prosil za mnenje glede delujoče konfiguracije z WiFi kartico v Sagemu (kot opisujejo SiOLovci). Mater, če je nakup Wi routerja edina opcija, zakaj potem niso to napisali v navodilih, temveč ponujajo razširitev modema ???

Storz - uradno mnenje pliz - ne morem si namreč danes privoščit 37 - 48 min poslušanja radija na 080-1000 - ne časovno, ne glede živcev - tako, da bom strašansko hvaležen glede čimprejšnjega odgovora (zadeve bi se lotil te dni, torej čimprej)...

drnovurb
03.10.2006, 10:15
Problem je v tem, ker je Sagemov wireless navadna PCMCIA kartica, katere pa niso sposobne handlad kompleksnejših povezav. Posledično hitreje dol pade, če jo obremeniš s p2p, manjši domet ma (ker je PCMCIA) in v kolikor obesiš gor več računalnikov, se zadeva še poslabša...

Jst sem imel Sagemov WiFi na testu in zadeva dela OK za navadnega uporabnika (srfanje, pošta, kakšn filmček) problem nastane edino, ko ti z e-mulo al pa torrenti zabiješ linijo, pa revica ne zmore takšne obremenitve...

Zato, lepo router nabavit in bo mir... Zadeve imajo tud konkretno garancijo + prodajalec (oz. uvoznik) ti mora nuditi support za te zadeve... Drugač pa poznam tud eno firmo, ki ti pride vse to zmontirat itd... Če te zanima, mi pošlji PM.

LP

Cazzoduro
03.10.2006, 11:43
Jst sem imel Sagemov WiFi na testu in zadeva dela OK za navadnega uporabnika (srfanje, pošta, kakšn filmček) problem nastane edino, ko ti z e-mulo al pa torrenti zabiješ linijo, pa revica ne zmore takšne obremenitve...
LP

No to je že zelo uporabna informacija. Itak sem se navadil, da e-muli "porežem" maksimalno hitrost na polovico razpoložljive - drugač imam povezavo 2Mb/387Kb). Kaj pa zadeve, kot je Skype pa HTML server prek DDNS pa take reči? Pa MAC filtiranje je pri tebi delalo? Kakšne mrežne adapterje si uporabil na poskusnih računalnikih (konkretno modeli)?


Zato, lepo router nabavit in bo mir... Zadeve imajo tud konkretno garancijo + prodajalec (oz. uvoznik) ti mora nuditi support za te zadeve... Drugač pa poznam tud eno firmo, ki ti pride vse to zmontirat itd... Če te zanima, mi pošlji PM.
LP

Mah če sem iskren in brez želje, da zvenim prepotentno - žal montažerjev ne maram preveč (nažalost sem pogosto ugotovil, da vedo o zadevi tolk kot jaz ali še manj) in si zadnjih 15 let vse v povezavi z računalniki raje rihtam, optimiziram in sestavljam sam. Zanima me predvsem, konkretne znamke hardvera, ki jih priporočaš (ali kdo drug). Pa tudi, kje se jih da dobiti takoj v Ljubljani (Mlacom izključen! - od njih ne vzamem več še kozarec vode!)

Aja - če je na forumu prepovedano, prosim pošlji mi kakšno morebitno zanimivo informacijo na mkoc@email.si

drnovurb
03.10.2006, 13:03
Ah kje....ni prepovedano.. Če pa je bojo pa brisal :P

Testiral sem z Netgear izdelki. Konkretno s temi:

http://www.netgear.com/Products/Adapters/GWirelessAdapters/WG311.aspx
http://www.netgear.com/Products/Adapters/GWirelessAdapters/WG511.aspx
http://www.netgear.com/Products/Adapters/GWirelessAdapters/WG111.aspx

Na vseh se zadeva obnese OK... Delovalo je BP, MAC filtriranje je delovalo. Malo problemčkov je bilo z WPA enkripcijo, ampak sem skupaj z Netgear supportom ugotovil, da je problem v Windows-in in sem malo poGoogl-al in zadevo odpravil...

Skype je deloval, prav tako file transfer (pač je blo treba porte forwardirat) - DDNS-a pa žal nisem uspel potestirati (nisem pa prepričan če Sagem to ima - se nisem poglabljal). Kot sem dejal je problem pri p2p, in sicer ne pri količini prenosa (lahko DL-jaš na polno s kakega FTP-ja pa dela vse BP), ampak pri številu aktivnih povezav... Mula ti lahko naredi tudi 2k povezav in to Sagemovo kartico ubije...če pa obesiš gor še kakšno računalo pa je sploh polom.

Kot sem zapisal že prej, je Sagem kartica namenjena nezahtevnim uporabnikom. Pregledovanje internetnih vsebin, pošta, MSN, Skype... Tu ni problema....

Če pa želiš kvaliteten router, z dobrim supportom in "easy managementom" vzemi Netgear ali pa Linksys

Dober Netgear = http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140418827&keywords=netgear (ni treba ga lih tuki nabavt)

Dober Linksys = http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140413923&keywords=linksys&category_id=20

It's your choice :veryevil:

Cazzoduro
03.10.2006, 13:15
Drnovurb, velik si pomagal s konkretnimi primeri in nasveti. :tenx: Sem dolžen pir ali dva - in mogoče se enkrat celo res oddolžim :2thumbs:

drnovurb
03.10.2006, 15:13
Me veseli, da sm lahk bil v pomoč :2thumbs:

vragec
04.10.2006, 07:03
Jaz imam omenjeno Wi-Fi povezavo in stvar je sledeča. Marca sem kupil PCMCIA kartico in povezava je na cca 8m in skozi dve steni delovala odlično. Uporabljal sem mulo vlekel dol 20 stvari z max up & downlovdom in zadeva je delala brez problema brez enega resetiranje modema. FW na modemu je bil 6.19. Po pol leta zamenjal modem (udarec strele) na modemu FW 7.35 in zadeva se je vsakih par minut prekinjala tako da je bilo potrebno resetirati modem, medtem ko je žična povezava delala super. Sedaj sem dobil modem na katerem je FW 6.19 in brezžična povezava dela BP, v zadnjih 10 dni ni bilo nobene prekinitve (24h na dan).

Zdaj ne vem če je problem v FW ali kje drugje. Sem tudi sam razmišljal o nabavi router-ja vendar sem sedaj problem rešil. Kar se tiče enkripcije mi Wi-Fi povezava ni delala če sem imel vključeno zaščito WEP ali WPA.

V računalniku imam USB WIRELES ADAPTER netgear wg111t ( 12k) in imam signal na omenjeni razdalji zelo dober.

Flukturr
08.11.2006, 09:20
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Povezava iz laptopa na Sagem kartico se mi sredi dela prekine in je ni mogoče več vzpostaviti!!
Pomaga samo reset Sagema! V7.35

Signal je poln, omrežje je brez omejitev...

Prosim za pomoč!

Flukturr
09.11.2006, 09:40
Zrihtano z novimi gonilniki. Dela super.
LPF

CodE GurU
20.01.2007, 23:01
potrebujem pomoč kar se tiče wifija.
stvar je sledeče, imam modem Sagem f@st 3344 in wifi kartico d-link airplus dwl-650+.
inštaliral sem neki program, za kake drajverje me ni nič spraševal, sedaj ko pa se hočem povezat z nokio n80 pa mi napiše da ni nobene wifi povezave mogoče nardit, ne najde nič.
prosim če kdo kej več ve o tem naj mi pomaga, kaj delam narobe.

angelsmrti
23.04.2008, 16:05
mene pa zanima ce bi lahko sel prek SE p1i na PCMCIA katrico pa da bi internet deloval
ce ma kdo kaksne izkosnje naj pove =)
ker glede te kartice in modema slisim same slabe komentarje

telex
26.04.2008, 20:15
angelsmrti: sicer ne vem kje prebiraš slabe komentarje, vendar meni Sagem deluje že par let BP, od novembra pa poleg treh wireless PC občasno laufa preko tudi P1i. Mrežo moraš nastaviti le na kombiniran sistem b/g.