Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ženske, se vam to res dogaja?


Knez
27.04.2006, 18:54
Ok,tole ne spada ravno pod "zdravje", zato bom dal sem.

Surfam po nekem drugem forumu (ni važno katerem, ne bomo reklame delali) in en fant je spraševal splošnega zdravnika tole:

----

Spoštovani,

nisem vedel na kateri forum naj napišem moje vprašanje, pa se mi je ta zdel še najbolj primeren.

Punci (študentka) v ponedeljek poteče vozniško dovoljenje. Ko je včeraj prišla na upravno enoto, so ji rekli, da mora ponovno na zdravniški pregled saj so ji ga odobrili le za 5 let, ker nosi očala. Ker pregled ni tako zelo poceni, sem malo povprašal za cene in ji na koncu priporočal najcenejšega.

Danes je šla k njemu, kjer je opravila pregled (naj ponovim, da ga je morala opraviti zaradi oči). Zdravnik ji je rekel, da se mora sleči od pasu navzgor, kar je tudi storila, ni pa slekla moderčka nakar ji je zdravnik rekel da tudi to. Sprašujem pa Vas ali je to normalno, da zdravnik zahteva to, da je lahko izmeril punci pritisk? Meni osebno se to ne zdi normalno, saj se pritisk lahko izmeri tudi s kratko majico, vsekakor pa za to ni potrebno sleči moderčka. Gre za privatno ambulanto. V glavnem punco je to prizadelo in šokiralo. Če bi bil na njenem mestu bi šel nazaj in zahteval vračilo denarja ali pa bi ga šel prijavit, verjetno pa bi bilo to brez učinka.

Za odgovor in Vaše mnenje se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Grega

-----

Zdravnikov odgovor je diplomatski, češ, če punca misli, da je bilo kaj narobe, naj se pritoži zbornici it itd...

Meni nič jasno.Mislim, kako slačenje modrčka na pregledu za šofersko??? A si je en tip zgodbo izmislil, al pa je dotični zdravnik malo čuden...ma ne vem..To mi že liči na spolno nadlegovanje.Ko se jaz spomnim svojega pregleda 6 let nazaj...isto pri privatniku..vidiš..slišiš...si zdrav..srečno vožnjo ti želim..

In če iz svoje izkušnje vem, kako je bilo, pri mili volji ne vidim nobenega razloga, zakaj bi morala neka punca zdravniku joške kazat na pregledu za šofersko.Đizs.

Močno upam, da se je Grega samo šalil.:nonono:

caramia
28.04.2006, 12:45
Ravno ta teden sem bila na zdravniškem pregledu za podaljšanje vozniške in sleči je bilo treba samo majico. Da je pač zdravnica preverila tudi držo in hkrati neovirano poslušala srce. Vse ostalo je tudi po moje odveč. Sumljivo ...

ain
28.04.2006, 12:46
to je pa res zlo čudno... ne vem tud jaz tega ne poznam, en razlog je verjetn tud to da je zradvnica;)
jaz bi verjetno kr odkorakala ven.

Wistaria
28.04.2006, 12:49
:think:
men se to ne zdi normalno, za pregled vida...
hmmm
srhljivo

:fight:

bobi
28.04.2006, 13:01
Če ima pregled na vsakih 5 let zaradi očal (oči), se na pregledu gledajo samo oči!
Kakšno ima kapaciteto pljuč tu ni pomembno in očitno se je dohtar samo pasel na njenih prsih.
Jaz bi podal prijavo :mad:

miss K.Ritika
28.04.2006, 14:16
pred nekaj leti je bila afera,ko je zdravnik na pregledu za vozniško, opravil še ginekološki pregled.Punca je bila pametna in ga je prijavila.

aein
28.04.2006, 14:31
meni pa se to zdi normalno.

ain
28.04.2006, 14:32
in kaj lahko pričakuješ če ga prijaviš? realno?

nickyta
28.04.2006, 15:55
zdej pa še bolj ne maram dohtarjev..

Wistaria
28.04.2006, 16:37
meni pa se to zdi normalno.

kaj normalno??!!??

da ti pr pregledu oči opravi še ginekološki pregled?
:nonono: :eek: :cry:

aja kokr v trgovinah - kupiš eno, dobiš dve, greš na pregled vida, pa te pregledajo še "globje"

buba
28.04.2006, 17:08
pa saj pri zdravniskih pregledih za voznisko, ni problem samo pri zenskah --- enako je, ce imas zaradi vida obvezen pregled -- pregledujejo VSE -- kar je vse skupaj totalna abotnost --- vsak , ki ima probleme z vidom ima svojega okulista ( ali morda polslep hodi po svetu ali kaj ) -- in seveda specialistovo mnenje za drzavo ni dovolj dobro -- vec o kratkovidnosti od okulista vsekakor ve specialist medicine dela --- se en ocvirek k totalno zbirokratizirani drzavi -- seveda je jasno -- zakaj -- denar....:approve:

caramia
28.04.2006, 18:11
Po eni strani je v redu, da te, ko greš že enkrat na zdravniški pregled za voznike, pregledajo celostno oziroma tiste stvari, ki so za to veščino relevantne (ginekologija seveda povsem odpade). Samo potem ne vem, zakaj smo tisti z motnjami vida tako zelo poseben primer, ko pa je splošno znano, da se po cestah vozijo kamikaze, stare tudi 90 let s kroničnimi boleznimi, in bi mogoče potrebovale več kontrol kot pa tisti z navadno kratkovidnostjo. Nekateri imajo vozniške z neskončno veljavnostjo ... Pa pregledujmo potem vse ljudi enako. In razumno, jasno, brez nadlegovanja.

lady_lucifer
28.04.2006, 19:09
ce zdravnik od tebe nekej tazga zahteva, mu pokazes *****, zabrusis par mastnih, zgrozis in gres k drugmu...sej ta pregled lahko kjer kol opravis..

gia
28.04.2006, 20:39
slačenje modrca ni potrebno (sploh ne za merjenje pritiska - halo???)
so pa tut mene na pregledu za podaljšanje šoferca zarad očal v bistvu celo pregledal.

paradox
29.04.2006, 06:41
...uf, imaste hude kriterije za voznike avtomobilov...kot bi bili sami profesionalni piloti na slovenskih cestah :D

btw, pri nas gres samo k opthamologist-u, ce rabis pri voznji ocala, kar pa ugotovijo kar na uradu kjer prvic dobis voznisko:shy::clown:

Kahla
29.04.2006, 21:03
Nagibam se v smer, da je bil ta dohtar verjetno pač psiho. Men ni blo treba nič pokazat.:dontknow:

mertseger
30.04.2006, 11:28
Ne sam da je rabla modrc dol dat, tudi pritiska ji nima kej za merit če je prišla na pregled za oči.Jst bi ga steral u ku.....prokleti cig.......
Tudi sam s3em moral na ponovnim pregled pa mi je zdravnica preverila samo vid.Nič ni rekla da naj še hlače slečem da mi pritisk zmeri.To je nateg.Mogla bi ga prijavit.