Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Rabim pomoč- predpisana napačna dioptrija


Puncy
22.05.2006, 17:47
Moj oče je pred dvema mesecema bil na pregledu pri okulistu, ki mu je predpisal napačno dioptrijo za očala. Očala so stala 150.000sit. Ko pa mu je drug okolist poveda,l da mu ta očala le kvarijo vid je odšel do prejšnega okulista, ki je rekel da mu bodo vrnili le denar, ki ga je prispevala zavarovalnica (15.000sit). Kaj storiti, da bi dobil nazaj denar saj ga potrebuje za nova očala? Prosim pomagajte.

kofetar
22.05.2006, 21:07
naj samo leče zamenja

Puncy
23.05.2006, 10:56
naj samo leče zamenja

ja. samo leče stanejo 100.000sit ker ma veliko dioptrijo.

Nikka06
23.05.2006, 11:38
Sm mela podoben problem in ni kaj narediti. Placat sam lece, ki jih verjetno tanjsa da je to nosljivo pa to potem stane ogromno. Predlagam da si naslednjic boljse izbere doktorja, velik jih je sarlatanov naokol.
Kaj pa operacija?
Baje se ful prspara z leti, je pa mal drazja. Oce pa je verjetn ze zadost star da bi to lohk probal.

mrjerry
23.05.2006, 13:09
Pozanimajte se (zakonodaja ali kaksna zbornica), kako je z nadzorom nad delom zdravnika. Okulist je dejansko naredil napako in predpisal napacno dioptrijo. Vsak pacient mora dosledno ubogati zdravnika, ni pa potrebno, da nosi njegove napake. Skratka, ugotoviti moras, kam se moras pritozit glede tega, najbrz zdravniska zbornica ali kaj podobnega. Pa to je treba narest cimprej, ker najbrz obstajajo pritozbeni roki ipd.

Njuška Trap
23.05.2006, 13:52
Zdravniška zbornica, najbrž obstaja tudi kakšno društvo, urad ali ... za varstvo potrošnika...

Matjaz26
24.05.2006, 09:49
Kot vem jaz, za dosti hujse stvari niso nikol odgovarjal, ker drzijo skup, tako da bo pac placal. V vsakem primeru je gospodu slo dobr skoz, ker zmota nima nobenih posledic... razen denarnih seveda.

kekez
24.05.2006, 10:03
Tele bele halje ... :nonono:
Osebno sem poznal kar nekaj, zdaj pokojnih, ki so jih narobe zdravili (napačna diagnoza).
Čisto nazadnje sem pred 3 dnevi izvedel za eno sorodnico, ki so ji zdravili išias, potem enkrat ni bilo njenega doktorja in je bil nadomestni. Ta je samo debelo pogledal, kakšen išias, takoj v bolnišnico, to je bil infarkt. :( :mad:

iri
24.05.2006, 10:13
ja. samo leče stanejo 100.000sit ker ma veliko dioptrijo. 100k?! :O

kabala
24.05.2006, 10:19
ogabno. če se res ne da nič drugega naredit, bi na očetovem mestu dala vse od sebe, da bi temu okulistu naredila čim bolj negativno reklamo. :mad:
kaka pisma bralcev, pa tle na forumu objavit, kdo je ta p**** :censored:
za tist denar pa upam, da bo okulist priletel na radar in plačal državi kazen, država pa bo potem za ta denar nekje popravla kos ceste (npr.)

Princes11a
26.05.2006, 00:25
Ja kar se teh doktorjev tiče...pri njih res težko kaj narediš. Tud meni je v zdravstvenem domu dala napačno dioptrijo, tako da se mi je vid še poslabšal. Ampak pri meni ni bilo tako visokih stroškov. Sedaj pa raje zaupam zasebnikom(priporočilo prijateljice), ki pregled opravijo kar v optiki.
Pa tudi ostali doktorji so preveč zaščiteni proti tožbam. Tudi moja mama je žrtev pohlepnega doktorja, ki ima za sabo že več "čudnih" primerov. Moja mama je bila po odprtem zlomu operirana v Izolski bolnišnici, ki nima najbolj dobrega ugleda. Dobila je 8 vijakov ter ploščico. Po dveh mesecih se je rana brez komplikacij lepo zacelila. Po približno enem letu so ji odstranili ploščico in vijake v KC v Lj in sicer pod lokalno anastezijo in v ambulanti v soboto, ker takrat doktor dobi več plačano.Tista rana je bila potem odprta dve leti in so jo zdravili z ne vem koliko terapijami. Predpisali so ji tudi tablete, ki bi jih morala jemati največ 30 dni pod strogim nadzorom zdravnika, ona pa jih je jemala dlje ker ji ni nihče nič rekel. Posledica tega je bila, da je morala na transfuzijo, ker ji je zaradi tablet nivo trombocitov preveč padel. Rana se ji je zacelila šele, ko je začela uporabljati neko doma narejeno tekočino, ki sem ji jo prinesla z morja. Čeprav je v izvidih pisalo da gre za okužbo z neko bakterijo, pač tega oni ne priznajo, ker priznajo samo "MRSO". Tudi ona je imela velio stroškov s tem, saj si je morala sama kupovati obveze, ki so jih predpisali (ena stane okoli 1000 sit, menjati pa jih je morala vsak dan). Da ne omenjam psihičnih posledic in bolečin, ki jih je pretrpela. Tko da se težko dokaže kaj tem našim doktorjem. Važno je da oni zaslužijo na račun pacientov, ni važno če pacienti preživijo.

nattka
26.05.2006, 06:36
čedalje bolj razmišljam, ko tole berem, da bomo resnično začeli hoditi po drugo mnenje, preden se bomo spustili v stroške ...
tudi sama imam kar precej dioptrije in moram nositi torične leče, kar pomeni okoli 70 tisočakov na leto brez (obveznih) očal ( ki stanejo bogastvo a so obvezne pri moji dioptriji), pregledov, tekočin ...

torej prevelik denar, da bi se nekdo igral z njim ...
ker pa ne moremo spremeniti sistema okoli sebe, lahko reskiramo 2 x 5000 ( toliko je ponavadi pregled pri optiku) in gremo na pregled na dva konca ...

kaj pa storiti v konkretnem primeru?

ponavadi ne pomaga nič, ker edino zdravniki ne dajejo garancije na svoje delo ( če bi se zmotil optik, bi moral na svoje stroške narediti nova očala) ...
ostaja le grenak priokus in razmišljanje, da res začnemo eno zdravniško mnenje kontrolirati z drugim ...

kar pa nas spet stane denar, čas in živce ...

kekez
26.05.2006, 09:17
:nonono: Tile okulisti ... :mad:
Moja hčerka je ravno prebolela eno hujšo virusno zadevo. Zdaj je kar v redu, vendar je začela tožiti, da se ji na čase zamegli pred očmi. Njena zdravnica je dala napotnico za okulista. Okulist pa jo hoče naročiti na pregled v oktobru :hammer: :censored:

Enkrat mi bo prekipelo in bom šel tja preko vrste s šnelfajrco :ninja:

nattka
26.05.2006, 10:05
:nonono: Tile okulisti ... :mad:
Moja hčerka je ravno prebolela eno hujšo virusno zadevo. Zdaj je kar v redu, vendar je začela tožiti, da se ji na čase zamegli pred očmi. Njena zdravnica je dala napotnico za okulista. Okulist pa jo hoče naročiti na pregled v oktobru :hammer: :censored:

Enkrat mi bo prekipelo in bom šel tja preko vrste s šnelfajrco :ninja:

iz mojih izkušenj ...

pri optikih se naročiš, čakaš največ teden dni ... imajo najsodobnejše računalnike ( ZD niti slučajno kaj modernejšega od 10 let), plačaš 5000 in večinoma ti jih vkalkulirajo v ceno očal, če se jih odločiš pri njih kupiti ...
poleg tega lahko preko tvojega dodatnega zavarovanja hčera dobi popust (enkrat na 2 leti :mad: ) in s tem popustom pokriješ strošek pregleda ...

metamorf
26.05.2006, 10:45
Moj oče je pred dvema mesecema bil na pregledu pri okulistu, ki mu je predpisal napačno dioptrijo za očala. Očala so stala 150.000sit. Ko pa mu je drug okolist poveda,l da mu ta očala le kvarijo vid je odšel do prejšnega okulista, ki je rekel da mu bodo vrnili le denar, ki ga je prispevala zavarovalnica (15.000sit). Kaj storiti, da bi dobil nazaj denar saj ga potrebuje za nova očala? Prosim pomagajte.

Takšnega okulista je treba javno objavit. Sicer s tem tvegaš tožbo, ampak če so dejstva na tvoji strani, potem ni blem. Jaz bi ga še prej seznanil s tem, da bo njegovo ime zaplapolalo na sramotilnem stebru. Seveda moraš prej pridobiti pisno mnenje drugega okulista, po možnosti bolj priznanega od prvega, ki bo podprlo tvoje navedbe.

rrr
26.05.2006, 20:27
a je možno da je okulist št. 2 bebec/škodoželjnež?

Jakec
30.05.2006, 10:44
eh, tej dohtarji so eni sami šintarji. tukaj bi vam lahko naštel ogromno primerov pa se mi ne da glih pisat...bom samo en primerod mame napisal:

pač v službi dela z bakreno žico (statorji) in je nekako dobila čisto mejhen košček v oko. tej šiptarji od zdravnikov ki jih sumim vse povrsti da imajo kupljene diplome so ji pa dali samo neko mast da je to kao prehlad (pač ji je prepihalo oko). ženska je pa imela žico v očesu!!!se pravi da jim niti ni dalo pogledat v oko! in to je potem kar nekaj časa mazala, stanje se je vse slabšalo. tudi oko je postajalo "stekleno" (saj razumete?). potem je mami končno prekipela in je šla sama k drugemu okulistu. ta je isti moment po****il da kaj se grejo tisti, da je v očesu žica in če tega niso videli!?!?!! v par sekundah je pobral tisto ven in je sedaj na srečo vse vredu z očesom...sam res, tej dohtarji...