Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Alternativa za Sagem 3344?


muc
06.06.2006, 06:24
Vsi problemi,ki se pojavljajo s tem modemom izgleda,da se ne morejo rešiti samo z nadgradnjo firmware-a,zato že marsikdo razmišlja o nabavi drugega modema,ki bi deloval veliko boljše,zato bi bilo dobro,če bi lahko
povedali svoje mnenje kateri modem bi bil najbolj primeren za zamenjavo in da se ga dobi pri nas,seveda pa naj bi podpiral tudi telefonijo.
Povejte svoja mnenja

Lp!

drnovurb
06.06.2006, 08:41
Jaz sem s svojim Sagemom čist zadovoljen...ga ne bi zamenjal

LP

Sawyer
06.06.2006, 09:48
oni drugi siolov Gaymodem al kak se mu ze rece ali pa kaki stari Callisto predhodnik gaya :D

zigi69
06.06.2006, 15:00
Alternativa Ganymed samo problem je z Ip, ker lahko samo priklopiš IP telefon, ki stane skorja 40 jurjev.
L
tudi callisto+ je alterantiva.

rock
06.06.2006, 15:15
muc kakšne probleme ti sploh maš s tem komunikatorjem?
Meni glede na moje trenutne potrebe služi sedaj cca. 2 meseca brez enega samega problema.

gloris
06.06.2006, 15:59
S Sagemom so sami problemi, zelo je nezanesljiv, res pravi "poden":mad: . Najboljši od vseh, ki sem jih uporabljal je bil Siemens :approve: , zelo dober je bil tudi Callisto 821+. Za ta dva sploh nisem vedel, da jih imam. Malo slabši je bil Callisto 821, v primerjavi s Sagemom še vedno špica.
Upam, da bom kmalu imel priložnost preizkusiti kaj od tega http://www.alterna-i.si/?p=2&b=25 Predlagam SiOLu, da jih začne testirati (se javim za testnega uporabnika :) ), pri reviji Monitor so jih že http://www.monitor.si/clanki.php?id=1197
Še RTV SLO link http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=9&c_id=83165

gloris
06.06.2006, 17:41
Alternativa Ganymed samo problem je z Ip, ker lahko samo priklopiš IP telefon, ki stane skorja 40 jurjev.
L
tudi callisto+ je alterantiva.
Dobijo se tudi cenejši IP telefoni http://www.nakupi.net/buy.php?&productId=3898

zigi69
08.06.2006, 09:33
tukaj je del članka iz revije Mojmikro, kjer opisuje malo čudno logiko Siola in skrbniških pravic.
celoten članek je v juniski številki te revije.
Zelo zanimivo branje, ki odpira veliko novih vprašanj v tem segmentu.


(Ne)možnosti dostopa v internet
Uporabnik nima dostopa do lastne opreme?

Pred časom smo vam že predstavili postopek, s katerim ADSL-modem Callisto 821 prepričate, da deluje kot preprost usmerjevalnik. Z opremo, ki ni v naši lasti, se tokrat ne bomo ukvarjali, zastavilo pa se nam je več vprašanj glede skrbniškega dostopa do nastavitev komunikacijskega prehoda Sagem F@st 3344, ki ga lahko uporabnik kupi ob sklenitvi naročniškega razmerja s Siolom.

Komunikacijski prehod deluje kot stikalo in usmerjevalnik, dobro odigra vlogo požarnega zidu, z nakupom dodatne wi-fi kartice, ga lahko nadgradimo v brezžično dostopno točko, omogoča pa tudi priklop analognih telefonskih aparatov, ki jih lahko tako uporabljamo s ponujeno SIP VoIP-telefonijo. Ravno tu pa smo naleteli na težave. Prehod postane z nakupom naša last, kot lastniki pa nimamo dostopa do vseh nastavitev, kar se nam zdi precej sporno. Ponudnikov SIP VoIP- telefonije, katerih storitve bi lahko z opremo v lasti uporabljali, je v internetu veliko, med njimi je tudi VoipBuster, ki kot prvi ponuja povsem brezplačne klice v vsa fiksna slovenska omrežja. Ponudnika torej imamo, imamo tudi opremo, s katero lahko omenjeno storitev uporabljamo kar z obstoječimi analognimi telefonskimi aparati, nimamo pa dostopa do potrebnih nastavitev opreme.

drnovurb
08.06.2006, 10:05
Kolikor je meni znano, lahko vsak izmed vas dobi administratorsko geslo za Sagem F@st 3344, vendar se s tem odpove podpori za konfiguracijo te naprave, telefoniji, itd.

Za to lahko zaprosite pisno, ker je potreben lastnoročni podpis.

LP

Ipod
08.06.2006, 12:18
Tako je!

storz
09.06.2006, 07:27
tukaj je del članka iz revije Mojmikro, kjer opisuje malo čudno logiko Siola in skrbniških pravic.
celoten članek je v juniski številki te revije.
Zelo zanimivo branje, ki odpira veliko novih vprašanj v tem segmentu.


(Ne)možnosti dostopa v internet
Uporabnik nima dostopa do lastne opreme?

Pred časom smo vam že predstavili postopek, s katerim ADSL-modem Callisto 821 prepričate, da deluje kot preprost usmerjevalnik. Z opremo, ki ni v naši lasti, se tokrat ne bomo ukvarjali, zastavilo pa se nam je več vprašanj glede skrbniškega dostopa do nastavitev komunikacijskega prehoda Sagem F@st 3344, ki ga lahko uporabnik kupi ob sklenitvi naročniškega razmerja s Siolom.

Komunikacijski prehod deluje kot stikalo in usmerjevalnik, dobro odigra vlogo požarnega zidu, z nakupom dodatne wi-fi kartice, ga lahko nadgradimo v brezžično dostopno točko, omogoča pa tudi priklop analognih telefonskih aparatov, ki jih lahko tako uporabljamo s ponujeno SIP VoIP-telefonijo. Ravno tu pa smo naleteli na težave. Prehod postane z nakupom naša last, kot lastniki pa nimamo dostopa do vseh nastavitev, kar se nam zdi precej sporno. Ponudnikov SIP VoIP- telefonije, katerih storitve bi lahko z opremo v lasti uporabljali, je v internetu veliko, med njimi je tudi VoipBuster, ki kot prvi ponuja povsem brezplačne klice v vsa fiksna slovenska omrežja. Ponudnika torej imamo, imamo tudi opremo, s katero lahko omenjeno storitev uporabljamo kar z obstoječimi analognimi telefonskimi aparati, nimamo pa dostopa do potrebnih nastavitev opreme.

tudi če bi imel dostop do SIP nastavitev je telefonija zaprta v lokalno omrežje in ni v javnem (internet) omrežju, tako da ne bi mogel dostopat do tujih omrežij z atelefonijo

Scorpy
16.06.2006, 08:25
Alternativa Ganymed samo problem je z Ip, ker lahko samo priklopiš IP telefon, ki stane skorja 40 jurjev.
L
tudi callisto+ je alterantiva.

Kje si pa to prebral, da se da samo IP telefon priklopit?
Saj dobiš vmesnik tudi za navadne analogne telefone. Vmesnik te stane cca 14.000 sit.

Scorpy
16.06.2006, 08:29
Dobijo se tudi cenejši IP telefoni http://www.nakupi.net/buy.php?&productId=3898

Kot mi je znano SiOL dovoljuje samo 2 proizvajalca IP telefonov. Žal se ne spomnem katera 2, vendar tako na hitro mislim, da ta ni eden izmed teh.

ivann
18.10.2006, 17:43
Kolikor je meni znano, lahko vsak izmed vas dobi administratorsko geslo za Sagem F@st 3344, vendar se s tem odpove podpori za konfiguracijo te naprave, telefoniji, itd.

Za to lahko zaprosite pisno, ker je potreben lastnoročni podpis.

LP

Tale zadeva pa, kar kliče po diskusiji, ker hodi SiOL tukaj po zelo tankem ledu.

Najprej bi prosil za pojasnilo "odpove podpori", "telefoniji", "itd", oziroma, če ima kdo papir (pogodbo) z vsebino, čemu točno bi se moral uporabnik odpovedat ...
... in na osnovi katerega prava!

:evil:

Sharac
18.10.2006, 20:38
Mene bolj zanima kaj je uradna politika do third party adsl opreme ali povedano drgac kupim kvaliteten adsl modem/router s valda drugim macom (mac spoofing se recimo nebi sel) ali je dovolj da sporocim siolu novi mac ali imate kako politiko, ki dovoljuje samo robo, ki jo dilate vi na dsl omrezje?


To glede administracije sagema sem pa ze zdavnaj izpostavil, da je nateg cim MORAS kupit opremo ti MORAJO dovoliti polno razpolaganje z njo vse ostalo je perverzija in nategovanje (kar ni pa nic novega na juzni strani alpskega skalovja).

ivann
18.10.2006, 21:30
Se podpišem!

Zadevo ti najprej prodajo, potem ugotoviš, da niti log datotek ne moreš videti, da bi videl kaj se dogaja na router-ju, nakar ti še postavljajo dodatne pogoje (manj ugodne), da bi ti omogočili tisto, kar ti tako in tako pripada. Nič nimam proti vzdrževanju in zaščiti uporabnikov pred lastnim neznanjem, vendar je Sagem sedaj uporabnikova lastnina in na to bi moral SiOL misliti, ko je spremenil svojo politiko. Mislim, da je SiOL s to potezo želel zmanjšati stroške vzdrževanja in ga prenesti na pleča uporabnikov, hkrati pa želi še vedno obdržati kontrolo nad opremo (kar je razumljivo). Vendar oboje hkrati na ta način ne gre ...

Res bi rad videl pogoje za dodelitev admin gesla, prosim pošljite na moj mail, oz. če mi lahko nekdo svetuje na katero tel. številko se naj obrnem v zvezi s tem, ker na 0801000 (1,2,3) so se včeraj šli pinkponk z mano, ko pa sem dobil nekoga nadrejenega helpdesku mi je rekel, da povsem razume kaj želim in da me bo prevezal na človeka, ki mi bo lahko podal vse informacije v zvezi s tem. Ker po 25 min igranja glasbe v telefonu nisem zaslišal dotične osebe sem pač slušalko tresnil dol. Hvala SiOL!

storz
19.10.2006, 06:23
Mene bolj zanima kaj je uradna politika do third party adsl opreme ali povedano drgac kupim kvaliteten adsl modem/router s valda drugim macom (mac spoofing se recimo nebi sel) ali je dovolj da sporocim siolu novi mac ali imate kako politiko, ki dovoljuje samo robo, ki jo dilate vi na dsl omrezje?


To glede administracije sagema sem pa ze zdavnaj izpostavil, da je nateg cim MORAS kupit opremo ti MORAJO dovoliti polno razpolaganje z njo vse ostalo je perverzija in nategovanje (kar ni pa nic novega na juzni strani alpskega skalovja).

vprašanje je če bi tvoj modem podpiru vse nastavitve. Software za sagema in ganymeda je posebej napisan za telekomovo omrežje.

gloris
19.10.2006, 12:02
vprašanje je če bi tvoj modem podpiru vse nastavitve. Software za sagema in ganymeda je posebej napisan za telekomovo omrežje.
Še posebej dobro je napisan software od Sagema, ki se odlično ujame s Telekomovim omrežjem :rolling:

gloris
19.10.2006, 12:43
http://www.telekom.si/teletrgovina/rezultati_iskanja/?category=199&manufacturer=21&search.x=27&search.y=10&page=1
Vsak od teh usmerjevalnikov z vgrajenim ADSL2/2+ modemom bo deloval vsaj tako dobro, če ne celo bolje, kot tisti, s katerimi nas posiljuje SiOL.

Sharac
19.10.2006, 16:46
vprašanje je če bi tvoj modem podpiru vse nastavitve. Software za sagema in ganymeda je posebej napisan za telekomovo omrežje.


Vsekakor je to lahko vprašanje takoj po odgovoru na moje prvo vprašanje v kolikor mi pa na prvo ne odgovorite ali pa odgovorite z ne pa menda ni ravno aktualno marne?

storz
20.10.2006, 06:48
Vsekakor je to lahko vprašanje takoj po odgovoru na moje prvo vprašanje v kolikor mi pa na prvo ne odgovorite ali pa odgovorite z ne pa menda ni ravno aktualno marne?

Če se ga uporablja samo za internet pa tv ni problema glede MAC naslova. MAC naslov je važen, če ima modem IP teelfonijo in pa za sam nadzor nad modemom iz naše strani.

lp,
storz

Sharac
21.10.2006, 09:28
Če se ga uporablja samo za internet pa tv ni problema glede MAC naslova. MAC naslov je važen, če ima modem IP teelfonijo in pa za sam nadzor nad modemom iz naše strani.

Je problem, ker se modem ne sinhronizira dokler ni MAC vnesen testirano na ganymedu in na linksysu torej to kar si napisal ni res.

Kot drugo pa potem lahko sklepam, da ti lahko sporocim MAC naslov moje bodoce naprave in jo boste vi registrirali in to je to?

storz
21.10.2006, 09:58
Je problem, ker se modem ne sinhronizira dokler ni MAC vnesen testirano na ganymedu in na linksysu torej to kar si napisal ni res.

Kot drugo pa potem lahko sklepam, da ti lahko sporocim MAC naslov moje bodoce naprave in jo boste vi registrirali in to je to?

MAC se vpiše v DHCP da dobi IP, drugače ne rabimo MAC-a. Ne morete pa narediti registracije s takim modemom.

MAC naslov na samo sinhronizacijo ne vpiva. Že samo primer, da prejšna leta ko so bili calistoti, si2000, westeli, siemensi in ostali modemi, nismo rabili nobenega MAC naslova. Rabimo ga samo zato da modemu naš DHCP server dodeli IP in lahko mi do njega dostopamo in da potem ip telefonija lahko sploh deluje.

lp,
storz

madmitch
22.10.2006, 09:12
Je problem, ker se modem ne sinhronizira dokler ni MAC vnesen testirano na ganymedu in na linksysu torej to kar si napisal ni res.

Kot drugo pa potem lahko sklepam, da ti lahko sporocim MAC naslov moje bodoce naprave in jo boste vi registrirali in to je to?

Ni res, jaz sem svojega Fritza mirno priklopil kot modem in se je brez problemov povezal ter deloval brez javljanja MAC naslova.

SloCop
22.10.2006, 10:05
Kdo Je Bil Prej Kokoš Ali Jajce?

poba2001
22.10.2006, 16:40
Ni res, jaz sem svojega Fritza mirno priklopil kot modem in se je brez problemov povezal ter deloval brez javljanja MAC naslova.

No pa probaj telefon in povej kako dela ???:veryevil:

Sharac
22.10.2006, 18:52
i res, jaz sem svojega Fritza mirno priklopil kot modem in se je brez problemov povezal ter deloval brez javljanja MAC naslova.

Je bil prvic povezan v siol oz. telekom omrezje? Namrec jst sem to probal s ganymedom in zadeva enostavno ni delovala (mel sem ene par uporabniskih imen) po registracij in vpisu maca oz. javitvi preko weba pa je deloval z vsemi usernami.

madmitch
23.10.2006, 08:00
No pa probaj telefon in povej kako dela ???:veryevil:
Ne gre, ker ima SiOL SIP zaprt in ne uporablja javnih strežnikov.