Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nedelovanje SIOL TV


JLap
16.06.2006, 20:26
Najprej lep pozdrav vsem,

30. 5. sem prešel na Trio paket zaradi SIOL TV-ja. Imam pa konstantne izpade slike. Stvar dela 2-3 ure potem pa 12 ur tema. Če v teh treh tednih bi seštel ure delovanja in nedelovanja, bi dobil negativen rezultat - stvar ne deluje.
Klical sem pomoč n-krat, kjer smo skupaj končno ugotovili (po resetiranju in nadgradnji modema,...ipd), da je napaka na centrali. Zadeva naj bi bila predana Telekomu, ki že kar nekaj časa "rihta", zadeva pa še vedno ne deluje. Kličem na telekomove reklamacije, kjer mi govorijo, da bo stvar v toku dneva porihtana?!!!

Enkrat so me klicali iz novomeške centrale in rekli, da so zamenjali nek "hardware"in da upajo, da bo zdaj delalo. Je delalo, ampak samo nekaj ur, potem pa vse po starem.
Zanimiva pa se mi je zdela gospodova izjava, da bo SIOL moral nekaj ukreniti, saj je teh televizij že preveč in da to ni v redu.

Zanima me, kaj vi menite o tem. Ali na centrali Novo mesto ne znajo konfigurirati zadeve, da bi delovala kot se spodobi, ali SIOL prodaja pakete, čeprav morda to že presega kapacitete določenih central?

Moram še naglasiti, da sem zaradi SIOL TV prešel na bližnjo centralo in zaradi tega seveda moral zamenjati telefonsko številko.
Sem v dvomih, kaj narediti. Ali naj še upam, ali pa odpovem vse skupaj.

Hvala za nasvete.

SloCop
18.06.2006, 12:12
s kje v nm pa si, pošlji mi os z malo več detajli

pluton
19.06.2006, 11:58
Popolnoma enak problem pri meni! Eno uro slika je potem pa 12 nič! Sem pa tudi jaz iz NM. Centrala Košenice.

Klical na 080 - nič
Pisal na siol - nič

Kaj še ostane poleg reklamacije računa? Prošnja za odklop al bodo to končno popravili?

storz
19.06.2006, 15:21
pluton, JLap: javita mi če bosta danes še imela težave. Pošljita mi username terkontaktne telefonske na PM

doofus1979
19.06.2006, 21:09
očitno so na območju nm še vedno težave. meni prekine telefonijo večkrat na dan in neposredno s tem postane tudi kockasta slika na tv. prav nemogoče postaja tole in resnično ne vem, če se ne bo najbolje spet na kabelsko naročit:dontknow:

pluton
21.06.2006, 20:02
Storz prosim poglej PM.

JLap
22.06.2006, 19:25
Pluton, povej, če je pri tebi kaj boljše?
SIOL me je včeraj kontaktiral in probal zrihtat, a žal brez uspeha.

Danes v bistvi SIOL TV-ja še sploh nisem nič videl - tema cel dan - in še internet je nekaj za***aval dopoldne.

Zgleda, da so izčrpali že vse možnosti in da so nemočni. Vprašanje je le, koliko časa bi človek še čakal in upal?

lp, JL

pluton
22.06.2006, 20:46
Enako se mi dogaja kot tebi. kontaktiral so me in takrat je ravno delovalo. Takoj ko sem prekinil je zmanjkalo slike. Danes ni delovalo niti minuto. Tud jaz ne vem več...Če bo kdo, bo pomgal storz. Če še on ne bo mogel nič pol pa....kaj pa nam še ostane? Plačevat za nedelujočo TV? Na kateri centrali si?

storz
23.06.2006, 05:31
pluton, JLap:

ja še vedno so težave na vajinem koncu. Kličejo pa zato da ko kaj naredijo, da vidijo če je bolje.

lp,
storz

pluton
23.06.2006, 07:23
Storz - vem da pomagaš in naj kar kar kličejo sam da uredijo zadevo. Upam da kmalu.

mrcina22
23.06.2006, 07:40
Še jaz se obračam na forum, ker sem nad telefonsko podporo razočaran, na začetku je SiOL TV deloval, sicer zelo slabo, sedaj pa je čista nula!!! Ali ni slike ali pa se sploh povezati noče!

doofus1979
23.06.2006, 07:59
očitno nas je kar precej, ki ne moremo več normalno gledat siol tv:dontknow: če bi kdo znal vsaj približno povedat, do kdaj (če sploh) bo poštimano?!

SloCop
23.06.2006, 17:51
jst kot prvo predlagam da zamenjate doma narejene kable s tovarniškimi

kilkenny
23.06.2006, 18:02
Na vseh lokacijah, ki so povezane na stikalo NM, so še vedno težave. Iskratel je že v akciji.
Zato so tudi motnje pri dostopu do interneta.

doofus1979
23.06.2006, 22:09
jst kot prvo predlagam da zamenjate doma narejene kable s tovarniškimi

teb pa včas kr škod k si tko pameten:D verjetno že skor vsi vemo, da so problemi na eni oz. več centralah v nm in to že kar lep čas...tko da bi bil že cajt, da to pošlihtajo.

storz
24.06.2006, 06:12
Na vseh lokacijah, ki so povezane na stikalo NM, so še vedno težave. Iskratel je že v akciji.
Zato so tudi motnje pri dostopu do interneta.

ni za vse, za točno določene. Ampak to bi moralo biti včeraj odpravljeno. Javite username na PM če imate probleme.

milan30
25.06.2006, 15:39
Moja zgodba ... NM
adsl, siol tv..2004
-17 dni čakal po podpisu pogodbe (prehod na Triple play)
po registraciji 19.06. Siol TV ne deluje, kličem na 080 1000, standarden postopek bla bla bla,po tretjem klicu 23.06. uprašam zakaj ponujajo nekaj kaj ne deluje,dobim odgovor zakaj se razburjam saj itak imam 3 mesece zastonj če deluje ali ne !!!!

Hvala Siol

doofus1979
25.06.2006, 15:57
ja sej so res face...tko kot meni pravijo, naj reklamiram račun. očitno ne razumejo, da eni več ne uporabljamo druge televizije in da reklamacija na koncu meseca ti nič ne koristi, če hodiš k sosedu fuzbal gledat...

milan30
25.06.2006, 16:05
Surfajte, telefonirajte in glejte nogomet pri sosedu (reklama Siola )

CodE GurU
29.06.2006, 15:21
kaj je dons narobe s tem siol tvjem, mi že cel dan piše: failed to connect to the remote host in nižje še: no data could be fetched for this url (011)

res sem vse bolj razočaran s tem siolom, obljubljajo nekaj dobiš pa kvadratke in zatikanje slike ter govora.

in sedaj bom to plačeval še 2 leti. SRAMOTA

rock
29.06.2006, 15:34
Prever kable, resetiraj če še nisi... Amino ne dobi podatkov.

storz
01.07.2006, 09:12
oz pošlji username meni na PM ali pa pokliči helpdesk po tem ko narediš kar je Rock napisu.

FormX
03.07.2006, 08:59
Mene zanima kdaj bo na našem koncu poprvljena TV. Od petka imam namreč na voljo samo en program tako kot daljnega leta 1964.:nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

storz
03.07.2006, 11:03
Mene zanima kdaj bo na našem koncu poprvljena TV. Od petka imam namreč na voljo samo en program tako kot daljnega leta 1964.:nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

se dela na tem

joco amsterdam
03.07.2006, 14:46
Lep pozdrav!

V zadnjem času oz. zadnjih dveh tednih se mi vsak dan pojavljajo motnje na siol TV. Vse lepo in prav, ker vem, da je to nekaj normalnega pri Siol TV-ju. Danes pa Siol TV tukaj, kjer živim v Celju sploh ne reagira. Probal sem že z izklopom modema za nekaj minut iz elektrike, prav tako aminota vendar vseeno zadeva ne deluj in mi vsakič, ko poskušam usposobiti Siol TV napiše NO DATA COULD BE FETCHED FOR THIS URL. Internetna povezava mi deluje normalno. Zdi se mi kot, da bi bil problem v Aminotu, ki kot zgleda sploh ne sprejema podatkov...

V primeru, da kdo kaj več ve o zadevi bi prosil za pomoč!!

no pa lp

owen
03.07.2006, 18:36
Enako težavo imam jaz z aminotam ( sem pa na območju Gorenjske ).
V soboto je bil pri meni iz telekoma in rečeno je bilo, da je na centrali nekaj narobe in da delajo na tem, da čimprej odpravijo napako...

Se pa to vleče že od srede zvečer...

J_O
03.07.2006, 19:20
Danes ne delajo programi: (Kočevje)
Čarli TV
VH1
SAT1 slika je, glasu ni
SR
Extreme
AB Moteurs
EuroNews
RTL
TIJI
EWTN
MDR
BBC WORLD
SPICE

rock
03.07.2006, 20:28
Nekaj jih je že nazaj!

susanowo
05.07.2006, 11:27
Sam imam tud velike probleme s delovanjem Siol TV, ni gledljiv. Po nenehnem klicanju in dopisovanju (več kot en mesec) mi je dovolj.
Problem bom vrjetno posredoval na tržni inšpektorat in naj se oni s Siol-om ukvarjajo. Siol pa naj naprej oglašuje SIOL TV.

JLap
06.07.2006, 11:38
Končno so SIOL TV na Košenicah v NM uredili, da dela u redu, brez izpadov. Nekaj nemških programov še vedno ne dela (kocke, ustavljanje,...ipd), ampak kaj bi se pritoževal, v primerjavi s prej je zdaj neprimerljivo.
boljše.
Opazil sem, da so na centralo v naselju namestili še eno škatlo. Verjetno je to bilo potrebno nardit. Očitno je bil najšibkejši člen centrala v naselju. Samo informativno me zanima, če kdo ve, kaj bi ta nova škatla lahko bila?

lp,
JLap

storz
07.07.2006, 09:53
Enako težavo imam jaz z aminotam ( sem pa na območju Gorenjske ).
V soboto je bil pri meni iz telekoma in rečeno je bilo, da je na centrali nekaj narobe in da delajo na tem, da čimprej odpravijo napako...

Se pa to vleče že od srede zvečer...

večino gorenjske je že včeraj začel delovati, ostalo pa naj bi še danes

milan30
18.07.2006, 20:53
:mad: :mad: Moja zgodba ... NM
adsl, siol tv..2004
-17 dni čakal po podpisu pogodbe (prehod na Triple play)
po registraciji 19.06. Siol TV ne deluje, kličem na 080 1000, standarden postopek bla bla bla,po tretjem klicu 23.06. uprašam zakaj ponujajo nekaj kaj ne deluje,dobim odgovor zakaj se razburjam saj itak imam 3 mesece zastonj če deluje ali ne !!!!

Hvala Siol

milan30
18.07.2006, 21:04
Prehod na Triple play 30 dni nazaj, TV še vedno ne dela (kvadratki in zatikanje slike ter govora):nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

storz
03.08.2006, 08:17
Prehod na Triple play 30 dni nazaj, TV še vedno ne dela (kvadratki in zatikanje slike ter govora):nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

pošljite mi username na PM

tomba11
03.08.2006, 10:44
Končno, Storz it`s back!:D

badboybk
05.08.2006, 11:43
Pri nas danes Siol Tv ne dela sploh...tudi če kličem na pomoč, mi linija dela čudno....

DaDo13
05.08.2006, 21:18
Sem priklopljen na centralo v Vojniku in mi SiOL TVne dela dobro. Najprej sem mislil, da nimam vredu sprejema zato ker sem oddaljen približno dva kilometra od centrale in da je to zaradi Sagema. Zdaj sem pa videl pri kolegu, ki je oddaljen od centrale le 500m, da je pri njemu isto. Kocke so na približno desetih programih.
Klical sem že na SiOL in so mi rekli naj kličem Telekom, tam so mi rekli, da sem predaleč od centrale zato so kocke na tv-ju. Vendar mi je SiOL TV delal pred približno štirimi petimi meseci brez problemov.
Ali se da kaj storiti ali bo to tako ostalo, da ne bo več delalo 100% kot je pred časom.

krifa
15.08.2006, 00:24
jaz sem pa ze 6 dni narocen na trio paket in imam aminota in zadeva ze 6. dan ne dela. na 080 sem klical ze najmanj 5x torej vsak dan in vsak dan sem dobil odgovor da mi bodo cez noc update-ali modem in da bo zadeva delala..... res ni fer da placujemo za nekaj cesar ne moremo uporabljati... a je res tako tezko updateat ta modem al je to samo izgovor??

SloCop
15.08.2006, 06:33
Sem priklopljen na centralo v Vojniku in mi SiOL TVne dela dobro. Najprej sem mislil, da nimam vredu sprejema zato ker sem oddaljen približno dva kilometra od centrale in da je to zaradi Sagema. Zdaj sem pa videl pri kolegu, ki je oddaljen od centrale le 500m, da je pri njemu isto. Kocke so na približno desetih programih.
Klical sem že na SiOL in so mi rekli naj kličem Telekom, tam so mi rekli, da sem predaleč od centrale zato so kocke na tv-ju. Vendar mi je SiOL TV delal pred približno štirimi petimi meseci brez problemov.
Ali se da kaj storiti ali bo to tako ostalo, da ne bo več delalo 100% kot je pred časom.


Če si predaleč da bi ti delalo brez kock ZAKAJ SO TE PA POTEM SPLOH PRIKLOPILI?

rock
15.08.2006, 07:20
Sem priklopljen na centralo v Vojniku in mi SiOL TVne dela dobro. Najprej sem mislil, da nimam vredu sprejema zato ker sem oddaljen približno dva kilometra od centrale in da je to zaradi Sagema. Zdaj sem pa videl pri kolegu, ki je oddaljen od centrale le 500m, da je pri njemu isto. Kocke so na približno desetih programih.
Klical sem že na SiOL in so mi rekli naj kličem Telekom, tam so mi rekli, da sem predaleč od centrale zato so kocke na tv-ju. Vendar mi je SiOL TV delal pred približno štirimi petimi meseci brez problemov.
Ali se da kaj storiti ali bo to tako ostalo, da ne bo več delalo 100% kot je pred časom.
Sprav se v akcijo s kolegi ter znanci in telefonart, da zaznajo širino problema. Če je enkrat delal bodo ja zrihtal, da bo spet. So pa zdej še dopusti in se te zadeve pri tej firmi precej vlečejo... Pa pozanimaj se, če je ADSL2+ centrala in naj te prestavjo.

Bo pa glede na prakso gotovo tud storž urgiral. Pošl mu user za ZS.

storz
16.08.2006, 06:52
jaz sem pa ze 6 dni narocen na trio paket in imam aminota in zadeva ze 6. dan ne dela. na 080 sem klical ze najmanj 5x torej vsak dan in vsak dan sem dobil odgovor da mi bodo cez noc update-ali modem in da bo zadeva delala..... res ni fer da placujemo za nekaj cesar ne moremo uporabljati... a je res tako tezko updateat ta modem al je to samo izgovor??

a mi pošljete username na PM

AlKra
31.08.2006, 14:04
Včeraj smo s servisa dobili nazaj modem Ganymede822+ (menda je nov, zamenjan). Na servis smo ga nesli, ker je nehala delati SiOL TV (internet je delal brez tezav) in povezav nismo na nikakrsen nacin pripravili do delovanja. Medtem smo imeli modem Sagem, ki ga je monter pripravil, da je prepoznal tudi TV, in ni bilo tezav.

Sedaj pa "mašin" nikakor ne moremo pripraviti, da bi na TV zagledali programe SiOL TV (resetiranje, pretikanje kablov, prižiganje in ugašanje aparatov, ...).

Nam morda lahko kako pomagate?

Hvala in LP,
Alenka

AlKra
01.09.2006, 05:46
Hmmm, a sem nerazumljivo napisala ali sem se komu zamerila, da me nihce ne poskusa usmeriti?

storz
01.09.2006, 07:44
Hmmm, a sem nerazumljivo napisala ali sem se komu zamerila, da me nihce ne poskusa usmeriti?

ali je TV priklopljen v x3? Drugače pa pokliči kar na 0801000 da naši operaterji preverijo.

janibani
01.09.2006, 08:45
storž,
a lahko še prosim meni preveriš , od včeraj naprej imam temo na siol TV, na 0801000 sem javil da imam CRC error tja do 40000 in potem mi včeraj popoldan nič več ni delalo, ne internet ne tel. in ne TV, sem klical še enkrat, pa so rekli da menda odpravljajo napako, zvečer sem dobil nazaj internet in telefon, ne pa tudi TV
in niti gospodična na helpdesku mi ni mogla uredit da bi mi TV delal, sva probala z resetiranjem in pretikanjem kablov v druge porte pa ni bilo slike, ime programa izpiše na tv je pa tema
username je pa bezjak84

prosim, hvala

storz
01.09.2006, 12:00
storž,
a lahko še prosim meni preveriš , od včeraj naprej imam temo na siol TV, na 0801000 sem javil da imam CRC error tja do 40000 in potem mi včeraj popoldan nič več ni delalo, ne internet ne tel. in ne TV, sem klical še enkrat, pa so rekli da menda odpravljajo napako, zvečer sem dobil nazaj internet in telefon, ne pa tudi TV
in niti gospodična na helpdesku mi ni mogla uredit da bi mi TV delal, sva probala z resetiranjem in pretikanjem kablov v druge porte pa ni bilo slike, ime programa izpiše na tv je pa tema
username je pa bezjak84

prosim, hvala

prosim preveri če dela.

AlKra
01.09.2006, 12:09
ali je TV priklopljen v x3? Drugače pa pokliči kar na 0801000 da naši operaterji preverijo.

Hvala :)
Zdajle sem prisla domov, pregledala e-posto, pogledala, ali je s TV kaj novega, in - evo - dela :D .

janibani
01.09.2006, 14:35
prosim preveri če dela.


dela :2thumbs:
upam da bo zdaj OK
crc je zaenkrat samo 16,, bistveno manj kot prej

hvala lepa

janibani
01.09.2006, 16:18
sam kocke pa črtice so pa še vedno:nonono:
se to res ne da odpravit?