Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Klasični wok recept


d_streets
27.06.2006, 09:40
Hitro nek klasični wok recept, brez ekstra eksotičnih sestavin.

Bomo danes to kuhali.

nattka
27.06.2006, 10:16
za osnovo vzami meso ... katerokoli si se namenil danes kuhati... odstrani vse kosti in nareži na rezance ...
nasekljaj čebulo, če imaš mlado ali por še boljše ...
2 stroka česna ali suhi česen
zelenjava po okusu ... brokoli, nariban korenček, gobice, koruza, paprika ...

segreješ vok, najprej popečeš meso da je hrustjavo pečeno in ga postaviš na cedilo da se odcedi maščoba ...
nato v vok vržeš čebulo, česen, ostalo zelenjavo, ki jo imaš pri roki, prepražiš, zaliješ z 1dl belega vina in dušiš nekaj minut ...
nato dodaš meso in vse skupaj pokruto dušiš kakih 5-6 minut ...

na koncu začiniš po želji ali pa dodaš nekaj žlic sojine omake ... sama jo včasih nadomestim z nekaj kapljicami olivnega olja, kjer imam namočene hot čilije ...

v to dodam na koncu še al dente kuhan riž, samo na kratko premešam in odstavim ... ali pa kar al dente kuhane testenine ... odlični so svedrčki, ker se nanje prilepi velik omake ...
serviraj po nekaj minutah, da se okusi prepojijo ...

fajn je imeti na zalogi pločevinko kitajske zelenjave, ker imaš potem kosilo v nekaj minutah ...

gia
27.06.2006, 13:08
v bistvu mi nardimo čist enostavno:
piščančji file narežeš na koščke, začiniš kakor ti drago, popečeš v woku do porjavitve, vmes lahko dodaš mal sojine omake.
pol pa narežeš zelenjavo, posoliš in lih tko popečeš, samo zelenjave se pri nas bolj malo časa cmari, da ostane ful sveža in hrusta. damo pa čebulo, papriko, por, korenček, bučke... samo da se popeče vsako posebi (ker se nekateri zmrdujejo :D) in ne doda sojine omakce.
pa nč še ni blo treba odcejat, ker se je vedno dal res minimalno olja.

nattka
27.06.2006, 13:30
jaz sem bolana na odcejanje olja, tudi tistega ki ga ni ...:blush:

drugače je pa res vse preprosto ... pa v voku je hitro ...

d_streets
27.06.2006, 13:52
Piščanca sem popekel, vzel ven. Potem popekel bučke in trakce korenčka. Dodal meso nazaj, curry, sojina omaka ter prej kuhan riž, premešal... fertig.

Good!