Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem


modelko
28.06.2006, 22:53
zanima me, kaj moram nastavit da mi Sagem deluje kot router, se pravi da lahko poleg enega PCja prikljucim se notebooka na SAgem in imam normalno na obeh internet povezavo? ce mi lahko celoten postopek kdo pove, pa res hvala ze vnaprej :)

modelko
28.06.2006, 23:17
zanima me, kaj moram nastavit da mi Sagem deluje kot router, se pravi da lahko poleg enega PCja prikljucim se notebooka na SAgem in imam normalno na obeh internet povezavo? ce mi lahko celoten postopek kdo pove, pa res hvala ze vnaprej :)

Že opravljeno :) Hvala za branje :)

badmaster
28.06.2006, 23:25
No pa še mene neki zanima :)
Kako se odpre porte na Sagemu?

drnovurb
29.06.2006, 08:16
Pod rubriko LAN servers...

torx
18.10.2006, 11:40
da ne odpiram nove teme
mene pa zanima kako odprem vse porte na ganymede822+ ker mam zadaj še ruter tam je požarni zid zato bi rad izklopil požarni zid na ganymede822+

hvala

storz
18.10.2006, 18:07
da ne odpiram nove teme
mene pa zanima kako odprem vse porte na ganymede822+ ker mam zadaj še ruter tam je požarni zid zato bi rad izklopil požarni zid na ganymede822+

hvala

če ne uporabljaš ganymeda kot routerja ti ni treba kaj ugašat ali pa odpirat portov

lp,
storz

torx
18.10.2006, 20:17
ja do sedaj sm ga uporabljal kot ruter ampak mi mreža med dvemi pc-ji ni delala zato sm si omislil ruter kaj moram narediti da bo ganymede delal samo kot modem
a sam povezavo zbišem al še kaj drugega

hvala

storz
19.10.2006, 06:20
ja do sedaj sm ga uporabljal kot ruter ampak mi mreža med dvemi pc-ji ni delala zato sm si omislil ruter kaj moram narediti da bo ganymede delal samo kot modem
a sam povezavo zbišem al še kaj drugega

hvala

tako je zbriši povezavo. mislim pa da če hoče router vzpostavit pppoe povezavo da jo spusti ganymede skozi , tudi če je nastavljen kot router (problem bo samo če boš imel statični ip).

torx
20.10.2006, 17:28
tako je zbriši povezavo. mislim pa da če hoče router vzpostavit pppoe povezavo da jo spusti ganymede skozi , tudi če je nastavljen kot router (problem bo samo če boš imel statični ip).

naredu sm tako kot si napisu

DISABLE-PPP wil not connect to the internet
pol sm v win ustvaru povzavo (tako da ganymede dela samo kot modem)
brez ruterja vmes
sam določni programi me še vedno opozarjajo da imam požarni zid
v win tudi nimam požarnega zidu vključenega
se pravi da ganymede še vedno zapira porte
kaj je še za nardit?

:dontknow: :dontknow: :dontknow:

storz
21.10.2006, 09:36
naredu sm tako kot si napisu

DISABLE-PPP wil not connect to the internet
pol sm v win ustvaru povzavo (tako da ganymede dela samo kot modem)
brez ruterja vmes
sam določni programi me še vedno opozarjajo da imam požarni zid
v win tudi nimam požarnega zidu vključenega
se pravi da ganymede še vedno zapira porte
kaj je še za nardit?

:dontknow: :dontknow: :dontknow:

ganymede ne zapira portov, če ti vzpostaviš pppoe sejo na samem računalniku. V tem primeru gre vse skozi ganymeda.

torx
22.10.2006, 15:42
no problem sm rešu, modem sm za par sekund izklopu iz napajanja in zadeva deluje

Storz še enkrat hvala za informacijo

popek
07.01.2007, 20:20
moj problem pa je naslednji:

imam sagem modem in tri paket. Ko sagem uporabim samo kot adsl modem in pppoe dvignem na računalniku, mi deluje VPN povezava do službe. (uporabljam CheckPoint Secur remote). Ko pa uporabim sagem kot router in na njem zaženem pppoe pa VPN ne deluje. Na sagemu sem tudi že izklopil firewall pa zadeva še vedno noče delovati.
Ali sagem kljub izklopljenem požarnem zidi še vedno blokira kakšne porte.

srus012
07.01.2007, 20:33
moj problem pa je naslednji:

imam sagem modem in tri paket. Ko sagem uporabim samo kot adsl modem in pppoe dvignem na računalniku, mi deluje VPN povezava do službe. (uporabljam CheckPoint Secur remote). Ko pa uporabim sagem kot router in na njem zaženem pppoe pa VPN ne deluje. Na sagemu sem tudi že izklopil firewall pa zadeva še vedno noče delovati.
Ali sagem kljub izklopljenem požarnem zidi še vedno blokira kakšne porte.

Za remote dostop do službe uporabljam enako okolje kot ti in pri konfiguriranju Sagema kot ruter sem moral spremeniti nastavitve firewalla na PC. Preveri jih še ti. Na Sagemu mi ob prehodu na routerski način delovanja ni bilo potrebno spremeniti ničesar.

LP

Death Paladin
08.01.2007, 00:05
Ce je tvoj racunalnik host, mislim da ne deluje, dokler ne forwardas porta za kakersen koli program. Tudi ce firewall izklopis, so notranji racunalniki vseeno skriti pred zunanjim dostopom. Tako da mi se ni to tocno jasno, zakaj je sploh opcija "disable firewall", ce je vseeno treba porte forwardat. Po drugi strani gledano je pa res, da recimo router ne ve, za kateri notranji racunalnik je paketek namenjen (v primeru da bi 2 racunalnika gostila enako aplikacijo) in je navzven na dolocen portu lahko odprt le eden.

LP

Veron
08.01.2007, 06:29
Pod lan servers forwordiraj port 3389 TCP na tvoj lokalni ip od racunalnika na katerega se zelis povezat.

andreja_1
11.01.2007, 08:17
zanima me, kaj moram nastavit da mi Sagem deluje kot router, se pravi da lahko poleg enega PCja prikljucim se notebooka na SAgem in imam normalno na obeh internet povezavo? ce mi lahko celoten postopek kdo pove, pa res hvala ze vnaprej :)

dejte to še meni povedat, prosim!!

Veron
11.01.2007, 09:22
dejte to še meni povedat, prosim!!
Sicer odgovor imaš v tvoji temi ampak lahko še enkrat:

1. Odpreš IE
2. Upišeš pod "adress" 192.168.2.1
3. Te upraša za upr. ime in geslo > utipkaš user / user
4. Greš pod Internet Access Settings
5. Tam upišeš svoje uporabniško ime in geslo od ASDL dostopa
6. Daš Start > Next > Save

To je to

madmitch
11.01.2007, 10:09
Veron, in na PCjih izključiš PPoE ter nastaviš povsod DHCP. Bo držalo?

Veron
11.01.2007, 10:24
"izključip PPPoe" > enostavno je ne vspostavljaš.

Modem ima že po privzetih nastavitvah ukloplen DHCP, na modemu le spremenimo nastavitve za "internet access settings" > tako da upišemo upr. ime in geslo od ASDL dostopa (enako kot pri PPPoE povezavi)

mckeky
19.01.2007, 10:02
ganymede ne zapira portov, če ti vzpostaviš pppoe sejo na samem računalniku. V tem primeru gre vse skozi ganymeda.

Točno tako.... S tem sem rešil težavo, ker 3četrt stikam v MSN Live nisem mogel pošiljati datotek oz. je šlo katastrofalno počasi -kljub temu, da sem v ganymede odpro TCP porte, ki jih uporablja msn za posiljanje.
Se pravi gany je še wedno nastavljen kot router, tako da so lahk ostali računalniki povezani na net. Js pa imam svoj komp povezan normalno kot prek modema. ( :D seveda wem da mr. storz to we :D ...bol po domače sem povedal za ostale, če ima kdo podobne težave, ali pa mu ni do tega da bi moral za vsako aplikacijo odpirati porte)

Death Paladin
19.01.2007, 12:07
Ja, enako je tudi meni predlagal, kjer sem sprva bil skepticen. Pac na tistem racunalniku izklopis Gateway, ki ga noces met prek routerja, da nimas 2 internetnih povezav hkrati. Samo meni osebno deluje internet boljse prek Sagema, kot pa preko Windows PPPoE. Web pagi se hitreje nalagajo in ping je ves cas average 15 ms. Preko windowsev je average 20-30ms. Edini minus je to, da nimam do lastnega modema admin dostopa, da bi si spreminjal te default policies :dontknow:

mckeky
19.01.2007, 17:13
js nisn niti gateway rabo izklopit :)