Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nečloveški svetovni rekordi v atletiki


D' Andre
12.07.2006, 10:06
Ob svetovnem rekordu Kitajca Liu Xianga na visokih ovirah (12.88) sem se spomnil na že dolga leta nedotakljive rekorde v kraljici športov - atletiki. Predvsem v ženski konkurenci še danes 'vlada' nekaj povsem norih rekordov, ki se jim danes atletinje ob vsem treningu in pripomočkih niti približati ne morejo, kaj šele da bi jih presegle. Dolgoletna stagnacija rezultatov nakazuje, da so se športniki in športnice pred padcem železne zavese precej bolj neovirano posluževali dopinških sredstev kot danes. Rekordi Flo-Jo v šprintu, Marite Koch na 400 m, Kitajk na srednjih progah, Gabrielle Reinsch v metu diska, Natalije Lisovskaje v metu krogle, pri moških izstopata Juergen Schult v metu diska in Jurij Sedih v metu kladiva, oba produkt nekdanjega vzhodnega bloka. Najstarejši rekord drži nekdanja češkoslovaška atletinja Jarmila Kratochvilova na 800 m - 1:53.28 - iz leta 1983. Mnenja, komentarji o rekordih in stagnaciji rezultatov?

buba
12.07.2006, 10:26
-- poleg nedovoljene "medicinske podpore", je vsekakor bistveni razlog, drzavno vodena selekcija -- :approve:

D' Andre
12.07.2006, 12:00
Ja no, danes se bejbe stežka spustijo pod 11 sekund na 100 m, rekord Griffith-Joynerjeve pa je 10.49. Ko ga je izboljšala, je bil veljaven rekord Evelyn Ashford 10.76. Halo? 27 stotink na tako kratki razdalji? Rekordi na moških 100 m napredujejo po stotinko. Na 400 m je pri bejbah vrhunski rezultat vsak čas pod 50 sekundami, rekord Marite Koch pa je 47.60. Marie-Jose Perec je rekla, da za rekord šteje svojih 48.25 iz olimpijskega finala v Atlanti. Če se kdo spomni sovjetskih atletinj Tamare in Irine Bikove, sta po uvedbi kontrole spola l. 1968 kot kafra izginili z atletskih prizorišč. No, pa saj če pogledamo Žano Pintusevič-Block, je tudi vprašanje, za katero konkurenco gre.

buba
12.07.2006, 12:16
Poglej -- poleg , tega , da sploh najdes cloveka, ki bi bil morda sposoben, nekoc dosegati taksne marsovske rezultate ( selekcija ), je potrebna tudi enormna sreca ( poskodbe, pravilnost treninga in pogoji ), "vrhunska medicinska podpora " in seveda pravi psiholoski profil , ne samo atleta, pac pa celega tima, ki pri tem sodeljuje ( trenerji, terapevti, starsi itd ) --- Ker atletika ni fuzbal, kjer lahko marsikaj poblefiras, mnogokrat, pac mine mnogo casa, predno pride na povrsje atlet, ki je ob vsem tem, se na pravem mestu ob pravem casu. --- p.s. -- vecina nepoucenih , daje "prepovedanim sredstvom", mnogo vecji pomen, kot ga zares imajo...;)

D' Andre
12.07.2006, 13:40
Delno se strinjam s tabo - namreč da imajo nekateri tako superiorne psihofizične sposobnosti, da so v svojem obdobju v svoji disciplini razred zase - v primerni kombinaciji z poživili pa so po mojem mnenju dosegali rezultate, ki enostavno niso za na ta planet. Tudi Lewisa so sumili dopinga, vendar se nikomur ne da ukvarjati z 'zastarelimi' medaljami in rekordi. Nekaj nekdanjih vzhodnonemških atletov je zlorabo poživil priznalo, vendar nihče od onih z vrha. Šprinterka Renate Stecher je denimo rekla, da ne misli vračati medalj, zakaj bi jih, če pa jih je dosegla ob garaškem treningu? Spomnim se primera z EP 1986, ko je neznana vzhodnonemška mladinka Heidi Kruger zmagala v metu krogle. Kasneje je ni bilo več videti, ker je morala zaradi pretirane uporabe moških hormonov spremeniti spol... Ampak to je ekstrem...

castor
12.07.2006, 13:48
tale atletika je itak en navaden športni drek...

in to postaja na žalost tudi kolesarstvo. jst bi vse rekorde iz 80ih črtal.

buba
12.07.2006, 14:00
tale atletika je itak en navaden športni drek...

in to postaja na žalost tudi kolesarstvo. jst bi vse rekorde iz 80ih črtal.ah ja -- ocigledno je "drek", vse kar lahko tvoj orescek samoreflektira --- ko bos malo vecji, bos ze vedel zakaj gre...:approve:

castor
12.07.2006, 14:06
ah ja -- ocigledno je "drek", vse kar lahko tvoj orescek samoreflektira --- ko bos malo vecji, bos ze vedel zakaj gre...:approve:

ma dej no...

buba
12.07.2006, 14:06
Delno se strinjam s tabo - namreč da imajo nekateri tako superiorne psihofizične sposobnosti, da so v svojem obdobju v svoji disciplini razred zase - v primerni kombinaciji z poživili pa so po mojem mnenju dosegali rezultate, ki enostavno niso za na ta planet. Tudi Lewisa so sumili dopinga, vendar se nikomur ne da ukvarjati z 'zastarelimi' medaljami in rekordi. Nekaj nekdanjih vzhodnonemških atletov je zlorabo poživil priznalo, vendar nihče od onih z vrha. Šprinterka Renate Stecher je denimo rekla, da ne misli vračati medalj, zakaj bi jih, če pa jih je dosegla ob garaškem treningu? Spomnim se primera z EP 1986, ko je neznana vzhodnonemška mladinka Heidi Kruger zmagala v metu krogle. Kasneje je ni bilo več videti, ker je morala zaradi pretirane uporabe moških hormonov spremeniti spol... Ampak to je ekstrem...sicer ne vem, na kaksna pozivila aludiras -- vsekakor je extremen trening nujno potreben, za doseganje tako visokih ciljev -- ce vzameva anabolicne steroide -- je njihova funkcija ( razen pri metalskih disciplinah), samo v dejstvu, da zmanjsajo cas regeneracije proteinov v muskulaturi in s tem, omogocajo bolj pogost trening -- drugace pa na splosno, "dodatki", danes kraljujejo v vseh sportih -- celo strelci v glavnem vsi jemljejo "Beta-blokatorje" .... najvecja traparija, je da se ljudje tolazijo z dejstvom, da se vecine vrhunskih sportnikov na testih ne ujame -- vsi, vrhunski sportniki jemljejo "dodatke", namen le teh, pa je povecati kolicino in kvaliteto treninga in ne tekmovanja -- zato je testiranje na tekmovanjih skorajda nesmiselno...:approve:

grantica
12.07.2006, 14:07
tale atletika je itak en navaden športni drek...

in to postaja na žalost tudi kolesarstvo. jst bi vse rekorde iz 80ih črtal.

pa dviganje uteži, pa plavanje v 80ih... mislim, enih par panog je res abnormalnih... mislim, da je tek na 10,000 metrov za babe tudi en tak "sumljiv" rekord, dosežen s strani neke kitajke na državnem prvenstvu... se spomnem nekih hudih tekačic v istih disciplinah zadnja let... ne da se niso približale, ble so svetlobna leta daleč... pa ne da bi ble slabe... groza...
poslušat zgodbe raznoraznih športnic danes (tiste ki so sploh preživele te "predelave" teles) se kar zmraziš... se spomnem, da je pred kratkim prišla na dan, še ena izmed tolkih, zgodba neke vzhodnonemške plavalke... da ki kaj vse so ji počeli... sploh pa ni tle bistven komunizem (glede na to da umirajo in zbolvaljo prav tako tudi američanke, italijanski športniki itd) absurd

kolesarstvo je pa za črtat... metanje igel skozi okno, ko udrejo policaji v hotelsko sobo je zame višek kar lahko jst prenesem pri nekem športu :dontknow:

buba
12.07.2006, 14:14
ma dej no...poglej, da ti bo bolj jasno o cem govorim -- kot nadabudni trener pred mnogimi leti, sem zacel z treniranjem pionirckov -- zanimivi, pri tem, pa je podatek, da je 5 "mojih" pionirckov ( 14 let ), teklo hitreje na 100 m , kot kompletna clanska ekipa fuzbalerjev Ljubljane, ki je takrat igrala se v II. ligi Yugo-fuzbala....nekako, smo jih klicali -- da imajo pac drek v podplatih...:veryevil:

castor
12.07.2006, 14:25
****a si mogu bit dober trener!?

buba
12.07.2006, 14:35
****a si mogu bit dober trener!?:clown: --vidim, da nima smisla...:clown:

castor
12.07.2006, 14:44
mir dej. res se mi ne da.

buba
12.07.2006, 14:51
mir dej. res se mi ne da.--no pa lahko noc, umiti zobki...:clown:

Api
13.07.2006, 10:55
Kaj pa ne tako stara moška rekorda na 200 in 400?

Je pač tako, da ima nek izreden športnik poleg forme, ugodnih vremenskih pogojev še izredno dnevno formo ter posledično popravi rekord na "nečloveški" rezultat. So pa določeni rekordi sumljivi predvsem, ker so jih postavili športniki/ce, ki se jim prej ali potem niso niti približali.

mrjerry
13.07.2006, 11:00
Pomembno je samo to, da je rezultat ratificiran. Za nazaj se ne da nicesar vec spremeniti.

grantica
13.07.2006, 11:14
Pomembno je samo to, da je rezultat ratificiran. Za nazaj se ne da nicesar vec spremeniti.

kaj pa če bi fia sprožla kakšen proces preverjanja vseh rekordov? mogoče bi blo možno polepšat ugled nekaterih atletov in atletike, kaj misliš? :dontknow:

Api
13.07.2006, 11:44
kaj pa če bi fia sprožla kakšen proces preverjanja vseh rekordov? mogoče bi blo možno polepšat ugled nekaterih atletov in atletike, kaj misliš? :dontknow:


Kako pa bi preverili 20 let stare rekorde :dontknow:

grantica
13.07.2006, 11:54
glede na to da počasi prihajajo na dan pričevanje raznih atletov je to že en način... in tovrstni posegi so še danes vidni na bivših športnikih in športnicah, resen pregled današnejga stanja lahko jasno pokaže preteklost... na žalost so taki zdravstveni "podvigi" pustili neštete posledice na športnikih, ki velikorat niso razumeli resnost tega kar so počeli....

mrjerry
13.07.2006, 11:59
kaj pa če bi fia sprožla kakšen proces preverjanja vseh rekordov? mogoče bi blo možno polepšat ugled nekaterih atletov in atletike, kaj misliš? :dontknow:

Zataknilo bi se pri eksuhamiciji Flo-Jo... Na primer...

Nic ne mores. Takrat so bili drugi predpisi in manj izpopolnjeni nacini ugotavljanja dopinga. Ampak ce je bil rekord takrat potrjen, je pac veljaven. Edina moznost bi bila nepriznavanje FIA-e in s tem rekordov in velikih tekmovanj, ki potekajo pod njenim okriljem. Ampak... Not bloody likely to happen.

Leta 1968, na olimpijadi v Ciudad de Mexicu je bilo postavljenih ogromno rekordov. Kasneje so to pripisovali visoki nadmorski visini, na kateri je potekala atletika. Menda naj bi zaradi redkejsega zraka stvari bolj letele. Rekord v skoku v daljino je znasal 8.90m in je veljal 23 let, do 1991, ko ga je z 8.95 podrl Mike Powell (se mi zdi da v Tokiju). Rekord velja se danes. Ne Powell ne prejsnji rekorder (pri najboljsi volji se mu ne morm spomnt imena) nista nikdar prej niti kasneje upravicila svojega slovesa, ampak hebiga. Rekord je ostal.

dzuko
13.07.2006, 12:05
Moj bližnji sorodnik je pri 21 letih "profesionalen" kolesar...na dan požre tistih proteinov pa dodatkov k hrani tolk, kukr sem jih jst vidu v celmu življenju skupaj...pa energijska inekcija tudi kdaj pa kdaj pade..pa razni sokovi, ki jih klubski zdravnik nameša....zgleda pa itaq k dahovski atlet..sploh ne vem kje ima shranjeno energijo...ko grejo npr. na pripravah oz. večetapnih dirkah na večerj jim pa trener teži, da morjo samo nezabeljeno solato jest, ker vsak gram nekaj pomeni...

mrjerry
13.07.2006, 12:17
Proteini niso doping ;)

dzuko
13.07.2006, 12:58
Dopingirajo se baje ne...oziroma mi ne pove...(razen tistih inekcij, za katere ne ve če so legalne, ampak dvomim da so, ker tam kjer je doping kontrola mislim da jih ne uporabljajo...na teh levih ala odprto prvenstvo Prlekije se veselo šopajo)...

Pa btw..probaj par let živet samo od tablet, ki imajo okus po plastiki..mušice, ki jih poje med vožnjo so nedvomno nekaj najboljšega, kar je pojedel v zadnjih letih...

buba
13.07.2006, 13:05
Dopingirajo se baje ne...oziroma mi ne pove...(razen tistih inekcij, za katere ne ve če so legalne, ampak dvomim da so, ker tam kjer je doping kontrola mislim da jih ne uporabljajo...na teh levih ala odprto prvenstvo Prlekije se veselo šopajo)...

Pa btw..probaj par let živet samo od tablet, ki imajo okus po plastiki..mušice, ki jih poje med vožnjo so nedvomno nekaj najboljšega, kar je pojedel v zadnjih letih...injekcije še niso nujno doping -- lahko so samo vitaminski koktejli -- seveda, pa je lahko, glede na to, da je kolesar tudi eritro ali darbopoetin....;)

eisenhower
13.07.2006, 13:07
Zataknilo bi se pri eksuhamiciji Flo-Jo... Na primer...

Nic ne mores. Takrat so bili drugi predpisi in manj izpopolnjeni nacini ugotavljanja dopinga. Ampak ce je bil rekord takrat potrjen, je pac veljaven. Edina moznost bi bila nepriznavanje FIA-e in s tem rekordov in velikih tekmovanj, ki potekajo pod njenim okriljem. Ampak... Not bloody likely to happen.

Leta 1968, na olimpijadi v Ciudad de Mexicu je bilo postavljenih ogromno rekordov. Kasneje so to pripisovali visoki nadmorski visini, na kateri je potekala atletika. Menda naj bi zaradi redkejsega zraka stvari bolj letele. Rekord v skoku v daljino je znasal 8.90m in je veljal 23 let, do 1991, ko ga je z 8.95 podrl Mike Powell (se mi zdi da v Tokiju). Rekord velja se danes. Ne Powell ne prejsnji rekorder (pri najboljsi volji se mu ne morm spomnt imena) nista nikdar prej niti kasneje upravicila svojega slovesa, ampak hebiga. Rekord je ostal.

Bob Beamon al neki takega

drgač pa so športniki kot lopovi, vedno en korak pred policaji:veryevil::D

buba
13.07.2006, 13:18
Bob Beamon al neki takega

drgač pa so športniki kot lopovi, vedno en korak pred policaji:veryevil::Dšportniki niti ne -- bolj tisti, ki so poleg udeleženi, pri "proračunu" in dobičku...:approve:

buba
13.07.2006, 13:22
Zataknilo bi se pri eksuhamiciji Flo-Jo... Na primer...

Nic ne mores. Takrat so bili drugi predpisi in manj izpopolnjeni nacini ugotavljanja dopinga. Ampak ce je bil rekord takrat potrjen, je pac veljaven. Edina moznost bi bila nepriznavanje FIA-e in s tem rekordov in velikih tekmovanj, ki potekajo pod njenim okriljem. Ampak... Not bloody likely to happen.

Leta 1968, na olimpijadi v Ciudad de Mexicu je bilo postavljenih ogromno rekordov. Kasneje so to pripisovali visoki nadmorski visini, na kateri je potekala atletika. Menda naj bi zaradi redkejsega zraka stvari bolj letele. Rekord v skoku v daljino je znasal 8.90m in je veljal 23 let, do 1991, ko ga je z 8.95 podrl Mike Powell (se mi zdi da v Tokiju). Rekord velja se danes. Ne Powell ne prejsnji rekorder (pri najboljsi volji se mu ne morm spomnt imena) nista nikdar prej niti kasneje upravicila svojega slovesa, ampak hebiga. Rekord je ostal.seveda tokrat govoriš na pamet in bolj ali manj traparije -- tako Beamon, kot Powell, sta bili izjemi v dejstvu, da sta bila extremno lahka ( konstitucijsko ) a obenem tudi extremno hitra -- če že ne veš kaj dosti o biomehaniki, pa ti že osnovna fizika lahko pove, kaj to pomeni --- F = v2 x m : 2 --si pač izbral napačen primer -- vsekakor, pa je drugih dovolj, da takole rezoniranje ni iz trte izvito...;)

D' Andre
13.07.2006, 14:57
No, Mike Powell je bil vsekakor eden največjih skakalcev vseh časov, zato je trditev da ob svetovnem rekordu ni dosegel nič, smešna. Mnogi so pozabili, da je z najdaljšim (veljavnim) skokom v Tokiu 91' postal svetovni prvak, z SP ima še eno zlato in bron, z OI pa dve srebrni, poleg tega beleži okoli 20 skokov čez 850 cm.

grantica
13.07.2006, 18:24
Zataknilo bi se pri eksuhamiciji Flo-Jo... Na primer...

no seveda sem mislila tiste, ki se da vsaj delno preverit in jih je mogoče črtat :) :)... sicer pa je bla to samo ideja ;).... mam občutek da tako atletika kot nekatere druge panoge potrebujejo čist začetek.... čeprav gremo v zadnjih letih na boljše in vsaj na večjih tekmovanjih teh ****arij ni mogoče konzumirat... vseeno so ravno danes rusko metalko sadovo dobili s poživili na mitingu na nizozemskem....

D' Andre
14.07.2006, 09:09
Ja, Natalijo so dobili heh. Morda pa jo bodo dosmrtno skenslali s tekmovanj, saj so ji enkrat že 'poturili' doping. Je pa primer Florence Griffith-Joyner idealen, ko se pogovarjamo o dopingu in rekordih. Joynerjeva se je iz povprečne atletinja od jeseni 1987 do OI v Seulu 1988 spremenila v izklesano šprinterko, mnogi niso zgrešili črte nad njeno ustnico, kar smo pogostokrat videvali pri slabo obritih bolgarskih in romunskih metalkah na balkanskih igrah. Da ne omenjam mišičastih ramen in globjega glasu. Ženski rekordi so v primerjavi z moškimi 10-12% slabši, medtem ko je rekord Američanke na 100 m le 6,6% slabši od moškega. Če ta izid pretopimo v rezultat na 200 m, bi bil 21.05 (21.34), na 400 m pa 46.63 (47.60)...

mrjerry
14.07.2006, 09:52
Dopingirajo se baje ne...oziroma mi ne pove...(razen tistih inekcij, za katere ne ve če so legalne, ampak dvomim da so, ker tam kjer je doping kontrola mislim da jih ne uporabljajo...na teh levih ala odprto prvenstvo Prlekije se veselo šopajo)...

Pa btw..probaj par let živet samo od tablet, ki imajo okus po plastiki..mušice, ki jih poje med vožnjo so nedvomno nekaj najboljšega, kar je pojedel v zadnjih letih...

Okus po plastiki imajo aminokislinske tablete in vitamini ;)

mrjerry
14.07.2006, 09:53
Bob Beamon al neki takega

drgač pa so športniki kot lopovi, vedno en korak pred policaji:veryevil::D

Beamon, ja. Bravo :2thumbs:

mrjerry
14.07.2006, 09:56
seveda tokrat govoriš na pamet in bolj ali manj traparije -- tako Beamon, kot Powell, sta bili izjemi v dejstvu, da sta bila extremno lahka ( konstitucijsko ) a obenem tudi extremno hitra -- če že ne veš kaj dosti o biomehaniki, pa ti že osnovna fizika lahko pove, kaj to pomeni --- F = v2 x m : 2 --si pač izbral napačen primer -- vsekakor, pa je drugih dovolj, da takole rezoniranje ni iz trte izvito...;)

In kako bos potem razlozil dejstvo, da sicer nista dosegala vidnejsih rezultatov? Se posebej ne Beamon.

Pa samo FYI - enacbo si zasral. Ni sila, pac pa kineticna energija (tradicionalna oznaka je W, ne F). Pa poseben namig. S preprosto fiziko ne bos prisel zelo dalec pri razlaganju zmoznosti atletov. Pri skoku v daljavo je najbolj pomemben vektor gibalne kolicine ob odrivu ;).

D' Andre
14.07.2006, 10:08
Aja, pozabil sem omeniti: najljubši koktejl Griffith-Joynerjeve so bili rastni hormoni s steroidi. Umrla je pri 39-ih zaradi kapi. Patolog je povedal, da je bilo kljub čilemu izgledu njeno srce kot srce 80-letnice...

buba
14.07.2006, 10:16
In kako bos potem razlozil dejstvo, da sicer nista dosegala vidnejsih rezultatov? Se posebej ne Beamon.

Pa samo FYI - enacbo si zasral. Ni sila, pac pa kineticna energija (tradicionalna oznaka je W, ne F). Pa poseben namig. S preprosto fiziko ne bos prisel zelo dalec pri razlaganju zmoznosti atletov. Pri skoku v daljavo je najbolj pomemben vektor gibalne kolicine ob odrivu ;).poglej - ker se ti ocigledno niti ne sanja o cem govorim, ti bom razlozil po kmecko --- vektor gibalne kolicine je samo posledice -- in sicer posledica naslednjega -- ni pomembna kolicina koncentricnega delovanja muskuluture -- le ta je posledica efekta, ki se mu rece ssc ( strech-shortening cicle ) za katerega je v prvi vrsti odgovoren golgijev clen znotraj tetive -- da je le ta posledica (gibalna kolicina ) cim visja, pa je potrebno PRENESTI cim vecjo excentricno silo v cim krajsem casu --- zato seveda moja enacba popolnoma drzi -- posledicno -- sredstva, ki delujejo predvsem v smislu povecanja mis. mase ( anabolicni steroidi ), so za skakalca v daljavo, kontraproduktivni --- ves smisel treninga, je usmerjen v doseganje cim vecje hitrosti v zaletu in cim manjse TELESNE TEZE -- kajti le ta zagotavlja, dovolj nizko excentricno silo, da se lahko "tvoja" gibalna kolicina izvrsi v cim krajsem casu ( 0.05 sec )....;)

buba
14.07.2006, 10:19
Aja, pozabil sem omeniti: najljubši koktejl Griffith-Joynerjeve so bili rastni hormoni s steroidi. Umrla je pri 39-ih zaradi kapi. Patolog je povedal, da je bilo kljub čilemu izgledu njeno srce kot srce 80-letnice...steroidov ne bi komentiral -- kar pa se tice somatotropina, pa je vse skupaj seveda le pravljica -- ( delovanje somatotropina, je namrec mnogo prekratko in mnogo prevec splosno, da bi bil lahko efekt merljiv ) -- obstoja pa dandanes substanca - ( IGF 1-- insuline like growth factor ), ki pa kolikor vem, v tistih casih se ni bil na voljo...

D' Andre
08.08.2006, 15:48
Če se spomnimo SP 2003 v Parizu: ženski tek na 200 m je dobila Kelli White (ZDA) pred Anastazijo Kapačinskajo (Rus) in rojakinjo Torri Edwards. Whitovo so kmalu dobili na doping kontroli, tako da je bron dobila Muriel Hurtis (Fra). Še nekaj mesecev kasneje so dobili še Kapačinskajo in Edwardsovo, ki sedaj prestajata kazni, medalji s tega SP pa sta jima vseeno ostali. Če pogledamo realnost z malce ironije, bi medaljo pravzaprav lahko dobila tekmovalka, ki je v cilj pritekla kot šesta. Svetovna prvakinja pa bi postala Francozinja, ki je na razglasitvi medalj sploh ni bilo...

grantica
08.08.2006, 20:53
italijanski komentatorji so včeraj med komenatiranjem dejali, da ne razumejo zakaj nekdo, ki ga dobijo na dopingu pozitivnega lahko nastopa še kdaj. Po njihovo bi bilo najbolj pošteno do vseh ki delajo in tako ali drugače sledijo, navijajo itd, da takim je dosmrtno prepovedan nastop na vseh mednarodnih turnirjih...

meni je blo tudi podlo ko so se eni začeli kar vračat... kaj ma ta človek sploh za počet še kdaj na tekmovališčih...

SuperPig
08.08.2006, 21:54
italijanski komentatorji so včeraj med komenatiranjem dejali, da ne razumejo zakaj nekdo, ki ga dobijo na dopingu pozitivnega lahko nastopa še kdaj. Po njihovo bi bilo najbolj pošteno do vseh ki delajo in tako ali drugače sledijo, navijajo itd, da takim je dosmrtno prepovedan nastop na vseh mednarodnih turnirjih...

meni je blo tudi podlo ko so se eni začeli kar vračat... kaj ma ta človek sploh za počet še kdaj na tekmovališčih...
In prav imajo:approve: ..vsak športnik, ki pade na doping testu, si zasluži doživljensko prepoved nastopanja:approve: ..šele takrat bo šport spet tisto, kar je nekoč že bil;)

castor
09.08.2006, 08:20
In prav imajo:approve: ..vsak športnik, ki pade na doping testu, si zasluži doživljensko prepoved nastopanja:approve: ..šele takrat bo šport spet tisto, kar je nekoč že bil;)


se podpišem.

doping je potrebno ustaviti. freaks show me ne zanima. :censored: