Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : vprašanja, kje dobiti, kupiti, dogodki ...


ozayrus
21.06.2006, 07:59
Zanima me, če veste oz kje kupujete orientalske al pa azijske sestavine (koruzne vršičke, liste limete, kosovo mleko / kremo, wasabi omaka,...).

Nikka06
21.06.2006, 12:10
Ne vem, zanima tud mene.
V Sloveniji jih se nism nasla, na zadnje sem to kupla v Berlinu.

ozayrus
22.06.2006, 12:25
Verjetno to kupila v v kakšni specilizirani trgovini al pa ta velkih mega marketih.

d_streets
28.06.2006, 21:23
Nekaj malega se najde v večjih Sparih, ampah verjetno te ne bo zadovoljilo.

ozayrus
29.06.2006, 08:46
Nekaj malega se najde v večjih Sparih, ampah verjetno te ne bo zadovoljilo.

Sej če že kaj kupujem, ravno tam iščem, samo nimajo pa vsega, kar bi se včasih rabilo

mrjerry
29.06.2006, 08:56
Vceraj sem v Leclercu na eni izmed polic (nekje blizu blagajn) nasel precej sestavin za japonsko kuhinjo. Predvsem ene 2 vrsti alg, pa razno razne moke iz riza in podobno. Glede na to, da imajo tuno po 3000SIT kila (bila je tudi ze precej drazja), planiram ucenje priprave sushija.

partibrejker
29.06.2006, 09:04
tle je neki ampak nažalost ni nevem kašna izbira

http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/izdelekvrsta_index.asp

partibrejker
29.06.2006, 09:15
e to, sm že bliži...

Če bi mel uglede bi ti prec potalu zelnca:2thumbs:

tnx;) upam da boš najdu kej pametnega
drgač pa trgovina kalček je uredu samo imajo stran v prenovi trenutno

basso
16.07.2006, 12:53
A kdo ve, kje (v Ljubljani) se lahko dobi/kupi večjo količino (toliko, da se ga ne da pripraviti v domači skrinji) ledu za hlajenje pijače?

basso
17.07.2006, 05:44
Mislil sem sicer v kockah. Al pa v kladah.

mrjerry
17.07.2006, 09:24
Hm... Nisem siguren, ampak zdi se mi, da sem nekoc videl zmrznjene zakle ledu (na kile) v nekem supermarketu. Lahko pa gres v kaksen kafic in vprasas, od kje ga oni dobijo. Ce ga delajo sami, potem se probaj zment, ce bi ga lahko enkrat naredili se tebi (odvisno pac, kolk rabis). Ce nocjo dat, imas se vedno par sto drugih kaficev, kjer lahko vprasas isto ;)

enfant
17.07.2006, 09:58
Jst sem ga zmeraj brez problema dobil v McDonaldsu (20 litersko vrečo, lahko bi ga dobil tudi več)

sJavorshek
17.07.2006, 13:58
kinki :shy:

In kako ti je lahko 20 kilska kocka ledu na bradavičkah kinki? :veryevil:

Probi kje, kjer imajo večje zamrzovalne skrinje, kake hladilnce (ljubljanske mlekarne, kaki znanstveni inštituti) :dontknow:

Matjaz26
18.07.2006, 11:55
V bistvu imajo po kaficih ledomat, to je masina ki proizvaja led. Lahko jih pa vprasas ce ti ga dajo ali prodajo po dogovoru, mislim da ti noben ne bo rekel ne.

lady_lucifer
18.07.2006, 21:05
a kdo ve, kje bi se dalo kupit malo vecje resetke za kruh in biskvite? mamo ene precej majhne, 2x2dm, kar niti priblizno ne zadostuje za nase velike hlebce.
no, ce jih je kdo ze kje opazu, se priporocam:approve:


p.s. tema je resna.

VR3
19.07.2006, 10:06
nimam odgovora, ampak eno podobno vprašanje:

Ali kdo mogoče ve kje se da kupiti majhen model za torto (tako velike torte kot jih imajo npr. v Rustiki)? Povsod kjer sem gledala so modeli samo za premer 24-26 cm.

lady_lucifer
19.07.2006, 10:46
za nikamor:D
to sam tko na mizo postavis, da se vroc kruh / biskvit lepo shladi, da zrak krozi. sej eventuelno bi se dalo recimo uporabljat resetke, ki jih mas u pecici, ampak jst bi to dala moji mamy za rojstni dan, k je bl prefinjena , pa bi rada nekej posebnega:shy:

pinky
19.07.2006, 10:59
za nikamor:D
to sam tko na mizo postavis, da se vroc kruh / biskvit lepo shladi, da zrak krozi. sej eventuelno bi se dalo recimo uporabljat resetke, ki jih mas u pecici, ampak jst bi to dala moji mamy za rojstni dan, k je bl prefinjena , pa bi rada nekej posebnega:shy:
joj, tako sem pa jaz zadnjič kupila; in še zložljiva na 3 dele je da jo lažje pospraviš - jaz sem mislila da iščeš tisto za pečt

ampak ne spomnim se pa kje sem jo kupila :blush: - ali je bil Merkur, ali Mercator center ali pa tuševa trgovina Moj dom

pinky
19.07.2006, 11:08
sem našla - Merkur je bil (ta velik v btc-ju)

takale je:
Cena: 1.852 SIT (7,73 €)
Zložljiva, nerjavna, mere: 45 x 30 cm.

http://nakup.merkur.si/slike/velike/161513.jpg
lahko jo najdeš na http://nakup.merkur.si/, Izdelki za gospodinjstvo, galanterija, Mreža za hlajenje TESCOMA

Goody
19.07.2006, 11:49
nimam odgovora, ampak eno podobno vprašanje:

Ali kdo mogoče ve kje se da kupiti majhen model za torto (tako velike torte kot jih imajo npr. v Rustiki)? Povsod kjer sem gledala so modeli samo za premer 24-26 cm.

tole je mal lažje zame :D


Model (http://www.supercena.com/I-Model_za_torto) - Teflonski, s pokrovom in držalom, premer 26 cm. ..

VR3
19.07.2006, 12:44
tole je mal lažje zame :D


Model (http://www.supercena.com/I-Model_za_torto) - Teflonski, s pokrovom in držalom, premer 26 cm. ..
hvala, ampak jst bi rada manjšo: 18 - 20 cm
to pa zato ker če delamo normalno (24-26 cm), jo pol vržemo proč, ker zdej vsi neki hujšajo....:(
in une torte v rustiki so tak lepe male luškane :P

ervin34
02.08.2006, 21:51
Nameravam kupiti aparat za peko kruha. Izkušnje, nasveti, predlogi.... :approve:

pinky
02.08.2006, 22:07
enkrat lani je že bila tema o tem, pa je ne najdem več - v glavnem smo bili skoraj vsi, ki ga imamo, zadovoljni z njim

patu pa, da boš kupil velikost, ki ti ustreza - ker npr. v večini največjih ne moreš spečt samo četrt kile kruha

ervin34
02.08.2006, 22:11
Gledal sem naslednjega:

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=FDDA0EA7-A9AD-36F3-4EE9-913C12D609FE

pinky
02.08.2006, 22:15
poišči raje malo več specifikacij (jaz sem šla v trgovino in gledala navodila) - predvsem

- količina (od-do) koliko kruha lahko spečeš
- koliko programov pečenja ima

ervin34
02.08.2006, 22:18
Ženi moram kupiti za rojstni dan. :P Hvala za info.

pinky
02.08.2006, 22:29
jaz sem spomladi za en rojstni dan kupila enega v merkurju ... po opisu je zgledal zlo dober, cena pa mislim da 13 ali 14 jurjev

swizc
03.08.2006, 00:51
Moja mat ma doma neki za 10k mensezdi, en pocen shit, ene parkrat je spekla kruh notr, pol pa dojela da nima smisla vec :D. Drugac pa tm od 10-15 se da kr dobit ja :)

kvaka
04.08.2006, 12:49
Enostavno vprašanje.

A kdo ve, kje se jih da (če sploh) trenutno kupiti? V MB imajo vsakič poleti pavzo (ni stojnice v evroškartu).

solsikke
04.08.2006, 13:57
Interspar Celje (City Center al kar pač že je), imajo svoj čokoladni butik.
Super slaščice, ne samo pralineji.

kvaka
09.08.2006, 14:02
Hvala.

Bil danes.
Skratka, imajo prodajalno Dobnikov, poleg pa še Rustiko. :P

popka
09.08.2006, 14:26
mmmmmmmm, Dobnik pralineji:P

a bosta vidva kej kmal zašla v Ljubljano, da bi teti popki ene prnesla?:blush: :P :P

freya
09.08.2006, 14:27
slakdosnedci
;)

sadie_007
10.08.2006, 08:25
men so pa najboljš uni čokoladni bomboni, Truffles al koko se imenujejo, k so v eni taki zlati škatli in iz temne čokolade ... pa kr topijo se, jih je treba hitr jest ... :approve:

lady_lucifer
15.08.2006, 10:50
eno vprasanje :shy:

"ricotta" po italijansko....je to po nase skuta al nek cist poseben skuti podoben sircek? :dontknow:

nattka
15.08.2006, 11:21
eno vprasanje :shy:

"ricotta" po italijansko....je to po nase skuta al nek cist poseben skuti podoben sircek? :dontknow:

zelo mlada precej mastna neslana skuta ja ...
odlična v sladicah in v solatah ...:2thumbs:

lady_lucifer
15.08.2006, 11:25
zelo mlada precej mastna neslana skuta ja ...
odlična v sladicah in v solatah ...:2thumbs:

a tud ves kje bi jst to dobila:shy:

nattka
15.08.2006, 11:38
a tud ves kje bi jst to dobila:shy:

nazadje sem jo kupila v evrospinu v črnučah ...

solsikke
15.08.2006, 11:58
a tud ves kje bi jst to dobila:shy:


V vsaki večji trgovini (centri Interspar, Leclerc, Hofer...).
Drugače pa ni tako mastna kot skuta, ima cca. 4 - 10% m.maščobe in je veliko manj slana kot skuta. Ima zelo nežen okus.

lady_lucifer
15.08.2006, 12:02
grazie mille!

sam se nekej :shy: najbrz se prodaja tako zapakirano - u kakih lonckih? al za pultom? :dontknow:

nattka
15.08.2006, 12:58
grazie mille!

sam se nekej :shy: najbrz se prodaja tako zapakirano - u kakih lonckih? al za pultom? :dontknow:

v lončkih 250 g ...;) :rolling:

lady_lucifer
15.08.2006, 13:41
v lončkih 250 g ...;) :rolling:

hvala, hvala :approve::D

Češpov njok
23.08.2006, 15:41
Ali kdo ve, kje se kupi potočne rake?

BassMaster
24.08.2006, 10:10
kje se jih kupi ne vem...da se jih pa ujet...sam en lušn čist potok si poišč....jih je ko dreka...saj pr men za hišo(rakov)

nattka
24.08.2006, 12:53
potočne rake je prepovedano loviti, se jih pa da dobiti na tržnici ...

zverina
24.08.2006, 19:21
a so dobri za jest? (rakci potočni)

nattka
25.08.2006, 19:00
kupujem ginsen sashimi tamari shoyu bio sojino omako brez omenjenega E621 in sicer v trgovini z zdravo prehrano ... proizvajalec morita and co - japan ...
če prepišem še sestavine, ko sem že ravno pri volji : gensko nespremenjena soja, pšenična zrna, sol, glukozno fruktozni sirup, sladkor, karamelni pigment, aminikislina, sladič in sodijev benzonat ...

lady_lucifer
19.09.2006, 09:03
matr, ra ricotta je fantasticna!!:P:P:P:P

lady_lucifer
20.09.2006, 13:38
no, zgodilo se je, da sm po dolgih letih odrekanja prejsnji teden postala ljubiteljica oliv:D in sm sla vcer k tardecmu sosedu in sm seveda opazila, da je oliv kukr ces....in jst nimam pojma, kere so dobre in kere ne:dontknow: recimo pecene olive...a te so kul? pol ene olive so pasterizirane, druge niso, ene so celo razgrenjene...in sm v dilemi :dontknow:

torej, a kere predlagate:shy:

Njuška Trap
20.09.2006, 13:45
no, zgodilo se je, da sm po dolgih letih odrekanja prejsnji teden postala ljubiteljica oliv:D in sm sla vcer k tardecmu sosedu in sm seveda opazila, da je oliv kukr ces....in jst nimam pojma, kere so dobre in kere ne:dontknow: recimo pecene olive...a te so kul? pol ene olive so pasterizirane, druge niso, ene so celo razgrenjene...in sm v dilemi :dontknow:

torej, a kere predlagate:shy:
Evo, tale zgodba mi je znana... Jaz jih pred parimi leti nisem in nisem marala, nato pa sem se "čez noč" nad njimi navdušila, zdaj jem samo nerazgrenjene, obožujem pečene (povabim te na pokušino črnih pečenih nerazgrenjenih grških in dalmatinskih)...
Razgrenjenih še povoham ne več... Ravno tako brezvezne so kot alpsko mleko z 0,5 mlečne maščobe... :dontknow:

Za super olive se splača it na lj. tržnico, pod arkadami imajo domače... Zraven imajo pa še celo paleto domačih sirov, skutic... :P

lady_lucifer
21.09.2006, 17:14
okej hvala za tole! torej sam razgrenjenih ne...mislm, men se olive sploh nikol niso zdele grenke :dontknow:

bi prsla ja na degustacijo....konc oktobra :blush: sam dvomim, da ti jih bo se kej ostalo:D:D

dkivi
21.09.2006, 18:08
pa recimo kalamate tut niso švoh

lady_lucifer
21.09.2006, 18:50
kaj je pa to?:shy:

solsikke
21.09.2006, 19:03
pa recimo kalamate tut niso švoh


Kalamate so najboljše, vsaj za moj okus. :P :2thumbs: :P

Lejdi, take bejbe so tole.
Sočne, mehke, okusne. :approve:

http://z.about.com/d/greekfood/1/0/M/4/kalamata_olives_498.jpg

lady_lucifer
21.09.2006, 19:08
za moje laicno oko zgledajo cist kot olive:D:D

solsikke
21.09.2006, 19:19
Sej, ampak imajo take našpič3ne glavice, pa počene so po dolžini, pa tako mehko meso imajo; precej močnega okusa so ;)

lady_lucifer
21.09.2006, 19:20
bo vsekakor probala;)

solsikke
21.09.2006, 19:44
Samo ne jih skupaj v kakšno solato s feto dajat, ker te bo sol ugonobila ;)

Njuška Trap
26.09.2006, 19:53
okej hvala za tole! torej sam razgrenjenih ne...mislm, men se olive sploh nikol niso zdele grenke :dontknow:

bi prsla ja na degustacijo....konc oktobra :blush: sam dvomim, da ti jih bo se kej ostalo:D:D
Uf, konec oktobra pa res dvomim, da jih bo še kaj... Ti boš ta čas itak mehiške mljaskarije uživala... :approve: :P
Eeee, če boš (slučaaajno) kje odkrila kakšen mate di coca (čajček), se pa priporočam. Tudi če bo v vrečkah. :shy:

lady_lucifer
25.10.2006, 13:52
ma kdo recept za koruzne tortille?:shy:

solsikke
25.10.2006, 14:00
Po moje bo lažje, če jih kupiš ;)

en recept:
4 cups masa harina
1 teaspoon salt
2 cups warm water
2 teaspoons honey

Put the masa harina in a bowl and mix in the salt. Add about 1 cup warm water and mix with your hands; add more water as needed until the dough comes together. Knead for a few minutes to smooth the dough out. The dough should be firm and springy and should not stick to your hands. Test by forming a small disk, if it cracks around the edges you need more water.

Place a piece of heavy plastic (like from a garbage bag) onto a tortilla press. Form a 1 1/2-inch ball of dough and place it in the center of the press. Top with another piece of plastic, close the press, and push the lever down to form the tortilla. (Alternately, the dough balls can be rolled between plastic sheets with a rolling pin.) Open the press and remove the top layer of plastic. Carefully peel the tortilla off the bottom plastic and place it onto a hot, ungreased cast iron skillet; cook for about 1 to 2 minutes per side. Remove the tortilla and place it on a clean tea towel; keep it covered to keep it soft and pliable. Continue until you have used up all the dough.

drugi recept:
1 1/2 to 2 pounds Nixtamal, recipe follows
4 to 5 tablespoons lukewarm water
1 teaspoon kosher salt

Place the Nixtamal into the bowl of a food processor and pulse 10 to 15 times. Add 2 tablespoons of the water and pulse 8 to 10 times, stopping to scrape down the sides of the bowl once or twice. Add 2 more tablespoons of water along with the salt and pulse until a dough begins to form. If the dough is still dry and somewhat crumbly, add the remaining tablespoon of water and pulse several times. Turn the dough out onto the counter and shape into a ball. Wrap the ball of dough in plastic wrap and allow to sit for 30 minutes. *You may also make tortillas from pre-ground masa flour following the directions on the bag.

Preheat a cast iron griddle over medium-high heat until it reaches 400 degrees F.

Divide the dough into 1 1/2-ounce portions, shape into balls, and keep covered with a damp tea towel.

Cut a 1-gallon zip-top bag in half and line the base of a tortilla press with the plastic. Place 1 ball at a time onto the press and top with the other half of the plastic. Close the press and push down firmly several times until the tortilla is flattened. Remove the plastic wrap from the tortilla and place onto the cast iron skillet and cook for 1 minute on each side. Remove the tortilla to a plate lined with a tea towel. Cover the tortilla with a second towel to keep warm. Repeat with all of the dough. Use immediately or store in a zip-top bag in the refrigerator for up to a week.

Nixtamal:
1 pound dried corn kernels, approximately 2 cups
6 cups water
1/2-ounce slaked lime* (commonly called cal), approximately 2 tablespoons

*Cook's Note: Both dried corn and slaked lime (cal) are available online and in most Latin markets.

Rinse the corn under cool water; drain and set aside.

Place the water and the lime into a 3 1/2 to 4-quart, non-reactive stockpot, set over medium-low heat, and stir to combine. Add the corn and bring just to a boil, stirring occasionally. Make sure that it takes at least 30 to 45 minutes to come to a boil. Once the mixture comes to a boil, remove from the heat, cover, and allow to sit at room temperature overnight. Do not refrigerate.

Drain the corn in a large colander and rinse under lukewarm water for 5 to 6 minutes while rubbing the corn kernels between your fingers in order to remove the outer coating. Place the corn into a large bowl, cover with lukewarm water, and allow to soak for 2 to 3 minutes. Drain, rinse, and repeat. Use immediately to make masa dough for tortillas.

Yield: approximately 1 1/2 to 2 pounds nixtamal
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Inactive Prep Time: 12 hours

tretji recept:
2 cups corn flour
1 teaspoon salt
2 tablespoons lard
1 1/2 cups water

In a mixing bowl, combine the flour, salt, and lard. Mix well. Stir in the water. **The dough should be slightly wet. Form the dough into a smooth ball. Divide the dough into 12 pieces. Place a little water on the hands and form the dough into small balls. Place the balls on a piece of parchment paper (12 inches by 8 1/2 inches). Using your hands, flatten the dough and form into a flat circle. Place a piece of plastic wrap over the circle. Using a rolling pin, roll the dough out into a 6 1/2 to 7-inch circle and 1/8-inch thick. In a medium non-stick skillet, over medium heat, brown the tortillas for 1 to 2 minutes on each side. Remove and place between 2 sheets of parchment paper. Repeat the above process with the remaining dough. Serve warm.

lady_lucifer
25.10.2006, 14:11
matr, dost komplicirano, razn tazadnjega :D

solsikke
25.10.2006, 14:22
Hmnja, sam pri tazadnjem me nekako lard ne privlači najbolj ;)

lady_lucifer
25.10.2006, 14:22
za lard se vedno najde zamenjava;):D

lady_lucifer
13.11.2006, 11:18
a je ze kdo uporabil ingver tko, da je iz njega naredu sok? seveda je to v kombinaciji z drugim sadjem, sam mene zanima, kolk soka dejansko da ena una koreninca:shy:

zverina
13.11.2006, 11:27
pa sej ne morš sam ingver pit, moraš ga kombinirat z drugimi stvarmi... jabolko npr.

lady_lucifer
13.11.2006, 11:32
valda...sej sm napisala, da sam u kombinaciji z drugim sadjem...

zverina
13.11.2006, 11:33
:rolling: :rolling: :rolling: aja oprost, nism vidu.:blush:

lady_lucifer
03.09.2007, 11:11
eno vprasanje:

a je kdo v LJ ze vidu/kupil mineralno vodo San Pellegrino?

pogresam jo, ful :shy:

megamax
09.09.2007, 10:04
Mogoče kdo ve kje v Sloveniji bi bilo možno dobiti liker De Kuyper - creme de cassis oz kdo je ovoznik De Kuyper likerjev. Vnaprej hvala za odgovor.

mrjerry
10.09.2007, 10:31
Leclerc morda?

milijana
18.09.2007, 20:28
Prosim za pomoč .kje bi lahko dobil(kupil) knjigo Jugoslovanska kuhinja avtorice Ilge Novak Markovič !
Za pmoč vnaprej hvala !

solsikke
18.09.2007, 21:30
Prosim za pomoč .kje bi lahko dobil(kupil) knjigo Jugoslovanska kuhinja avtorice Ilge Novak Markovič !
Za pmoč vnaprej hvala !

Načeloma bi ti jo lahko posodila za skopirat, če je ne boš dobil v vezani obliki.

atomc
12.10.2007, 06:26
Pozdravljeni, kje se dobijo Nespresso kapsule?
Hvala za odgovor

lady_lucifer
12.10.2007, 06:28
huh, zanimivo vprasanje :d
tega je u tujini polno, tukej pa res se nism vidla...ampak moj nasvet je tak, da jih pac pises, naj ti dajo ime dobavitelja, tko bos najlazje najdu :)

lady_lucifer
10.11.2007, 12:45
eno vprasanje popolne amaterke z vlecenim testom:shy:

sm misla, da bi ga kupila, razrezala na kvadratke, notr dala neko filo (recimo banane+med), potem vse stiri konce kvadrata nekak "zavezala" in dala na pleh pect.

a to kdo dela?
kolk casa morm to pect?
s cim namazem pekac...z maslom?
morm bit se na kej extra pozorna?
s cim bi lahko tole se nafilala?

hvala za vse info :approve: kot receno, jst pojma nimam o tem :d:d

silence
12.11.2007, 13:01
Jest sem iz listantega delala slano pecivo. :shy: :p
Nared to iz listnatega... sam zvalas ga, pa oblikovat ti bo lazi. :) .. Peces pa svoh pol ure.

lady_lucifer
23.11.2007, 12:18
uf, sm kr mal pozabla na tole :blush:

ja, ja, iz listnatega sm misla :d:d
al lohk to kr na peki papir vrzem?

silence
23.11.2007, 12:19
Ma ne rabs peki papirja.... na pleh vrzes pa je. :)

lady_lucifer
23.11.2007, 12:21
na pleh brez vsega?? a se to nic ne prpali al kaj :d

silence
23.11.2007, 12:23
Ne. mislim, niso glih vsi kar padli iz pleha, samo ni bilo panike.
Sej kamot pa das tud na peki papir, kakopak.

pinky
23.11.2007, 13:55
aja, o listnatem ti govoriš ... lohk na namazan pleh, še lažje pa na peki papir

pr tem, s čim nafilat, si pa po moje omejena sam z domišljijo (in s tem, da bolj tekoče stvari dobr zapreš, da ven ne tečejo - najlažje tko, da testo namažeš z jajcem).
Sladko, slano, sadje, suho sadje, čokolada, skuta, sir, meso, razne kombinacije zelenjave ....

silence
23.11.2007, 13:56
ej, sej listnato ma ful zabluzeno ime, ce mene prasas. :d:d... Jest sem si to zmeri predstavljala kot uno valjano testo - v listicih. :d

Patsy
26.11.2007, 17:20
a kdo ve kje pri nas dobit pekač za mufine (neteflonski in nesilikonski)? Mogoče emajl ali steklo? Nekaj netoksičnega skratka...

hvala.

lp,

mrjerry
29.11.2007, 13:09
Kolikor vem so silikonski pekaci zelo v redu... Emajl ali steklo imata namrec preveliko toplotno kapaciteto, da bi se v njih mufini pravilno spekli...

n...
11.12.2007, 10:52
kje dobiti dober avokado?

lady_lucifer
11.12.2007, 12:25
v mehiki.

n...
11.12.2007, 15:43
:) kaj pa v sloveniji? ker tisti v merkatorju so katastrofa.

pinky
17.12.2007, 15:34
Ker mi je stara mikrovalovna odpovedala sodelovanje, sem kupila novo - tako, ki ima zraven še konvekcijo.

Zdaj pa - preden kako pečenko ali pecivo zažgem - me zanima, ali je to kaj drugačno pečenje kot v navadnih pečicah?

lady_lucifer
17.12.2007, 19:07
kolk je ze razmerje med vodo in vinom za kuhano vino? pol pol? ma vedno pozabm..

mrjerry
19.12.2007, 13:40
kolk je ze razmerje med vodo in vinom za kuhano vino? pol pol? ma vedno pozabm..

Odvisno od vina ;)

Vodo das zato, da ublazis kislino vina.
Okus, ki ga izgubis z dodajanjem vode, nadomestis s sladkorjem in zacimbicami.

Zdaj pa... Try :p

lady_lucifer
19.12.2007, 18:35
Grazie mille! ;)

silence
19.12.2007, 18:45
Kuhan vin naredi z 1/3 l vode.... ce ces pa da nisi nazgana, da se ga dlje casa pije pa naredi 50/50.

Ja, je pa od kislosti vina odvisno..... samo, ce je kisu, das vec cukra, ce je sladek pa manj... That is it. :approve:

GiGi
07.01.2008, 13:15
Mene pa zanima če kdo ve kje bi dobil brusnični sok/sirup predvsem zaradi koktejlov.

mrjerry
08.01.2008, 09:55
Uh, to ti pa zelim vso sreco... Jaz sem nasel samo sirup (za razredcit)... Je bilo pitno, ce si redcil z res mrzlo vodo oz. naredil nekoliko bolj sladko mesanico in dal vec ledu. Ampak ze dolgo ne prakticiramo vec, ker je prekomplicirano.

GiGi
11.01.2008, 17:04
Uh, to ti pa zelim vso sreco... Jaz sem nasel samo sirup (za razredcit)... Je bilo pitno, ce si redcil z res mrzlo vodo oz. naredil nekoliko bolj sladko mesanico in dal vec ledu. Ampak ze dolgo ne prakticiramo vec, ker je prekomplicirano.

In kje si to kupil če smem vprašat? ;)

Polona84
11.01.2008, 17:19
Brusničnega sirupa se v Sloveniji baje ne da kupiti. Lahko ga zamenjaš z ribezovim, ali pa se v kakem lokalu pozanimaj, kje nabavljajo robo, pa če ma ta dobavitelj tut kako trgovino za maloprodajo. Pr ns smo ga enkrat mel...sam ne mešamo koktejlov, tko da pojma nimam kje smo ga dobil.....lohk pa vprašam!

mrjerry
21.01.2008, 17:01
Eko, brusnicni sok proizvaja Rauch, dobite pa ga v Avstriji.

Gigi, brusnicni sirup sem dobil v intersparu, ce se ne motim. Je pa tega ze kake 3 do 4 leta...

misswho
23.01.2008, 13:02
Mene pa zanima, če kdo ve, če je v Ljubljani kaka specializirana trgovina, kjer prodajajo sestavine za mehiško hrano? :) S tem ne mislim na Mercator, Spar,...

Mowgli
23.01.2008, 13:17
Mene pa zanima, če kdo ve, če je v Ljubljani kaka specializirana trgovina, kjer prodajajo sestavine za mehiško hrano? :) S tem ne mislim na Mercator, Spar,...

Leclerc? :clown:

Pred časom sem opazil neko reklamo na Kavčičevi, blizu križišča s Pokopališko. Mislim, da je poleg servis šivalnih mašin. Kaj imajo, pa ne vem.

Sicer pa: http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/index_izdelek.asp

stLARA
08.03.2008, 19:16
zanima me, kje se da kupiti model/šablono za enakomerno razrezanje peciva? :blush:

lana
10.03.2008, 16:53
mislim da ima Merkur v svojem kuhinjskem programu.. al pa tole:http://www.zito.si/index.php?id=514, in podobni.

mraviana
01.04.2008, 13:31
Listnato testo se da pečt na pekač,ki ga prej oplakneš z mrzlo vodo.

dina
01.04.2008, 19:22
Jaz sem tisti model/šablono kupila v merkurju, pred enim letom!

Irina
06.04.2008, 22:17
Model v katerem je več različnih vdolbinic za pralineje bi želela kupiti. Ga je kdo opazil ali kupil v kateri od naših trgovin?

Irina
14.04.2008, 00:14
Me kar ignorirate, mi nihče noče povedati kje bi lahko kupila model za pralineje. Kje ste čokoholiki?

jaja3
15.04.2008, 09:57
To nedeljo potujem na morje in imamo družinsko praznovanje s teto, ki zivi na Obali in praznuje rojstni dan. Rada bi jo peljala nekam na kosilo, da bi bilo malo drugače kot ponavadi, da bi bil kakšen simpatičen ambient, lepa okolica, pa seveda kaj dobrega za pojest. Ne sme bit ribja restavracija, ker rib ne je. Ali mi lahko kdo svetuje kakšen simpatičen lokal, kjer bi nas malo pocrkljali ? :dontknow:

jaja3
15.04.2008, 12:17
Na spletu sem nasla precej dobrega napisanega o gostilni Korte nekaj km od Izole in Portoroza, naj bi imeli zelo dobro istrsko hrano... A kdo to pozna ?

solsikke
15.04.2008, 12:31
Na spletu sem nasla precej dobrega napisanega o gostilni Korte nekaj km od Izole in Portoroza, naj bi imeli zelo dobro istrsko hrano... A kdo to pozna ?

V tej gostilni še nisem bila. Imela sem namen, pa sem zgrešila in po pomoti zavila v Torkljo, kamor se sicer splača iti zaradi ambienta, vse ostalo je pa tako tako. Sicer se nekaj trudijo z "nobleso", ampak mislim, da ni vredna denarja (tudi hrana ni bila ne vem kaj, ko sem bila tam). Tako da pazi, da ne zaideš tja ;)
Vsekakor po prebranem je Korte dobra odločitev. Povej, kako je bilo :)

cute poison
23.05.2008, 05:58
Me kar ignorirate, mi nihče noče povedati kje bi lahko kupila model za pralineje. Kje ste čokoholiki?

zdaj ga verjetno že imaš :)...jst sem uporabila kar model za led iz Ikee:rolling:

A se še kje dobi Nacho sir v konzervi ? ....včasih so ga imeli menda tudi v Sparu ?:dontknow:

Irina
23.05.2008, 22:43
@cute poison, žal ga še nimam. Modelči za led, ki so na voljo pri nas, nimajo tako lepih ornamentov, so bolj pusti (neizvirni okraski) in preveliki za pralineje.

Hrushka
12.09.2008, 09:09
Tile modelčki za pralineje - mogoče bi se kaj uporabnega našlo v Pekarni Vrhnika oziroma njihovi pekovski trgovini v ... jaz pa opisovanje. ... evo, našla: v poslovni stavbi GTC Črnuče na Brnčičevi 13 v Ljubljani.
Sicer je že nekaj časa, kar sem bila nazadnje tam, ampak takrat so imeli polno modelčkov, pa majo mogoče še vedno kaj uporabnega. Nisem že nekaj časa tam ničesar gledala ...

Jerok
18.09.2008, 16:11
Pozdravljeni!

Imam vprašanje za vas. Bi morda mogoče kdo vedel, kje bi se dalo kupit originalne Guinnessove kozarce v Sloveniji:

http://www.guinnesswebstore.com/product_detail.asp?HDR=bar&CAT=barbarglass&T1=GUI+620

Hvala, lep dan še naprej ;)

EvaLuna
21.11.2008, 11:07
@cute poison, žal ga še nimam. Modelči za led, ki so na voljo pri nas, nimajo tako lepih ornamentov, so bolj pusti (neizvirni okraski) in preveliki za pralineje.


Draga Irina,

za vlivanje čokolade lahko uporabiš modelčke, v katere se drugače vliva Das masa. Dobiš jih v vseh trgovinah za hoby ustvarjanje (Prometej, Leveček v City parku, Antus na Čopovi v Lj...). imajo zelo veliko izbiro, sedaj v predprazničnem času razne tovrstne motive - angelčki, zvončki..), drugače pa še ribe, školjke, metuljčke...ni da ni. Sama bi kar vse imela ;)

Upam, da ti kaj pomaga, priporočam pa ti ogled!

aja, pridejo pa res malo večji, samo so cort...

jaja3
08.01.2009, 14:07
Dan vsem skupaj,
a mi lahko, prosim, kdo svetuje, kje v Ljubljani se dobijo sestavine za kitajsko kuhinjo (hoisin omaka, vodni kostanji, mesanica 5 zacimb...) ? Hvala vnaprej :)

mrjerry
09.01.2009, 11:09
Težko... Jaz nisem našel ničesar uporabnega. Vem pa, da restavracije naročajo surovine iz tujine, preko interneta. Baje je tudi Avstrija zelo dobro založena, samo vedeti moraš, kam iti.

Kobilči
26.01.2009, 21:42
Živijo, zanima me, kje bi lahko dobil v Sloveniji to stvar? Ne iščem rjave ržene moke, ampak rjavo rižovo moko. :approve:

Sem slišal da je zelo zdrava stvar!

Je mogoče kje na policah očitna pod drugačnim imenom? Sem že najdel rjavi riž, toda se mi ga ne da mleti, pa ga tudi ne morem :rolling:

Hvala :blush:

mrjerry
27.01.2009, 08:09
Edina fora moke iz rjavega riža je, da ne vsebuje glutena in je zato primerna za tiste, ki imajo težave z njim. Moka vsebuje nenasičene maščobe, zaradi česar ima kratek rok trajanja. Absolutno jo je potrebno hraniti v hladilniku in po možnosti v manjših količinah. Neustrezno hranjena ali prestara moka bo bolj škodljiva od navadne bele pšenične moke iz bližnjega mlina.

Če mene vprašaš, se s tem absolutno ne splača ukvarjati, ker je verjetnost da boš dobil soliden izdelek, nična.

Kobilči
27.01.2009, 16:31
Da, se zavedam tega, toda rabim moko nujno za specifičen recept.

mrjerry
30.01.2009, 08:42
Potem je bolje, da poskusiš z naročilom preko interneta, ali pa najdeš solidno trgovino v Avstriji. Ponudba glede eksotike je tam nepimerno boljša kot pri nas.

GiGi
11.03.2009, 14:53
Iščem Heinz Curry ketchup, včasih ga je imel Spar in Eleclerk, zdaj pa imata oba samo navaden in tistega poslikanega za otroke. Sem pa preveril vse večje in znane trgovine/blagovnice vzhodno od trojan.

cerezita
20.06.2009, 22:38
A mogoče kdo ve, kje se dobi dolge slamice??

Hrushka
17.07.2009, 13:21
Rabim nasvet, katero skuti kupiti za v zavitek - da bi imela čim bolj 'prijazen' okus, torej ne preveč kisel pa to.

Hrushka
29.07.2009, 09:01
bump? Sva pooskusila obe vrsti, ki se jih v vrečkah dobi v Sparu (Pomurske in ljubljanske, se mi zdi), pa ni to še tisto čisto pravo ...

Irina
30.07.2009, 01:46
Hrushka........skuta s prijaznim okusom >>>>> Planina pod Mangartom, Kuhinja (Krn), Kofce, Velika planina.............sobotni izlet in v nedeljo domač zavitek. Skuto lahko kupiš na "zalogo" in si jo spraviš v zmrzovalnik. V kolikor si iz Ljubljlane >>>>> pokriti del na glavni tržnici, pokriti del tržnice BTC. V BTC-ju poglej ponudbo pri kmeticah nasproti mesarjev in ne pri tistih takoj pri vratih...........posebaj se izogni prodajalki na vogalu, ki ima v ponudbi vino, suho mesnate izdelke, pirin kruh in mlečne izdelke.......gospa je samo preprodajalka in ne pridelovalka, vse je malo mešano.

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042286797

Sunbeam
03.04.2012, 23:19
Prosim za nasvet glede sokovnikov. Imam nekaj cenenega in bo romalo v smeti ker že nagaja. Kupil bi pri nas, zaradi garancije. Nekaj na mimovrste ali enaa.com. Zanima me, s katerimi sokovniki imate dobre izkušnje pa da niso ravno v rangu 300 EUR, kolikor stane kakšen Hurom juicer.

beercool
10.11.2013, 18:52
V svojo zbirko steklenic piva bi rad dodal še kako novo, pa me zanima kje bi se dalo kupiti kako pivo, ki ga drugače ni v naših supermarketih (mercator, tuš, špar, leclerc, lidl...).

V poštev pridejo tudi kake spletne trgovine, ki dostavljajo k nam.

Najlepša hvala

tomket
22.11.2013, 11:40
Mienda je v Ljubljani neka trgovinica z nevem koliko različnimi vrst piva... bojda čez 100 različnih. Malo se pozanimaj, se ti splača :) Pa tudi v Lescah imajo neko zadevo vem da imajo češnjevo pivo gor :d good luck!

V svojo zbirko steklenic piva bi rad dodal še kako novo, pa me zanima kje bi se dalo kupiti kako pivo, ki ga drugače ni v naših supermarketih (mercator, tuš, špar, leclerc, lidl...).

V poštev pridejo tudi kake spletne trgovine, ki dostavljajo k nam.

Najlepša hvala

planetpeace
16.03.2014, 13:45
Zdravo,

po uspešno izvedenem zimskem srečanju vas Slovensko vegansko društvo vabi na Pomladanski VegaFriday s predavateljema Markom Čenčurjem in Urbanom Praprotnikom.:)

Kdaj: 21. marec 2014 ob 18:00
Kje: Loving Hut, Trg osvobodilne fronte 14, Ljubljana

Predavanje ob 18:00:
Kaj je za človeka naravna prehrana? :)
Mag. Marko Čenčur

Predavanje ob 19:00:
Izgovori in razlogi za korak k večjemu zadovoljstvu - o hrani in gibanju ;)
Urban Praprotnik – tekaški trener

Ob 20:00: Druženje :2thumbs:

Od 17:00 naprej v Loving Hutu:
30 % popusta na vse jedi iz samopostrežnega bara!
20 % popusta na vso hitro hrano!

Vabljeni!

Zemljevid
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=Trg+osvobodilne+fronte+14&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page

Dogodek na Facebooku
https://www.facebook.com/events/769018009784067

Organizator dogodka: Slovensko vegansko društvo
http://www.vegan.si/

Nuška75
24.03.2014, 01:29
In kako je bilo? ;)

Strelec
09.04.2014, 11:01
me zanima kje pri nas dobiš samo domače prdelan koriander?

robertinho
04.09.2014, 14:18
Odvisno kaj rabiš, svežo rastlino ali semena? Semena vem, da se dobijo v vseh teh štacunah z ekološko pridelanimi živili, za svežega pa verjetno tudi.

Drugače pa posadiš spomladi doma, pa imaš domače pridelanega. :P

anjabe
18.08.2016, 06:34
Ali je kdo že naročal kuhinjske pripomočke iz Amerike. Jaz bi rada naročila nekaj, česar pri nas ni možno dobiti, pa ne vem, kako je s poštnino.