Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : jedi iz jagnjetine


zverina
23.07.2006, 20:26
včeraj smo doma v dar dobili celo jagnje( nekateri ljudje na malce čuden način obdarjajo druge ljudi za rojstni dan:evil: ) in sedaj ne vemo kaj naredit iz tega.

A ve kdo mogoče za kake recepte?

Sacha
23.07.2006, 20:38
Jagnjetina s čebulo

Sestavine
8 kotletov jagnjetine
1 žlička timijana
1 žlička bazilike
5 čebul
4 žlice olja
poper in sol po okusu
1 žlica surovega masla
2 dl belega vina

Priprava
Iz masla, timijana, bazilike in popra naredimo pasto. Vtremo jo v kotlete in pustimo stati vsaj 2 uri. Opečemo jih na vročem olju (posolimo šele pečene). Pečene kotlete položimo na topel pladenj, na preostali maščobi pa opražimo na kolobarje narezano čebulo. Dušimo v pokriti posodi in večkrat premešamo. Ko čebula ostekleni, ji dodamo sol in poper. Zalijemo z vinom in dušimo še 10 minut. Vroče kotlete obložimo z dušeno čebulo in postrežemo s pire krompirjem ali dušenim rižem.
V mikrovalovni pečici pa pečemo kotlete brez olja 13 minut na visoki temperaturi. Na soku, ki ga spusti meso, opražimo v pokriti posodi čebulo. Dodamo sol, poper in vino in dušimo 10 minut. Enkrat premešamo.

Ali pa:
http://www.turbo-kuvar.com/jagnjetina.asp
http://www2.serbiancafe.com/kuvar/5/1274
http://med.over.net/zdrava_prehrana/recepti/april2001/recept_jagnjetina.php
http://www.droga.si/default.asp?k=recept&rid=9
http://www.web-kulinarika.si/index.php?module=recipes&func=catview&pid=7

mrjerry
24.07.2006, 11:14
Jap. Premal je blo tega v mojem zivljenju :blush:

Jagenjcek je sicer krasna stvar zato, ker u bistvu ni treba narest cisto nicesar, pa je se vedno bozanskega okusa. Ce ga nasolis in rahlo popras, lahko das katerikoli kos v pecico (obvezno s kostjo), pa bo cisto bozanski.

nattka
24.07.2006, 11:17
jagnje razkosam ( sicer redko kupim celo, najraje imam stegenca), posolim, premažem z olivnim oljem, potresem s celim poprom, rožmarinom, lovorjem, ingverjem, malo vegetke ( ampak res nekaj ščepcev) in kake tri urice takole potem obračam v posodi ...
nato ga pečem v pečici v pokriti posodi približno eno uro za vsako kilo mesa, na koncu odkrijem da se malce zapeče ...

med tem časom olupim čebulo - 2 veliki čebuli na kilo mesa in jo na zelo malo olja prepražim, ko se zmehča dodam suhe izkoščičene slive ( pest za vsako kilo meso), solim in popram, počasi dušim kake pol ure in prilivam toliko vode da se ne zasmodi ...

posodo s čebulo in slivami za pol ure postavim v pečico dokler se jagnje peče odkrito, da se malce zapeče in navzame vonja ...

postrežemo meso posebej, čebulno omako posebej ... za ljubitelje ostre hrane ponudim zrave olivno olje v katerem je namočen čili ...

jed je srbska specialiteta, vedno rata in je njami ...
do sedaj so bili še vsi navdušeni ... poskusi ...;)

nattka
24.07.2006, 13:19
Jap. Premal je blo tega v mojem zivljenju :blush:

Jagenjcek je sicer krasna stvar zato, ker u bistvu ni treba narest cisto nicesar, pa je se vedno bozanskega okusa. Ce ga nasolis in rahlo popras, lahko das katerikoli kos v pecico (obvezno s kostjo), pa bo cisto bozanski.

sine ... tole je po mojem okusu ...

zverina
24.07.2006, 19:31
jutr bomo poskusl ono z curry-jem.:happy: , kar je na sašinem linku.

nattka
25.07.2006, 07:30
jutr bomo poskusl ono z curry-jem.:happy: , kar je na sašinem linku.

javi kako je uspelo ...

zverina
26.07.2006, 20:01
javi kako je uspelo ...


dab ti vedla kak je to dobro:P ...ne morm se zdaj spomnit one francoske kuharske fraze, ki govori v superlativih.

V nedeljo je na sporedu tvoj recept z slivami nattka .:2thumbs:

nattka
26.07.2006, 20:06
dab ti vedla kak je to dobro:P ...ne morm se zdaj spomnit one francoske kuharske fraze, ki govori v superlativih.

V nedeljo je na sporedu tvoj recept z slivami nattka .:2thumbs:

:2thumbs: :2thumbs:
uh uživajte ... meni je jagnjetina res da best ...

zverina
26.07.2006, 20:32
upam, da se bodo slive obnesle...nisem vajen takih receptov z sadjem, ampak ti bom zaupal.:2thumbs:

nattka
26.07.2006, 20:35
upam, da se bodo slive obnesle...nisem vajen takih receptov z sadjem, ampak ti bom zaupal.:2thumbs:

če nisi vajen vzami tri slive na vsako kilo mesa ki ga boš pekel ... naj prevlada okus čebule če ga imaš raje ...

mrjerry
27.07.2006, 08:25
slive drgac dalec najbolj pasejo na svinjino

Na jagnjetino pa pase meta.

Eno fenomenalno polivko za jagnjetino lahko naredis iz malo starejsega belega kruha. Narezes ga na kockice. Primesas kar precej nasekljane mete (mal odvisno od okusa, ampak konec koncev jo lahko postopoma dodajas), solis in zacnes vlivati olivno olje in mesati. Mesas, dokler se vse ne spoca. Dobis eno tako gosto zeleno zlobodro, ki skupaj z sveze peceno jagnjetino da nepozaben okus.

Obstaja se en recept za peko jagenjckovega stegna, brez kosti, v marinadi iz jogurta in cicerke, ampak se ga zdele ne spomnim na pamet... Spomnim se samo, da ga peces v pecici, na mrezici, eno stopnico nizje imas pa pekas krompirja in zelenjave. Med pecenjem kapljajo sokovi z jagencka na zelenjavo. Mora bit carsko :P

Cvetlični deček
31.07.2006, 15:26
slive drgac dalec najbolj pasejo na svinjino
Pa raco :P