Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : bučke


tisa
03.08.2006, 08:51
Mogoče kdo ve, kako bi bilo najboljše vložit bučke ? Enkrat sem jedla neko vloženo omako iz bučk, fižola, paradižnika,paprike... pa nobenega recepta ne najdem :dontknow: .

Se priporočam za dobre in okusne recepte :) .

cornholio
03.08.2006, 11:03
:) njami
http://www.klasje.net/default-100,37.html?PHPSESSID=ee6439464a09955628fc63b5d965 94e4
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1925

Vložene bučke in melancane, rdeča pesa, kumare in paprika

Bučke in melancane narežemo na tanke rezine, posolimo in pustimo čez noč na cedilu, da voda odteče. Nato jih prevremo v mešanici kisa in odcedimo. V steklen kozarec damo malo olja. Bučke ali melancane nalagamo v plasteh, mednje pa dodamo peteršilj in česen. Zelenjavi prilijemo še malo olja, zapremo kozarec in vkuhamo. Pri vkuhanju zaprte kozarce vložimo v vodo, pustimo, da vre minuto ali dve in ohladimo v isti vodi. Namesto peteršilja lahko dodamo majaron. Gospodinje s Planine svetujejo precej peteršilja in česna, za boljšo pripravo je treba zelenjavo dobro potlačiti in preliti z oljem. Podobno vložimo tudi rdečo peso, kumare in papriko. Rdečo peso skuhamo, jo narežemo, zalijemo z mešanico kisa, naložimo v kozarce in vkuhamo. Kumare in papriko pripravimo tako, da jih očistimo, narežemo, naložimo v kozarce, zalijemo z mešanico kisa in vkuhamo dve do tri minute.

tisa
03.08.2006, 13:15
bere se slastno :P , bom sprobala kar vse tri recepte :approve: Hvala cornholio, zelo si mi olajšal iskanje :roze:

mare66
21.08.2006, 20:26
Poizkusite bučko s <fetto. Mljask

silence
22.08.2006, 19:46
Mogoče kdo ve, kako bi bilo najboljše vložit bučke ? Enkrat sem jedla neko vloženo omako iz bučk, fižola, paradižnika,paprike... pa nobenega recepta ne najdem :dontknow: .

Se priporočam za dobre in okusne recepte :) .Šugo.:D Potenstaš, kot za obično omako (bučke, melancane, paradajz, paprika..., česen, začimbe)...daš v kozarce in na vrhu doliješ olivno olje (tko da se ne razlije ampak ostane na vrhu. :2thumbs: Noro dober.:P

Ostalo pa vse kot pri običnem vlaganju.:approve:

Goody
28.08.2006, 13:10
Bučke z mozzarelo
- 1 srednje velika bučka
- 1 paradižnik
- 10 dag mozzarele
- začimbe (sol, poper in origano)
- oljčno ter bučno olje

Bučko operemo in jo narežemo na malo debelejše kolute, paradižnik prav tako. V ponev damo malce oljčnega olja in narezane bučke, ki jih popečemo na obeh straneh. Ko so ti popečeni, zmanjšamo ogenj ter na vsak kolut damo eno rezino paradižnika. Malce podušimo ter začinimo s soljo, poprom ter origanom. Nato dodamo na kolute narezano mozzarelo, ugasnemo ogenj ter ponev pokrijemo z malo večjo pokrovko, da se mozzarela stopi. Serviramo na krožnik in toplo ponudimo. Po želji lahko jed oplemenitimo še z kančkom bučnega olja.

freya
28.08.2006, 13:44
Bučke so zelo uporabne tudi za
-palačinke ( v maso za palačinke dodamo naribane in ožete bučke)
-miške (pecivo,ki se običajno peče za pusta, v tem času z dodanii naribanimi bučkami pa so zelo "osvežilne")

nina_nana
28.08.2006, 19:14
"štrudl" iz bučk
.sicer sama bučk ne jem...dela pa moja mati "štrudl" iz bučk...(testo tako kot za navadni štrudl...bučke odpreš...izdolbeš semena...naribaš tko k jabčke...in namesto sladkorja dodaš sol)...pravijo da je zlo dobr...

polpeti iz bučk
najboljši pa so polpeti iz bučk ( to še js jem)...naribaš bučke...dodaš jajčka, malo olja, nasekljan petršilj, nasekljan česen (lahko tudi v prahu...vsaj ne čutiš koščkov), drobtine...nato zmešaš...oblikuješ v obliko polpeta...nato polpet povaljaš še v drobtine, katerim dodaš malo soli...spečeš kot ostalo meso...
ps-sol moraš dati na koncu zato, ker drugače bučke spustijo vodo in polpet razpade...

bučke z mletim mesom
bučko podolgo prerežemo na polovico...izdolbemo semena...
nato eno ali dve bučko(odvisno od količine mesa) naribamo in vmešamo med meso...maso prepražimo in dodamo začimbe po svojem okusu...
v izdolbeno polovico bučke natresemo maso, ki smo jo naredili iz mesa in bučk...na to maso naribamo sir in damo v pečico za 15 minut...

lady_lucifer
29.08.2006, 13:28
polpeti iz bučk
najboljši pa so polpeti iz bučk ( to še js jem)...naribaš bučke...dodaš jajčka, malo olja, nasekljan petršilj, nasekljan česen (lahko tudi v prahu...vsaj ne čutiš koščkov), drobtine...nato zmešaš...oblikuješ v obliko polpeta...nato polpet povaljaš še v drobtine, katerim dodaš malo soli...spečeš kot ostalo meso...
ps-sol moraš dati na koncu zato, ker drugače bučke spustijo vodo in polpet razpade...


komot izpustis jajc;)

dadka
29.08.2006, 18:41
Vložene bučke
1kg bučk
1/2dcl olja
1dcl kisa za vlaganje
žličko soli
žličko sladkorja
žlico celega pora
ena čebula
4 stroke česna
šopek bazilike

Mlade bučke naribamo na kolobarje, v kozici zavremo olje in kis, začimbe, narezano čebulo in česen. V vrelo tekočino damo bučke in kuhamo ter vmes mešamo 15 minut. Vroče bučke nadevamo v vroče kozarce, pazimo da so dobro potlačene in zalite s tekočino. Vroče kozarce pokrijemo z deko, da se počasi ohlajajo, najbolje čez noč.

ain
29.08.2006, 18:42
al pa pečene bučke v pečici, izdolbemo jih in napolnimo s šunko pa sirom.. čez pa še mal bešamel omake. pa v maso za polnjenje se da menda še stepen beljak...

lady_lucifer
30.08.2006, 08:25
res neverjetno, kako ful ljudi vedno "sunko pa sir" tlaci v vse mozne jedi....domisljijo treba met pa kako dobo kuharsko knjigo :approve:

ain
30.08.2006, 10:33
verjemi da je s knjige lady....
in konck koncev neb rekla da se dost je stvari s šunko pa sirom, sama jem recimo polnjene kalamare manj kot enkrat na leto, ljubljanskega ne... kvečjemo kakšen toast, pa pe to najraje sam s sirom... tko da...:dontknow:

kar se pa tiče sira kot dodatka, sir tlačijo v jedi še taboljši kuharji...

Matjaz26
30.08.2006, 10:39
Polnjeni kalamari niso sam s sunko in sirom. Men so polnjeni kalamari nek najboljs na svetu, sam brez sunke, jedu sm pa ze vec razlicic. Men najljubsi je en s paradižnjikom, olivami in kaprami.
Seveda ne znam recepta, ker ga mi ga kuha punca... :rolling:

ain
30.08.2006, 11:39
ja ma klasični polnjeni kalmari so s šunko pa sirom... po moj vse ostalo ihaja it tega...tko kt je klasična pica margerita in so vse ostale izpeljanke iz te

lady_lucifer
30.08.2006, 13:21
eh, nevermind...

extremo
01.09.2006, 08:04
Najboljše so pohane (moka, jajce), pa še naslednji dan sedejo.

Arabella
01.09.2006, 19:47
ja ma klasični polnjeni kalmari so s šunko pa sirom... po moj vse ostalo ihaja it tega...tko kt je klasična pica margerita in so vse ostale izpeljanke iz te
Ne vem, če bi se čisto strinjala, to je sicer res že klasika, a najbolj klasični so polnjeni kar z lovkami, oljčnim oljem, drobtinami in začimbami. Taki so zame tudi najbolj okusni :P .

tisa
01.09.2006, 20:59
vse kar ste napisale in napisali se sliši dobro :P morem počasi vse sprobati :) bučke so še na zalogi :)

tisa
07.09.2006, 13:44
Bučke z mozzarelo
- 1 srednje velika bučka
- 1 paradižnik
- 10 dag mozzarele
- začimbe (sol, poper in origano)
- oljčno ter bučno olje

Bučko operemo in jo narežemo na malo debelejše kolute, paradižnik prav tako. V ponev damo malce oljčnega olja in narezane bučke, ki jih popečemo na obeh straneh. Ko so ti popečeni, zmanjšamo ogenj ter na vsak kolut damo eno rezino paradižnika. Malce podušimo ter začinimo s soljo, poprom ter origanom. Nato dodamo na kolute narezano mozzarelo, ugasnemo ogenj ter ponev pokrijemo z malo večjo pokrovko, da se mozzarela stopi. Serviramo na krožnik in toplo ponudimo. Po želji lahko jed oplemenitimo še z kančkom bučnega olja.


Tole sem včeraj naredila za večerjo in morem priznati, da je zelo, zelo dobro :approve: :P