Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sangrija-bovla


nickyta
03.08.2006, 12:17
Rabim en dobr recept!

Sadje mam, pa vodko mam..rabim še vino in..????

Pomoč prosim!

Lahko pa še poveste kje ste pil naboljšo do zdaj.

Jest sm najbolšo pila na Kamenjaku.. Če pa posebej rečeš naj da pojačano pa je še bolš. ;)

d3vil_b4b3
05.08.2006, 15:06
Mi smo na morju zlil not vodko, borovničke in šampanjc pa je bla prov dobra ;):P

potovalka
19.08.2006, 15:09
Jaz kar zmrznjene mešane gozdne sadeže zalijem z vinom, vodo, vodko. Dodam pa še breskve in malo sladkorja. Včasih dodam še malo limoninega stila.

mrjerry
21.08.2006, 08:51
V pravi sangrii ni vodke, to prvo kot prvo.

Za odlicno sangrio potrebujes odprto in ne pretezko rdece vino (se najbols od nasih gre refosk, merlot in cabernet sauvignon sta pretezka). Nato narezes sezonsko sadje. Najbolje se obnesejo: rdeca jabolka, jagode, breskve, pomarance. Lahko tudi melona. S tem da je treba pazit, da ne zmeces not cisto vsega nastetega. Breskve super pasejo z melono, jagode pa bolj z jabolki. V glavnem, sadje (naj ga bo rajsi vec kot manj... ampak med cetrt in pol kile pa kar) namakas vsaj tri ure v litru vina in cetrt litra temnega (nujno!) ruma. Nato sangrio odcedis in sadje, ki se je namakalo, vrzes stran. Sladkas po okusu (bolje vec kot manj, ker pride se led). Na koncu v veliko bovlo ali vrc das se eno rundo svezega sadja, vecjo kolicino ledu in sangrio.

doli
21.08.2006, 09:08
... Nato sangrio odcedis in sadje, ki se je namakalo, vrzes stran..
:O Ma kaki stran, to je greh. Daš v drugo posodo, dodaš beli rum (da je pokrito) in še malo sladkorja, pustiš pokrito stati nekaj dni, pred postrežbo razredčiš z malo šampanjca (obvezno probat kolk!) in dobiš to, čemur jaz pravim babje sanje. Moja in njene kolegice so čist nore na to. :P

mrjerry
21.08.2006, 09:21
Mas prav ja. Se opravicujem za izrazje. Posledica ucenja iz pretezno angleskih knjig, kjer uporabljajo izraz `discard'.

Tisto je drgac tud za kompot okej. Namakanja v rum se se nikol nisem sel, ker je blo ze tistega prvega vedno prevec. Ampak ideja je pa dobra, ni kej.

BTW, med primernim sadjem se pozabil omeniti ananas, ki sicer se dosti bolje pase v modificirano varianto sangrie, pripravljene iz belega vina, breskev, ananasa, cimeta in belega ruma.

Hel
21.08.2006, 11:13
Če imaš čas, lahko pripraviš super pijačo s sadjem, če razrezano sadje posuješ s sladkorjem ter v primerni posodi 'pacaš' na soncu, da se sladkor stopi in iz sadja priteče sok. Potem dodaš samo še vino, nekaj časa pustiš v hladilniku, ter....:P Temu pravim jaz sangrija light, ker nikoli ne dodam ruma ali vodke. :blush:

Teo
21.08.2006, 11:32
mi delamo ponavadi breskvovc. naj bi se delalo en dan prej. fajn je če je vino refošk, belo vino je tudi ok. da se ogromno sladkorja ter rum, štok, viski, ..... karkoli najdeš.
sicer pa je eno breskvovc, drugo je bovla, tretje pa Sangria... se ne sme mešat izrazov:)

mrjerry
21.08.2006, 14:19
Ce je narejena, kot je treba, ni noben baubau. Celo zelo fajn, osvezilna in hudi pitna rec. Ce pa ruknes v bovlo vse, kar ti pride pod roko in das ces se nekaj malega sadja, je pa druga stvar.

Mimgrede, en nasvet vsem, ki so zdele v spaniji pa berejo forum: nekoliko bolj ubitacno je narociti kozarec sangrije, kot pa celo litro. Vsaj praviloma...