Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kockarija...


brabrabranc
07.08.2006, 12:16
....na hitrco: Ko mam download npr. na torrentih na polno (od 400 kb/s dalje) mi na TVju prikazuje kockasto
sliko & zatikanja. Kobajagi bi naj bila ta dva kanala čist ločena, en naj ne bi imel vpliv na drugega.
Kaj narediti? Imam nov ganymed z noveim FW....

kitl
07.08.2006, 12:31
brabrabranc kobajagi sta ločena samo če tebi linija ne dovoljuje dosti pasovne širine nastanejo kocke.

brabrabranc
07.08.2006, 13:30
linija premore 13.4 mb/s - od tega je 4 mb za internet....

drnovurb
07.08.2006, 17:36
linija premore 13.4 mb/s - od tega je 4 mb za internet....

A tolk linija zmore ali je tok modem sinhroniziran?

LP

badboybk
08.08.2006, 01:30
linija premore 13.4 mb/s - od tega je 4 mb za internet....

kako/kje zveš ta podatek?

drnovurb
08.08.2006, 09:13
Iz nastavitev modema. :P

brabrabranc
08.08.2006, 10:34
ne....izveš po tem, ko ti telekomovc pride z nekimi artefakti zmeriti......13 mb zmore linija!

kitl
08.08.2006, 10:45
brabrabranc izmeri ti že lahko samo odvisno je na koliko imaš ti dejansko odprto linijo tisto kar je TK mojster meril je le maks kar premore tvoja linija. dejansko stanje se pa vidi v nastavitvah modema.

drnovurb
08.08.2006, 11:08
brabrabranc izmeri ti že lahko samo odvisno je na koliko imaš ti dejansko odprto linijo tisto kar je TK mojster meril je le maks kar premore tvoja linija. dejansko stanje se pa vidi v nastavitvah modema.

Točno tko!

brabrabranc
08.08.2006, 11:32
ok.....maximum (pa še to teoretični je 13 mbit) od tega imam 4 za internet (dasiravno mi prenosi segajo do 620 kb/skonstante...), ostalo za televizijo. Iz tega sklepam, da moram zmanjšati na 2 mbit, da mi bo TV delal normalno, mar ne?

badboybk
08.08.2006, 11:52
Iz nastavitev modema. :P

lahko malo več poveš....v svetu računalništva nisem nov, problem je ker so nam priključek in modem priključili, medtem ko me ni bilo doma, tako da nič ne vem kaj so delali...če grem pod nadzorno ploščo/nastavitve modema, ne najdem nobenega modema not...:nonono:

drnovurb
08.08.2006, 16:57
To je zato, ker ADSL modem ne rabi gonilnikov iz Win-sov.... V brskalniku vpišeš 192.168.2.1 (za Sagem modem - priklop v ETH 1) ali 192.168.1.1 (Ganymede - priklop v X1). Up. ime = user ; geslo = user ----> in že si v nastavitvah modema. Če ti teh nastavitev ne odpre, so kisli gonilniki mrežne in ji moraš pomagat tako da ji vpišeš statični IP na mrežno....

Sagem:
IP: 192.168.2.11 in naprej (priporočeno)
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.2.1

Gany:
IP: 192.168.1.11 in naprej (priporočeno)
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1

Upam da bo tole v pomoč.... Sicer si pa zraven paketa dobil knjigico z navodili, kjer imaš vse te klobase noter zapisane...

LP

drnovurb
08.08.2006, 16:58
ok.....maximum (pa še to teoretični je 13 mbit) od tega imam 4 za internet (dasiravno mi prenosi segajo do 620 kb/skonstante...), ostalo za televizijo. Iz tega sklepam, da moram zmanjšati na 2 mbit, da mi bo TV delal normalno, mar ne?

Poglej v nastavitve modema, koliko se ti le-ta sinhronizira (navodila za to najdeš zgoraj) in nam sporoči pa ti bomo povedali, če bi bilo bolje da bi imel 2mb.

LP

badboybk
08.08.2006, 20:47
Upam da bo tole v pomoč.... Sicer si pa zraven paketa dobil knjigico z navodili, kjer imaš vse te klobase noter zapisane...

LP

super, hvala za pomoč :2thumbs: ...kje pa sedaj vidim koliko je zmožen modem oz. koliko imam odprto linijo?

storz
09.08.2006, 06:06
greš pa na ADSL line status


to je s tvojega modema

Status ADSL povezave Delujoč
ADSL način G992_1_B
Odhodni tok podatkov 768 Kb (Intlv[LP0])
Dohodni tok podatkov 8000 Kb (Intlv[LP0])
Slabitev Near End: 10.0
Far End: 8.5
SNR razpon Near End: 6
Far End: 16
HEC števec 448
Programska koda 0xb2d050c
Stanje ES števca po 15 minutah 0
CRC napake 177
Stanje ES števca po 1 dnevu 0

kitl
09.08.2006, 07:42
No in pol se čudiš ko ti pri 4 Mbit-ih downloada slika na TV kocka sej ti ostane samo še 4 Mbit kar je pa premalo za Tv.

bejba020
09.08.2006, 08:19
in če je premalo za tv...a potem lahko kako nastaviš to...ker pri nas doma, full šteka viva pa mtv adria pa ard, ne vem zakaj? a je problem v tem*?

badboybk
09.08.2006, 11:26
No in pol se čudiš ko ti pri 4 Mbit-ih downloada slika na TV kocka sej ti ostane samo še 4 Mbit kar je pa premalo za Tv.

ja in kaj naj zdaj naredim ?:dontknow:

kitl
09.08.2006, 12:05
Njhitreje bo da storz-u pošlješ ZS in mu poveš v čem jetežava.

brabrabranc
10.08.2006, 09:57
storz: a mi lahko nastavitve pregledaš oz. ti lahko pošljem ZS?

storz
10.08.2006, 10:15
storz: a mi lahko nastavitve pregledaš oz. ti lahko pošljem ZS?

pošlji PM

panik
18.08.2006, 12:31
jaz sem pa pred 2 dnevoma dobil paket Trio, pa imam na skoraj vseh programih kocke in prekinjajoč zvok, pa računalnika sploh prižganega nimam. Sem probal tudi z originalnim 1m dolgim kablom iz kompleta (svetovali na info@siol.net), pa ni nič boljše. Sedaj mi svetujejo, da amino-ta prinesem v teletrgovino. Ali res ni nobene druge variante za preverit zadevo?

jema
09.11.2006, 16:02
Imam paket trio kakih 10 dni in kockice na TV so vsak dan hujše, tudi zvok že moti.

Moji podatki o modemu oz. povezavi so naslednji:
ADSL Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode G992_1_B
Up Stream 768 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 7712 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 29.0
Far End: 21.5
SNR Margin Near End: 4
Far End: 7
HEC Count 39182
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 5612
1 day ES Counter 0

Vprašanje: ali bi pri teh podatkih morala TV delati normalno in je vzrok kje drugje ali pa vzrok za slabo sliko razviden že tukaj? Imam osnovni paket, torej 1 Mb downloada.

Pa še to - modem je nadgrajen na 7.35, z internetom ni težav, so pa s telefonom in ga imam sedaj po klicu na siol na drugem portu, pa tudi tam je že enkrat crknil, a je po resetiranju modema normalno delal. Od takrat ni problemov.

Hvala za pomoč in lp,
Matej

brivec
09.11.2006, 21:15
Koliko pa si od centrale oddaljen?

jema
10.11.2006, 06:37
Od centrale sem oddaljen okoli 2 km. So rekli pri siolu, ko sem naročal paket, da ni to tako daleč, da bi lahko bili problemi, le en TV so mi lahko zagotovili. Zaenkrat več tudi ne potrebujem...

Pa še to - malo me moti tista številka CRC Errors 5612!!! V 10 dneh toliko napak? A ni to malo preveč?

brivec
10.11.2006, 18:15
Jaz sem pa 3 Km . Sem pa bolj iz podeželja. Pri meni kabelska ne pride v poštev, nimam te možnosti. Zato sem se odločil za paket trio. Na začetku sem imel velike probleme .Najprej mi ni nič delalo.Naslednji dan se mi je modem postavil int. je delal, TV pa še kar ne. Čez tri dni se je spet vse ustavilo. En teden sem bil brez vsega. Klical sem vsak dan, ampak brez uspeha. Iz dneva v dan je bilo rečeno da bo delovalo. Skoraj se izgubil živce. Potem pa so na telekomu le ugotovili napako. Del kabla je bil preslab, zato so ga zamenjali. In od takrat naprej, mi dela vse brez problema.Dobr, tam tam kakšna kockica.Ampak sem zadovoljen,glede na to kolk sem oddaljen od centrale sem mislil, da sploh ne bo šlo. In potem sem pogledal na modem.In signal sploh nimam tako slab.Mislim da je zelo veliko odvisno od cele linije. Od centrale do uporabnika. Malo slabši kabel lahko pokvari komplet signal.
ADSL Link Status

ADSL Line Status Delujoč
Adsl Mode RES4
Up Stream 1008 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 9808 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 44.9
Far End: 25.9
SNR Margin Near End: 4
Far End: 6
HEC Count 498954
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 13509
1 day ES Counter 0

rock
10.11.2006, 22:00
"Down stream" je sinhronizacija. Prenos je lahko kar precej manjši!.

storz
11.11.2006, 09:00
Od centrale sem oddaljen okoli 2 km. So rekli pri siolu, ko sem naročal paket, da ni to tako daleč, da bi lahko bili problemi, le en TV so mi lahko zagotovili. Zaenkrat več tudi ne potrebujem...

Pa še to - malo me moti tista številka CRC Errors 5612!!! V 10 dneh toliko napak? A ni to malo preveč?

javi mi up. ime na PM

storz
11.11.2006, 09:01
Jaz sem pa 3 Km . Sem pa bolj iz podeželja. Pri meni kabelska ne pride v poštev, nimam te možnosti. Zato sem se odločil za paket trio. Na začetku sem imel velike probleme .Najprej mi ni nič delalo.Naslednji dan se mi je modem postavil int. je delal, TV pa še kar ne. Čez tri dni se je spet vse ustavilo. En teden sem bil brez vsega. Klical sem vsak dan, ampak brez uspeha. Iz dneva v dan je bilo rečeno da bo delovalo. Skoraj se izgubil živce. Potem pa so na telekomu le ugotovili napako. Del kabla je bil preslab, zato so ga zamenjali. In od takrat naprej, mi dela vse brez problema.Dobr, tam tam kakšna kockica.Ampak sem zadovoljen,glede na to kolk sem oddaljen od centrale sem mislil, da sploh ne bo šlo. In potem sem pogledal na modem.In signal sploh nimam tako slab.Mislim da je zelo veliko odvisno od cele linije. Od centrale do uporabnika. Malo slabši kabel lahko pokvari komplet signal.
ADSL Link Status

ADSL Line Status Delujoč
Adsl Mode RES4
Up Stream 1008 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 9808 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 44.9
Far End: 25.9
SNR Margin Near End: 4
Far End: 6
HEC Count 498954
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 13509
1 day ES Counter 0

enako zate, javi mi username na PM, bomo videli kaj se da narediti. Ampak tale SNR margin 4/6 vsekakor ni OK

jema
13.11.2006, 07:41
javi mi up. ime na PM

Storž, poslal sem ti na PM že takrat, ko sem dal na forum. Sem pa vmes klical na siol in so mi zdaj nekaj spet popravili in trenutno je teh kockic manj. Mi je pa svetoval, naj vsaj enkrat tedensko resetiram modem. Saj ne, da bi to bil problem, samo rešitev pa tudi ni.

Prosim malo poglej, jaz pa ti še enkrat pošljem moj username na PM.

Matej

nejcx11
14.11.2006, 10:14
Adsl Mode RES4
Up Stream 1008 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 9808 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 44.9
Far End: 25.9
SNR Margin Near End: 4
Far End: 6
HEC Count 498954
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 13509
1 day ES Counter 0


Ali bi lahko kdo na hitro razložil kaj pomeni kakšna vrstica.

brivec
14.11.2006, 16:44
Jaz mam pa še kar temno sliko na vseh programih.Nevem a je nrg kriv,ki je sedaj višji...al kaj? A se da kaj amino nastavit?A kdo kaj ve o tem?glih tolk je temnej da lepo oči pečejo.Novo stanje je sedaj:

ADSL Link Status

Status ADSL povezave Delujoč
ADSL način RES4
Odhodni tok podatkov 764 Kb (Intlv[LP0])
Dohodni tok podatkov 8184 Kb (Intlv[LP0])
Slabitev Near End: 44.5
Far End: 25.8
SNR razpon Near End: 6
Far End: 12
HEC �tevec 6062
Programska koda 0xb2d050c
Stanje ES �tevca po 15 minutah 0
CRC napake 295
Stanje ES �tevca po 1 dnevu 0

brivec
14.11.2006, 17:28
Problem imam rešen.:yey: Sedaj je slika OK.:)
Izgleda da je bil kriv scart vmesnik(delilnik).

brivec
14.11.2006, 17:35
Hvala Storž.:2thumbs: Res je bila napaka v kablu.:clapping: Od aminota do TV.:2thumbs:

jegrcek
14.11.2006, 21:44
Trenutno imam trio dober teden in tudi pri meni se kar redno prikazujejo kocke, ko se to zgodi se velikokrat popači tudi zvok. Modem je sagem in je nadgrajen.
Trenutni podatki:

ADSL Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode RES4
Up Stream 764 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 7208 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 50.3
Far End: 28.9
SNR Margin Near End: 3
Far End: 17
HEC Count 24861
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 2059
1 day ES Counter 0

storz
15.11.2006, 07:21
Trenutno imam trio dober teden in tudi pri meni se kar redno prikazujejo kocke, ko se to zgodi se velikokrat popači tudi zvok. Modem je sagem in je nadgrajen.
Trenutni podatki:

ADSL Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode RES4
Up Stream 764 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 7208 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 50.3
Far End: 28.9
SNR Margin Near End: 3
Far End: 17
HEC Count 24861
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 2059
1 day ES Counter 0

javi mi username na PM, da vidimo kakšne imamo kaj možnosti