Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem - problem!


matjaz82
08.08.2006, 08:50
Imam Sagema 3344 starega skoraj cel teden. (trio paket)
Enkrat na dan se mi zgodi, da ne morem dostopati do interneta, niti do nastavitev modema.:nonono: Na Sagemu pa gorijo lučke kot da je vse normalno(telefonija utripa, ADSL gori, DATA pa tudi malo utripne, kot da bi jaz šaril po netu). Seveda so težave rešene ko ga resetiram! :evil:
A se to zgodi ko se mi spremeni IP?
A bo kaj bolje če mi ga zamenjajo, al so vsi isto sranje kot nakateri pišete na forumu?

storz
08.08.2006, 08:57
Imam Sagema 3344 starega skoraj cel teden. (trio paket)
Enkrat na dan se mi zgodi, da ne morem dostopati do interneta, niti do nastavitev modema.:nonono: Na Sagemu pa gorijo lučke kot da je vse normalno(telefonija utripa, ADSL gori, DATA pa tudi malo utripne, kot da bi jaz šaril po netu). Seveda so težave rešene ko ga resetiram! :evil:
A se to zgodi ko se mi spremeni IP?
A bo kaj bolje če mi ga zamenjajo, al so vsi isto sranje kot nakateri pišete na forumu?

pošlji mi username na PM

SloCop
08.08.2006, 08:57
Da so vsi ''sranje'' je težko rečt, meni moj recimo dobro služi....... vse kar je nagajalo je bila VOIP, pa se je pomirilo sedaj

MrBoombastic
08.08.2006, 09:08
Da so vsi ''sranje'' je težko rečt, meni moj recimo dobro služi....... vse kar je nagajalo je bila VOIP, pa se je pomirilo sedaj
Moje mnenje isto.

drnovurb
08.08.2006, 09:11
Tukaj še eno takšno... :D

storz
08.08.2006, 10:48
Imam Sagema 3344 starega skoraj cel teden. (trio paket)
Enkrat na dan se mi zgodi, da ne morem dostopati do interneta, niti do nastavitev modema.:nonono: Na Sagemu pa gorijo lučke kot da je vse normalno(telefonija utripa, ADSL gori, DATA pa tudi malo utripne, kot da bi jaz šaril po netu). Seveda so težave rešene ko ga resetiram! :evil:
A se to zgodi ko se mi spremeni IP?
A bo kaj bolje če mi ga zamenjajo, al so vsi isto sranje kot nakateri pišete na forumu?

da še ostalim napišem kaj sem tebi približno na PM.

prekinjalo ga je prejšnji mesec do ene 15.7. samo potem so mu zgleda kej nadgradili in sedaj je gor po 24 ur ker ima dinamični ip. Če bo pa imel še kake težave se pa slišiva.

matjaz82
08.08.2006, 11:33
Do 15.7 sem bil priklučen na skoraj 8km oddaljeno centralo in imel 0,5MB 'paket' :D (seveda nisem plačeval nič manj kot tisti z 1MB)
Od 15.7 sem priključen na eno bližjo, ki do takrat ni imela ADSL.
Od 3.8 pa imam Trio paket (2MB + 2*TV) z Sagemom.
Mene je pa zanimalo zakaj ga moram 1krat dnevno resetirat?:dontknow:

MrBoombastic
08.08.2006, 12:26
Katero verzijo imaš na Sagemu?

matjaz82
08.08.2006, 12:39
Katero verzijo imaš na Sagemu?
Software: FAST3344-5.32.7.35-207-1447/0
Firmware: 0xb2d050c

GregorS
10.08.2006, 07:02
Ni se ti v redu nadgradil, zato predlagam storzu da ti ga še enkrat.

lp

storz
10.08.2006, 07:11
v redu je nadgrajeno :)

FAST3344-5.32.7.35-207-1447/0 3.0.6+_B (App 2)

"Firmware: 0xb2d050c" to je nekaj drugega in se vidi v adsl line status.

ne skrbi imaš v redu nadgrajeno

miro74
10.08.2006, 12:27
Storz kaj je z mojim modemom?? Še stalno mi 1x na dan zamrzne.

gloris
10.08.2006, 14:46
Škart roba.

BlackLink
11.08.2006, 07:07
Enako tudi pri men 1 x na dan zmrzne (jutranjih urah), zanimivo pa je da TV in telefonija delata.

storz
12.08.2006, 07:41
Enako tudi pri men 1 x na dan zmrzne (jutranjih urah), zanimivo pa je da TV in telefonija delata.
a je slučajno router gor?

BlackLink
12.08.2006, 08:39
a je slučajno router gor?

Ne uporabljam nobenega routerja in tud sagem mi ni router.

slovenskisin
12.08.2006, 15:33
Jst bom tud znoru. Sem pisal siolu, da naj mi nadgradijo modem...dobil naslednji dan pošto, da so ga. Zdj ne vem, al so ga res al ne, samo vem, da še vedno ne morem dostopat do admin strani, ne morm vklopit funkcijo ruterja...moram klicat in da mi net šteka že če gor dajem 10 kb/s. Dj storž, se da teb prosm to poštimat?
lp

miro74
13.08.2006, 01:52
a je slučajno router gor?

Jaz mam priklopljen router gor. A je problem v tem???

js1234
13.08.2006, 07:36
a je slučajno router gor?

Če je ruter gor a potem v Sagemu ne vpišemo nič Username in Password?
Jaz imam ruter pa sem vpisal username in pass pa sem preko drugega računalnika "povezal" na siol in nato naprej deluje normalno ruter!

Nisem pa poskusil resetirat Sagem in videt ali se mi potem zopet vzpostavi ali ne!


p.s.
kako naj nastavim, da bo sagem samo modem!

MrBoombastic
13.08.2006, 08:05
Zbriši up.ime in geslo iz nastavitev modema.

miro74
13.08.2006, 08:22
Zdaj mi je operater izklopil DHCP, pa če zamrzne bi še moral poskusit z ETH2. Kaj to je oni na levi strani?????Ker sedaj mam vklopljenega od zadaj.

storz
13.08.2006, 08:26
Jst bom tud znoru. Sem pisal siolu, da naj mi nadgradijo modem...dobil naslednji dan pošto, da so ga. Zdj ne vem, al so ga res al ne, samo vem, da še vedno ne morem dostopat do admin strani, ne morm vklopit funkcijo ruterja...moram klicat in da mi net šteka že če gor dajem 10 kb/s. Dj storž, se da teb prosm to poštimat?
lp

maš nadgrajeno. Lahko pa tudi sam pogledaš na modemu.

storz
13.08.2006, 08:27
Jaz mam priklopljen router gor. A je problem v tem???

ne samo potem je treba amlo drugače preverjat, ker lahko je tudi router, oz. router v kombinaciji s sagemom. Sem videl, da je zdej dhcp izkloplen, če pa ne bo šlo pa katerikoli port ETH2 probite.

miro74
13.08.2006, 17:53
Sagem zopet zamrznil. Zdaj sem obratno prekonfiguriral porte in priklopil. Samo bo ziher enako....

MrBoombastic
13.08.2006, 18:57
Zdaj mi je operater izklopil DHCP, pa če zamrzne bi še moral poskusit z ETH2. Kaj to je oni na levi strani?????Ker sedaj mam vklopljenega od zadaj.
Saj piše na modemu, kateri port je. Pa poglej v nastavitvah modema, kateri port je za kaj konfuguriran - "Port Configuration" - (DATA; VOICE, VIDEO).

tomba11
14.08.2006, 09:06
A mogoče še kdo ne more prit do konfiguracije modema-meni že dva dni ne uspe-napaka pri nalaganju strani!!:nonono: Kaj je to?

rock
14.08.2006, 09:16
Jaz sem mel pred časom isti problem, ki je sam po sebi po več kot 2 mesecih čudežno izginil???!

Mora pa bit nekaj v vezi z zaščito na računalniku ker z drugim računalnikom sem pa prišel do njega. Na tem pa sem izklopu čisto vse zaščite, pobrisov vse piškotke, zgodovino... pa enostavno ni in ni naložu do konca?!
Žal še vedno nimam nimam pojma zakaj se pa očitno to dogaja!
še to; tud Storž je bil takrat brez ideje

Še to: Ne sponim se več točno a mislim, da se je to začelo dogajat takoj po eni nadgradnji modema, ko sem bil tudi prestavljen na ADSL2+.

miro74
14.08.2006, 11:25
Sm ravnokar dobil nadomestni modem. bomo vidli kak bo s tem.

tomba11
15.08.2006, 09:07
Jaz še zmerom ne morem do konfiguracije modema?zakaj?:nonono:

MrBoombastic
15.08.2006, 09:36
Baje je treba mrežno na računakniku malce skonfigurirat. A imaš možnost, da se u USB povežeš in pogledaš, če gre?

bojang
15.08.2006, 10:42
Če ne moreš dostopati do nastavitev modema imaš verjetno v nastavitvah mrežne kartice vpisan Ip.Mrežno k. nastavi na Samodejno pridobi Ip naslov in Samodejno pridobi dns strežnik. Potem pa vpiši http://192.168.2.1 za up. ime pa user, geslo:user in prideš noter.

tomba11
15.08.2006, 11:56
Samo zakaj je do tega prišlo,saj nisem nič spreminjal,sam naenkrat nisem mogel več gor?Razen kar mi je Storz nadgrajeval,sam se ne spomnim ,a je blo pred tem ali po tem!

slovenskisin
15.08.2006, 12:54
storž, kako pa naj vklopim router funkcijo? Tam sem vpisal user name in pass, pa moram še vedno nardit povezavo na compu. Al se drugač ne da prek tega modema? Drugač pa jst lahko dostopam do admin strani(pa imam svoje ipje notr, ker sm dhcp sklopu), samo mi tam modem zmrzne..no net še dela, samo pol je admin page kr nedosegljiv, dokler ga ne resetiram:nonono:

FAST3344-5.32.7.30-157-1124/0 K nimam jst še starga firmwera?

MrBoombastic
15.08.2006, 13:14
FAST3344-5.32.7.30-157-1124/0 K nimam jst še starga firmwera?
Ja, imaš staro verzijo.

miro74
16.08.2006, 08:12
Pr men je bil definitivno kriv modem. Z telekomovim mi že 2 dni dela vse brez prekinitve. Upam da ne dobim istega z servisa nazaj.

slovenskisin
16.08.2006, 10:06
Ja, sj se mi je zdelu, da jo mam.... Kličem 080 1000, pa mi reče, da če so mi pisal da so upgrejdal, da pač so. Ne me ***at, k bom znoru, neki pojma pa le mam o kompih. Dj storž probi mi upgrejdat ti, drugač bom lihkar zahteval zamenjavo modema....ker to ne pele več nikamor, nit 1 mbit ni sposobn normalno čez dat, kaj šele če bi vzel 4ko?

storz
16.08.2006, 10:31
Ja, sj se mi je zdelu, da jo mam.... Kličem 080 1000, pa mi reče, da če so mi pisal da so upgrejdal, da pač so. Ne me ***at, k bom znoru, neki pojma pa le mam o kompih. Dj storž probi mi upgrejdat ti, drugač bom lihkar zahteval zamenjavo modema....ker to ne pele več nikamor, nit 1 mbit ni sposobn normalno čez dat, kaj šele če bi vzel 4ko?

javi mi username na PM

vragec
16.08.2006, 11:03
Storz


Hvala za nadgradnjo, bom pa takoj testiral da vidim kako dolgo bo povezava delala.

swift007

vragec
16.08.2006, 11:15
Povezava je zdržala celih 10 minut

slovenskisin
16.08.2006, 11:29
Storž, maš povn predal, username je ******. Preveri prosm še, če je kaj narobe z linijo, ker mi net šteka, če je upload 15 kbitov. Se lahko zmeniva še za statičen ip?
lp, Davor

storz
16.08.2006, 12:07
Storž, maš povn predal, username je ******. Preveri prosm še, če je kaj narobe z linijo, ker mi net šteka, če je upload 15 kbitov. Se lahko zmeniva še za statičen ip?
lp, Davor

sem ti zdej nadgradil

lp,
storz

p.s. sem tudi predal spraznil.

Dred
16.08.2006, 12:22
meni je bilo tudi sporočeno, da bo modem nadgrajen, pa ne vem če je bil (FAST3344-5.32.6.19-280-1921/0)?

vragec
16.08.2006, 14:26
Čakam da telekomovci kaj zrihtajo na moji liniji, ker od takrat ko mi je udarla strela lahko samo surfam po netu in igram on-line igrice medtem ko e-mule odpade saj se linija takj sesuje. Telekomovec pride čez pol ure.

MrBoombastic
16.08.2006, 14:38
Storž, maš povn predal, username je ******. Preveri prosm še, če je kaj narobe z linijo, ker mi net šteka, če je upload 15 kbitov. Se lahko zmeniva še za statičen ip?
lp, Davor

Kaj ti bo statični ip?

rda
16.08.2006, 15:00
Kaj ti bo statični ip?
Cisto stvar njegove zelje/odlocitve, za katero ima vso pravico (brez pojasnila tebi) :nonono:

MrBoombastic
16.08.2006, 15:14
Cisto stvar njegove zelje/odlocitve, za katero ima vso pravico (brez pojasnila tebi) :nonono:
Nekaj ti ne paše danes. Samo sprašujem za IP, da ne bo kdo potem s statičnim hotel z več računalniki preko sagema na splet dostopat.

rda
16.08.2006, 15:58
Nekaj ti ne paše danes. Samo sprašujem za IP, da ne bo kdo potem s statičnim hotel z več računalniki preko sagema na splet dostopat.

Ce bi dobro prebral bi videl, da bi rad imel Sagema kot router:

storž, kako pa naj vklopim router funkcijo? Tam sem vpisal user name in pass, pa moram še vedno nardit povezavo na compu. Al se drugač ne da prek tega modema? Drugač pa jst lahko dostopam do admin strani(pa imam svoje ipje notr, ker sm dhcp sklopu), samo mi tam modem zmrzne..no net še dela, samo pol je admin page kr nedosegljiv, dokler ga ne resetiram:nonono:

FAST3344-5.32.7.30-157-1124/0 K nimam jst še starga firmwera?

In ne bos verjel, cist OK sem danes :angel:

slovenskisin
16.08.2006, 18:09
Statičnega rabim za server. Storž, a se da potem modem uporabljat kot klasični ruter? Se pravi, da mi neb blo treba klicat, ampk bi samo na lan prklopu in bi stvar špilala? Namreč rad uporabljam win2000, samo je tisti siolol odjemalec pppoe čist grozn, prekinja stalno-sem primoran uporabljat XP-je.

KAj s statičnim ipjem ne morm met več k 1 comp na modemu? Sj ga hočm met kot router....

MrBoombastic
16.08.2006, 18:11
En komp ti bo tistega enega (statičnega) zavzel. Na starih verzijah tak tvoj "problem" ni šel. Mogoče na novih že gre.

vragec
16.08.2006, 18:52
Prišel telekomoveci n ugotovil da je z linijo vse v redu in da ne ve kaj bi lahko bilo. Internet povezava pa še vedno prekinja in jutri si bom od kolega sposodil modem in videl če dela isto. Kakšna rešitev razen menjave modema?

MrBoombastic
16.08.2006, 18:55
Prvo potem res modem porobaj menjat, če je linija OK. ;)

slovenskisin
16.08.2006, 20:14
Storž....hvala, samo admin page še vedno zmrzne ko kliknem advanced?!?

Ok glede routerja sem pogruntal, pač moraš met dhcp vkloplen in pustit ipje pr mer, da jih sam nastav. Samo če pustim tako, imam blokirane porte, tist nat settings so pa čist čudn narjeni. Mi da lahko kdo hitr tutorial, kako naj jih odprem. Tam prek knigce ki je bla zzraven se nč ne znajdem, slabo narjena stvar:)

vragec
17.08.2006, 11:23
Sagem sem nastavil kot router, ter nastavil porte za emule in sedaj mi že emule 30 minut dela kot treba vse visok id in se modem še ni ustavil. Upam da se ne vesilm prehitro.

Kje bi bila caka da če je kot modem prekinja kot router pa ne?

MrBoombastic
17.08.2006, 11:42
A ta RAM 2 še obratuje ali so jih Sagemi pokopali? Ali pa je vseno bolje v Teletrgovini pustiti zadevo v garanciji?

bdonko
17.08.2006, 12:55
Danes je bil na obisku stric iz telekoma in sicer zelo hitro kajti z operaterjem na SIOL- u sv se pogovarjala včeraj zvečer ,takoj ko je ugotovil da je iz njihove strani vse vredu .Reko je da mora biti napaka na telekomovi strani danes pa je telekomovec ponovno nadgradil sagema in sicer z verzijo FAST3344-5.32.7.35-207-1447/0
0x43d297c0 (App 2) omeno še je da je to že 35 popravek programa
Upam da bo zdaj O.K. Moram pa rečt da sta se tako siolovec in telekomovec vsaj po moje še kar trudila pri odpravi napake:2thumbs:
P.S. Napaka pa je bila klasična vsaki dan je vsaj enkrat se zrušo:dontknow:

vragec
17.08.2006, 14:47
Prehitro sem se veselil saj se internetna povezava spet prekinja (zdražala je enkrat 2 uri, drugič 45 minut in na zadnje celih 22 minut).

vragec
17.08.2006, 17:04
Mislim da se vzrok skriva v moji PCMCIA kartici saj odkar sem kartico odstranil internet dela brez problema že več ur. Jutri takoj po novo saj je še ta v garanciji.

Ipod
17.08.2006, 23:49
Tele wi-fi kartice znajo povzročat težave. Sem mel enak problem s svojo pcmcia kartico. Ne samo da ni internet deliu ampak je bla zasedenost procesorja konstanto 100 %. Niso pomagal novi drivrji. Zamenju kartico zdej dela bp.

bdonko
18.08.2006, 07:26
Konec veselja spet vse po starem:D
Po klicu na siol brez čakanja :rolling: mi ponovno posodobijo sagema, mogoče bo pa zdaj vredi .
ponovi vajo-ponovi vajo-ponovi vajo-ponovi vajo-ponovi vajo-ponovi vajo-ponovi vajo

BlackLink
18.08.2006, 07:45
Na katero verzijo pa posodabljajo?

MrBoombastic
18.08.2006, 08:17
A je še kaj po 7.35 zunaj?

storz
18.08.2006, 08:56
A je še kaj po 7.35 zunaj?

ne ni nič novega do danes

mzabret
20.10.2006, 09:26
storž, kaj bi meni lahko tudi kaj pomagal storiti z modemom, ker mi prekinja povezavo kadar se mu zljubi?

moj up. ime je mzabret

gloris
20.10.2006, 12:43
storž, kaj bi meni lahko tudi kaj pomagal storiti z modemom, ker mi prekinja povezavo kadar se mu zljubi?

moj up. ime je mzabret
Jaz jim to isto trobim že od 11.09.06, pa niso naredili še popolnoma nič, ampak meni bo tega počasi dost!:mad:

storz
21.10.2006, 10:15
storž, kaj bi meni lahko tudi kaj pomagal storiti z modemom, ker mi prekinja povezavo kadar se mu zljubi?

moj up. ime je mzabret

javi mi v ponedeljek na PM če je bilo ta vikedn kaj bolje

kissli
23.10.2006, 14:46
Živjo.
men je u soboto 21.10 prvič vse skupi zmrznlo in se ni uspel modem sinhronizirat do zjutraj !
Sedaj imam pa probleme , ker se podre kadar mu paše.
Prej tega ni bilo, sem pa opazil , da preden vse skupaj mrkne, se na tv-ju začnejo pojavljati kocke, pol po ene par minutah pa vse skupaj dol pade in že se modem poskuša sinronizirat.
Kaj bi to bilo ?
In zakaj, od sobote naprej, prej pa brez problemov ?

drnovurb
24.10.2006, 08:46
Kliči 080-1000 in javili bodo napako Telekomu.

vragec
24.10.2006, 12:26
Tudi jaz sem imel od 15.08.2006 naprej probleme ker sem kupil modem na katerem je bil Fw 7,35, prej z starim modemom ni bilo težav ko je imel FW 6.19. Sedaj imam modem na katerem imam nameščen FW 6,19 in od takrat se mi še ni sesul čeprav je modem prižgan 24 ur. Naj ti probajo dat FW na tistega ko si ga imel prej če so ti ga nadgradili. Men je uspelo.

storz
24.10.2006, 17:28
Tudi jaz sem imel od 15.08.2006 naprej probleme ker sem kupil modem na katerem je bil Fw 7,35, prej z starim modemom ni bilo težav ko je imel FW 6.19. Sedaj imam modem na katerem imam nameščen FW 6,19 in od takrat se mi še ni sesul čeprav je modem prižgan 24 ur. Naj ti probajo dat FW na tistega ko si ga imel prej če so ti ga nadgradili. Men je uspelo.
nimajo vse napake isto rešitev.

pri verziji 6.19 ne bo delala telefonija niti sioltv če bo na adsl2+.

kissli: pokliči na 0801000 - 3, lahko pa tudi meni pošleš na PM username pa bom mal preveril

atomc
25.10.2006, 06:12
nimajo vse napake isto rešitev.

pri verziji 6.19 ne bo delala telefonija niti sioltv če bo na adsl2+.

kissli: pokliči na 0801000 - 3, lahko pa tudi meni pošleš na PM username pa bom mal preveril
A ni ta modem narejen za ADSL2+? Se pravi, da SIOL sploh ni testiral modema pred nabavo, ali pa si je rekel "podarjenemu konju se ne gleda v zobe"

storz
25.10.2006, 06:20
A ni ta modem narejen za ADSL2+? Se pravi, da SIOL sploh ni testiral modema pred nabavo, ali pa si je rekel "podarjenemu konju se ne gleda v zobe"

to je tudi stvar konfiguracije na centrali in ker se na adsl2+ drugače ponuja je bila potrebna nova verzija. modem se brez problema že od prve verzije sinhronizira na adsl2+.

gloris
25.10.2006, 16:17
A ni ta modem narejen za ADSL2+? Se pravi, da SIOL sploh ni testiral modema pred nabavo, ali pa si je rekel "podarjenemu konju se ne gleda v zobe"
Vse si (boš) plačal. Verjemi, da ti niso ničesar podarili:nonono:

kissli
26.10.2006, 09:43
storz,
sem imel zopet iste probleme in sicer prbl ob 19.55 pa do nekje 01.00 pol je pa umes en čas delalo do 2.30 se še spomnim. Pol je spet nekrt dol padlo in se je pobral ob 06.10 in do zdaj dela b.p..
Sem pa sprobal tudi drugi modem , če bi bil slučajno kaj modem v okvari, pa je bila ista pesem . Zdaj pa sem govoril z telekomovcem in bom preveril še instalacijo po hiši , če bi slučajno kje lahko prišla vlaga zraven na napeljavi , ker je zvečer zelo huda rosa. Bom videl kaj bo, ti sporočim.

kissli
27.10.2006, 05:50
Ne vem več kaj bi lahka bil vzrok . Nekako se je obdržal da je bila linija.Danes zjutraj okrog 6 ure pa15 je modem non stop dol metalo ko pa se je sinhroniziral, se je le za par minut pa spet "nula" .Sem probal speedtest.si pa so bli sami čudni rezultati pa še umes mi je dol vrgl.:censored:

gloris
27.10.2006, 18:55
Hitrega Sagema je sedaj zamenjal IskraTel Sinope568+ http://storitve.siol.net/oprema/komunikacijski-prehod/
storz, hvala tebi in vsem, ki ste sodelovali pri iskanju vzroka mojih težav z internetom :tenx: :yey:

skorp_jon
28.10.2006, 00:42
Mam iste probleme. Sagem mi prekine in to par krat na dan.
Ponavadi se poveže takoj nazaj. Včasih pa se noče povezat par ur.


username: atrij

kissli
28.10.2006, 20:48
Jst sem zadevo zgleda rešu.Sem čist na novo napelu linijo do modema, telekomovec je pa v njihovih omaricah (dveh) zvezal moj par kar žico na žico ne preko spojk. Na dovodu v hišo je bila razvodnica postavljena tako, da je prišel dež lahko zraven in je bilo vse oksidirano. Zgleda, da z pojavom vlage proti večeru je ta zadeva začela nagajati.Zdaj je že drugi dan B.P.. Od takrat ko je telekomovec povezu linijo pa do danes zvečer, je modem zabeležil 4 napake, prej jih je pa več ko dvajset tisoč v par minutah !! Tko , da bi lahka bil vzrok v (starih) kablih in vlagi. :rolling: :2thumbs: :angel:

skorp_jon
28.10.2006, 21:45
jaz sem danes tudi povezal modem čisto na začetek kabla kot pride v hišo in se mi dosti hitreje sinhronizira. Bomo videli če bo sedaj bolje.

Udi
29.10.2006, 10:34
Pozdravljeni

Tudi jaz imam nonstop probleme z Sagemom. Kakšen teden nazaj so mi priklopili trio in od takrat mi vsako noč ali navsezgodaj zjutraj vrže internet dol in se mi ne poveže več nazaj, dokler Sagema ne resetiram. Zanimivo pa je da ponavadi TV takrat deluje. V tem času ko je net dol, se na modem ne morem povezati, da bi pogledal kaj bi lahko bilo narobe. Poskusil sem z prijateljevim modemom, vendar je problem isti.
Za modemom imam sicer tudi router, vendar pred menjavo modemov (prej sem imel Calisto 820) nisem imel nobenih težav pa tudi ko Sagem resetiram, se router takoj poveže na net.
Verzija firmware je 7.35
Kaj mi sploh še ostane?

Hvala
Storž, na PM sem ti že poslal username, če boš lahko kaj pogledal.

drnovurb
29.10.2006, 11:56
Na Sagemu izklopi DHCP in Firewall... Lahko probaš še tako, ker je šansa, da se modem in router ne razumeta najbolje.

LP

Udi
30.10.2006, 19:13
Na Sagemu izklopi DHCP in Firewall... Lahko probaš še tako, ker je šansa, da se modem in router ne razumeta najbolje.

LP

Poskusil, vendar me je danes zjutraj spet čakal od sveta "izoliran" računalnik. Torej net spet dol, TV je delal. Sem pa na modemu izklopil firevall, dhcp in prestavil IP na drugega (ni več default 192.168.2.1, ker imam isto na routerju).

Še kakšna ideja, preden ponorim?

gloris
31.10.2006, 09:49
Poskusil, vendar me je danes zjutraj spet čakal od sveta "izoliran" računalnik. Torej net spet dol, TV je delal. Sem pa na modemu izklopil firevall, dhcp in prestavil IP na drugega (ni več default 192.168.2.1, ker imam isto na routerju).

Še kakšna ideja, preden ponorim?
Mislim, da imaš podoben problem kot sem ga imel jaz.
Vsak dan predno resetiraš modem kliči 0801000, ko te bodo imeli poln kufer bodo ukrepali. Verjetno bo trajalo nekaj časa.

zigi69
31.10.2006, 14:58
Zahtevaj zamenjavo za SINOPE 568+, ki ima iste funkcije, kot francozek samo razlika med njima je, da tale od Iskre dela francozek pa štrajka.
Če so meni francozka zamenjali z Ganymedom i(razlog nedelovanje Sagema) bi tudi tebi morali isto storiti.
zavedaj se pa, da bo treba veliko klicarjenja opraviti in težiti do onemoglosti