Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Tachiguishi retsuden


Smaug
08.08.2006, 22:25
http://blogs.laguiatv.com/media/tachiguishi.jpg

Oficialna tema bo tolele (da ti ne smetim cel sklop iri :D )

Oficialna tema mora imeti tudi oficialen site (www.tachiguishi.com/).

prikolica za poletne mesece (tp://www.tachiguishi.com/trailer.html) je seveda esencialen del vsega.

Takisto ne sme izostati review za paljenje nedolznih carovnic (http://cinema.3yen.com/2006-02-14/tachiguishi-retsuden/)

Sa se ba desava!?

Immediately following the end of the World War II in 1945, or the 20th year of the Showa era, Tokyo was trying to emerge from the rubble. In a black market in one corner of Tokyo stood a flimsy tachigui soba (buckwheat noodle) place.

It was a funny time just before the closing. A man appeared at the threshold. "One Tsukimi (raw egg). With soba". This was none other than the legendary Fast Food Grifter, "Tsukimi" Ginji. His relentless "foul play" quietly initiates.

The time changes. In the midst of the first anti Japan-US Security Treaty movement (1960), the streets rumoured about "Ketsune Croquette" O-Gin, a beautiful Fast Food Grifter lady, who disappeared all of a sudden. Wandering the alleys in the years of skyrocketing economic growth was Crying Inumaru. Then came "Cold Tanuki" Masa, whose scandalous death made people aware of the presence of Fast Food Grifters within the Japanese society. "Gyudon" Ushigoro put an end to a major gyudon (beef and rice bowl) restaurant chain. And it is not possible not to mention "Hamburger" Tetsu, who shocked the entire American fast food industry.

Fast Food Grifters are the phantoms that rise and fall with the shifting diet-styles. They are the dissenting heroes that left their names on the dark side of dietary culture with their glare. Now their legend revives, strong as ever...


Tlelele je se uraden izdid DVD-ja; to jest pak dvajsetindrugi septembar (dominiral je anni jasno 2006)


Moj Bog!, mama postal sem gruppie....:blush:

Smaug
08.08.2006, 23:01
Wiiiiiiiiii, klipz :D

http://www.production-ig.co.jp/contents/works_sp/images/tachiguishi/ogin.jpg

http://www.production-ig.co.jp/contents/works_sp/images/tachiguishi/tencho.jpg

http://www.production-ig.co.jp/contents/works_sp/images/tachiguishi/ushigoro.jpg

http://www.production-ig.co.jp/contents/works_sp/images/tachiguishi/sabu.jpg

http://www.production-ig.co.jp/contents/works_sp/images/tachiguishi/ginji.jpg

Luka2k
08.08.2006, 23:15
No putana, a bo v isti tehniki ko trailer, al ne?
Pa iebote houmpedž, če me mati niso dali japonščine učit....

Smaug
08.08.2006, 23:19
Ibica (http://babelfish.altavista.com/) dela cudeze :approve:

Smaug
04.09.2006, 16:02
Izbrani krogi blizu Keđi Kavaija smo ze dobili soundtrack filma :P

Skoda samo, da ga ne smemo razpecevati :shy:

cornholio
04.09.2006, 16:56
...a ga lohk zažvižganga posemplaš ? ;)

Smaug
06.09.2006, 12:39
Uf, kaj reci o novem soundtracku, razen da je fenomenalna mojstrovina, ki je lahko svojemu genialnemu stvaritelju samo v univerzalno hvalo? Kenđi je spet prekosil samega sebe (bomo videli, kako se je iskazal kot igralec :)); novi dodatek njegovemu opusu je prakticno oris le tega. Ceprav je mnogo vec.

V njem najdemo vse od Vangelisa, Rock'n'Rolla, vmesnih insertov trub na chill-out glasbo, do mocnega vpliva klasike, horror glasbe, indijskega sitarja in popish parodij. Vse to in se vec z znacilnim Kenđijevim trademarkom. Po ogledu trailerja se mi zdi, da stvar perfektno orise film, vendar po za natancnejso diagnozo treba pocakati vsaj se kaksen mesec (za rip s podnapisi talam BJ in dva meseva pomivam posodo). Vsekakor odlicen soundtrack, ki je po treh poslusanjih samo se boljsi - produkt, ki se bo brez tezav prebil v najboljsih 5 v svojem diapazonu :approve:

mrjerry
06.09.2006, 13:36
Komi cakam tvoj ksiht, ko bos razocaran. Saj ves kaj se ponavad zgodi, ko kot otrok neki cakas...

Smaug
06.09.2006, 14:02
Ma ja...samo-OSHII!? Nevah!

Ce bo to slab film (kar NE bo!), bom prvic v tem mileniju jokal. Neham gledati filme...
Drugace imam vedno neko rezervo do novih filmov, to je pa prvic, ko ne pricakujem slabega izdelka in drkajoce pricakujem rip, dvd, karkoli s podnapisi, kar se da dobiti/kupiti. Mene bo cist unicilo, ce bo slab film :shy: Kar jasno NE bo! NESME!

mrjerry
06.09.2006, 14:09
sej najbrz res ne bo...

Smaug
06.09.2006, 23:42
I got the first soundtrack in Europe, I got the first soundtrack in Europe! :P

...and you still look like 16 :D

Smaug
21.09.2006, 21:23
Ljudi, uspel nam je prodor na neverjetno tretje mesto pri stricu googlu (http://www.google.si/search?hl=sl&q=Tachiguishi+retsuden+&meta=) :cool::D

Smaug
21.09.2006, 23:04
Prej ali slej je moralo priti do tega; nov Oshii-jev film in upokojitev mojega dresa. Hvala vsem, ki ste me radi brali in se rajsi imeli. Imel(i) smo se lepo, dokler je trajalo, but it's time to move one.

Buddha bless you all!

EDIT: Predvsem pa ne pozabiti na ogled filma. Upam, da se ga bo vsaj kedo lotil in da bo(mo) pozitivno presenecen(i).

cornholio
22.09.2006, 07:04
Prej ali slej je moralo priti do tega; nov Oshii-jev film in upokojitev mojega dresa. Hvala vsem, ki ste me radi brali in se rajsi imeli. Imel(i) smo se lepo, dokler je trajalo, but it's time to move one.

Buddha bless you all!

EDIT: Predvsem pa ne pozabiti na ogled filma. Upam, da se ga bo vsaj kedo lotil in da bo(mo) pozitivno presenecen(i).

...iz tega posta pa veje srce parajoče patetika skoraj človeškega bitja. čestitamo..... :2thumbs:

Smaug
25.02.2007, 20:59
Koncno mi je uspelo napraskati podnapise, kar mi je omogocilo zretje tako dolgo in penasto pricakovanega artefakta. Stvar se lahko enaci z drobljenjem skal z betico, kar v nobenem pogledu ni lahko, tudi ce imas vse potenciale bosanskih genov.
Mojster Oshii je, kot vemo, jak ljubitelj filozofije in tokrat nam jo zagode s starogrsko filozofijo, mesano na zaru, z dodatkom wasabijskega Zena japonske miselnosti in kulturne zgodovine. Tachiguishu Retsuden (ali prevedeno zgodovina drpihranicev) je dokumentarec, baziran na ljudeh, ki se hranijo po lokalih zastonj, pri tem pa razvijejo doloceno popolnost frustriranja njih lastnikov, ki posledicno rada vodi v propad le-tega. S pomocjo premikajocih slik (tokrat se bolj dobesedno kot ponavadi :D), se spustimo v vpogled pestre preteklosti parih legendarnih osebkov, ki so najboljse prakticirali to umetnost skozi zgodovino, pospremljeni s tipicno Oshii-jevskim originalnim in genialnim humorjem in razglabljanjem o vzrokih/posledicah socasnega stanja v drzavi nam ljubi Japonski.
Tematika sama in ideja se v popolnosti ujema s kulturo naroda, ki je pililo par tisocletij umetnost pitja in priprave caja. Vsekakor vsem pred morebitnim ogledom filma priporocam doboditev vsaj osnovnega znanja o umetnosti japonske cajne kuhinje.
Kar se vizualnega efekta tice, je Oshii spet prekosil samega sebe, tokrat predvsem z idejo samo, kolegi s studija Ghibli pa niso imeli pretezkega dela z vkupmetanjem par deka-tisoc slicic v vsecno gmoto.
Ce se dotaknem se glavne bolezni Oshii-jevih filmov; podnapisi- this shit WILL break you! Za vse, ki smo bili misljenja, da Inosensu, s svojimi polnimi ekrani in opombami, prinasa jako tezavno izkusnjo za se takega eksperta, je tokratni izdelek enostavno klinicno patoloski. Konstantne 6-vrsticnice, ki se pojavljajo na ekrano v casovnih razmakih 3-12 milisekund, vam bodo odlomile vsako voljo do nadalnjega funkcioniranja v naslednih 12 urah, brez konstantnega samaranja tipke za pavzo pa pravzaprav nimate nobene moznosti, da ujamete vsaj delcek bistva, ki je zelelo biti razlozeno.

Poleg tega moram omeniti, da ima film delno povezavo s prejsnjimi Oshii-jevimi bogovskimi mojstrovinami, zatorej je ogled le-teh priporocljiv, ni pa nujen za splosno dojemanje.

Za konec naj dodam se: klasicnih 13/10 za Oshii-ja :approve:

Vsekakor film, katerega ogled ne priporocam nikomer...Pravi gledalci si ga bodo ogledali ze sami.

strašljivka
26.02.2007, 05:42
osa, osa osa osa,... bi rekel un nemški Haine s sončnimi špegli :2thumbs: