Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : predsednik-direktor, lastnik?


anarchy
09.08.2006, 22:05
Lastnik neke firme baje ne mora biti direktor, torej mislim, da je isto z drzavo, nekdo, ki je lastnik drzave, sam ne mora biti tudi predsednik, zato potrebuje predsednika, samo verjetno nihce ne ve, kdo je pravzaprav lastnik drzave, poznamo samo predsednika, ki pa kot vemo je bolj kot figurica.

Denar je sveta vladar in verjetno in nekdo, ki ima zares dosti denarja in moci, lahko kupi ali podkupi eno drzavo, ter jo potem izkorisca za svoje namena, da se bolj obogati, predvsem v afriki, kjer je velika revscina in ponekod celo rudniki zlata, dijamantov in morda nafte.

fancy
10.08.2006, 12:03
:dontknow:
Delam v privat firmi, kjer je direktor 55% lastnik :) Kaj je s tem narobe :dontknow:

anarchy
10.08.2006, 16:15
:dontknow:
Delam v privat firmi, kjer je direktor 55% lastnik :) Kaj je s tem narobe :dontknow:

Neki sem slisal, da baje lastnik ne mora biti tudi direktor, ma verjetno se je kdo zmotu, ki to pravi, saj
tudi Bill Gates je lastnik in direktor menda. Samo v sloveniji so malo drugacni zakoni no, toda verjetno so kaksne finte, ki jih n epoznamo vsi.

sno
17.08.2006, 10:49
Jaz imam firmo, sem njen edini lastnik, sem zaposlen v njej in a misliš, da sem snažilka ???

buba
17.08.2006, 10:58
--hja se mi zdi, da se nasemu Kropotkinu zastavlja, vprasanje -- Kdo je lastnik drzave ?.....:O

anarchy
17.08.2006, 13:44
--hja se mi zdi, da se nasemu Kropotkinu zastavlja, vprasanje -- Kdo je lastnik drzave ?.....:O

Tocno to, ceprav vem, da nekateri pravijo, da smo drzavljani kao lastniki drzave, kar je najvecja demokratska neumnost, kar jih obstaja, upam samo, da kdo res ne verjame temu, ker nasa drzava je morda res kot neka velika firma, ki ima lastnika.

buba
17.08.2006, 13:47
Tocno to, ceprav vem, da nekateri pravijo, da smo drzavljani kao lastniki drzave, kar je najvecja demokratska neumnost, kar jih obstaja, upam samo, da kdo res ne verjame temu, ker nasa drzava je morda res kot neka velika firma, ki ima lastnika.-- pa saj odgovor, je povsem jasen -- drzava, je v lastnistvu, tistega, v katerega funkciji je --- ali drugace --- v kapitalizmu, je drzava v funkciji kapitala in lastnistvo je tako, popolnoma jasno...;)