Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : po novem 125.000 SIT za zagovor diplomske brez statusa


mimica
12.08.2006, 10:36
Ali ste vedeli?

Po novih cenikih je (vsaj na nekaterih fakultetah - morda pa tudi na vseh) za zagovor dilomske naloge, potem ko ti je potekel študenski status, treba plačati 125.000 SIT. Do nedavnega je veljalo, da imaš čas še dve leti po izteku statusa, potem se plača.

Ali kdo kaj več ve o tem? Kdaj je bila ta sprememba sprejeta? Kolegici so še julija na referatu FF rekli, da ima časa še dve leti, avgusta je na tem istem referatu izvedela, da ima časa le še do oktobra ... Ali lahko ob izteku študijskega leta uveljavljajo takšne spremembe? Se je sploh mogoče kam pritožiti?

lump muc
12.08.2006, 10:55
to ni fer :mad:

lady_lucifer
12.08.2006, 12:12
jah, diplomirat je treba v casu absolventa, ker dve leti je itak vec kot prevec. kle ni nic fer/nefer, pravila morjo bit jasna in tole se men zdi cist prav. eni bi sam zabusaval :nonono:

mimica
12.08.2006, 13:46
Ja, lady_lucifer, se strinjam, da je treba diplomirati in da pravila morajo biti, nenazadnej se mi zdi ta ukrep kar dobra spodbuda vsem vecnim absolventom. Ampak naj bodo pravila JASNA v zacetku, ne pa dve meseca pred iztekom studijskega leta, ko je nemogoce karkoli popraviti ...

V primeru te moje kolegice je tako, da je julija sprasevala na referatu in so ji rekli, da ima se dve leti casa in se ni prijavila na diplomski izpit v septembrskem roku (naslednji je novembra). Ko je ta mesec izvedela za to spremembo (na istem referatu so ji tokrat dali povsem drugano informacijo!), je bilo ze prepozno za prijavo. Tudi ce se postavi na glavo in v enem tednu napise diplomsko, nima sans, ker gre lahko na diplomski izpit sele novembra ... Rok za prijavo je zamudila, ker so ji v referatu dali napacne informacije ... So to se jasna in fer pravila???

lady_lucifer
12.08.2006, 15:48
dobr, ja, tole u dveh mescih je res brezveze....samo je3at ga, spremembe se delajo na zacetku solskega leta in to je oktober. torej, ce se prijavi na dipl novembra, je to ze po novih pravilih. to, da so ji pa u referatu dal napacne info, je pa hudo narobe..ceprav po pravici povedano me ne preseneca...

U462
12.08.2006, 18:26
a to, da bi bolj študirali in manj po forumih čas zapravljali vam pa ne pride na misel :veryevil:

mimica
21.08.2006, 19:06
Zadeva se je sedaj malo bolj razjasnila, če je koga že grabila panika ...
Pravilnik se je res spremenil konec maja, in to za vse fakultete, vendar marsikje niti na referatih zadeve ne razumejo pravilno ali pa ne znajo prav razložiti. Sošolka se je natančneje pozanimala na Univerzi in izvedela:

Pogovarjala sem se s PR-ovcem Univerze v Ljubljani, Goranom Tomsicem. Pojasnil mi je, da gre za napacno razlaganje novega pravilnika o placevanju, ki ga je UO UL sprejel 29.5. letos. Po tem pravilniku DIPLOMO PLACAS LE, CE IZGUBIS STATUS OZ. PREKINES STUDIJ. ZA PREKINJEN STUDIJ PA SE MED DRUGIM STEJE TUDI TO, DA PO IZTEKU ABSOLVENTSKEGA STATUSA STUDENT NIMA OPRAVLJENIH VSEH OBVEZNOSTI RAZEN DIPLOME.

Se pravi, da boste po iztekku abs. statusa diplomo placali le, ce imate se kak izpit, sicer pa IMATE ZA ZAGOVOR DIPLOME SE DVE LETI. UL bo tudi vse clanice se enkrat obvestila o pravilni razlagi. Tomsic domneva, da je do napacnega razlaganja prislo zaradi 2. clena novega pravilnika, ki govori o placevanju, ce pa se prebere clene statuta UL, na katere se pravilnik sklicuje, pa je cela zadeva bolj jasna.

Torej, hitro učit, če vam je do izteka statusa ostal še kak izpit ... z diplomo pa tudi raje ne zavlačevat predolgo! ;)

Matjaz26
22.08.2006, 10:21
Saj je v bistvu to kar pravilno...