Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Konzola


ron
15.08.2006, 16:05
Ker imam pozimi namen kupiti konzolo X box 360 ali playstation 3, sem malo gledal cene iger za x box 360.
V oci me je namrec zbodlo, da je cena veliko visja kot pa za pc igre. Zanima me, ce kdo ve zakaj je tako ?:2thumbs:

chaser
15.08.2006, 21:31
Jah cene XBOX iger so bile že od nekdaj precej navite. In vprašanje zakaj je temu tako. Glede primerjave cen z PC igrami pa verjetno veš kako je s tem. Igre za konzole naj ne bi povzročale nikakršnih težav s samo konzolo in tudi razvijalci garantirajo, da bo igra pač delovala. Saj posledično konzole ne omogočajo nobenega nadgrajevanja, tako kot PC-ji. Prav tako je piratstvo še malenkost bolj v zaostanku, če se lahko tako izrazim, v primerjavi z piratstvom, ki smo ga vajeni pri PC-jih in najrazličnejšimi aplikacijami vseh vrst (tudi z PC igrami). Morda ravno zaradi tega Microsoft želi pridobiti še nekaj tistih dodatnih cekinov iz strani kupcev. Tudi recimo če vzameva za primer PSP igre, ki so resda bile v razvoju za "handeled" sistem in nekatere njihove cene presegajo tudi 15k. Seveda pa je velika verjetnost, da se bodo cene sčasoma umirile, še zlasti če bo Microsoft videl, da so cene prenavite za navadne smrtnike. ;)

ron
15.08.2006, 22:15
To, da je piratstvo velik problem se zavedam in tudi sam nisem nevem kaksen biser. Toda tiste igre ki jih mislim veliko igrati si kupim orginalne. Vsaj nimam probleme z severji. Je pa dejstvo, da pride na trzisce ogromno slabih iger in ce bi clovek vsako kupil, bi delal samo za to. Nima pa smisla, da igro nalozis, igras potem pol ure in jo razocarano deinstaliras. Mislim, da so za problem piratstva delno krivi tudi razvijalci sami, ker posiljajo na trzisce igre ki so nekvalitetne.
Ali mislite, da bi moral ob novi konzoli tudi zamenjati tv ? Ta, ki jo imam sedaj mi dobro sluzi ( 7 let stara grundigova tv, ekran 72 cm ), vendar ne podpira HDTV.
Prav tako me zanima kako dobra je kakovost slike in iger na konzolah nove generacije proti osebnim racunalnikom.

chaser
16.08.2006, 09:19
Ja saj zato pa je temu tako, ker na tržišče prihaja ogromno nedodelanih ali celo nedokončanih PC naslovov, ker se avtorji zavedajo, da so še opcije za naknadne popravke. Pri konzolah pa bi bilo to bolj težko izvedljivo in zato na razvijalci in založniki poskbrijo, da na konzole pridejo karseda izpiljeni in manj hroščati špili. In glede na to, da so se tudi pri Microsoftu že dokopali do anti-aliasinga, mislim da bo grafika že precej identična tisti na PC-ju.