Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : kako do spletnika


DelDoc
18.08.2006, 16:25
Uporabljamo spletnik paket napredno. S tem smo si registrirali domeno, na kar smo dobili potrditev. Domena je vpisana v bazo.
In tukaj se laiki, kot smo-ne znajdemo kako naprej. Kako urediti, da se bo spletna stran, ki je narejena s spletnikom-bila vidna z domeno. Saj na koncu urejevalnika spletnika napišemo pravo ime, kot smo jo registrirali. Vendar se še vedno odpre pod freweb.siol.net.

pteichme
21.08.2006, 14:34
Že nekaj dni ne morem dostopati do urejevanja spletnika z standardno prijavo. Vsakič se mi je pojavi okno z napisom "spletnik se je pojavil v novem oknu" ali pa ... prilagam printskreene
Kaj je torej narobe. Plačujem, pa nič!

DelDoc
22.08.2006, 11:58
Tudi meni se enako dogaja. Stvar je v tem, če imaš v ozadju program, ki ti blokira pojavna okna, ti bo zaprlo. Druga možnost, kot jo jaz uporabim, pa je ta da malo dlje držim na napisu"prijavi me"

pteichme
22.08.2006, 19:16
Žal ne pomaga. Upam, da mi bodo v razumnema času odgovorili SIOL-ovci?!Hvala Ti za pomoč!

DelDoc
22.08.2006, 20:40
Zanimivo. Meni se danes normalno odpira. Probaj še s tem, da pobrišeš zgodovino brskalnika.

pteichme
22.08.2006, 22:07
Noče in noče! Zanimivo?! Morda. Ampak jaz jim plačam za vsak dan, ko ne morem do njega!

DelDoc
23.08.2006, 07:55
Za odgovor z njihove strani je res treba počakati :( Je pa zanimivo, da nemoreš dostopati. Kateri brskalnik pa uporabljaš? Poskusi s kašnim drugim brskalnikom.

Goody
23.08.2006, 09:22
deldock in pteicheme ... prosim, če mi na osebno sporočilo ali mail: imenik@siol.net pošljeta vajina up. imena ...

Po nadgradnji so bili obcasni problemi z prijavami v spletnik in delovanjem spletnih obrazcev. Tezave naj bi bile po podatkih podizvajalca ze odpravljene. Za bolj podroben odgovor bom potreboval uporabnisko ime.

DelDoc
24.08.2006, 04:37
Ni se pa ustavilo samo tukaj. Ker sem samo zakoniti zastopnik društva in s tem tudi odgovoren, kaj se vnaša v spletnik, se je zgodilo, da je bi vsak pameten po svoje. Paket spletnika se je nadgradil. Seveda po pomoti laika. Takoj sem pisal po elektronski pošti, kar mi je bilo rečeno, da mora biti pisna vloga. Rečeno storjeno. A glej ga začaranega vrabčka. V soboto zjutraj sem oddal vlogo in do danes je ostalo tam kot je bilo. Še več. Iz info službe me potem začnejo spraševati, kdaj sem poslal vlogo. Potem mi pojasnujejo, kaj je posamezni paket. Ma kot da ne vem. A konkretnega odgovora v bistvu na moje vprašanje pa ni in ni bilo. In namesto, da bi spletna stran veselo bila dosegljiva na spletu, je še vedno tam, kjer je bila. Pa verjetno, da se čaka, da bomo šli v dražjo varianto spletnika, kar pa žal ne gre. Smo samo eno neprofitno invalidsko društvo, ki ima omejena sredstva.
Počasi me začenja že pošteno boleti glava

DelDoc
24.08.2006, 04:46
Da malce pomagam, kaj se v bistvu dogaja:dontknow:

http://www3.shrani.si/thumbs/spletnik857376.jpg (http://www3.shrani.si/o.php?spletnik857376.jpg)

http://www3.shrani.si/thumbs/spletnik857377.jpg (http://www3.shrani.si/o.php?spletnik857377.jpg)

pteichme
24.08.2006, 07:05
Točno to se dogaja tudi meni. Goody -administratorki sem poslal na njen mail up. ime, sedaj pa čakam, čakam in čkam - na račun za plačilo uporabe spletnika.

Goody
24.08.2006, 08:11
hvala, sem dobila oboje podatke, in že posredovala naprej. Ko dobim podatke kako in kaj, sporočim. Upam, da že tekom dneva ;)
pa hvala za potrplenje :)

Goody
24.08.2006, 09:06
Pri nadgradnji programske opreme je prišlo do težav, le te pa se odpravljajo ... sporočim, ko bo urejeno ;)

pteichme
27.08.2006, 20:06
Želel bi vedeti, ali DelDoc tudi še vedno ne more do spletnika. Seveda me zanima, ali ssem (sva) samo midva takšna reveža, ali je teh revežev več. To se že vleče nedopustno dolgo, zato bi bilo potrebno zahtevati od Siol-a ureditev razmer v najkrajšem možnem času.

Goody
28.08.2006, 09:28
spoštovana uporabnika, lahko vama povem zaenkrat: Pri nadgradnji programske opreme je prislo do težav, ki se intenzivno odpravljajo, vam javim ko bo urejeno.

Pa še to so mi sporočili, dostop do Spletnika ni popolnoma onemogočen, prihajalo naj bi samo do občasnih težav ... Baje, da če se večrat poskuša s prijavo, da bo prijelo ;)

resnično pa upam, da bodo tele težave čimprej odpravljene.

pteichme
28.08.2006, 19:45
S prijavo dnevno poskušam najmanj 20 krat. Več časa nimam. Tudi sicer ni moje delo testiranje programskega orodja, za katerega plačujem najem.
Tudi sam upam, da bodo težave resnično kmalu odpravljene.

DelDoc
29.08.2006, 18:07
Meni sedaj dostop do spletnika dela. Še vedno pa imam sitnosti glede dokupa prostora na strežniku. Vloga je bila poslana, pa se nič ne premakne. Uporabniki (člani društva) in ostali pa mi že pošteno pihajo za ovratnik.
Na začetku smo želeli samo spremembo paketa. In ker se ni nič premaknilo, smo šli naprej v zakup prostora. S tem, da že imamo registrirano domeno:dontknow:

DelDoc
29.08.2006, 21:18
Ma saj to ni res:mad: Ko sem nalagal nove stvari v spletniku in ko sem dal v objavo, sem ven dobil vse popačeno. Ali pa slike manjkajo. Res mi ni več jasno:(
Ko urejam in ko dam v predogled, mi vse normalno pokaže. Po objavi pa....

pteichme
29.08.2006, 21:36
Meni ne dela niti sedaj. Poskuašl sem vsemogoče, pa nič. Odpre sse samo novo okno z napisom - spletnih se je pojavil v novem oknu- in to je vse!

Goody
30.08.2006, 08:48
Danes zjutraj mi je bilo javljeno da zadeva deluje, tudi ob preizkusi je login deloval normalno.

za težave pri vnosu imam pa taka navodila:
To pa pomeni, da se mi je med enim od prenosom verjetno prekinila seja in so nekatere slike niso do konca naložile. Ker se prenos datotek izvaja avtomatsko, sistem za prenos samo preveri, če je tam ta in ta slika (recimo slika.jpg) ne pregleduje pa njene velikosti, kar pomeni, da če slučajno zgodi, da se slika ne naloži do konca (slika.jpg), je program ne bo ponovno nalagal, ker "misli" da je slika normalno zapisana. v glavnem, problem opravi tako, da se slike odstrani, ali zamenja in stran objavi, potem pa še enkrat doda željene slike.

Če pa še vedno karkoli ne dela ali nagaja, pa prosim sporočita, da povem naprej...

pteichme
30.08.2006, 14:47
Spletnik spet dela - pa to je neverjetno (milsim da od 12.08 do danes, t.j. 29/08).
Če bo sedaj delal brez težav, bom SIOL-u še morda oprostil, v nasprotenm pa ... kaj pam vem!
Lep pozdrav in hvala za pomoč vsem, ki ste v tej godlji sodelovali.

pteichme
30.08.2006, 18:30
No, skoraj sem vedel. Veselja je konec! Bilo je prelepo, da bi moglo trajati! SPLETNIK spet NE DELA!
SIOL ne pizna Zakona o obligacijskih razmerjih. Ne ve, kaj je to izpolnjevati oz. enostransko kršiti pogodbo. Treba jih bo podučiti na drugačen, na bolj učinkovit način!:mad:

MrBoombastic
30.08.2006, 19:51
Saj se ti bodo opravičili za nedelovanje. :) Imaš kak predlog, kako jih zašiti?

pteichme
30.08.2006, 21:40
Zagotovo jim ne bom plačak nečesa, kar nisem mogel uporabljati. Težko bi sicer v odškodninskem postopku dokazoval, da sem imel zaradi njihovega pogodbenega neizpolnjevanja materialno škodo. Lahko pa jim naredim veliko antireklamo in speljem nekaj naročnikov drugam. Za začetek bi bilo dovolj1 Razmišljam pa še o nekaterih opcijah.

Goody
31.08.2006, 08:13
ptecichme kaj ne dela, prijava, vnos?
sicer sem javila naprej, sam prosijo, če javiš kakšna je napaka?

Dante
31.08.2006, 08:17
Pozdravljeni

Ravnokar sem opravil 10 poskusov prijave v vas spletnik, vsi poskusi so bili uspesni.

Kaksna tezava se pojavlja vam?

DelDoc
31.08.2006, 20:03
Meni spletnik dela. Lepo se prijavim in sem noter. Težava se mi pojavlja samo pri shranjevanju. Kar nekaj časa traja, da shrani spremembe ali pa ne.
Naslednje pa je. Laiki ostanejo laiki. Imamo registrirano domeno. Zakupili smo prostor na SiOLovem strežniku. Dobili smo uporabnišško ime in geslo za dostop. Težava pa se pojavlja, kako prenesti spletnik?. Oziroma da se bo začelo shranjevati na ftp strežniku? In da bo začela delovati registrirana domena in da bo vidno v brskalniku. Na tehnično pomoč smo poslali enako vprašanje, pa čakamo in čakamo. Nekaj smo poizkušali, pa se ne nam izpisala ta napaka
http://www3.shrani.si/files/napaka1890651.jpg

Morda smo slepi in smo spregledali, da je kje napisano navodilo:dontknow:

pteichme
31.08.2006, 20:26
Ko se prijavim se pojavi novo okno v katerem piše (prilagam printscreen). Tako se vede pri vsakokratnem prijavljanju, le danes zjutraj sem za trenutek spet uspel s prijavo (to je trajalo le nakj dest minut)
Hvala za trud!

Dante
31.08.2006, 20:46
Meni spletnik dela. Lepo se prijavim in sem noter. Težava se mi pojavlja samo pri shranjevanju. Kar nekaj časa traja, da shrani spremembe ali pa ne.
Naslednje pa je. Laiki ostanejo laiki. Imamo registrirano domeno. Zakupili smo prostor na SiOLovem strežniku. Dobili smo uporabnišško ime in geslo za dostop. Težava pa se pojavlja, kako prenesti spletnik?. Oziroma da se bo začelo shranjevati na ftp strežniku? In da bo začela delovati registrirana domena in da bo vidno v brskalniku. Na tehnično pomoč smo poslali enako vprašanje, pa čakamo in čakamo. Nekaj smo poizkušali, pa se ne nam izpisala ta napaka

Morda smo slepi in smo spregledali, da je kje napisano navodilo:dontknow:
Glede na prilozeno sliko predvidevam, da imate narobe vnesene podatke za dostop do spletnega streznika.

Ce gostujete na SiOL-ovem strezniku se prepricajte, da imate v polje "poddirektorij" vneseno /uporabniskoime (uporabnisko ime za dostop do streznika).

Dante
31.08.2006, 20:48
Ko se prijavim se pojavi novo okno v katerem piše (prilagam printscreen). Tako se vede pri vsakokratnem prijavljanju, le danes zjutraj sem za trenutek spet uspel s prijavo (to je trajalo le nakj dest minut)
Hvala za trud!

Spletnik se ob zagonu odpre v novem (pop-up) oknu, preverite nastavitve programov za blokiranje pop-up oken.

DelDoc
31.08.2006, 22:09
Glede na prilozeno sliko predvidevam, da imate narobe vnesene podatke za dostop do spletnega streznika.

Ce gostujete na SiOL-ovem strezniku se prepricajte, da imate v polje "poddirektorij" vneseno /uporabniskoime (uporabnisko ime za dostop do streznika).

Hvala. :) Točno to je manjkalo:2thumbs:

pteichme
01.09.2006, 12:16
Bi še verjel, če ne bi poskušal pod vsemi mogočimi parametri. Vic je v tem, da sem pod istimi nastavitvami varnostnimi nastavitvami zjutraj (ne danes!) lahko vstopil v spletnik, popoldan pa nič več ... in tako naprej.
Zato vem, da ni krivda na moji, temveč na strani SIOL-a

Dante
01.09.2006, 12:28
Bi še verjel, če ne bi poskušal pod vsemi mogočimi parametri. Vic je v tem, da sem pod istimi nastavitvami varnostnimi nastavitvami zjutraj (ne danes!) lahko vstopil v spletnik, popoldan pa nič več ... in tako naprej.
Zato vem, da ni krivda na moji, temveč na strani SIOL-a

Zal se ne morem strinjati z vami. Izpise se vam obvestilo, da se je spetnik odprl v novem oknu, hkrati pa vas brskalnik novega okna ne prikaze... V primeru, da bi bila napaka na nasi strani, obvestila o odpiranju spletnika v novem oknu sploh nebi dobili.

Na vasem mestu bi prever instalacijo Jave, in spletnih brskalnikov... Poskusite odpreti spletnik se v kaksnem drugem brskalniku (ne ve Operi, ker ta ne podpire activeX tehnologije).

Dante
01.09.2006, 12:28
Hvala. :) Točno to je manjkalo:2thumbs:

Me veseli, da sva uredila.

pteichme
01.09.2006, 19:54
To je že prav smešno. Opisal sem vam, da poskušam vstopiti v spletnik na vse mogoče načine, pod vsemi mogočimi parametri - tudi z dvema brskalnikoma Firefox in IE 7. Vse varnostne komponente izklopim (vključno z pop-off in on, firewal ...) NE DELA.
Omenjate tudi Javo. Pa kaj mislite, da imam zjutraj inštalirano Javo, zvečer pa ne (ko sem neko jutro za trenutek prišel v spletnik, potem pa ves dan spet ne!).
Ali razumete, da sem prišel v vsem tem času dvakrat v spletnik po nekajkratnih poskusih pod istimi pogoji, pod katerimi kasneje nisem več mogel vstopiti!
Kako morete torej trditi, da je napaka na moji strani?!

DelDoc
01.09.2006, 20:50
To je že prav smešno. Opisal sem vam, da poskušam vstopiti v spletnik na vse mogoče načine, pod vsemi mogočimi parametri - tudi z dvema brskalnikoma Firefox in IE 7. Vse varnostne komponente izklopim (vključno z pop-off in on, firewal ...) NE DELA.
Omenjate tudi Javo. Pa kaj mislite, da imam zjutraj inštalirano Javo, zvečer pa ne (ko sem neko jutro za trenutek prišel v spletnik, potem pa ves dan spet ne!).
Ali razumete, da sem prišel v vsem tem času dvakrat v spletnik po nekajkratnih poskusih pod istimi pogoji, pod katerimi kasneje nisem več mogel vstopiti!
Kako morete torej trditi, da je napaka na moji strani?!


Kaj pa če bi poizkusil v kakšnem drugem računalniku. Meni se popolnoma normalno odpira, ko sem res ugotovil, da tudi pri meni nagaj:) Na začetku je bila težava na strani SiOLa, kar je bilo napisano. Ko boš probal na kakšnem drugem, pa boš videl, kje se skriva zajec. Razen, če si že.

DelDoc
01.09.2006, 21:12
Morda se pri meni pojavlja težava samo pri ustvarjanu foto albuma. Pri 11 sliki se vedno ustavi.

DelDoc
01.09.2006, 22:20
Me veseli, da sva uredila.


Še vedno me bega to, da spletna stran ni vidna v iskalniku Google ali v Najdi si. Kaj je potrebno narediti:dontknow:

Dante
02.09.2006, 16:22
To je že prav smešno. Opisal sem vam, da poskušam vstopiti v spletnik na vse mogoče načine, pod vsemi mogočimi parametri - tudi z dvema brskalnikoma Firefox in IE 7. Vse varnostne komponente izklopim (vključno z pop-off in on, firewal ...) NE DELA.
Omenjate tudi Javo. Pa kaj mislite, da imam zjutraj inštalirano Javo, zvečer pa ne (ko sem neko jutro za trenutek prišel v spletnik, potem pa ves dan spet ne!).
Ali razumete, da sem prišel v vsem tem času dvakrat v spletnik po nekajkratnih poskusih pod istimi pogoji, pod katerimi kasneje nisem več mogel vstopiti!
Kako morete torej trditi, da je napaka na moji strani?!

Ce bi bila napaka pri nas potem v Spletnik nebi prisli niti zjutraj.

Poskusite se v Spletnik prijaviti na kaksnem drugem racunalniku.

Jaz se z vasim uporabniskim imenom prijavljam brez tezav, kar pomeni da napaka ni ne na vasem uporabniskem imenu in ne na Spletniku samem.

Ravnokar poskusil... 20 poskusov, 20 uspesnih logiranj.

p.s.: Nihce ni rekel, da cesa nimate instaliranega, rekel sem da obstaja verjetnost, da imate tezave z programsko opremo

Dante
02.09.2006, 16:23
Še vedno me bega to, da spletna stran ni vidna v iskalniku Google ali v Najdi si. Kaj je potrebno narediti:dontknow:

Spletno stran vpisite v iskalnike... predlagam tole storitev... http://www.iskalniki.com/vpis_strani/index.php

DelDoc
02.09.2006, 22:03
Spletno stran vpisite v iskalnike... predlagam tole storitev... http://www.iskalniki.com/vpis_strani/index.php



:) :D Hvala:D

DelDoc
05.09.2006, 05:08
Pa kdo drug kot jaz:rolling:

Enkrat sem že omenil, da je zelo otežkočeno shranjevanje slike in ustvarjanje albuma. Pri dodajanju slike samo melje in melje. Ne zgodi pa se nič:nonono:

http://www3.shrani.si/o.php?akaj904986.jpg

Dante
05.09.2006, 07:19
Kaksna je dimenzija slike?

DelDoc
05.09.2006, 12:12
640x480

Prvi album je narejen z dimenzijo 800x600 pa je šlo brez težav

Takole se konča pri nalaganju oziroma pri obdelavi albuma. Samo čakam in nič se ne zgodi:dontknow:


http://www3.shrani.si/o.php?fotoalbu905381.jpg

Dante
05.09.2006, 13:08
Poskusite zmanjsati dimenzijo slike ali velikost datoteke.

DelDoc
05.09.2006, 17:26
Počasi se nalaga tudi, ko je zmanjšana dimenzija. Na začetku, ko še nismo bili na zakupljenjem prostoru, je bilo vse lepo. Sedaj pa....:dontknow:

Res bi rad vedel na koga naj zlijem žolč:) Pri prenosu slike na zakupljen prostror v velikosti 420x315 rabim par minut pri 2mb prenosa na sekundo:mad: Pa še to šele po nekolikih poskusih. To se pravi, da sem moral preklicati nalaganje SLIKICE. Zapreti medijsko mapo. Jo ponovno odpreti. Po naloženi eni sliki, se postopek ponovi. Med tem, ko so slike v prvem albumu v velikosti 800x600 in sem jih naložil brez kakršnih koli težav. Sedaj pa naj bo album ustvarjen iz majnih slikic. Ma lepo mi je to malanje:nonono:

Dante
06.09.2006, 07:27
Kaksna je velikost datoteke?

DelDoc
06.09.2006, 11:09
Velikost datoteke 886KB. Slike imajo velikost 420x315

Dante
06.09.2006, 14:41
Poskusiti zmanjsati velikost datoteke. Tudi slike, ki imajo vecje dimezije imajo lahko mnogo manjso velikost. Do tezave verjetno prihaja zaradi velikosti datoteke.

DelDoc
06.09.2006, 20:49
Halo!:nonono:
Pa to je že noro. Čim bolj ga zmanjšati. Ma daj te no že nehat s tem:rolling:
Bolj pišem, da z prvim albumom nisem imel težave, bolj se mimo kozla strelja.
Prvi album ima velikost mape 2,49MB. Velikost slike 800x600. Album vsebuje čez 20 slik. Ali sem imel kakšne težave Ma nobenih:approve: Samo sedaj, ko smo uradno na zakupljenem prostoru, pa je križ in težava:shy:
Pa to še ni vse, da mi nebi para uhajala iz moje glave. Zadnje čase je vse bolj opažati počasnejšo povezavo. Pa nikar mi pamet solit, da je napaka v našem računalniku:angel:

Dante
07.09.2006, 07:04
Ne govorim o manjasnju dimenzij slike ampak o manjasnju velikosti datoteke.

Saj ste sami rekli, prvi album je velik 2,4 mega, pa je notri vec kot 20 slik. Ta slika pa je velika 800k, se pravi bi lahko na 2.4 mega spravili 3. Zmanjsajte velikost datoteke, to ne pomeni da morate manjsati tudi dimenzije slike.

DelDoc
07.09.2006, 08:17
Druga mapa je velikost 886KB. Slike imajo velikost 420x315 in ima 16 slik. Pa tudi sam prenos slik je zelo počasen, kot sem že napisal. Ima možnost da naj bi slike prenasal do tri naenkrat, pa lahko dam samo eno in še to moram čakati, da se kaj zgodi ali pa postopek ponavljati, da se sploh shrani na strežnik. O tem je govor in ne o velikosti slike.
Če slike dam samo v spletno stran se lepo vidijo slike. Težava je samo v ustvarjanu albuma.

DelDoc
10.09.2006, 09:03
Samo da zaključim to debato okoli spletnikovega ustvarjanja foto albuma.
Vse skupaj (slike in foto album) smo prenesli na drug strežnik. Na žalost ni šlo drugače, če se stalno trdi, da je napaka na naši strani. A na drugem strežniku pa dela brez težav. Pa končajmo s tem.

DelDoc
25.09.2006, 21:14
:nonono: Pa kaj naj napišem? Da se naj zaletavamo v zid? Da naj jokamo in stokamo, ko pa vemo kakšen bo odgovor na drugi strani, ko se pokliče tehnično pomoč. Saj se ve, da v večini delajo bolj ali manj izkušeni. Uradno predstavljam društvo. In kot društvo smo pravna oseba in tako kar mastno plačujemo za SiOL-ove usluge. Po vsej logiki bi pričakovali, da bi delovalo, kot se pričakuje od ponudnika. A na žalost le ni tako. Na vsakem koraku se kaj zatakne. Če pa pošlješ na tehnično pomoč po emailu, pa čakaš in čakaš. Potrebno bo iskati drugega ponudnika. Mislim, pa do bodo to storila tudi druga razočarana društva, kar pa jih v Sloveniji ni malo.
Saj ponudb za razna storitev od SiOL-a je veliko. Pogodbe so hitro sklenjene. Potem pa.....:dontknow:

brivec
14.12.2006, 16:53
Ker nočem odpirati nove teme, bom kar tukaj vprašal...

Zanima me, zakaj se mi je avtomatsko aktiviral račun "Dovršeno", ko pa sem izbral "Napredno"? In zdej ne morem to spremeniti nazaj. Vpisal sem tudi ime domene, ki je že registrirana, potem pa je ta funkcija izginila.

Uporabniško ime za spletnik je "dzuko", uporabniško ime računa pa "nprojekt".

Če mi lahko kdo pomaga. Hvala.
Jaz imam podoben problem.Jaz sem ga pa slučajno vklopu,ker sem mislu da ga bom lahko potem tud izklopu.Pa tud isto so mi odgovorili,ko sem klical na siol.Pa sploh ne vem kaj naj naredim.:dontknow:
Če se ga že da aktivirat,nevem zakaj se ga ne da tud deaktivirat.:nonono: Tako zdaj vsak mesec plačujem 800 SiT več za spletnik,ki ga v bistvu sploh ne uporabljam še manj pa potrebujem.S tem me je siol res :censored:v slabo voljo spravil.:mad: Imam občutek, kot da so to zaradi tega naredil, da bi več zaslužil. Spet ena nova njihova finta:nonono: Najbolje bo da greva oba do njih in se zmeniva, ker zgleda drugač ne bo nič.:mad:

storz
15.12.2006, 07:52
pa si poklical kdaj na 0801000?