Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : barvanje stanovanja


modelko
27.08.2006, 22:31
zanima me sledeče:

trenutno imamo stanovanje prebarvano z apnom. Sedaj me pa zanima, če se sme direkt gor prevlečt z jupolom? ter kaj mi priporočate za opremo? s čim naj nanašam?

mr cina
28.08.2006, 09:49
Če boš dal jupol direkt na apno, zna bit, da ti bo barva čez čas odstopla.
Apno speri dol, potem pa veselo na malanje.

mturk10
28.08.2006, 14:09
zanima me sledeče:

trenutno imamo stanovanje prebarvano z apnom. Sedaj me pa zanima, če se sme direkt gor prevlečt z jupolom? ter kaj mi priporočate za opremo? s čim naj nanašam?
Če je apnena podlaga zdrava,lahko barvaš z jupolom, orodje pa profesional:) ;)

U462
29.08.2006, 14:34
zanima me sledeče:

trenutno imamo stanovanje prebarvano z apnom. Sedaj me pa zanima, če se sme direkt gor prevlečt z jupolom? ter kaj mi priporočate za opremo? s čim naj nanašam?

o količini potrebnega materiala beri navodila na barvilih --- torej najprej oceni velikost stanovanja.

Najprej premaži z Akril emulzijo (če je dosedanja podlaga starejša od dveh let priporočam 2x.

od opreme pa zadošča:
- star kuhinski stol ali pa lestev (da dosežeš do stropa)
- 2x čopič (en za emulzijo, en za Jupol)
- 2x maček (en za emulzijo, en za Jupol)
- DIPI barvilo (črno)
- plastično posodo

beliš dvakrat (če je toplo in dobro zračenje lahko že na 8 ur) (stana: 1. v vzdolžni smeri, 2. v pokončni, // strop 1. prečno na vhod, 2. vzdolžno z vhodom)

nasvet: na 5kg jupola kapni 3 kaplice črnega DIPI-ja, da ubiješ belino jupola (lahko pa eksperimentiraš, pa daš za prvi premaz kakšno kaplico več in z drugim potem svetliš ali pa temniš
Nasvet: glej datum proizvodnje na jupolu. Če je starejši od dveh mesecev dodaj nekaj kaplic vode, da se lepše razteguje
Nasvet: po vsakem beljenju temeljito speri orodje in pusti, da se odcedi in posuši

glej: www.jub.si


Lahko pa namesto jupola (in DIPI dodatkov za barvanje) za drugo beljenje uporabiš že pripravljene barve, ki pa se tudi mešajo med seboj, da dobiš željeni odtenek. Priporočam, da si najprej kupiš najmanša pakiranja tebi všečnih barv in jih v različnih razmerjih (od npr. 1:0 do 1:3) naneseš na zid v vzorcih velikosti 20x20 cm.

oli
05.09.2006, 14:21
tok da ti povem apna se z zida ne da več sprati kot pravi mr cina ko je enkrat sho, ga lahko samo še postržeš iz zida. jupol pa lahko spereš z zida in to smo pri nas že delali kajti ta jupol nam je v hišo prinesel plesen v kotih. priporočam ti še nadaljnje pleskanje z apnom je bolj zdravo in naravno (tko pravjopa tud preizkušeno je). saj lahko v apno ravno tako dodaš barvila (samo bolj belo je vse). za pleskanje z jupolom so valjčki z apnom pa samo pineliz prave žime (v trgovini je potrebno kupit najdražjega).

lp:rolling: :2thumbs:

bambiba
07.09.2006, 18:11
za plesen po moje ni kriv jupol ampak napačno zračenje stanovanja oziroma menjavanje toplega in hladnega zraka v prostoru. plesni se zelo enostavno rešiš z razšrilom proti plesni in ni ti potrebno jupol dol strgati. samo pošpricaš in obrišeš in nato še enkrat pobeliš. kako se pa reče razpršilu pa ne vem, ga pa prodajajo v vseh trgovavinah kjer prodajajo barve.

Novakova
23.12.2011, 11:40
Jaz sem se ful matrala z pleskanjem in sem imela ful težav. Pred kratkim pa sem izbrskala en blog ki mi je full pomagal pleskanje (http://slikopleskar.org/pleskanje) . Notri pa je razloženo vse res. Odlično imajo pokrite teme prav o težavah pleskanje ... če se barva lušči ali kaj podobnega. Full priporočam :2thumbs:

lp

Vsemogočni
24.12.2011, 20:56
Odličen zapis U462 in dober link Novakove. Uspeh mora biti zagotovljen, če ima pleskar, saj malo spretnosti.

Drugače pa si zapomnite nasvet U462. Predno začnete pleskati z novo barvo, vedno, ampak vedno premažite steno z emulzijo. Kajti sodobne barve se znajo oluščiti že med drugim barvanjem, kar nam povzroči nemalo težav pri nadaljnjem pleskanju.