Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Lan preko sagem modema


Ursuss
29.08.2006, 00:12
Zanima me kako deluje povezava med dvema ali tremi računalniki, če bi ti bili vsak posebej priklopljen v modem (ima 4 vhode).

hvala

MrBoombastic
29.08.2006, 07:04
Takšne funkcije še za sagema niso iznašli. :)

Ursuss
29.08.2006, 08:12
Torej moram povezati vse preko routerja ali pa dodatno direktno med računalniki??

PuLpKeKs
29.08.2006, 08:42
Seveda lahko, gor lahko priklopis 4 racunalnike, le v nastavitvah od modema pod "advanced / port configuration" nastavi vse porte na data, oz. nastavis po zelji...
:2thumbs:

Ursuss
29.08.2006, 14:07
Potem to deluje kot mora?-na slo-tech so imeli eni izpade

Če slučajno ne bi delalo bi problem rešil s switchem za 3500sit?

MrBoombastic
29.08.2006, 14:32
Če hočeš, da se vsi računalniki med sabo vidijo, je najboljši način router. Če jihboš imel samo za povezovanje v internet, zadošča Sagem.

madmitch
29.08.2006, 15:27
Razen. če imaš Trio, v tem primeru mora en port ostati na voljo za TV ostali trije pa so lahko Data.

Ursuss
29.08.2006, 20:14
Vem da je router najboljša a tudi najdražja varianta-domače omežje bi redko rabil, zato me zanima če bi lahko kar direktno na modem delovalo.

In če bi kupil switch kaj bi se zgodilo-bi se moral ročno prijavljat v internet (sedaj se mi sagem sam saj je nadgrajen v router)

lp

bartmatej
30.08.2006, 12:00
Če imaš sagema nastavljenega kot router, si samo kupi switch in se bodo vsi računalniki povezal na internet in se videli med seboj.
LP Matej

madmitch
30.08.2006, 12:31
bartmatej, ne klobasaj, zakaj rabi switch za dva PCja? Sagem ima 4 lan izhode, če ima Trio, je eden zaseden za TV, ostali pa so na raspolago za DATA. Sagem lahko dela kot router, torej se povezuje na SiOL, poleg tega poveže vse PCje v notranjem omrežju z internetom in med sabo. V primeru, da ima IPTV in IP telefon, pa sta mu na voljo le dva DATA Lan izhoda. V tem slučaju in če želi povezati več kot 2 PCja, šele rabi switch ali še en router.

MrBoombastic
30.08.2006, 12:55
Še vedno ostane tudi usb vhod za 1 računalnik.