Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dost mam! Ad Acta!


brabrabranc
29.08.2006, 15:43
tolk živcev, kolikor mi jih siol spije, mi jih tut žena ne. Najbolj me moti ignorantstvo in diletantstvo.

Sem 'novopečeni' uporabnik Tria (po letih uporabe navadnega ADSLa), takrat so se začele težave. TV ni niti enkrat brezhibno delal, slika je bla skos kockasta. Sagem modema, ki so mi ga dali, sem moral vsako polno uro RESETIRATI, linijo mi je skos metalo dol. Zahteval sem nadgraditev firmwara - operaterju se je moja zahteva zdela bizarna, češ zakaj bi pa jaz nadgrajeval modem) in po 10ih klicih mi je uspelo eno ženšče prepričati, da mi je nadgradila. Stvar je ZA SILO delala, modem sem resetiral samo ene 3x na dan, ampak ok - glede na prejšnje stanje. Torej, potem se mi je pripetila nerodnost in moja napaka - treščilo je v modem in samo pokadilo se je ven. Naj omenim, da sem si en dan prej kupu Wireless kartico za simulacijo modema, Sagem 3344 imenovano. Torej, kartica je tut šla, mimogrede.
Sreča v nesreči, da sem takrat praznoval osebni praznik in so mi kolegi PODARILI nov modri paket v katerem je bil Ganymed modem. Nov, zapakiran, brezhiben. V redu, priklopim nov modem in stvar še vedno ni delala. Zaradi MAC address, seveda. Kličem operaterja na 0801000, da mi updejta MAC address nakar mi smrkovc začne moralizirat, "da mi prijatli nimajo kej dajat modema!" WTF!?! Bolj mu tupim, da sem ga dobil za darilo, bolj on laja v telefon, da se to ne dela.... Nakar sem dobil živčni zlom po telefonu (mislim, da se fantje zelo zabavajo ob poslušanju posnetih pogovorov) in mu povedal, da GA BOLI K.U.R.A.C., KJE SEM JAZ DOBIL MODEM in da mi TAKOOOOOJ!!! zamenja tole MAC address. Molče je to tudi naredil. Do te faze sva prišla po 34ih minutah na liniji. Tudi po zamenjavi MAC addressa stvar še ni delala. Pomislil sem, morda je pa še kej 'šlo', ko mi je treščilo. Slutnja je bila upravičena. Torej, standardni postopek, kličem na 0801000, kjer vsakič posebej govorim zgodbico, zakaj je do tega pršlo, itd...V redu, fantje so dal stvar naprej (prijava napak). Spet se je začelo čakanje. Sreča v nesreči, da sem po drugih kanalih prišel do mobilne številke telekomovca (tist k z laptopom okol hodi in meri stvari). OKAY, model pride in pazi to: šel je razdelilec gor pr ISDN omarci. In to še ni vse, on po naključju nima konektorjev s sabo, da to zamenja, nakar mi spet poči živc. Pol bajte sem obrnil, da sem pršu do konektorjev, ki so bili tapravi in ga nisem tolk cajta spustu modela iz bajte, dokler mi to ni delal. Nakar pritrdi tiste konektorje gor in stvar naj bi delala. "Bom še firmware nadgradil, ko sem ravno tukaj!", pravi Telekomovc. Vmes, ko je firmware nadgrajeval, je IZŠTEKAL modem (meni nejasno zakaj je to naredu). "Joj, tale modem je pa zdele neuporaben!!", pravi. Stara mama je zraven stala s Persenom in Ketonalom. Persen zame, Ketonal za Telekomovca. Nakar mi model iz kufra izvleče en drug Ganymede modem, rabljen, umazan, ampak delujoč. Ok, internet dela. Preden je Telekomovc odšel mi je na sveto obljubil, da bo sam od sebe takoj k pride v pisarno zamenjal MAC address, da lahko začnem uporabljati televizijo. Naiven, kakor sem, sem mu verjel. Kürac je to naredu! ob 23.30 zvečer, ko sem prišel iz službe, sem sem klical vsem znano številko. Nobenega odziva. Zjutraj kličem in po 25ih minutah čakanja in klicanja, mi zamenjajo MAC.
UAU, ne morem verjet, stvar dela....ampak...vse je kockastoo!!!! Dobro, pomislim logično: če mi linija teoretično premore 13 Mbit, od tega TV vzame 8 mbit, 4 mbit je pa za net. Torej, če zmanjšam hitrost na 2 mbita, bi kobajagi TV delal normalno. To mi seveda potrdi tudi Siol operater, nakaj podam zahtevo za 2 mbita. Vmes, ko sem čakal na preklop, se mi je slika (sorry, ne znam si razložit, telekom & siol še manj) izboljšala. Kul, sm reku, pa še 4 mbite mam. Nakar me kličejo iz siola ene 2 dni potem in obvestijo, da je bila VLOGA ZA ZMANJŠANJE HITROSTI nepravilno vložena (ne me j.e.b.a.t, izpolnu jo je siolov na 0801000) in če želim resnično zmanjšat. Sm reku, nevermind, pustite to, itaq je slika zadovoljiva. "OK!", pravi Siolovc, bomo pustil pri 4mbit. V redu. Naj bo tako, samo da dela.
Dela? A da bi delalo? To je pojem, Siolu neznan. 9 dni nazaj, začenvši od današnjega dne nazaj, mi je siol TV (po 13ih dneh delovanja) krepal. Jezen, zelo jezen. Kličem na 080 (čakal sem 19 min + pogovor), mi povedo, da majo vzdrževalna dela na centrali. Okay, pač majo, globalni problem. Kličem 2 dni kasneje. Sva s prijaznim operaterjem 'ugotovila', da na tej centrali, na kateri sem, BRIDGE ni narejen (kaj je to, me ne zanima). Fino, povejte mi, kaj je narediti?? Siolovc mi je obljubil, da BO PRVA STVAR ZJUTRAJ, KO PRIDEJO TELEKOMOVCI V SLUŽBO, ZAČELI UREJATI. Da ne bom preveč naiven, tudi po naslednjih dveh dneh ni stvar začela delovat. Vsak dan kličem po 3 x in čakam po 20 min, da mi dvignejo (vem, da so okupirani 110%, ampak to ni moja stvar). Nakaj mi zopet živc poči in zahtevam na 080 1000 nadrejenega.
Ne spomnim se sicer imena (pa tut močno dvomim, da je bil nadrejeni), ampak model je pršu do zaključka, da so me preklopil na staro ADSL centralo, ki pa nima razpoložljive kapacitete za SIOL TV. Takrat se mi je pa strgal. Mislm, ZAKAJ SO PREKLOPILI na staro centralo? In čez noč? Brez obvestila, opozorila.
In danes, dan 9, mi že od predvčerajšnjim obljubljajo, da bodo preklopili nazaj na novo, ADSL + (al ADSL2, kaj jst vem....) centralo. Tega, seveda še ni. Zmerej je JUTR ZJUTREJ, JUTR ZJUTREJ, JUTR ZJUTREJ.
Torej, ničkolikokrat so mi operaterčki obljubil, da se bodo 'osebno' zavzeli za to, da bo stvar zrihtana, jst sm pa še vedno brez siol TV. Dost mam te ignorance, ki me greje bolj kot nedelovanje TVja.

Naj opomnim, da sam delam s strankami in mam ZELO VISOK tolerančni prag (ker vem, kakšni pacienti obstajajo), ampak ta situacija pa presega vse meje dobrega okusa. Važno je, da bom dobil položnice na isti datum in celo ob isti uri.

Pohvala storžu in ostalim prizadevnim, ampak pri takem sistemu in ostalih nebuloznostih, ustrežljivost in promptnost razvodenita in je to le kaplja v morje.


Statistika: v 9ih dneh sem na liniji 0801000 preživel pribl. 8 ur, od tega je 7 ur čakanja na 'prostega' operaterja. Žur, ne?

synopsis
29.08.2006, 16:23
http://adactio.com/galleries/alaska/09calm_water.jpg

was24184
29.08.2006, 20:04
:O :O :O :O Ne privoščim ti tega, ker sam to izkušam (sicer res ne v takem obsegu). Niso normalni! To je dejstvo! Seveda se strinjam, da so izjeme (storž, itd.). Mene najbolj greje to, da v večini primerov sploh ni kakšna velika stvar, ki dela probleme, ampak vseeno traja predolgo preden oni odkrijejo, da imajo kaj na centrali narobe. Ne vem no...Čudno se mi vse skupaj zdi. Vse skupaj izgleda tako kot, da sami sploh ne vejo kaj delajo, ko kaj obnavljajo, nadgrajujejo, itd., in preko poskusov in milijon popravkor ugotavljajo kaj deluje. to je tako kot, en otrok ko prvič razstavi npr. radio in ga poskusi na novo sestavit in mora vsaj 20x poskusit, dokler ne uspe...Problem tu pa je, da oni dobivajo plačano, za nekaj kar obljubijo, ampak se tega ne držijo...Naj v oglase dodajo še vse izgubljene živce, ki jih bo stranka izgubila, ter vse probleme, ne pa samo nekaj idealnega obljubljat...Pa saj bi še toleriral napake...Sej so ljudje, krvavi pod kožo...Ampak povsod so neke meje...

Zato ti rečem ne se sekirat, misli na ljudi, ki se trudijo, da bi kaj izboljšali (storž in podobni), ostale pa pusti. Ne splača se izgubljat živcev za to...
Life is good!!!!:angel: :angel: :angel: :2thumbs: :2thumbs:

ga ga
29.08.2006, 20:55
:) :
Zato ti rečem ne se sekirat, misli na ljudi, ki se trudijo, da bi kaj izboljšali (storž in podobni), ostale pa pusti. Ne splača se izgubljat živcev za to...
Life is good!!!!:angel: :angel: :angel: :2thumbs: :2thumbs:

jesss:):) :) :) :)

fazan
29.08.2006, 21:30
Vse drži vendar za tv siol trdim da niso krivde na siolu in telekomu baje hitrosti siol tv ter odpravljanje napak za siolomrežje urejajo v mariboru in čisto zak občutek sem dobil da kakor tistmu na smeni paše tak pa navija ali odvija pipce za hitrost za tv in pije živce ljudem plačuje se maximum oni pa ti dajo minimumhitrost čeprav na začetku imašmaximum.Tist kiimate težave s siol tv na tehnični pomoči vprašite kolk mate hitro povezavo pa se bo mimogrede zajček v grmu našel in težave se bodo začele reševati pri glavi in ne repu ali na sredini.

brabrabranc
30.08.2006, 13:16
stvar zdej dela. Sicer zadovoljivo, pa vendarle.

bobi
30.08.2006, 13:24
Brabrabranc, prosim da pomisliš tudi na naše živce in v bodoče ne piši več takih tem, ker samo ko sem bral kaj se ti dogaja in se spomnil svojih prigod sem osivel za 20%

boogyman
30.08.2006, 14:31
Približno tkole se je men tut dogajalo s to razliko,da sem mel srečo in sem včeraj naletu na fanta na 0801000,ki je obvladal stvari in sva v eni uri uredila zadevo in brez za***ancije zdej mi dela že vse neprekinjajeno skoraj 24 ur(trkam na les).

Od 01.09. bo Siol začel ponujat paket QUATRO,prve tri stvari so iste,kot pri paketu TRIO,četrta bo pa APAURIN,da se ne bomo več sekiral za težave!!:censored:

MrBoombastic
30.08.2006, 14:35
Od 01.09. bo Siol začel ponujat paket QUATRO,prve tri stvari so iste,kot pri paketu TRIO,četrta bo pa APAURIN,da se ne bomo več sekiral za težave!!:censored:

:rolling:

brabrabranc
01.09.2006, 14:55
pop¨izdu bom. Siol & telekom sta poskrbela za novo epizodo zgornjega posta.
Namreč, preklopili so mi na 2 mbita linijo, navkljub dogovoru, da pipco pustijo pri miru. Pogruntal sem seveda po hitrosti prenosa datotek in poklical na 0801000 in operaterja vprašal, katera hitrost mu piše pod mojim uporabniškim imenom. Prepričeval me je, da sem jaz oddal zahtevek dva dni nazaj. Nebuloznost.
Rekel sem, naj dajo nazaj na 4mbite, ker je bilo tako dogovorjeno. "V redu", pravi "samo še nekej preverim in to je to!" Nakar mi pove, da ne more spremenit hitrosti, ker zahtevek za 2 mbita še ni rešen. Takrat se mi je pa spet strgal. "Kako ni rešen, če mam 2 mbita že nekaj dni!?!?" Njegov nasvet: pokličema naj telekom in jih malo 'pospešim'.
Jst mam poln kürac tega pospeševanja in klicarjenja NON-STOP! Kot že povedano sem na telefonu v 10ih dneh naredu en šiht, mamu jim......
Da ne bo pomote, brez skrbi, da bodo spremembo hitrosti računali 2.000 sit.
Enostavno ne bom več ohranjal nivo kulturnega obnašanja in jim bom začel j.eb.at mater vsem po spisku, dost mam tega. Jst hočem samo, da mi dela to, kar plačujem. nič več, nič manj. Nabijem jim jst tiste popuste in bonuse ali celo pridobitve novih naročnikov. Povejte mi, koga bi želel pahniti v to amaterstvo, diletantstvo, Siol imenovano?

mckeky
01.09.2006, 15:49
Če te """to malo potolazi"""" vecina siolovcov je NESPOSOBNIH!!!!!!!!!!!!!!

brabrabranc
01.09.2006, 16:14
Ma, me ne!

djmatt
01.09.2006, 16:33
pr nas mamo pa tut fajn probleme s centralo .)
do zdj sm še nekako zdržu pa bil mal potrpežljiv ... sam počas se bo pa to nehal, ker sm pa siolov uporabnik že 2 let in z vedni istimi forami, da nej resetiram modem pa da mam viruse in nwem kaj si to še zmisljo. Aja pol nakonc pa pošlejo obvestilo na telekom da je centralo vn vrglo.
Men zgleda ... oprostite izrazu... da mate za telefonom ene retarde ... ki znajo uporablat telefon in k morjo jit po teh točkah
- a net vam ne dela ?
- aha napaka 678
- wan utripa ?
- a ste resetiral modem
- virusi :O
- aha na celem področju to ... jah nimamo kj bomo poslal na telekom
Pol ko me pa telekomovci kličejo mam pa občutek k da kličejo enga kolega iz bara u drug bar ...
"Jo...bok ...ste neki klical vi ...." WTF !??
in pol mi pride usposobt povezavo k ponavad ko oni pridejo dela :O:O
in mu u tistem pokažem še test na netu ki prkaže mojo dejansko hitrost ... in kaj mi on reče.... ?
"Jaah .... jst nč ne vem kok je to KB pa MB"
"hvala za tak odgovor telekomov tehnik na terenu :nonono: "

ker imam res občutek kdaj da mam internet kot 56kbps modem, sam ma 56k eno prednost .... SE LAHKO POVEŽEŠ KADAR TE JE VOLJA ! kar za siol ne moram reči

če me pa še kj bol razp**ka je pa da vidm reklame po TV al pa ŠE HUJŠ ... na dom dobim neke odrezke da loh jst povabm kolege za to ... pa dobim pol 5% popust... A SI NOR !?! a ne vidte da uporabniki bežijo od siola...

cene naročnin nabijate, zdj je še telekom naviu ceno naročnine ... kaj dobim za to ?! povezava z wan miniport ... sledi 678 če vas že zanima
pol loh sam na 0801000 poslušam radio .... da se mal pomirim ...
in ne nism noben nor igralc kakšnih igric in nwem kaj kar majo nekateri tam večina predstave ....
ampak siolov uporabnik katermu zagotavljate povezavo že 2 leti in vam gre to res od rok ...

noben pa nč ne nardi da bi se to zrihtal ... telekomovci rečejo da trenutno dela ... da nimajo kj .... jst jim bom pa usak cajt vrat zaviu ... in siolu ker še dodatno nabija da so linije polne...
ma sploh se mi ne da pisat usega kako te oni psihično zj**ejo
pa sploh če bo to kdo bral ... če je tut tuki use bl prepuščeno bogu ... kot use linije

aja ... super je to da mi 10.10.06 poteče pogodba .... in nimam kako optiko al pa t2 na izbiro ... tk da se bojim da bom mogu it na nujno zlo.... O SIOLU SEVEDA GOVORIM

če se pa najde kater od siolovih k bo to bral ... pa super da se najde še kakšna rešitev ... sam mogoče bom odpisal mal kasnej ... sj veste siol pa to ... :)

lepo pozdravljeni vsi siolovi uporabniki ter vsi ki ste se ga že znebili

P.S.: use *** sem sam napisal :)

brabrabranc
01.09.2006, 17:02
pr nas mamo pa tut fajn probleme s centralo .)
do zdj sm še nekako zdržu pa bil mal potrpežljiv ... sam počas se bo pa to nehal, ker sm pa siolov uporabnik že 2 let in z vedni istimi forami, da nej resetiram modem pa da mam viruse in nwem kaj si to še zmisljo. Aja pol nakonc pa pošlejo obvestilo na telekom da je centralo vn vrglo.
Men zgleda ... oprostite izrazu... da mate za telefonom ene retarde ... ki znajo uporablat telefon in k morjo jit po teh točkah
- a net vam ne dela ?
- aha napaka 678
- wan utripa ?
- a ste resetiral modem
- virusi :O
- aha na celem področju to ... jah nimamo kj bomo poslal na telekom
Pol ko me pa telekomovci kličejo mam pa občutek k da kličejo enga kolega iz bara u drug bar ...
"Jo...bok ...ste neki klical vi ...." WTF !??
in pol mi pride usposobt povezavo k ponavad ko oni pridejo dela :O:O
in mu u tistem pokažem še test na netu ki prkaže mojo dejansko hitrost ... in kaj mi on reče.... ?
"Jaah .... jst nč ne vem kok je to KB pa MB"
"hvala za tak odgovor telekomov tehnik na terenu :nonono: "

ker imam res občutek kdaj da mam internet kot 56kbps modem, sam ma 56k eno prednost .... SE LAHKO POVEŽEŠ KADAR TE JE VOLJA ! kar za siol ne moram reči

če me pa še kj bol razp**ka je pa da vidm reklame po TV al pa ŠE HUJŠ ... na dom dobim neke odrezke da loh jst povabm kolege za to ... pa dobim pol 5% popust... A SI NOR !?! a ne vidte da uporabniki bežijo od siola...

cene naročnin nabijate, zdj je še telekom naviu ceno naročnine ... kaj dobim za to ?! povezava z wan miniport ... sledi 678 če vas že zanima
pol loh sam na 0801000 poslušam radio .... da se mal pomirim ...
in ne nism noben nor igralc kakšnih igric in nwem kaj kar majo nekateri tam večina predstave ....
ampak siolov uporabnik katermu zagotavljate povezavo že 2 leti in vam gre to res od rok ...

noben pa nč ne nardi da bi se to zrihtal ... telekomovci rečejo da trenutno dela ... da nimajo kj .... jst jim bom pa usak cajt vrat zaviu ... in siolu ker še dodatno nabija da so linije polne...
ma sploh se mi ne da pisat usega kako te oni psihično zj**ejo
pa sploh če bo to kdo bral ... če je tut tuki use bl prepuščeno bogu ... kot use linije

aja ... super je to da mi 10.10.06 poteče pogodba .... in nimam kako optiko al pa t2 na izbiro ... tk da se bojim da bom mogu it na nujno zlo.... O SIOLU SEVEDA GOVORIM

če se pa najde kater od siolovih k bo to bral ... pa super da se najde še kakšna rešitev ... sam mogoče bom odpisal mal kasnej ... sj veste siol pa to ... :)

lepo pozdravljeni vsi siolovi uporabniki ter vsi ki ste se ga že znebili

P.S.: use *** sem sam napisal :)


Se strinjam in pridružujem mnenju. Večkrat sem sam usmerjal siolove operaterje (poglejte v modem, preverite to, itd...).
Skratka, porazno.

iziman
01.09.2006, 19:21
:D pr nas mamo pa tut fajn probleme s centralo .)
do zdj sm še nekako zdržu pa bil mal potrpežljiv ... sam počas se bo pa to nehal, ker sm pa siolov uporabnik že 2 let in z vedni istimi forami, da nej resetiram modem pa da mam viruse in nwem kaj si to še zmisljo. Aja pol nakonc pa pošlejo obvestilo na telekom da je centralo vn vrglo.
Men zgleda ... oprostite izrazu... da mate za telefonom ene retarde ... ki znajo uporablat telefon in k morjo jit po teh točkah
- a net vam ne dela ?
- aha napaka 678
- wan utripa ?
- a ste resetiral modem
- virusi :O
- aha na celem področju to ... jah nimamo kj bomo poslal na telekom
Pol ko me pa telekomovci kličejo mam pa občutek k da kličejo enga kolega iz bara u drug bar ...
"Jo...bok ...ste neki klical vi ...." WTF !??
in pol mi pride usposobt povezavo k ponavad ko oni pridejo dela :O:O
in mu u tistem pokažem še test na netu ki prkaže mojo dejansko hitrost ... in kaj mi on reče.... ?
"Jaah .... jst nč ne vem kok je to KB pa MB"
"hvala za tak odgovor telekomov tehnik na terenu :nonono: "

ker imam res občutek kdaj da mam internet kot 56kbps modem, sam ma 56k eno prednost .... SE LAHKO POVEŽEŠ KADAR TE JE VOLJA ! kar za siol ne moram reči

če me pa še kj bol razp**ka je pa da vidm reklame po TV al pa ŠE HUJŠ ... na dom dobim neke odrezke da loh jst povabm kolege za to ... pa dobim pol 5% popust... A SI NOR !?! a ne vidte da uporabniki bežijo od siola...

cene naročnin nabijate, zdj je še telekom naviu ceno naročnine ... kaj dobim za to ?! povezava z wan miniport ... sledi 678 če vas že zanima
pol loh sam na 0801000 poslušam radio .... da se mal pomirim ...
in ne nism noben nor igralc kakšnih igric in nwem kaj kar majo nekateri tam večina predstave ....
ampak siolov uporabnik katermu zagotavljate povezavo že 2 leti in vam gre to res od rok ...

noben pa nč ne nardi da bi se to zrihtal ... telekomovci rečejo da trenutno dela ... da nimajo kj .... jst jim bom pa usak cajt vrat zaviu ... in siolu ker še dodatno nabija da so linije polne...
ma sploh se mi ne da pisat usega kako te oni psihično zj**ejo
pa sploh če bo to kdo bral ... če je tut tuki use bl prepuščeno bogu ... kot use linije

aja ... super je to da mi 10.10.06 poteče pogodba .... in nimam kako optiko al pa t2 na izbiro ... tk da se bojim da bom mogu it na nujno zlo.... O SIOLU SEVEDA GOVORIM

če se pa najde kater od siolovih k bo to bral ... pa super da se najde še kakšna rešitev ... sam mogoče bom odpisal mal kasnej ... sj veste siol pa to ... :)

lepo pozdravljeni vsi siolovi uporabniki ter vsi ki ste se ga že znebili

P.S.: use *** sem sam napisal :)

Men je internet normalno delu ene dve let. Pred tremi meseci pa so mi ga začeli srat s povezavo, ki mi jo prekinjajo in pol jo neki cajta ne morem vzpostavt. Zgleda kot, da bi ble linije al pa ip naslovi zasedeni, tko da moram počakat, da se mal sprosti. Če pokličem bedasto tehnično pomoč mi pravjo, da je z mojim računalnikom neki narobe pa čeprav jim povem, da moram samo počakat, da se bom lahko priklopu.Me pa zanima zakaj sploh moram čakat?
Drgač pa fantje ne se preveč razburjat. V naši zaj*bani deželi obstajajo še veliko hujši problemi od Siola.
A ima kdo izkušnje z oddajanjem stanovanj? Čez poletje sem namreč imel opravka s človeškim podnom, ki najema stanovanja v lj in verjemte to je pa za znoret:mad: . Vsak te hoče nategent kokr te lahk, ko pa rečeš dost je blo nategovanja pa razkiraš fizičen obračun včasih za ubogih 10 jurjov iz varščine pa čeprav ti razturi stanovanje in ti naredi škode za 30 jurjev. Imel sem opravka z mafijcem in njegovimi delavci iz slovakške, ciganko, dvema cipama in psihopatskim bivšim zapornikom. Vsi so bli na začetku zelo prijazni na koncu, ko sem mel dost njihovega nategovanja (glede plačevanja najemnine, varščine, več oseb kot smo se dogovorili, razgrajanje itd.) je pa nastala cela štala. Resno sem razmišlju, da bi nabavu pištolo al pa kar uzija .:veryangry: V Lj in tud drugod po Sloveniji je ogromno praznih stanovanj, ki jih ljudje nočejo oddajat in zdaj jih popolnoma razumem zakaj. Tudi moja dva stanovanja bosta ostala prazna do nadaljnega:)

Če doživiš take piz**rije se nehaš sekirat za malenkosti s katerimi te nategujejo pr Siolu.. :D Sploh pa je rešitev čisto preprosta. Fantje gremo na T2! Upam da je pr njih kej boljš.

lady_lucifer
01.09.2006, 19:29
uf, ja, vidm, da nismo edini:D
:censored:

zubor
01.09.2006, 19:35
Jst bo tud naroču T2....pravijo, da je 100% ziher...internet/TV/telefonija.....je to res?
Borut

simnovv
01.09.2006, 19:36
no men dela samo ne tako hitro kot bi moralo

djmatt
01.09.2006, 21:11
A verjameš da bi šel takoj na T2, če bi blo le to mogoče pr nas. Tut če bi bil pr nas ... sm jaz predeleč ... in nas enostavno o.d.j.e.b.e.j.o za nadalnjih 10let dokler ne bo optika v vsakem domu.... heh :) mal heca mora bit :D... sam dejansko nas odpišejo iz seznama ... po mestih pa use ... telefon internet telefonija ... še neki si nej zmisljo da loh kasirajo posebi pa linijo zbijajo
nm pa ostane adsl k je vredn pol p.i.z.d.e slane vode

lep dan vam želim še naprej

Veron
01.09.2006, 23:00
Če te """to malo potolazi"""" vecina siolovcov je NESPOSOBNIH!!!!!!!!!!!!!!
Če misliš, da si velik bol sposoben, pa pejd enega zamenjat ;)

Sicer se ****ite, kolko cajta rabi oparater, da ugotovi da je napaka na cetrali - s tem izjavam ste prav smešni, pejte pogledat kak program je in kolko stvari je treba prej pregledat, potem pa se oglaste s takimi ;)

Jst bo tud naroču T2....pravijo, da je 100% ziher...internet/TV/telefonija.....je to res?
Borut
LOL
Kjes it vidu da je kej 100%? Delu sm na inšpektoratu za elektronske telekomunikace in statistično je veliko več prijav preko T2 kot siol ;) podrobnosti bomo spustil :D

djmatt
02.09.2006, 00:32
Sicer se ****ite, kolko cajta rabi oparater, da ugotovi da je napaka na cetrali - s tem izjavam ste prav smešni, pejte pogledat kak program je in kolko stvari je treba prej pregledat

na prvo stvar odgovorim takoj, 2 leti sigurno ne porabi...
če bi bilo en mesec OK ... če je blo pa že zelo velik prijav bi pa mogu en tja z znanjem pa pošlihat
sej al kmal ugotoviš al tip obvlada al je za številko tam ... recimo u mojmu primeru predpon ni vedu kilo, mega ... a tak za***an program bo pa znou pregledat da bo najdu napako... pol en mi je reku ja jst sm sam začasno tle ... jim neki pomagam... mislm ... sam da je ... pa ni važn kak operater

in če bi se orng zrihtalo nebi pršlo do izpadov centrale ne vem kukrat na teden ...

če se gredo pa oni tak biznis ... ga nej pa tut tako opravlajo ... sj veste reklama (povezavo zagotavlja Telekom Slovenije) ... ja pa jo nej saj približno zagotavlja ...
ne pa da mi ubistvu financiramo nadgraditve v mestih pa drugot... kjer stanujejo večje žvine ...

aja to ... en od siolovih mi je tut reku da bi mogli dobit kako podjetje tu ... ki bi se zavzelo za to...
sepravi smo res mi čist mal odveč ? ... nene mal casha se že nabere na konc ane ? ... pa še kolega naj zgubim s tem ko ga bom povabu na siol

... potem pa se oglaste s takimi ;)
jst sem zelo strpen človek ... do neke meje ... čez katero je pa že zdavnaj šlo
ko po 2 letih težko rečem da mi je en teden DELOVAL internet NEPREKINJENO z hitrostjo ki jo plačujem
ko mi operater na siolu al pa telekomovc prbije eno tako, k mi kr kri zavre k ne morm vrjet da kdo kj tazga reče pa da ma še naziv operater ....

mislm neverjetni so res ... vedno in znova me presenečajo:clapping:

mckeky
02.09.2006, 01:46
Če misliš, da si velik bol sposoben, pa pejd enega zamenjat ;)

Sicer se ****ite, kolko cajta rabi oparater, da ugotovi da je napaka na cetrali - s tem izjavam ste prav smešni, pejte pogledat kak program je in kolko stvari je treba prej pregledat, potem pa se oglaste s takimi ;)


LOL
Kjes it vidu da je kej 100%? Delu sm na inšpektoratu za elektronske telekomunikace in statistično je veliko več prijav preko T2 kot siol ;) podrobnosti bomo spustil :D

Pa kaj si ti... Siolov odvetnik??? Sej placujemo za to, da bi imeli 24h povezavo in oni so dolzni za to poskrbeti. Zastopim, da ce pride do tezav, da je potrebno nekaj casa, da se zadeva uredi... Amapk preberi malo, koliko casa imajo ljudje tezave... A rabi operater res en mesec, da ugotovi, ce je napaka u centrali????Pa nej se sej mal potrudijo pismo, sej nej bi bli usposobljeni za to. ne pa da nas sam nategujejo.

Pa sploh nebom vec pisal na tem forumo /vsaj na tehnicni pomoci.... pa sej.... pa berem mal, pa ja vecinoma pride sam do kregarije... Skoraj noben pa ne dobi odgovora na vprasanje njegovega problema :mad: :mad: :mad:

p.s.: med tem ko sem to pisal sem spet ostal brez povezave :mad: :mad:

TEDYBEAR
02.09.2006, 07:00
zamenjaj ponudnika.

djmatt
02.09.2006, 09:47
zamenjaj ponudnika.
eni mate izbiro ... loh skačete iz enga na druzga ... jst grem loh sam še na slabš (56k)

storz
02.09.2006, 10:09
če rabi kdo pomoč naj mi piše na PM.

was24184
02.09.2006, 11:48
če rabi kdo pomoč naj mi piše na PM.
:approve: :approve: :approve: Tako je! Če kdo rabi pomoč naj njemu piše. Čist resno vam povem. Storz vsaj zrihta kaj. Svetla pika sredi vsega tega sranja...

No, da vam povem kolk časa je trajalo, da mi je telekomovc popravil zadevo potem ko me je obvestil, da bo pogledal: slabih 30min!!!!! Kako dolgo je pa trajalo, da so se na telekomu spravili stvar pogledat? 3 dni!! In če temu prištejem, da sem postopek prijave ponovil 2x temu nanese dober teden dni...Mislim....En teden rabijo, da pogledajo, da je neki narobe...Pol pa v pol ure zrihtajo. Naj mi to razložijo. A ne obstaja kakšen mehanizem, ki bi opozarjal na nepravilnosti, ali je treba vsako linijo posebej ročno preverit, če vse štima???:nonono: :nonono:

PS- A obstaja kak forum na kakšni telekomovi strani, pa da je tam tud kak telekomovc gor?

LP

billycl
07.09.2006, 00:49
še sreča da imam samo duo paket ... nimam problemov s televizijo:rolling:

Veron
08.09.2006, 22:08
eh to kaj se je dogajalo, da so rabl 2let da ugotovijo, da je napaka na centrali nevem kaj se je dogajalo, ker takrat me še ni blo...

Sicer pa kje tiči napaka se da v 10min komot ugotovit, le preverit je treba vse nastavitve pri uporabniku prvo...

Kar se tiče pa "če sm siolov odvetnik?" ne nisem, ampak sem prej delal na inšpektoratu za elektronske telekomunijacije, zato vem kako je stanje s pritožbam, ki se ne rešijo med stranko in ISPjem ;)

js1234
09.09.2006, 21:50
tud jaz sem imel nekaj problemov .... zaenkrat so rešeni!
Verjamem, da na SIOLu ni vse tako kot bi moralo biti...vendar so vzroki lahko tudi banalni in niso samo SIOLovci krivi.....
primer:
stranka se pritožuje na kockasto sliko (nisem jaz ...nimam SIOL TV :) )
..... telekomovc gre preverjat..trenutno vse ok..odide...zopet kockasta slika.... telekomovec pride preveri vse po spisku...pride do enega slabega stika...vse lepo pritrdi in od takrat deluje vse OK!
In kaj je bil vzrok slabega stika? Tovornjaki, ki vozijo cel dan mimo!!

resnična zgodba!!

brabrabranc
24.12.2006, 17:46
Po nebuloznostih, opisanih na spodnjem linku, se je stvar začela ponavljat.


http://forumi.siol.net/showthread.php?t=18940&highlight=dost+acta


Zopet kockarija, popačen zvok, dol me z neta meče.....kako se bo to končalo? KDAJ?!

summer
27.12.2006, 09:42
ker vidim, da ste že vsi opisali večio težav, ki sem jih tudi sama imela s siolom...naj vas samo še spomnim na en stavek, ki je pr men povzročil grizenje nohtov, poseganje po trdih pijačah itd...:D:D:D:D:D:D:D
ko mi je šmrkavec z druge strani rekel.....po tretjem klicu tja itd...
gospa...resetirajte modem:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dmislim kot da ne poskušaš vse mogoče prej ko te dajo na čakalno listo na telefonu za 24 ur:D:D:D:D:D

sam moje težave s tem so mimo:approve:

d28
27.12.2006, 09:54
Po mojih izkušnjah v zadnjem mesecu težave ne izginejo, so samo dobri in slabi dnevi...

Kako si pa ti Summer zrihtala zadevo?

brabrabranc
27.12.2006, 11:06
Po mojih izkušnjah v zadnjem mesecu težave ne izginejo, so samo dobri in slabi dnevi...

Kako si pa ti Summer zrihtala zadevo?
emmm.....odjavila se je od Siolovih storitev? :)

summer
27.12.2006, 11:21
Po mojih izkušnjah v zadnjem mesecu težave ne izginejo, so samo dobri in slabi dnevi...

Kako si pa ti Summer zrihtala zadevo?

kot je brabrabranc reku(btw..komaj sem napisala tvoj nick)zamenjala sem operaterja........

moglasi
27.12.2006, 12:14
tud jaz sem imel nekaj problemov .... zaenkrat so rešeni!
Verjamem, da na SIOLu ni vse tako kot bi moralo biti...vendar so vzroki lahko tudi banalni in niso samo SIOLovci krivi.....
primer:
stranka se pritožuje na kockasto sliko (nisem jaz ...nimam SIOL TV :) )
..... telekomovc gre preverjat..trenutno vse ok..odide...zopet kockasta slika.... telekomovec pride preveri vse po spisku...pride do enega slabega stika...vse lepo pritrdi in od takrat deluje vse OK!
In kaj je bil vzrok slabega stika? Tovornjaki, ki vozijo cel dan mimo!!

resnična zgodba!!

Prosim te lepo... sedaj so pa tovornjaki krivi ker nekdo ni znal dveh žic skupaj zalotat..
Ta je pa bosa!

gold.t
27.12.2006, 17:55
pozdrav
(hahaha) Tole branje me pa že bolj spravlja v smeh,kot me je v starih časih pavliha.

Ipod
27.12.2006, 19:02
Gold.t: Zanimivo da imaš tut ti težave na Amisu :)
http://www.amis.net/forum/viewtopic.php?p=2882#2882

gold.t
27.12.2006, 19:13
pozdrav
točno ampak mislim,da je bil razlog,ker so delal na centrali v mojem kraju.Sedaj pa zopet dela normalno.

rda
27.12.2006, 22:03
pozdrav
točno ampak mislim,da je bil razlog,ker so delal na centrali v mojem kraju.Sedaj pa zopet dela normalno.
Ob 17:48 ti kot kaže še ni. Sam sebi lažeš :nonono: ali si samo jezen na Siol :clown: ?

lenca
27.12.2006, 22:54
Ojoj:eek: nova sem in prav prestrašili ste me v tej temi:cry: :crycry:

gold.t
28.12.2006, 01:18
Ob 17:48 ti kot kaže še ni. Sam sebi lažeš :nonono: ali si samo jezen na Siol :clown: ?


pozdrav
dela mi dela.Če bi bolje prebral bi videl da sem mu odgovoril za nazaj,ker pač ne visim cel dan in noč na forumu.
Kar se pa siola tiče pa lahko po tem,ko sem hotel po dveh letih preiti na večji prenos,rečem samo (poden).In kolikor vidim,berem in slišim ima tako mnenje vedno več uporabnikov.

ps: sedaj pa bo 100% nekdo repliciral tale post in bo hvalil kako je siol super.
Ampak jaz sem presedlal in ni mi žal.

Ipod
28.12.2006, 12:52
Najbolj glasni so nezadovoljni uporabniki, kar pa se zdaleč ne pomeni, da so v večini.
In ja meni SiOL dela kot šu že od 2.3.2003

storz
31.12.2006, 08:41
Prosim te lepo... sedaj so pa tovornjaki krivi ker nekdo ni znal dveh žic skupaj zalotat..
Ta je pa bosa!

ne moreš si mislit, kaj vse je že bilo krivo. Ti dam tri primera.

1. nekje na primorskem, je nekomu neprestano prekinjalo. Na koncu so ugotovili, da je problem v omarci, ki je čisto blizu ceste in tovornjaki skoz vozijo mimo in se zgleda razlrahlajo spojke. Vsakič ko smo mu porihtal je čez 2 meseca spet prijavil. To se je vleklo eno leto, preden je telekom ugotovil, da je bolje da popravi omarco.

2. neki stranki v LJ, je vedno padla sinhronizacija oz začelo kockat, ko so se luči na cesti zvečer prižgale.

3. gospodu je vse delalo v redu, razen zvečer in je an koncu sam ugotovil, da mu začne kockat, ko se v njegovi hiši vklopi črpalka za gretje.

telekomovi monterji bi ti lahko marsikaj še povedali... in nekateri se res trudijo vse o odpravit.

lp,
storz

moglasi
01.01.2007, 15:03
Saj razumem.. pa vendar.. Jaz gledam na SIOL in TELEKOM kot na eno firmo.
Torej zrahljani kontakti na TELEKOMOVI omarici... kdo je KRIV? Stranka že ne?
Enako velja.. slika kocka ko se prižgejo luči.. Hmm sprašujem se, po kakšni TRASI potujejo kabli, kako so oklopljeni, kakšen baker je uporabljen. Je kriva STRANKA ZA TO ? Ne,
krivi so tisti ki so položili kabel..
In kdo je to?

OK, ni SIOL, je TELEKOM... torej bi vso slabo voljo stresel na TELEKOM.. in ne na SIOL..
PA vendar... SAGEM.. po kateri različici softw. je pričel delati malo bolje? In kdo je odgovoren za to? Naj povem kar sam: SIOL!
Ali smo dobili kakšno kompenzacijo za vse težave? NE!
Tako je. Naj pišem prošnjo za nekaj kar mi pripada.. in za nekaj kar SIOL dobro ve da je bilo narobe...?
NE BOM.
Ali bom dobil kaj povrnjeno? NE BOM.
Kaj si potem mislim o tej firmi?
NIČ DOBREGA!

Pa vendarle.. vsaka čast Vam ki se trudite, pa veste kje so težave, pa vseeno MORATE podajati nekatere izjave kot jih..
Če bi bili Vsi kot ste vi g. STORZ.. bi se verjetno veliko manj ljudi odločalo za odhod k drugemu ponudniku.

TV sem predčasno odjavil. Zaradi kockic, slike ki ni imela VRHUNSKO kakovost, in zvoka ki je bil zelo SLAB. Kljub vezavi, kljub kazni zaradi prekinitve vezave. Dobra firma bi se lahko zamislila ob tem.

Dobra firma bi preverila kako mi dela telefon.. in potem , ko bi ugotovila da so tudi tu težave..
(seveda SAGEM) bi mi takoj ponudila DRUGI, kakovosnejši modem. (skupaj z opravičilom, seveda).

Da, razmišljam da vzamem svojo staro tel. linijo nazaj...

Srečno!

storz
01.01.2007, 15:53
Saj razumem.. pa vendar.. Jaz gledam na SIOL in TELEKOM kot na eno firmo.
Torej zrahljani kontakti na TELEKOMOVI omarici... kdo je KRIV? Stranka že ne?
Enako velja.. slika kocka ko se prižgejo luči.. Hmm sprašujem se, po kakšni TRASI potujejo kabli, kako so oklopljeni, kakšen baker je uporabljen. Je kriva STRANKA ZA TO ? Ne,
krivi so tisti ki so položili kabel..
In kdo je to?

OK, ni SIOL, je TELEKOM... torej bi vso slabo voljo stresel na TELEKOM.. in ne na SIOL..
PA vendar... SAGEM.. po kateri različici softw. je pričel delati malo bolje? In kdo je odgovoren za to? Naj povem kar sam: SIOL!
Ali smo dobili kakšno kompenzacijo za vse težave? NE!
Tako je. Naj pišem prošnjo za nekaj kar mi pripada.. in za nekaj kar SIOL dobro ve da je bilo narobe...?
NE BOM.
Ali bom dobil kaj povrnjeno? NE BOM.
Kaj si potem mislim o tej firmi?
NIČ DOBREGA!

Pa vendarle.. vsaka čast Vam ki se trudite, pa veste kje so težave, pa vseeno MORATE podajati nekatere izjave kot jih..
Če bi bili Vsi kot ste vi g. STORZ.. bi se verjetno veliko manj ljudi odločalo za odhod k drugemu ponudniku.

TV sem predčasno odjavil. Zaradi kockic, slike ki ni imela VRHUNSKO kakovost, in zvoka ki je bil zelo SLAB. Kljub vezavi, kljub kazni zaradi prekinitve vezave. Dobra firma bi se lahko zamislila ob tem.

Dobra firma bi preverila kako mi dela telefon.. in potem , ko bi ugotovila da so tudi tu težave..
(seveda SAGEM) bi mi takoj ponudila DRUGI, kakovosnejši modem. (skupaj z opravičilom, seveda).

Da, razmišljam da vzamem svojo staro tel. linijo nazaj...

Srečno!

to je res kar si napisal, da to ni skrb uporabnika. Stvar je pa taka da se ne da vedno kar na novo kable napelat. Mogoče en konc ja, ne pa kar vse. Telekom ima še vedno prednost ponujat vsakemu telefonski priključek in bo v takem primeru raje rekel, da žal storitev tam ni na voljo ali pa bo rekel da je treba zmanjšati paket. Mislim, da je še vedno nujno da mora nuditi samo 14,4kbps ali celo 28,8 do uporabnika. To seveda ni izgovor ampak takšno je stanje. Lahko mi pa verjameš, da se stvari spreminjajo.

za sagem sam smo pa seveda krivi mi. Takrat ko se je odločalo tudi ni bilo drugih modemov, ki bi to ponujali in recimo sinope je šele pred parimi meseci prišel in je tudi imel porodne težave. JE pa tudi treb arazmislim, da je sagemov veliko veliko več na trgu kot vseh drugim modemov, zato se mogoče malo več govori o njem.

lp,
storz