Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 2X ADSL v eni hiši. Možno?


dolphe
01.09.2006, 16:00
LP vsem,

Imam vprašanje in sicer želim si v našo domačo hišo napeljati še en ADSL priključek, enega že imamo.

Torej v hiši je trenutno:

1xISDN (2 številki )
1xADSL


Mene sedaj zanima, kako naprej, namreč na koncu morata v hiši bit 2X ADSL priključka (neodvisna)


Ali res rabim še en analogni telefonski priključek samo zato da je dodaten ADSL možen?

Če zgornje vprašanje/trditev drži, ali obstaja možnost vrnitve ISDN priključka in potem napeljava 2x navadni telefonski analogni priključek, na katera dva prideta 2xADSL neodvisna priključka?

Ali je taka zamenjava enostavna, ali je tukaj prisotnih en kup komplikacij, beri: nepotrebnih stroškov?

Ali moram plačevati prvotni analogni telefonski priključek po tem, ko je ADSL že napeljan? NAmreč analognega priključka ne rabim spljoh, zdi se mi nesmiselno imeti stroške za stvar, ki je totalno neuporabna? Ker potem moram plačevati ADSL naročnino + naročnino za analogni telefon, čeprav ga nihče ne uporablja?
( cena ADSL naročnie je podana - ali je to samo trgovska zvijača, kajti po logiki moram potem plačevati naročnino ADSL+ naročnino za neuporaben telefon?

Hvala lepa za odgovore

kitl
01.09.2006, 16:03
Še en telefonski priključek oziroma parico rabiš.

rda
01.09.2006, 16:06
Na eni parici imas lahko samo en ADSL prikljucek. Torej za 2 prikljucka rabis 2 parici.

Prehod iz ISDN na PSTN prikljucek stane nekje 10 tisocakov (ce nimas nobene vezave za ISDN).

Problem lahko resis tako, da vzames na obstojecem ADSL prikljucku vecjo hitrost in nato preko usmerjevalnika delis med uporabnike.

lp

bartmatej
02.09.2006, 14:55
Kaj pa če bi naročil dodaten ADSL brez telefonskega priključka?
Če še ne veš je tudi to možno.Če ISDN spremeniš v PSTN priključek zaradi tega ne dobiš 2 linij, saj ISDN linija laufa na eni parici.

LP Matej

SloCop
02.09.2006, 15:36
če je možno na PCM ''centralah'' imeti do 4 ADSL priključke je možno tudi na eni liniji 2 analogna telefona in 2 x adsl.....

SloCop
02.09.2006, 15:37
sploh pa .... uzemi raje namesto 1mbps 2 mbps in je stvar resena... itak bo neodvisno eden od drugega.. vsak naredi svojo ppoe sejo in to je to

korenje
02.09.2006, 16:07
itak da ni neodvisno.

valter
04.09.2006, 07:29
Vzemi še en ADSL-razvezan dostop pa imaš rešeno. Ne rabiš jemati še en priključek za telefon. Samo preveri, če imaš do hiše speljano dovolj priključkov. Pri nas imamo v omarici možnost priklopa do 4 linije....:2thumbs:

vodavre
05.09.2006, 21:37
zakaj rabiš?

na 1 adsl se lahko povežeta 2 uporabnika(brez fiksnega ip naslova) z istim uporabnikom pasovna širina se razpolovi. vzameš večji paket recimo 10/768 če to razpoloviš na dva dela pasovno širino in še znesek je ugodnješe kot osnovni paket :)

v teoriji.

korenje
05.09.2006, 21:42
v teoriji ni nujno da se razpolovi. v teoriji lahko en uporabnik poveca odzivne case drugemu za 500%. v teoriji lahko en uporabnik naredi, da drugemu prenasa s hitrostjo samo 1%. v teoriji je najbolje iti na t-2.

vodavre
05.09.2006, 21:48
hja itak... najboljš je it kr nekam drugam... e en njihov odgovor v službi... od centrale ste oddaljeni 722m kar je 522m preveč... e wtf??? ne mi prodajat očenaš tale vdsl je en ***** če nis doma u mestu...

pa tud župniku ne dam keša pa če se ***e ...


zdej sem se spomnu mogoče nimam vseh zakramentov pa me ne ***ejo....

drnovurb
06.09.2006, 08:54
Evo ljudje.... Vsi plačat za 10 maš vnaprej pa bote doma dobil T2.... :D Se splača...pol na naročnini pršparate :D

Svasko
12.12.2006, 19:28
O!

Pr nas so zdj končno po 4 letih obljub, da bo naslednje leto, postavili centralo za adsl. Prvi uporabniki so se lahko priključili že te dni. Pr meni, oz. naši vasi pa je nastal en problem. Do hiše baje vodi samo ena parica. Nevem zakaj. Dns sm klical gor in se mi je stric pohvalil, da bo nekje drugo leto, j..... jim mater, možno tud po eni parici adsl. Se prav čez 10 let! In kaj zdj po nekaj brskanja po netu zvem. Da gre za prekleti EMX, ki je trenutno možen na samo 3eh lokacijah v sloveniji in je namenjan vglavnem bolj oddaljenim vasem. Pa ljudje božji, živim 1 km od centrale v vasi od koder se ljudje ne odseljujejo in ki ni bogu iza leđa, pa še več ko 2 bi vzela adsl.

No pa naprošam kerga brihtnega, da mi svetuje kako dobit adsl do božiča???? Če ne bomo šli in bomo zažgal ta pof.... siol... :(

doli
12.12.2006, 20:13
Če ne bomo šli in bomo zažgal ta pof.... siol... :(
Če rabiš šibice, te častim. :D

T-a-d-e-j
12.12.2006, 21:18
O!

Pr nas so zdj končno po 4 letih obljub, da bo naslednje leto, postavili centralo za adsl. Prvi uporabniki so se lahko priključili že te dni. Pr meni, oz. naši vasi pa je nastal en problem. Do hiše baje vodi samo ena parica. Nevem zakaj. Dns sm klical gor in se mi je stric pohvalil, da bo nekje drugo leto, j..... jim mater, možno tud po eni parici adsl. Se prav čez 10 let! In kaj zdj po nekaj brskanja po netu zvem. Da gre za prekleti EMX, ki je trenutno možen na samo 3eh lokacijah v sloveniji in je namenjan vglavnem bolj oddaljenim vasem. Pa ljudje božji, živim 1 km od centrale v vasi od koder se ljudje ne odseljujejo in ki ni bogu iza leđa, pa še več ko 2 bi vzela adsl.

No pa naprošam kerga brihtnega, da mi svetuje kako dobit adsl do božiča???? Če ne bomo šli in bomo zažgal ta pof.... siol... :(

Sam potegni kabel. Kako to storiti pa povprašaj na Telekomu.

dolphe
06.01.2007, 17:01
Lp vsem,

najprej se zahvaljujem za vse odgovore.

Kar se pa tiče moje želje/zmožnosti pa naslednje:

Po vaših odgovorih sem se odločil da grem obiskat Siol trgovino, kjer so mi dali možnost, da naredim razvezo ADSL priključka, torej, ne potrebujem šeene analogne linije, vse kar rabim je da počakam Siol, da preveri možnost vezave ADSL priključka in pridejo in "naredijo". V trgovini vzamejo moje podatke, pošljejo V LJ, preverjajo, bla , bla in po enem mesecu mi sporočijo da "razveza žal pri vas ni možna zaradi tehničnih omejitev", vendar pa še vedno so mi dali možnost , da kupim NOVO analogno linijo in priključim potem ADSL. Seveda pa so mi dali še možnost, da PREVERIM vsake dva-tri mesece, če je razveza ŽE možna.

Seveda to zame ni bila opcija in zdaj sm "izvisel".

Mogoče je ta opis malce bebast, vendar meni se ne sanja o teh priključkih, paricah, blah blah itd..

citiram odgovore uporabnikov in poskušam nekaj smiselnega iz tega "potegnit":
Vzemi še en ADSL-razvezan dostop pa imaš rešeno. Ne rabiš jemati še en priključek za telefon. Samo preveri, če imaš do hiše speljano dovolj priključkov. Pri nas imamo v omarici možnost priklopa do 4 linije....

Po odgovoru SIOLA razveza v naši hiši NI možna. Če prav razumem, naj bi potem SIOL ( v mojem primeru ) preveril "priključek v omarici" - predvidevam da govoriš o priključkih V NAŠI hiši ali pa mogoče misliš CENTRALO? in ugotovil, da imamo možnost priklopa samo 1 linije in mi podal odgovor, da razveza ni možna?

drug uporabnik:
sploh pa .... uzemi raje namesto 1mbps 2 mbps in je stvar resena... itak bo neodvisno eden od drugega.. vsak naredi svojo ppoe sejo in to je to

Se pravi, uzamem 2 mbps linijo, omejim 1mbps/1mbps, na eni liniji se vlecejo npr. torrenti, na drugi je linija totalno neobremenjena? ( brat vleče dol torrente, "moja" linija je potem po trditvi uporabnika obremenjena 0% - predvsem ciljam na dostopni čas, čim manjši, tem boljši hehe)

tretji uporabnik
v teoriji ni nujno da se razpolovi. v teoriji lahko en uporabnik poveca odzivne case drugemu za 500%. v teoriji lahko en uporabnik naredi, da drugemu prenasa s hitrostjo samo 1%. v teoriji je najbolje iti na t-2.

Hm, komentar drugega uporabnika je pravkar padel v vodo? =)


Meni zaj ni nič več jasno =(

Za kakršenkoli nadaljni komentar iz vaše strani bom izredno hvaležen.


Hvala lepa še enkrat za vaše odgovore.

Drugač pa ne morem verjet, da lahko nek odnos ponudnika in kupca pripelje do take frustracije. Stvar se že vleče skoraj pol leta, pa ne najdem in ne najdem rešitve. Pasivnost Siola/Telekoma je nedojemljiva. Res.

Zakaj ne morem priti v trgovino, povedati kaj potrebujem in mi pridejo napeljat v roku enega tedna in ma da dela? Pa saj to ni več Balkan. Banda LDSovska je bila že zdavnaj odstavljena/zamenjana. Pa zakaj mi nihče noče od tam zaposlenih razložiti kaj v mojem primeru pomeni "tehnične nezmožnosti"?

Vse skupaj me spominja na dobra stara leta Telekomovega poslovanja, ko so nam ponujali ISDN storitev kot ne vem kakšna oh in sploh tehnologija, ko pa je bila taista tehnologija v Nemčiji zastarela že več kot 5 let....

Meni smrdi na navadni "nateg", v mojem primeru : ne bomo ti naredili razveze, ker ti bomo rajši prodali še eno linijo in s tem potegnili še več denarja od kupca- mene.

P.S.

Seveda T-2 pri nas ni možen....

LP vsem

js1234
06.01.2007, 17:42
prvo povej zakaj rabiš 2 neodvisna ADSL priključka?
Rabiš priključit 2 računalnika in se ne sme omejit hitrost izpod 1 mbps (v nobenem primeru) na nobenem računalniku?

Senitel
06.01.2007, 17:53
1. "Tehnične nezmožnosti" v tvojem primeru pomeni, da ti pač ne morejo ponudit samo širokopasovnega priključka, ker na centrali ni usrezne opreme. Če hočeš ti lahko pripeljejo še eno PSTN/ISDN linijo in gor obesijo še en ADSL. Stroški očitni.
2. Tudi dva ločena ADSL priključka nista poceni oziroma povedano drugače: že samo 2x 1Mbps/256Kbps ADSL te pride 52 evrov na mesec, kar je dražje kot ena bistveno hitrejša linija! 10Mbps/768Kbps te pride 44 evrov na mesec...
3. Če ti brat fila povezavo s torrenti potem si najprej privošči en usmerjevalnik, ki omogoča QoS in si nastaviš prioritete za tisto kar rabiš, torrentom pa spustiš prioriteto. Na ustvarjanje dveh PPPoE sej pa pozabi.
4. Glede na to da bo verjetno 3. zate preveč komplicirana, pač vzemi recimo 10Mbps linijo, z bratom pa se zmenita da glede torrentov omeji tako hitrost gor, kot hitrost dol in predvsem število sočasnih povezav.

Pri meni se preko ene uboge 1Mbps/256Kbps ADSL linije drenja 6 računalnikov na 4 različnih lokacijah (ja tudi torrenti šibajo). Eko trenutna statistika (pri okrog 300 sočasnih povezavah):
--- jupiter.siol.net ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 13.6/57.0/222.8 ms

Veron
06.01.2007, 18:59
Netlimiter dela čudeže (=

Naložiš ga na oba kompa, na enem naštimaš remote administaror, upišeš bratov komp v svoj netlimiter in mu ti špimaš omejitve ;)

Recimo jst sm bratrancu (s katerim imam 4m linijo) omejiv torrente preko dneva na 1mbps/256kbps, preko noči pa na 2mbps/384kbps... tako da dejansko deliva povezavo in pingi so stalno ok, (ponoč pač ne delam nič na netu, ker spim).