Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sinhronizacija za dva tvja


sburner
02.09.2006, 14:09
Pozdravljani,

zanima me na kaksni hitrosti bi se moral modem sinhronizirati da bi lahko nemoteno delovala dva tvja, torej z dvemi aminoti. trenutno imam trio z enim aminotom, premisljujem da bi kupil dodatnega. sedajsnja sinhronizacija je na priblizno 12mbit. hvala.

storz
02.09.2006, 14:17
Pozdravljani,

zanima me na kaksni hitrosti bi se moral modem sinhronizirati da bi lahko nemoteno delovala dva tvja, torej z dvemi aminoti. trenutno imam trio z enim aminotom, premisljujem da bi kupil dodatnega. sedajsnja sinhronizacija je na priblizno 12mbit. hvala.

13824 se modem sinhronizira pri paketu za dva tvja

miro74
02.09.2006, 14:40
Kaj pa so še potem neki profili, ko se še na centrali nastavljajo???

devil03
05.09.2006, 03:32
A se modem, če imaš dva TV-ja, v vsakem primeru sinhronizira z 13824, ne glede na to ali imaš npr: 1Mb ali 10Mb hitrost interneta?
Zanima me s kolk se mora sinhronizirat pri paketu 10Mb in dveh TV?

kitl
05.09.2006, 09:23
Verjetno z 20 Mbit meni se z 10 Mbit internetom in 1x TV na 16300.

drnovurb
05.09.2006, 09:39
10mb + 2TV = 19800 (sej vem...prebliz centrale sem) :D

devil03
05.09.2006, 18:35
A se modem, če imaš dva TV-ja, v vsakem primeru sinhronizira z 13824, ne glede na to ali imaš npr: 1Mb ali 10Mb hitrost interneta?
Zanima me s kolk se mora sinhronizirat pri paketu 10Mb in dveh TV?

A mi lahko prosim nekdo s strani SiOL-a zanesljivo odgovori na moje vprašanje?

Zanima me namreč zato, ker imam že 3 mesece naročen paket trio 10Mb + 2TV-ja in mislim, da bi se pri tem paketu moral modem sinhronizirati z nekje okoli 19800Kb, meni pa se sinhronizira z 13824Kb, ker so mi rekli telekomovci, da se modem sploh noče postavit na višjo hitrost, na katero bi se moral. V čem je težava? In zakaj potem plačujem paket 10Mb, če mi ne morejo omogočit take hitrosti?

SloCop
05.09.2006, 19:00
A mi lahko prosim nekdo s strani SiOL-a zanesljivo odgovori na moje vprašanje?

Zanima me namreč zato, ker imam že 3 mesece naročen paket trio 10Mb + 2TV-ja in mislim, da bi se pri tem paketu moral modem sinhronizirati z nekje okoli 19800Kb, meni pa se sinhronizira z 13824Kb, ker so mi rekli telekomovci, da se modem sploh noče postavit na višjo hitrost, na katero bi se moral. V čem je težava? In zakaj potem plačujem paket 10Mb, če mi ne morejo omogočit take hitrosti?


Lahko ti odgovorim na zadnji del vprašanja :=)

ODOGOVR JE PREPROST... KER SI NOR :)

rock
05.09.2006, 19:39
Čist na mestu komentar.

Ma ste eni čudni. Fizikalne omejitve xDSL so in pika. Čez to se ne da it. Če torej ne dela željena hitrost se pač zmanša. Jaz bi tud paket 10-10 + 3 TV prek VDSL a ostajam na Siolu ker mi ADSL2+ nudi več.

sigor
14.09.2006, 22:23
devil03, ni prav da plačuješ za 10 Mb če ti ne dela. Moral bi vztrajat, da usposobijo linijo, saj so ob tvojem naročilu morali preverii in naredit meritve, da so ti lahko odobrili tak paket. Če niso, ne vem kaj ti je storiti, najmanj kar lahko narediš je, da reklamiraš račun in plačaš samo toliko kot je za 1Mb + 2TV

storz
15.09.2006, 06:44
A mi lahko prosim nekdo s strani SiOL-a zanesljivo odgovori na moje vprašanje?

Zanima me namreč zato, ker imam že 3 mesece naročen paket trio 10Mb + 2TV-ja in mislim, da bi se pri tem paketu moral modem sinhronizirati z nekje okoli 19800Kb, meni pa se sinhronizira z 13824Kb, ker so mi rekli telekomovci, da se modem sploh noče postavit na višjo hitrost, na katero bi se moral. V čem je težava? In zakaj potem plačujem paket 10Mb, če mi ne morejo omogočit take hitrosti?

Pošlji mi na PM, da preverim, sam glede na to kar imaš sedaj ne gre 10mb.

sigor
15.09.2006, 07:25
Storz in vsi ostali, ki se trudite za nas uporabnike,
jaz povsem verjamem in razumem, da določene stvari ne grejo, da ne gre 10mb,da ne gre 2 tv, ampak za božjo voljo zakaj potem na začetku SIOL in Telekom vse obljubljata, prodajata nekaj, za kar se že takrat ve, da nebo delovalo. To se mi zdi nefer do nas uporabnikov.
Vem, da tu na forumu ne bom našel odgovornih za to početje, se bo pa morda kdo vsaj malo zamislil.
Pa brez zamere!

drnovurb
15.09.2006, 08:43
Storz in vsi ostali, ki se trudite za nas uporabnike,
jaz povsem verjamem in razumem, da določene stvari ne grejo, da ne gre 10mb,da ne gre 2 tv, ampak za božjo voljo zakaj potem na začetku SIOL in Telekom vse obljubljata, prodajata nekaj, za kar se že takrat ve, da nebo delovalo. To se mi zdi nefer do nas uporabnikov.
Vem, da tu na forumu ne bom našel odgovornih za to početje, se bo pa morda kdo vsaj malo zamislil.
Pa brez zamere!

Jst mam 10mb + 2TV-ja in dela....tko da mislim da lahko prodajajo to :dontknow:

storz
15.09.2006, 08:55
Storz in vsi ostali, ki se trudite za nas uporabnike,
jaz povsem verjamem in razumem, da določene stvari ne grejo, da ne gre 10mb,da ne gre 2 tv, ampak za božjo voljo zakaj potem na začetku SIOL in Telekom vse obljubljata, prodajata nekaj, za kar se že takrat ve, da nebo delovalo. To se mi zdi nefer do nas uporabnikov.
Vem, da tu na forumu ne bom našel odgovornih za to početje, se bo pa morda kdo vsaj malo zamislil.
Pa brez zamere!

Problem je ker ne moremo rečt do 324 metrov dela potem pa gre tolk pa tolk. Meritev se ne da vnaprej naredit, dokler ne montirajo. Lahko se naredi samo ocena in to je glede na zračno oddaljenost.


lp,
storz

sigor
15.09.2006, 09:07
V svojem primeru krivim izključno Telekom, čeprav sem omenjal tudi SIOL, Telekom je pred priklopom opravil meritve. Tako imenovana sekundarna omrežja, Telekomova seveda, so pa marsikje tako dotrajana, da da bi bila potrebna temeljite prenove. In ker udarniškega dela, kot je bilo včasih, ko so krajani vse skopali sami, samo da so dobili telefon, ni več, je menjava določenega kabla velik problem. Ampak menim,d a z nekaj dobre volje na obeh strane se da vse rešit.Še poebej v mojem primeru.

sigor
19.09.2006, 21:11
Z veseljem lahko napišem, da spet gledam 2 TV in tako lepo je pogledat na modemu tisto cifro 13820