Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nova hiša-kako do priključka ADSL?


valter
02.09.2006, 16:54
Torej...sestra je naredila hišo. Preden se bi vselila, bi imela rada priklopljen tudi ADSL in telefon, torej paket DUO. Problem se pojavi, ko želi preveriti,če je to sploh možno. Pokliče na SiOL (0801000) in glas na drugi strani zahteva hišno številko. Vendar sestra hišne številke še nima, ker ni še vložila prošnje.
Zanima me,kaj ima zveze s SiOL-om hišna številka oz. zakaj ne morejo preveriti kakšne možnosti priklopa interneta ima? Na koga se bi bilo treba obrniti?:dontknow: Kako je s spletnimi obrazci pa vsi vemo.Traja in traja...

PS: Kabel so Telekomovci potegnili do hiše in omarica je zvezana.

Balonar
02.09.2006, 19:22
bo pa potrebno po vsej verjtnosti dobiti hisno stevilko ..

mistral
02.09.2006, 20:50
Brez hišne številke hiša ne obstaja. Najprej hišna, potem pa dalje

howrude
03.09.2006, 02:00
ma dajte no kaksni odgovori
saj veste kaj je vprasal
hoce priti mimo uradne procedure. nekaj kar sploh ni problem preveriti za siolovce telekomovce (ie, par sosednjih stevilk his povedat, sam to pac ni uradna procedura)
"problem se pojavi ko zeli preverit ce je to sploh mozno", ma valjda da ima pravico to zvedet, to je kot da te zanima ce bo v nekem bodocem stanovanju ki se bo gradillo moznost telefonije, adsla, etc

nekaj drugega bi bilo ce bi se tukaj sprasevalo kako dobit prikljucek tam kjer ni hisne (to itak vemo da ne bi slo). v eno teletrgovino se oglasi pa bodi prijazen, pa bi moralo iti

madmitch
03.09.2006, 09:00
Predlagam malo kreativnosti. Pokliče naj na SiOL in pove kako in kaj, pove naj ulico in prvo sosedno hišno številko. Z malo sreče in če ni prvi sosed 7km stran, ji bo verjetno uspelo izvedeti. Če bo glas na drugi strani deloval skrajno nezainteresirano, naj pokliče še enkrat in malo pojavka, dokler ji ne dajo nekoga, ki bi to znal vedeti.

Jaooo, kako ste eni leseni in brez domišlije.

Slowhand
03.09.2006, 09:41
Brez hišne številke hiša ne obstaja. Najprej hišna, potem pa dalje

A omarco so mu pa na pasjo uto montiral ? Za n.h. ni še noben slišal ? Včasih je blo b.b. (isti šmorn)

MrBoombastic
03.09.2006, 11:50
Verjetno rabijo hišno zaradi oddaljenosti. Naj še nekrat kliče, da bo nekdo preveril zadevo.

SloCop
03.09.2006, 15:51
C.o.r.e.

sr@nje
03.09.2006, 16:10
Torej...sestra je naredila hišo. Preden se bi vselila, bi imela rada priklopljen tudi ADSL in telefon, torej paket DUO. Problem se pojavi, ko želi preveriti,če je to sploh možno. Pokliče na SiOL (0801000) in glas na drugi strani zahteva hišno številko. Vendar sestra hišne številke še nima, ker ni še vložila prošnje.
Zanima me,kaj ima zveze s SiOL-om hišna številka oz. zakaj ne morejo preveriti kakšne možnosti priklopa interneta ima? Na koga se bi bilo treba obrniti?:dontknow: Kako je s spletnimi obrazci pa vsi vemo.Traja in traja...

PS: Kabel so Telekomovci potegnili do hiše in omarica je zvezana.

Pa telefonsko povej če hišne cifre ni :D :2thumbs: .

Sicer je že to čudež, da so telekomovci kabel potegnil, včasih se je 10-20 let čakal.

valter
04.09.2006, 07:22
Pa telefonsko povej če hišne cifre ni :D :2thumbs: .

Sicer je že to čudež, da so telekomovci kabel potegnil, včasih se je 10-20 let čakal.

Ja,Telekomovci so dokaj hitro potegnili kabel,čeprav je bila cela "veselica" okoli tega.
Še vedno mi ni jasno,zakaj SiOL ne more preveriti kam je kabel priključen. Nekam mora biti....hišna pa tukaj ne igra vloge,saj imajo podatke (ime priimek) komu so priklopili kabel :nonono: ...ali pač ne?:dontknow:

M.T.
04.09.2006, 07:36
Kot je že slowhand povedal.

Take zadeve se je vedno reševalo z n.h.. Torej namesto Kurji vrh 52 rečeš/napišeš Kurji vrh (n.h.).

Če pa še ne bo šlo bojo pa že sami prosil za opis oz. št. soseda.

valter
05.09.2006, 19:50
Nobene ideje več? Kaj pa kakšen od SiOL-a,ki tole bere? Storz..?
Če kaj pomaga...centrala je Begunje pri Cerknici....

rplevel
07.09.2006, 16:18
Ja, nove hiše so pa problematične.:dontknow: Kot se mi vse skupaj zdi, tile telekomovci uporabljajo neko čarunalniško aplikacijo, v katero se vtipka naslov, potem pa se vidi oddaljenost od centrale. Najdi.si zemljevid je že en podoben klon te aplikacije, pa PISO ... Pa ni problem samo pri hišah brez številke. Baze, ki so tam uporabljene, so pač prastare sem imel podobne težave tudi sam, pa čeprav naša hišica že celo leto ponosno nosi hišno številko.
Po približno desetih vlogah sem dobil približno deset različnih odgovorov, ki jim je bilo skupno le to, da SiOL TV ni možen. Pa sem manj kot 1 km od centrale na popolnoma novi parici, ki jo je Telekom zgradil takoj - ob gradnji plinovoda so vse drote iz lufta položili v zemljo in do vseh hiš napeljali CaTV in nove parice.
No, pa sem reskiral in naročil neuporabni POTS. Ko je bil v treh tednih po montaži delovni nalog zaključen in vnesen v bazo, je bil naenkrat možen tudi SiOL TV. Ob podpisu pogodbe sem bil pa opozorjen, da sem na mejni oddaljenosti in da je možno, da mi TV ne bo deloval. Modem pa ima SNR margin 17, za HEC in CRC napake pa ne sliši po cel teden niti za eno samo.
Sedaj pa sem izvedel, da imata dve sosednji hiši brez težav po dve TV. Torej sem naročil še enega, pazaenkrat (po 10 dneh) še nisem dobil odgovora. Ko pa mi to rešijo, se bom dal pa še razvezat in vrnil Telekomu številko, na katero me nihče ne kliče.
Skratka - Saj SiOL deluje - ampak precej je tam nesposobnosti.
Sam sem pač plačal deset jurjev več, kot če bi mi takoj dali razvezan dostop - ampak vsaj nismo več v kameni dobi.
T2? ja, ti so vsaj takoj povedali, da se ne grejo z mano.

Potrpljenje, pa hišo prijavit - tisti davek bodo tako ali drugače pobrali, pa tudi ni vredeno, da zaradi tega pošto dobivate na drugi naslov.:2thumbs:

Vsemogočni
08.09.2006, 23:22
ma dajte no kaksni odgovori
saj veste kaj je vprasal
hoce priti mimo uradne procedure. nekaj kar sploh ni problem preveriti za siolovce telekomovce (ie, par sosednjih stevilk his povedat, sam to pac ni uradna procedura)
"problem se pojavi ko zeli preverit ce je to sploh mozno", ma valjda da ima pravico to zvedet, to je kot da te zanima ce bo v nekem bodocem stanovanju ki se bo gradillo moznost telefonije, adsla, etc

nekaj drugega bi bilo ce bi se tukaj sprasevalo kako dobit prikljucek tam kjer ni hisne (to itak vemo da ne bi slo). v eno teletrgovino se oglasi pa bodi prijazen, pa bi moralo iti

Veš, da nimajo ljudi, da bi vsak mesec nosili k hišam brez številk račune. Ljudje pa, to ni moj naslov naj plača čigavo je. Boljša preventiva.

S časom se vse uredi. Ko bo dobila hišno števlko, bo lahko istočasno delila znancem in uradnikom točen domači naslov in telefonsko številko.

Če ni za devetimi gorami in devetimi vodami, je priključek možno dobiti, samo na ker naslov naj ga napeljejo :dontknow:

storz
09.09.2006, 06:56
a tole si izpolnil?

https://moj.siol.net/narocilo

če si mi pošlji podatke, dapreverim kaj se je zgodilo.

lp,
storz

alexkmd
13.09.2006, 16:56
Fantje če obstaja na hiši fizični priključek telefonije in prijavljena telefonska številka lahko dobite dostop do interneta od vsakega ponudnika, le če ta ompgoča to na tem mestu. Zato je pri poizvedovanju pomembna telefonska številka priključka, ne le naslov. če priključka ni, neboste dobili nobenega interneta.

kitl
13.09.2006, 18:36
alexkmd ne nakladaj. po tvojem kdor do danes ni imel aktivne parice je več ne more imeti. Malo pokliči na Telekom pa se pozanimaj.

valter
13.09.2006, 22:51
Storz,izpolnili smo tisti obrazec in...še ni odgovora. Bom še malo počakal.

Še za ostale...na hiši je fizično priključen kabel...kje je drugi konec pa ne vem. S Telekomom so pa problemi,ker nobenega ne prikličeš....sem jih rabil zaradi omarice,ki jo bom prestavil zaradi izolacije hiše...dobesedno lovil sem ga..pocukal za rokav in potem je šel z mano do hiše. Nazadnje mi reče, da naj sam prestavim omarico(?). Zgleda,da si bo treba zrihtat ključ....:2thumbs:

Maj
14.09.2006, 01:35
Saj sploh ne rabiš ključa.
Ko okrog omarice odštemaš stran omet se jo da raztegniti in se lepo odpre:-)

valter
18.09.2006, 18:17
Saj sploh ne rabiš ključa.
Ko okrog omarice odštemaš stran omet se jo da raztegniti in se lepo odpre:-)

Hvala za namig. Bom poiskusil.

Še glede priključka. Telekomovci so prišli in pogledali zadevo. Možen bo priklop Duo (razvezan dostop). Kakšen je zdaj postopek? Ali Telekom sporoči SiOL-u podatke in potem dobimo pogodbo za priklop? Ali je treba še kaj drugega narediti,da bi stvar pospešil?

storz
19.09.2006, 06:51
Hvala za namig. Bom poiskusil.

Še glede priključka. Telekomovci so prišli in pogledali zadevo. Možen bo priklop Duo (razvezan dostop). Kakšen je zdaj postopek? Ali Telekom sporoči SiOL-u podatke in potem dobimo pogodbo za priklop? Ali je treba še kaj drugega narediti,da bi stvar pospešil?

prvo je potrebno narediti poizvedbo in ko imamo odgovor na to poizvedbo lahko naredimo naročilo. Vse se da preko 0801000 - 1

valter
20.09.2006, 06:27
Hvala za odgovor Storz. Vendar....

1. Poizvedba oddana...
2.Telekom prišel pogledat...ugotovi,da je možen Duo...
3.Pokličejo s SiOL-a...rečejo,da ni možno ničesar,ker ni proste linije....treba čakati.....:nonono:
4.Zgleda,da smo zopet na začetku..in bo treba spet začeti pod točko 1.Ali se motim?

Storz,ti lahko pošljem podatke na PM,da ti preveriš tole zadevo. Ker imam občutek,da so sestro odpravili na "easy",ker pač stvari ne razume.

Hvala.