Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nekdo mi upočasnuje internet


simnovv
03.09.2006, 02:33
Pač deluje z ubogimii 15kbps največkrat v večernih urah.Vem to neki človek (nekdanji prjatu reče) enemu ki se spozna na te stvari in potem nekako skoraj zariba internet. Ali se da to kakorkoli odrkrit blokirat.

fazan
03.09.2006, 07:54
Še en dokaz ,da ni za vse kriv siol kar se tiče hitrosti in upočasnjejnega delovanja -pirati na vezi.

drnovurb
03.09.2006, 09:52
Protect yourself....

(buy Durex)




Sorry....slaba šala. :veryevil: Zaščita, zaščita, zaščita

LP

simnovv
03.09.2006, 11:27
sem poskusil že veliko kdaj deluje panda in zone alarm drugo nikoli. pač sprašujem če se da kakšen program naložit, da bi vedel kdo dela.

MrBoombastic
03.09.2006, 11:46
A imaš statični IP?

simnovv
03.09.2006, 18:16
ne nimam

krneki66
03.09.2006, 18:28
A imas mogoce kateri program p2p vkljucen? Ce je virus ali mogoce rootkit ti priporocam da si naredis Rescue disk od Kaspersky-ega. Zbutas si sistem s cd-ja in presekeniras. Ce je virus ali kaj drugega potem ti ka bo Kaspersky sigurno nasel.

A imas vkljucen nezasciten brezzicen dostop? Mogoce se ti je kdo konektal na tvojo linijo?

kitl
03.09.2006, 18:41
Kakor praviš se ti to dogaja samo v večernih urah če je tako potem je virus izključen, ker virus deluje skozi celi dan in ne samo zvečer. Možnost je ,da koristič cel upload potem net "zašteka" sploh pri paketu 1024/256 če pa to nimaš ,imaš pa verjtno smolo iz slabo linijo zaradi katere se pa lahko samo obrneš na Telekom.

krneki66
03.09.2006, 18:48
Kakor praviš se ti to dogaja samo v večernih urah če je tako potem je virus izključen, ker virus deluje skozi celi dan in ne samo zvečer.
To ni cisto res. Ce ima instaliran backdoor potem se lahko kdo priklopi na njegov racunalnik npr. samo zvecer. Poslje z njegovega racunalnika veliko spamov ali napada druge racunlanike itd. Vse moznosti je potrebno preveriti.

simnovv
03.09.2006, 20:59
zdaj pa še nekaj vem zmeraj ko mi začne net ribat za kakšne dve uri grem na filebits in ne dela. Kot . da bi nekdo res uporabljal moj pc

krneki66
04.09.2006, 07:17
zdaj pa še nekaj vem zmeraj ko mi začne net ribat za kakšne dve uri grem na filebits in ne dela. Kot . da bi nekdo res uporabljal moj pc
A si naredil CD od KAV?

devil03
05.09.2006, 03:50
Poskusi večkrat preveriti hitrost linije, predvsem takrat ko ti najbolj šteka. Pa obvezno takrat na svojem računalniku izklopi vse P2P programe oz. vse kar ti zaseda linijo in takrat izmeri hitrost. Hitrost mora biti takšna kot jo imaš od siola (npr: 1Mb/256Kb).
Hitrost lahko stestiraš tukaj: www.speedtest.si

fazan
05.09.2006, 13:01
Pač deluje z ubogimii 15kbps največkrat v večernih urah.Vem to neki človek (nekdanji prjatu reče) enemu ki se spozna na te stvari in potem nekako skoraj zariba internet. Ali se da to kakorkoli odrkrit blokirat.

Zanima me ali imaš mogoče inštaliran dc plus ?:(

zigi69
05.09.2006, 18:02
Zelo preprosta rešitev je.Samo formatiraj winse in bo stvar sama od sebe izginila.Seveda, ko boš nan ovo namestil prej kabel za mrežo potegni ven, da že med namestitvijo ne boš pokasiral crvov.Pa namesti si nod32.ta sigurno ubije vso nesnago.

boldy
06.09.2006, 18:32
Mi lahko svetujete kako naj odstranimn BACKDOOR.IRCBOT.FP, ki se mi je inštaliral, ko sem hotel odzipat kode za neki program. Spy doctor mi ga zazna, ne odstrani mi ga pa ne. Začelo mi je pošiljati po 30 mailov na neke naslove. Šel v register in spremenil VSNVC.EXE v VSNVC.VIR in se mi je ustavilo.
Hvala

moglasi
06.09.2006, 20:29
Odgovor je jasen: format disk.. :)

drnovurb
07.09.2006, 08:28
Odgovor je jasen: format disk.. :)

Ne se hecat no... Namesti Avasta! http://www.avast.com Home edition je zastonj in ta po končani inštalaciji vpraša če hočeš narediti "boot-time scan". Potrdi z DA oz. YES in resetiraj računalnik pa mu pusti, da ti preskenira disk.... 100% bo šel stran...

Če maš pa preveč časa pa formatiraj, ja. :D

mckeky
10.09.2006, 22:27
ce si tako preprican, ti priporocam format! Nato pa mogoce priklop preko routerja, in namestitev kakšnega zone alarm pro in dobrega antivirusnega programa, ter kaksen dober program s katerim bos redno cistil svinjarijo ..spyware.

p.s.: ni receno, da ti kdo hackne not in uporablja tvojo linijo... Lahko je krivo, da imas ze toliko svinjarije gor in spyware da ti to "žlajfa" cel interner.

mckeky
10.09.2006, 22:30
Ne se hecat no... Namesti Avasta! http://www.avast.com Home edition je zastonj in ta po končani inštalaciji vpraša če hočeš narediti "boot-time scan". Potrdi z DA oz. YES in resetiraj računalnik pa mu pusti, da ti preskenira disk.... 100% bo šel stran...

Če maš pa preveč časa pa formatiraj, ja. :D

Ko imas orng okužen računalnik, ne pomaga vec noben boot time scan in nič.....LE FORMAT...
Js sn mel tolk virusow gor pa svinjarije da brez veze... Poskušal sem rešiti sistem z tremi različnimi antivirusnimi programi.. pa tut ko mi na koncu že ni več nič našlo kakšnega virusa al pa kaj, mi je cel internet in linija bila totalka zasedena, tudi ko nisem brskaw, kot bi nekdo uporabljal mojo linijo ja :S ......ni blo rešitve :S

KlemenS
11.09.2006, 06:55
večina folka sploh nima gor virusov, ampak spyware, to jim povzroča da jim računalnik deluje počasi, oziroma internet.
problem je pa v tem, k folk kar klika klika pa klika...
da se pa vse rešit brez LE FORMAT, samo taprave toole rabis :)

mckeky
15.09.2006, 23:53
omg... js pristajam pri svojem... Seveda se popolnoma strinjam z obema, da se da resit sistem, in da je format res tista tazadnja stwar ki jo mors nardit. Prej pa use drugo probat!!!

Ampak pravim, da sn se js 3 dni zafrkaval z poskusanjem, da bi zadevo resil in to z dobrimi programi. Na koncu naj bi bil racunalnik clean ...ampak je bil ka pa wem..reg. pa use tolk zmesano pa sistemske datoteke poskodovane, da je delal ko 486ka... ni blo druge ko format... Ce bi ga pa kdo od wajo profija spacal skup pa usaka cast... (drugac pa nisem uceraj sedel za racunalnik)

moglasi
16.09.2006, 07:14
večina folka sploh nima gor virusov, ampak spyware, to jim povzroča da jim računalnik deluje počasi, oziroma internet.
problem je pa v tem, k folk kar klika klika pa klika...
da se pa vse rešit brez LE FORMAT, samo taprave toole rabis :)

Kje pa... format je najhitrejša rešitev...
Samo sistemski disk moraš imeti backupiran s kakšnim ghostom ali acronisom...
Pa seveda, podatke je dobro imeti na drugi particiji...
10 minut in mašinca laufa kot nova.. :)

torej ..format je prava in prva rešitev!

mckeky
18.09.2006, 16:51
jah.. samo sistemski disk oz. particijo pa je dobro imeti backupiran, takrat, ko je sistem popolnoma cist in na novo narejen. Kaj ti hasne da naredis backup, ko imas racunalnik nafilan z svinjarijo in nepotrebnimi recmi... pol ti itak isto vrne nazaj. Ce pa ze enkrat formatiram, pa itak rajs na frišno use nazaj nalozim, le mal vec casa mi uzame.

KlemenS
19.09.2006, 07:31
vem da je format najlazje, zato pa ne uporablam windows-ov, zaradti takega sranja kot so spywari... na srečo nimam nobenih problemov :)