Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem vs. Callisto


mikrohard
03.09.2006, 21:14
Zadeva je sledeča. Pri siolu smo vzeli Duo paket in vzeli Sagem modem, ker omogoča direktno analogne telefone. Sedaj se mi pa dogaja, da Sagem v 99% primerov zvečer zgubi povezavo in se do jutra več ne poveže. Na kratko povedano Sagem mi "ponoči" enostavno ne deluje. A da ne bomo krivde zvalili na omrežje.... ko se mi Sagem ne poveže, se namreč lahko brez problema povežem s Callistom, kar pa ne more biti stalna rešitev, saj ne podpira telefonije.
Zato bi rad, da mi nek Siolovec, ki se malce bolj spozna na zadeve kot študentje na 0801000, razloži, kako je to možno in kaj se da v takem primeru storiti?

Lp, Mikrohard

PS: trenutno sem povezan na Callistota, saj Sagem spet ne deluje

T-a-d-e-j
03.09.2006, 21:17
Nabavi ganymede oz. upaj na nov iskratelov modem čimprej...

vajenc
03.09.2006, 21:47
Kdaj izgubiš povezavo? Veš točno uro?
Kdaj se ti pa skonektira, nazaj?
Pa iz kot pa si?
Pa a se ti callisto brez problema postav? Pa je to prvič? A ga vedno isto uro odnese?(sagema)
Skop si s podatki?

mikrohard
03.09.2006, 22:32
Ni vedno ob isti uri. Ampak je vedno v nočnem času (nikoli podnevi). Povezavo zgubi bodisi med 20:00 ali 24:00.... poveže se pa lahko ob 3:00 ali pa šele ob 7:00. Ta zadeva se ponavlja (do sedaj mi je samo 2 noči delal neprekinjeno). Callisto se v tem času poveže brez problema (v minutki). Sagema pa lahko resetiram, izklopim za urco in nazaj vklopim, ... in nič od tega ne pomaga. Zjutraj, ko se zbudim, pa enostavno preklopim linijo nazaj na Sagema, in se brez problema poveže :dontknow: Sem pa priklopljen na centralo v Podnartu (popolno razvezan dostop).

Metek
04.09.2006, 14:58
prvo preveri če imaš nadgrajen Sagem na ustrezen software.
Pošlji ZS Storžu in pusti SAGEMa vključenega, da ti ga nadgradi, če še ni.

lp

MrBoombastic
04.09.2006, 18:02
Ni vedno ob isti uri. Ampak je vedno v nočnem času (nikoli podnevi). Povezavo zgubi bodisi med 20:00 ali 24:00.... poveže se pa lahko ob 3:00 ali pa šele ob 7:00. Ta zadeva se ponavlja (do sedaj mi je samo 2 noči delal neprekinjeno). Callisto se v tem času poveže brez problema (v minutki). Sagema pa lahko resetiram, izklopim za urco in nazaj vklopim, ... in nič od tega ne pomaga. Zjutraj, ko se zbudim, pa enostavno preklopim linijo nazaj na Sagema, in se brez problema poveže :dontknow: Sem pa priklopljen na centralo v Podnartu (popolno razvezan dostop).
Verjetno imaš stari software na sagemu. Pošlji jim mail, naj ti nadgradijo na najnovejšo verzijo.

mikrohard
04.09.2006, 19:43
Jim bom jutri sporočil, da naj to storijo... sagem se je namreč pred 5 minutam spet "odsinhroniziral" :rolling:

vajenc
04.09.2006, 21:06
Mislil sem da imaš enak problem kot sem ga imel jaz. meni pa je vsak dan 14 dni metal vn točno ob 19 in se je spet sam od sebe postavil okoli 2 ure zjutraj. Vem ker sem čakal da se je skonektiral. Sem težil na tehnično tut ob 2 uri zjutraj na 116 tut. So pol pršli GVO-jevci, tut če ne bi, niso nč naredil. No pol so neki zrihtal pa je štimal en tedn, pol sem ponovil postopek, samo Gvo-jevcev ni blo. Pa mi dela brez problema spet. Neki važnega sem pozabu napisat da mi v letu pa pol je vedno delu internet, samo na našem koncu so dajali kable v zemljo, jz sem še vedno pa po luftu ostal, samo trasa se mi je spremenila in od takrat so se pojavile te težave. Jz upam da je blo to to in da bo delala ta stvar vsaj kakšno leto brez težav ker se mi ne da več kregat, nimam energije za to.Ker se mi je zgodilo tolk enih zgodbic da bi napisal lahko spomine na konektiranje,ampk to je že druga tema. Edino to me moti iz tehnične pomoči, da me ni nobeden potem obvestil, ko sem podal prijavo na 116 a so kj natuhtal, a je kdo šel sploh pregledat linijo, ma nč.
Upam da ti bojo zrihtal.

fazan
05.09.2006, 13:03
Na kakšen način si pa dobil dva modema?

kitl
05.09.2006, 13:22
@vajenc si mogoče iz domažal ?

mikrohard
05.09.2006, 14:09
Na kakšen način si pa dobil dva modema?
Znanci pri telekomu ;)

zigi69
05.09.2006, 17:19
Spet jaz in kup zolča bom zlil na tega frdamanega francoza.:mad:

Sem mislil, da sem edini, ki ima težave z odklopi v točno doloečeni uri dneva.meni ga ven vrže zmerja ob isti uri in to je 20.40.Pride pa nazaj ob 6.40.:rolling:

Klical na vse cifre ampak so se bolj zblojeni, kot jaz.Seveda moram povedati, da je ta francozek nadomestni, ker mi je ganymed crknil in je na servisu.Sem mislil, da bo firewore pomagal, ko bo najnovejši , ampka sedaj, ko je kao najnovejši je stvar ista.
Meni so nalagali, da je to zato, ker je linija preobremenjena.Mislim, da ni to vzrok, ker sem na tem kablu samo jaz z ADSl in tzraven še par dialup revežev,Mogoče pa dialup modemi motijo signal mojega taškilastega francoza.
Seveda si te izpade beležim in ko bo prišel račun jim bom samo sorozmrerni delež delujoče linije plačal in pika.:approve:
skratka prav zanimivo je opazovati frnacoza, ko se bliža konec nejgovega šihta paketki začnejo par v serijah potovati se pravi potujejo par sekund in potem se vse lučke ugasnejo in potem se ponovi zadeva.Pol pa začne samo se utripati.:rolling:

DelDoc
05.09.2006, 17:38
Da ne začenjam teme ko je debata ravno o prekinjanu povezave ali prenosa. Pred enim tednom je kolega kočno dobil ADSL SiOL Solo. Dolgo časa je odlašal pri odločitvi, potem pa se je le odločil. :D In sedaj piha jezo na mene:mad:
In kje je srž? V tem, da mu po eni uri in pol do dve urah preneha delovati poveza. Ničesar se mu ne odziva. Enostavno mora modem izklopiti in čez par ur se lahko ponovno poveže. A za kratek čas. Preveril sem vse, če bi imel kakšnega trojanca ali kakšno drugo nesnago, pa nisem ničesar našel. Saj bi kolega sam klical tehnično službo. Samo kako naj kliče, če pa zaradi gluhete ne more komunicirati po telefonu.:(

zigi69
05.09.2006, 17:58
Predvidevam, da ima sagem se pravi pohablenega francoza.
Zamenja naj z ganymedom in se bo stvar izboljšala če že ne cisto izginila vsaj kar se tiče prekinitev.
Dobrodosel v klubu jeznih uporabnikov siol storitev.