Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : KOCKE kockice


moglasi
04.09.2006, 09:28
Ja spet... SLO1 in še nekaj programov.. kocka do kocke..... Očitno so problemi v CENTRALI ... (dravlje)
NA obeh kanalih TV ja .. kocke kocke... pa ne na vseh programih.. :)
Torej.. če preklopim na RTL... brez kock...

Spet nisem posnel nič....

Torej.. kaj sedaj?
Opravičilo? Zmanjšanje računa..?

sburner
04.09.2006, 10:56
jaz sem pa iz velenja in mi ne dela veliko kanalov.

Rusmira
04.09.2006, 11:03
Pri meni isto.

SiolTV imam od 01.01.2004 pa nikoli ni bilo problomov, oz. kockic, kot so sedaj.
Odkar so mi pred cca. tednom posodobili Sagema in omogočili dve televiziji, pa so težave.
Sedaj se modem sinhronizira z 13820 kbs pa četudi gledam samo en TV so kockice.
Prej se je sinhroniziral z 8096 kbs pa je SiolTV delal brezhibno.

Tako da je težava nekje drugje in ne na centrali, saj sem verjetno ostal na isti centrali, na kateri prej nikoli ni bilo težav.

kitl
04.09.2006, 11:46
Rusmira ti kar jaz ppovem kje tiči problem v liniji. Sagem se ti poveže na 13820 kbs in kolkr ****** firmware ima ta sagem ne dopušča nihanja v linij in čim linija malo za trenutek pade pod 13820 kbs se sagemu dobesedno utrga in začne nametavati CRC errorje posledično na televizijo pa kockice. Calisto je s tem težavami dosti bolje rokoval in niso bile opazne. Baje je najbolša alternativa Ganymede 822+ kateri se tudi dobro obnese ob nihajoči liniji.

doofus1979
04.09.2006, 12:17
Pri meni isto.

SiolTV imam od 01.01.2004 pa nikoli ni bilo problomov, oz. kockic, kot so sedaj.
Odkar so mi pred cca. tednom posodobili Sagema in omogočili dve televiziji, pa so težave.
Sedaj se modem sinhronizira z 13820 kbs pa četudi gledam samo en TV so kockice.
Prej se je sinhroniziral z 8096 kbs pa je SiolTV delal brezhibno.

Tako da je težava nekje drugje in ne na centrali, saj sem verjetno ostal na isti centrali, na kateri prej nikoli ni bilo težav.

pri meni je tako ze kar nekaj mesecev. dokler sem bil na adsl centrali je blo vse fino. odkar pa sem na ADSL2+ centrali (te avtomatsko preklopijo, ce zelis imet na dveh tvjih) je pa zelo slabo, nestabilno vse skup. bi blo boljs, da bi ostal na enem tvju, pa bi vsaj normalno gledal tv.

moglasi
13.09.2006, 06:15
Spet, že včeraj zvečer.. kocke in kockice...na veliko kanalih
Danes: HTV.. kocke...zelo pogosto..natgeo..kocke

Saj ne morem več gledati!
Je pa nekaj res.. sedaj ko je tudi slika slaba nisem več tako pozoren na zvok.. hahaha!

moglasi
13.09.2006, 19:32
Še vedno preveč kockic....in od siola nobenega odgovora..
Kot kaže .. jim je popolnoma vseeno.

tomazz
14.09.2006, 13:33
Na centrali so se spremenile določene nastavitve za tvoj priključek, lahko javiš če je boljše?

castor
14.09.2006, 14:21
welcome to the club :)

siol tv imam že dobra dva meseca, kocke me pa pridejo obiskati prav vsak dan...

sigor
14.09.2006, 19:08
Večina težav izvira iz dotrajanega omrežja, predvsem sekundarnega, za katerega se lastniku, to je Telekomu, po domače povedano j**e. Se opravičujem, ampak pravkar sem žrtev dotrajanega kabla, ki gre do naše hiše in po treh mesecih bolj kot ne stabilnega delovanja paketa Trio pri hitrosti 13820 to ni več mogoče, sedaj imam na modemu hitrost 9200. Več pravijo na Telekomu, inija ne dopušča. Ne vem kako so bile nareje meritve ob prijavi za ADSL, takrat so rekli da lahko imam 2 Tv in 10 MB interneta, zdaj pa dela samo en Tv in 1 MB interneta. To ej pač posledica novejših tehnologij, kablo so bolj obremenjeni, v njih je baje višja napetost kot prej in ker so stari in neustrezni, pač dotrajajo tako ali drugače.Osebno se bom boril, da ta kabel zamenjajo, čeprav imam malo možnosti, to vem. Me pa jezi, ker sem prijavil napako, da mi Trio ne dela, ker se modem ni sihroniziral pri 13820, zdaj so mi nastavl pa tako da dela en Tv in za njih je napaka odpravljena. HALOOOOOO!!!!
Naključje je,da ta sprememba sovpada z iztekom odbobja treh mesecev brezplačne uporabe storitev. Vsem, ki imate težave, svetujem: kličite, gnjavite, kličite, gnjavite in še enkrat kličite in gnjavite. Naj že enkrat na Telekomu dojamejo, da ne gre samo prodajat neke storitve in nič vlagat v omrežje. TO NE GRE.
Podajam se torej v boj za zamenjavo kabla. Če mi rata, vam sporočim. Do takrat pa ne mislim plačevat za nekaj, kar ne dela tako kot je delalo na začetku.

bobi
14.09.2006, 20:05
Sigor, če te lahko vprašam, kako pa potem uporabljaš Trio :nonono:
Gledaš samo tv brez neta, net in telefon brez tv-a ?

kitl
14.09.2006, 20:33
Sej mu dela če pravi da ima samo še 1 Mbit neta in TV. Siol Tv dela na 6 Mbits.

sigor
14.09.2006, 21:06
Ja, saj gledam oziroma gledamo, pač ne oba Tv hkrati, kar je sila neprijetno. Ampak bom zdržal nekaj časa, internet in telefon pa delata.

tomazz
15.09.2006, 13:02
castor: na centrali so ti spremenili profil, je kaj boljše? Pa mogoče samo za info, koliko imaš dolg kabel od aminota do modema?

storz
15.09.2006, 13:31
Ja, saj gledam oziroma gledamo, pač ne oba Tv hkrati, kar je sila neprijetno. Ampak bom zdržal nekaj časa, internet in telefon pa delata.

zdej smo probal s telekomom še nekaj, kar se da naredit na centrali ampak pravijo da ne gre.

lp,
Storz

castor
15.09.2006, 14:00
castor: na centrali so ti spremenili profil, je kaj boljše? Pa mogoče samo za info, koliko imaš dolg kabel od aminota do modema?


Aha! :) Glede tega bom javil kasneje, čez vikend ko se bom ob napovedanem slabem vremenu več ali manj valjal pred tvjem.

Kabel je pa dolg... od računalnika do dnevne sobe.... cca 15 metrov.

uti
15.09.2006, 15:28
Kaj pa je fora kabel od aminota, do modema? :rolling:

storz
15.09.2006, 15:57
Kaj pa je fora kabel od aminota, do modema? :rolling:

ponavadi je bolj vprašljiva kvaliteta izdelave in pa kako je napeljan okoli vogalov itd...

uti
15.09.2006, 16:24
Jaz imam 40m UTP kabla, ne nekaj koncih je kar močno prepognjen u vogalih itd. pa mi stvar dela brez problemov.....

anarchy
15.09.2006, 17:12
Bo treba iti na t-2, kjer ni kocnikc.

Mowgli
15.09.2006, 17:20
Bo treba iti na t-2, kjer ni kocnikc.

Na HTV so tudi tu kockice :clown:

uti
15.09.2006, 17:21
Bo treba iti na t-2, kjer ni kocnikc.


Sej ga mam. :2thumbs: :)

sigor
15.09.2006, 19:12
zdej smo probal s telekomom še nekaj, kar se da naredit na centrali ampak pravijo da ne gre.

lp,
Storz


Saj verjamem tem fantom, se trudijo, ni kaj, pa tud oni niso nič krivi, malce mi je pa vseeno čudno, da tako naenkrat ne gre več.

moglasi
15.09.2006, 20:56
Bo treba iti na t-2, kjer ni kocnikc.

To bi bilo najlažje.. ampak jaz ne obupam tako hitro.
Danes zjutraj so na centrali nekaj popravljali in je bila slika ok,
kakšna je pa sedaj.. še ne vem.. ker žena gleda film.

jugato
16.09.2006, 16:50
Že dober mesec dni kar imam siol TV je namreč ARD negledljiv zaradi kockic. Pa me zanima zakaj? A se to ne da popravit

moglasi
16.09.2006, 17:08
Pravkar spet kockice in kocke.. recimo AKANAL.. upam da so vzdrževalna dela...