Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Parmezan v kosu


Mesečnica
04.09.2006, 10:15
Kako shranjujete parmezan v kosu, da ne začne plesneti? Midva sicer rada jeva testenine, samo pridejo obdobja, ko nama ne dišijo, pa je lahko problem, če imaš en kos parmezana v hladilniku ... :dontknow:

Zato kupujeva ribani parmezan, ki pa seveda ni nikoli tak kot tisti v kosu, ki ga sproti naribaš :P

Kakšen predlog?

Smarty
04.09.2006, 10:22
V posebni posodi, kjer je zraven še ribežen :D in se zapre.

Res pa je, da je posoda večinoma namenjena manjšim kosom parmezana, pa tut tam-če ga res bolj malo uporabljaš-se začne delat skorjica.

Posode dobiš pa v mal bolj založenih trgovinah z gospodinjskimi zadevami...

mrjerry
04.09.2006, 10:25
Jaz zavijem v alu folijo.... Plesni itak vedno samo na povrsini in tisto pac odrezem stran.

Mesečnica
04.09.2006, 15:48
Hvala, bom poskusila s folijo + posodico ;)

mrjerry
04.09.2006, 16:50
Ce je dobro zavit, kar zdrzi... Jaz sem mel neki casa podoben problem in iz prve roke, dalec najboljsa resitev je, da ga jes se pri cem drugem, kot samo pri testeninah.

Zdej ga je skoz premalo :censored:

Matjaz26
05.09.2006, 10:30
Mi ga dajamo v neke plasticne posode, sam pr nas se bolj mal stvari posusi.

mytilus
11.09.2006, 12:27
Če ga sproti spravljaš v odprtino pod nosom zihr ne zaplesni.:P

ninec
11.09.2006, 12:28
Zavijem ga v plastično folijo in nikoli ni plesniv!!! :)

madmitch
11.09.2006, 21:58
Naribam ga na testenine, riž, juhe, pečena jajca, blitvo, v polento, lasagno, jem ga kar tako... Ni problema s shranjevanjem, ker bi moral imeti cel kolut, da bi začel plesneti.

Sicer pa, to so sami antibiotiki, ti kar veselo še to naribaj :veryevil:

Njuška Trap
14.09.2006, 17:20
Naribam ga na testenine, riž, juhe, pečena jajca, blitvo, v polento, lasagno, jem ga kar tako... :
Aham. :ja:

Meni je super tudi na tanke rezine narezan, ob kozarcu vina in koščkih kruha, če je zraven še kakšna oliva, pa sploh... :P

Mowgli
14.09.2006, 17:25
Tudi prozorna folija + posodica. Ne spomnim se, da bi kdaj splesnil...

In ne omenjat že naribanega, ker tisto je vse drugo, kot okus :clown:

Njuška Trap
14.09.2006, 18:04
Ah, tisto skorjico, ki se naredi, mirno odrežeš stran, pa je.

Mowgli
15.09.2006, 15:12
Ah, tisto skorjico, ki se naredi, mirno odrežeš stran, pa je.

A? Mora pa res miniti dolgo časa od pašte do pašte, da se skorjica naredi... :clown:

Andreea
16.09.2006, 06:56
Riban parmezan je gravz. Najboljs v plasticno posodico dat, tko da se hermetsko zapre. Al pa bolj po domace, se tesno zavije v un papir, k ima tanko foljio na eni strani (k ga dobis k salamo narocis in ti jo narezejo).

Njuška Trap
16.09.2006, 19:48
A? Mora pa res miniti dolgo časa od pašte do pašte, da se skorjica naredi... :clown:
Meni se to ne dogaja, ga prehitro porabim, to je bil bolj (pišmeurit :D ) nasvet za tiste, ki jim tako dobra stvar plesni... :nonono: :D

madmitch
16.09.2006, 22:44
Meni se to ne dogaja, ga prehitro porabim, to je bil bolj (pišmeurit :D ) nasvet za tiste, ki jim tako dobra stvar plesni... :nonono: :D
Tak, ki mu parmezan plesni, je šibe božje vreden, madona.

Hmmm, jaz ga sicer včasih del naribam sam in spravim, da ne svinjam, ko kibam na hrano. Se ni nikdaj na bati, da bi se posušil ali splesnil, ga vedno prej zmanjka.

Mowgli
18.09.2006, 10:05
Tak, ki mu parmezan plesni, je šibe božje vreden, madona.

Pa bi ga lahko na rukolo s kozicami in balzamico narezal, pa recimo na paradižnik, pa kar tako ob kozarcu rdečega grizljal... Uh, lačen!