Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Črni panter


Strani : 1 [2]

FerdoX
10.09.2006, 18:16
Če nekdo, ki ima polna usta karantanske slovenskosti, istočasno pa ne ve, kje se nahaja Gosposvetsko polje, ki je temelj tega mita, potem je to jasen znak površnosti nevednosti, če ne že kaj hujšega...

Kje sme falil gosposvetsko polje? PA ti kar malce lažeš?


Kakšni nacistični simboli, boš moral prej kaj bolj konkretnega povedat...pa prej dobro premisli....


To moraš ti povedati.


Kje sem trdil da izvor črnega panterja, takega kot ga hočejo za slovenski simbol, ni poznan...ne obstajajo pa nobeni dokazi o uporabi taistega simbola za časa slovenske Karantanije...[/QUOTE]
Za časa slovenske karantanije je malo znanega. Mislim pa, da so imeli beli prapor z upodobitvijo panterja.Tudi to je bolje kot kakšen kvazi simbol...če Slovenci ne morejo skup spravit enega simbola, ki bi bil slovenski, je pač bolje da ga nimajo....

To ti praviš?


Ne izmotavaj se...sam si trdil da obstajajo domneve, ki niso tako prazne...na dan z njimi...

Upodobitve panterja so našli na določenih artefaktih iz obdobja karantanije. Doumeva se, da je njegov izvor iz tega obdobja in kraja. To je znano tako po izvoru besed kot po kasnejših upodobitvah iz tega območja (recimo na cerkvah).


Ne ni jih treba...ampak to so simboli pokrajin in ne simbol celotne Slovenije....boš vse te simbole stlačil v en simbol, da bodo vsi zadovoljni....


So te pokrajine slovenske ali so nemške ali morebiti bavarske?


In zakaj bi potem zavračali, recimo simbole slovanske države Jugoslavije in sprejemali domnevne simbole slovanske tvorbe Karantanije oz. dokazane simbole nemške koroške...
Verjami da so Slovenci mnogo bolje živeli v Jugoslaviji, kot pa slovenski tlačani pod nemško koroško gosposko...

Ne verjamem. Popolnoma subjektivna ocena. Jugoslavija je v marsičem pomenila nazadnjaštvo. Tudi v kvaliteti življenja.

Poleg tega so samo deli simbolov nemške (bavarske) ali avstrijske koroške podobni karantanskemu panterju. Ne pa celota.Domobranci so uporabili orla, ki ga še vedno uporabljajo ponekod kot simbol ( Kranj )...
Rdeča zvezda je mnogo bolj pozitivno vplivala na slovensko zgodovino, kot katerakoli žival...samo še kmečki upori se lahko primerjajo z rdečo zvezdo...ni pa bila brezmadežna, tako kot tudi Karantanija ni kar tako mirno postala krščanska...s krščanstvom je Karantanija samo izgubila, rdeča zvezda pa je hočeš nočeš, postavila temelj sedanje samostojne države...temu lahko oporekaš kolikor hočeš ampak to so dejstva...


Domobranci so uporabljali tudi trobarvno kokardo.

Rdeča zvezda je totalen ideološku izprdek, ki ne s slovenskim narodom ne z geografijo nima popolnoma nobene veze. Klasična ideološka heraldika - navlaka iz tujine.

Rdeča zvezda naj bi "postavila temelje slovenske državnosti"? Tu si pa ustrelil debilnost prve vrste. Državo smo dobili isti dan, ko smo zamenjali rdečo zvezdo z grbom (na hitro sklamfanim pa vendar našim). Naslednji dan, s(m)o se fantje s trobojno kokardo preko puškinih cev igledali s fanti z rdečo zvezdo.

Temelje slovenske države imamo torej kje? V Jajcu? Rdeča zvezda je simbol krvave revolucije, "nadnacionalnosti" proletarske internacionale in simbol propadle ideologije in faflanja

..... in prav nič več kot to.

TIGR
10.09.2006, 18:36
Kje sme falil gosposvetsko polje? PA ti kar malce lažeš?To moraš ti povedati.


Za časa slovenske karantanije je malo znanega. Mislim pa, da so imeli beli prapor z upodobitvijo panterja.
To ti praviš?Upodobitve panterja so našli na določenih artefaktih iz obdobja karantanije. Doumeva se, da je njegov izvor iz tega obdobja in kraja. To je znano tako po izvoru besed kot po kasnejših upodobitvah iz tega območja (recimo na cerkvah).So te pokrajine slovenske ali so nemške ali morebiti bavarske?Ne verjamem. Popolnoma subjektivna ocena. Jugoslavija je v marsičem pomenila nazadnjaštvo. Tudi v kvaliteti življenja.

Poleg tega so samo deli simbolov nemške (bavarske) ali avstrijske koroške podobni karantanskemu panterju. Ne pa celota.
Domobranci so uporabljali tudi trobarvno kokardo.

Rdeča zvezda je totalen ideološku izprdek, ki ne s slovenskim narodom ne z geografijo nima popolnoma nobene veze. Klasična ideološka heraldika - navlaka iz tujine.

Rdeča zvezda naj bi "postavila temelje slovenske državnosti"? Tu si pa ustrelil debilnost prve vrste. Državo smo dobili isti dan, ko smo zamenjali rdečo zvezdo z grbom (na hitro sklamfanim pa vendar našim). Naslednji dan, s(m)o se fantje s trobojno kokardo preko puškinih cev igledali s fanti z rdečo zvezdo.

Temelje slovenske države imamo torej kje? V Jajcu? Rdeča zvezda je simbol krvave revolucije, "nadnacionalnosti" proletarske internacionale in simbol propadle ideologije in faflanja]:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:

zverina
10.09.2006, 18:41
Nisem bral cele teme, rekel bi samo, da mi je simbol všeč.


se strinjam:2thumbs: .

Saj če pogledamo tako Pikado &co., redkokateri nacionalni simbol katerekoli nacije ni prepleten z kontrasti druge nacije. Lep primer je srbski i albanski dvoglavi orel. S tem, da pa je komu všeč ta simbol ga ne moremo enačiti z simpatizerstvom B&H. Btw. jaz niti do včeraj nisem vedel, da ta organizacija v Sloveniji obstaja.

FerdoX
10.09.2006, 18:50
Najbolj mi je bedno pogojevanje - naprimer Pikado več ali manj odkrito definira zavzemanje za simbol črnega panterja kot "odpiranje vrat uvedbi nacističnih simbolov". NA drugi strani močno hvali rdečo zvezdo, ki ima s slovenstvom kot simbol (izvor) veliko manj kot karantanski panter.

ČE se še tako trudiš povedati, da panter ni nujno edini simbol ki bi lahko bil uporaben še vedno dobim pod nos da se "srčno zavzemam" za ta simbol.

Spet drugo je paradoks, ko se za tiste ki nosijo majico s panterjem najde nekakšna "zmerljivka" kot je NACIONALIST.
Potem pa se vneto nacionalistično dokazuje, da je panter "vdor" druge nacionalnosti, ki preti slovenstvu od veke vekov.

Ne vem... meni vse to govori o neki drugi "strpnosti"

zverina
10.09.2006, 18:57
ja tukaj bi napisal tako, delno se strinjam z Pikadotom glede BH zato tudi razumem njegovo reakcijo na ta topic. Včeraj sem pogledal stran slovenske B&H a si predstavljate, da imajo odprt forum na katerih nastopajo z niki kao "juden-jager"...idr. sranje.

Lilly the Bear
10.09.2006, 22:02
Saj ne gre za upodobitev te živali...je mitološko bitje, ki so ga uporabljali po vsej Evropi po prevzetju krščanske vere...ker naj bi bil nasprotje zmaja...tako kot zmaj ni resnična žival, tudi črni panter ni...hec je v tem, da razni Her Šavliči hočejo povezati realistične upodobitve raznih mačk s to mitološko neralistično živaljo....

Aha dobro. In zarad nekogaršnjih halucinacij moram jaz gledat, kako eni bedni nacistki limajo razne glupe nalepke s tem znakom po našem bloku in svinjajo vse okol sebe.

Dobro, sam da vem s čem mam opravka.

Black
11.09.2006, 00:01
žalostno a resnično lilly

TIGR
11.09.2006, 07:14
ja tukaj bi napisal tako, delno se strinjam z Pikadotom glede BH zato tudi razumem njegovo reakcijo na ta topic. Včeraj sem pogledal stran slovenske B&H a si predstavljate, da imajo odprt forum na katerih nastopajo z niki kao "juden-jager"...idr. sranje.

Odpri raje link "Hervardi", ki nima nič z B&H.

Vsekakor se meni zdi, da tisti, ki nosijo majčke s srpom in kladivom, pa rdečo zvezdo in Che-jem, so prava nevarnost ne le za Slovenijo ampak za celo EU. Saj so v bistvu nestrpneži in apologeti žalostnega diktatorskega divjaštva nič manj grozljivega od Hitler-Stalin-Mussolinijevega. In ti znaki zagotovo niso slovenski, še manj patriotski. Na take znake se nihče ne zgraža v naši indoktrinirani državi. :mad:

cornholio
11.09.2006, 07:17
...khm, hodit okol z majčko al pa s kijem razbijat glave ti kar tkole izenačiš ? pa veš da ke pašejo tud petkovi natepači pa uni oproščeni bombaši ?

TIGR
11.09.2006, 08:04
...khm, hodit okol z majčko al pa s kijem razbijat glave ti kar tkole izenačiš ? pa veš da ke pašejo tud petkovi natepači pa uni oproščeni bombaši ?

No, pri nas takih je za sedaj še malo. V sosednjih EU deželah jih pa je veliko, ki razbijajo in jim je nasilje glavno delo: razni mirovniki antiglobalisti, Che gevarevci, anarhisti in ostala leva elita bolj ali manj prikrita. Nasilje je bilo in je tipična karakteristika historične levice: nacikomunofašizma! Sedaj imamo še islamske fundamentaliste, ki so tudi na levem tiru, čeprav drugačne teobarve.

Gorazd446
11.09.2006, 08:24
G. provokator, Pikado je najbrž spet en "tistih",ki smo jih vajeni po vseh večjih slovenskih forumih. Njegov namen je ustvarjati zmedo, izkrivljati dejstva, speljati temo stranpota ipd.

Pikado, lahko da si plačan da to počneš, lahko da te je kdo nastavil in te sploh ni potrebno plačevati (če si lolek), mogoče pa si resnično ideološko opran...

Če ima kdo resnično voljo in namen spoznati več o simboliki Slovencev, še posebej črnemu panterju, si lahko prebere na teh naslovih: (Upam da bo slikovno gradivo vsaj malenkost pregnala razne "mačke" "leve" in ostale oslarije, ki jih v svoji osebnostni in družbeni zmedenosti nekateri pišete)

- http://www.hervardi.com/panter.php
- http://www.hervardi.com/simboli.php
- http://www.hervardi.com/panteroo.php
- http://www.carantha.net/crni_panter_grb_drzave_karantanije.htm (ta link je sicer že nekdo dal gor)

Štartajte s predpostavke, da smo vsi ideološko obremenjeni, imamo določene vsiljene predstave o nas samih, naši preteklosti in vsem kar je povezano z nami. Vse kar je drugačnega, ne pašejo v te okvire, ki so posledica večplastnega zatiranja nacionalne identitete Slovencev. Mlajše generacije boste to uspele, starejše zelo težko.

Vsak se mora sam rešiti predsodkov, prebiti ideološke okvire, prebrati to kar nam je bilo skrito, prikrito ali izkrivljeno prikazano (od selitvene teorije slovanov, panslavizmu, germanizmu...) in nato ustrezno pretehtati argumente v prid eni ali drugi strani.

Potem se oglasite na forumih in pišite o germanih, slovanih, svastikah, panterjih in ostalih stvareh, da bomo imeli kakšno konstruktivno debato, ne pa 20 strani vpisov prenapetežev, ki se ne morejo prenašati zaradi tega, ker je en rdeč, drug črn. Noben pa nima pojma o ničemer.

Vsi smo Slovenci, vsi imamo skupen interes. Hlapčevstvo, samopomilovanje in apatijo na stran. Agresivna stališča do slovenske nacionalne identitete prepustite tujcem. Vse ostalo je izdajstvo in ne bo ostalo nekaznovano (tako ali drugače).

še nekaj literature, da ne boste ves čas viseli po forumih:

- ZGODOVINA SLOVENCEV, dr. LJUDEVIT PIVKO, LJUBLJANA 1909;
- O KORENINAH SLOVENSKE DRŽAVNOSTI, BOGDAN OSOLNIK, NOVO MESTO 1998; (2. SVETOVNA VOJNA DO DANES)
- SLOVENSKA DRŽAVA KARANTANIJA, JOŠKO ŠAVLI, KOPER 1990;
- SLOVENIJA PODOBA EVROPSKEGA NARODA, JOŠKO ŠAVLI, NOVA GORICA 1995;
- THE GENESIS OF THE CONTRACTUAL THEORY AND THE INSTALLATION OF THE DUKES OF CARINTHIA, JOSIP FELICIJAN, CLEVELAND 1967;
- ZGODOVINA SLOVENSKEGA NARODA, GRUDEN JOSIP, CELOVEC 1910-1915;
- USTOLIČEVANJE KOROŠKIH VOJVOD IN DRŽAVA KARANTANSKIH SLOVENCEV, Dr. BOGO GRAFENAUER, LJUBLJANA 1952;
- SLOVENSKA KARANTANIJA IN SREDNJEVEŠKA NEMŠKA DRŽAVA, MAL JOSIP., RAZPRAVE SAZU, LJUBLJANA 1953
- OSNOVE USTOLIČEVANJA KARANTANSKEGA KNEZA, GLASNIK MUZEJSKEGA DRUŠTVA ZA SLOVENIJO, MAL JOSIP, LJUBLJANA 1942;
- KONTINUITETA SLOVENSKE KARANTANSKE KNEŽEVINE, MAL JOSIP, ZGODOVINSKI ČASOPIS 4, 1950;
- ZGODOVINA SLOVENSKEGA NARODA, MAL JOSIP, CELJE 1993 (PONATIS)
- ZGODOVINA SLOVENSKEGA NARODA, BOGO GRAFENAUER, LJUBLJANA 1978;
- KARANTANIJA, IZBRANE RAZPRAVE IN ČLANKI, BOGO GRAFENAUER, LJUBLJANA 2000;
- Z VENETI V NOVI ČAS (ZBORNIK 1985-1990), IVAN TOMAŽIČ, LJUBLJANA 1990;
- BOJ ZA SEVERNO SLOVENSKO MEJO 1918-1919, LOJZE UDE, MARIBOR 1977;
- KOROŠKI PLEBISCIT 1920, Dr. LUKA SIENČNIK, MARIBOR 1987;
- PRIČEVANJA O TIGRU, ALBERT REJEC-TONE ČERNJAČ-JOŽE VADNJAL, LJUBLJANA 1995; MOJA OPOMBA - OBDOBJE OD 1927-1945
- AKCIJE ORGANIZACIJE TIGR V AVSTRIJI IN ITALIJI SPOMLADI 1940, DR. TONE FERENC, LJUBLJANA 1977;
- ODDELEK ZA ZAŠČITO NARODA ZA SLOVENIJO, LJUBA DORNIK ŠUBELJ, LJUBLJANA 1999;
- MEJNIKI SLOVENSKE ZGODOVINE, VLADO HABJAN,
- VENETI - NAŠI DAVNI PREDNIKI, JOŠKO ŠAVLI, MATEJ BOR, IVAN TOMAŽIČ,
- KOMU (NI)SMO TUJCI?, LEOPOLD VERBOVŠEK, LJUBLJANA 1995;
- SLOVENSKA VOJNA ZGODOVINA OD KRISTUSOVEGA ROJSTVA DO LETA 1443, DAVORIN MARTIN ŽUNKOVIČ, MARIBOR 1939;
- NOVO SPOROČILO KNJIGE VENETI NAŠI DAVNI PREDNIKI, IVAN TOMAŽIČ, LJUBLJANA 1990;
- V SENCI ZGODOVINE, LEOPOLD VERBOVŠEK, LJUBLJANA 1998;
- SLOVANSKI TEMELJI EVROPE, DAVORIN MARTIN ŽUNKOVIČ,
- MNOŽIČNE SMRTI NA SLOVENSKEM, 29. ZBOROVANJE SLOVENSKIH ZGODOVINARJEV, IZOLA 1998;
- SLOVENSKI KNEZ KOCELJ, FRANZ GRIVEC, LJUBLJANA 1938;
- ZGODOVINA LANGOBARDOV, PAVEL DIAKON (BOGO GRAFENAUER), MARIBOR 1988;
- ZUR GESCHICHTE DER SLAVEN VON DER URZEIT BIS ZUR VOLKERWANDERUNG DAVORIN MARTIN ŽUNKOVIČ, MARIBOR 1929;
- SLOVENCI IN PRIHODNOST, BOGO GRAFENAUER, NOVA REVIJA, LJUBLJANA 1993;
- POSKUS ZGODOVINE KRAJNSKE IN OSTALIH DEŽEL JUŽNIH SLOVANOV AVSTRIJE, ANTON LINHART, LJUBLJANA 1981;
- JUTRI JE NOV DAN, SLOVENCI IN RAZPAD JUGOSLAVIJE, BOŽO REPE, LJUBLJANA 2002;
- SLOVENIJA IN SOSEDNJE DEŽELE MED ANTIKO IN KAROLINŠKO DOBO, ZAČETKI SLOVENSKE ETNOGENEZE, RAJKO BRATOŽ, LJUBLJANA 2000; - ZBORNIK JANKA PLETERSKEGA, OTO LUTHAR, JURE PEROVŠEK, LJUBLJANA 2003;
- MITSKA STVARNOST KOROŠKIH KNEŽJIH KAMNOV, ANDREJ PLETERSKI, LJUBLJANA 1997;
- SLOVENCI KOT NACIJA, TINE HRIBAR, LJUBLJANA 1995;
- SLOVENSKA ZNAMENJA, JOŽKO ŠAVLI, GORICA 1994;
- SUVERENOST SLOVENIJE, ŠTUDIJE ZA SLOVENSKI NACIONALNI PROGRAM 1-1999, MIRKO BRNIČ IN TOMAŽ MASTNAK, LJUBLJANA 1999;
- SLOVENCI, KDO SMO?, OD KDAJ IN ODKOD IZVIRAMO?, IVAN TOMAŽIČ, LJUBLJANA 1999;
- OBRANILI DOMOVINO, JANEZ. J. ŠVAJNCER, LJUBLJANA 1993;
- SPOMINI NA ZAČETEK OBOROŽENEGA SPOPADA V JUGOSLAVIJI 1991, KONRAD KOLŠEK, MARIBOR 2001;
- IZZA BARIKAD, PAVLE ČELIK, LJUBLJANA 1992;
- LEKSIKON POLITIKE, VLADO SRUK, MARIBOR 1995

FerdoX
11.09.2006, 08:47
ja tukaj bi napisal tako, delno se strinjam z Pikadotom glede BH zato tudi razumem njegovo reakcijo na ta topic. Včeraj sem pogledal stran slovenske B&H a si predstavljate, da imajo odprt forum na katerih nastopajo z niki kao "juden-jager"...idr. sranje.


Ej... sej o tem je Medved Pu napisal odlično. Benti... vsak debil si lahko na majico nalepi marsikaj, tudi Che Guevaro naprimer in vpije o eliminiranju... ne vem... judov, američanov, slovencev, kapitalistov....... whatever.

ČE pa nekdo sodi človeka le po tem ker reče da mu simbol panterja ni tako napačen pa bog mu pomagaj. Ali pa Darwin. Kakor hoče.

TIGR
11.09.2006, 08:52
G. provokator, Pikado je najbrž spet en "tistih",ki smo jih vajeni po vseh večjih slovenskih forumih. Njegov namen je ustvarjati zmedo, izkrivljati dejstva, speljati temo stranpota ipd.

Pikado, lahko da si plačan da to počneš, lahko da te je kdo nastavil in te sploh ni potrebno plačevati (če si lolek), mogoče pa si resnično ideološko opran...

Če ima kdo resnično voljo in namen spoznati več o simboliki Slovencev, še posebej črnemu panterju, si lahko prebere na teh naslovih: (Upam da bo slikovno gradivo vsaj malenkost pregnala razne "mačke" "leve" in ostale oslarije, ki jih v svoji osebnostni in družbeni zmedenosti nekateri pišete)

- http://www.hervardi.com/panter.php
- http://www.hervardi.com/simboli.php
- http://www.hervardi.com/panteroo.php
- http://www.carantha.net/crni_panter_grb_drzave_karantanije.htm (ta link je sicer že nekdo dal gor)

Štartajte s predpostavke, da smo vsi ideološko obremenjeni, imamo določene vsiljene predstave o nas samih, naši preteklosti in vsem kar je povezano z nami. Vse kar je drugačnega, ne pašejo v te okvire, ki so posledica večplastnega zatiranja nacionalne identitete Slovencev. Mlajše generacije boste to uspele, starejše zelo težko.

Vsak se mora sam rešiti predsodkov, prebiti ideološke okvire, prebrati to kar nam je bilo skrito, prikrito ali izkrivljeno prikazano (od selitvene teorije slovanov, panslavizmu, germanizmu...) in nato ustrezno pretehtati argumente v prid eni ali drugi strani.

Potem se oglasite na forumih in pišite o germanih, slovanih, svastikah, panterjih in ostalih stvareh, da bomo imeli kakšno konstruktivno debato, ne pa 20 strani vpisov prenapetežev, ki se ne morejo prenašati zaradi tega, ker je en rdeč, drug črn. Noben pa nima pojma o ničemer.

Vsi smo Slovenci, vsi imamo skupen interes. Hlapčevstvo, samopomilovanje in apatijo na stran. Agresivna stališča do slovenske nacionalne identitete prepustite tujcem. Vse ostalo je izdajstvo in ne bo ostalo nekaznovano (tako ali drugače).

še nekaj literature, da ne boste ves čas viseli po forumih:

- ZGODOVINA SLOVENCEV, dr. LJUDEVIT PIVKO, LJUBLJANA 1909;
- O KORENINAH SLOVENSKE DRŽAVNOSTI, BOGDAN OSOLNIK, NOVO MESTO 1998; (2. SVETOVNA VOJNA DO DANES)
- SLOVENSKA DRŽAVA KARANTANIJA, JOŠKO ŠAVLI, KOPER 1990;
- SLOVENIJA PODOBA EVROPSKEGA NARODA, JOŠKO ŠAVLI, NOVA GORICA 1995;
- THE GENESIS OF THE CONTRACTUAL THEORY AND THE INSTALLATION OF THE DUKES OF CARINTHIA, JOSIP FELICIJAN, CLEVELAND 1967;
- ZGODOVINA SLOVENSKEGA NARODA, GRUDEN JOSIP, CELOVEC 1910-1915;
- USTOLIČEVANJE KOROŠKIH VOJVOD IN DRŽAVA KARANTANSKIH SLOVENCEV, Dr. BOGO GRAFENAUER, LJUBLJANA 1952;
- SLOVENSKA KARANTANIJA IN SREDNJEVEŠKA NEMŠKA DRŽAVA, MAL JOSIP., RAZPRAVE SAZU, LJUBLJANA 1953
- OSNOVE USTOLIČEVANJA KARANTANSKEGA KNEZA, GLASNIK MUZEJSKEGA DRUŠTVA ZA SLOVENIJO, MAL JOSIP, LJUBLJANA 1942;
- KONTINUITETA SLOVENSKE KARANTANSKE KNEŽEVINE, MAL JOSIP, ZGODOVINSKI ČASOPIS 4, 1950;
- ZGODOVINA SLOVENSKEGA NARODA, MAL JOSIP, CELJE 1993 (PONATIS)
- ZGODOVINA SLOVENSKEGA NARODA, BOGO GRAFENAUER, LJUBLJANA 1978;
- KARANTANIJA, IZBRANE RAZPRAVE IN ČLANKI, BOGO GRAFENAUER, LJUBLJANA 2000;
- Z VENETI V NOVI ČAS (ZBORNIK 1985-1990), IVAN TOMAŽIČ, LJUBLJANA 1990;
- BOJ ZA SEVERNO SLOVENSKO MEJO 1918-1919, LOJZE UDE, MARIBOR 1977;
- KOROŠKI PLEBISCIT 1920, Dr. LUKA SIENČNIK, MARIBOR 1987;
- PRIČEVANJA O TIGRU, ALBERT REJEC-TONE ČERNJAČ-JOŽE VADNJAL, LJUBLJANA 1995; MOJA OPOMBA - OBDOBJE OD 1927-1945
- AKCIJE ORGANIZACIJE TIGR V AVSTRIJI IN ITALIJI SPOMLADI 1940, DR. TONE FERENC, LJUBLJANA 1977;
- ODDELEK ZA ZAŠČITO NARODA ZA SLOVENIJO, LJUBA DORNIK ŠUBELJ, LJUBLJANA 1999;
- MEJNIKI SLOVENSKE ZGODOVINE, VLADO HABJAN,
- VENETI - NAŠI DAVNI PREDNIKI, JOŠKO ŠAVLI, MATEJ BOR, IVAN TOMAŽIČ,
- KOMU (NI)SMO TUJCI?, LEOPOLD VERBOVŠEK, LJUBLJANA 1995;
- SLOVENSKA VOJNA ZGODOVINA OD KRISTUSOVEGA ROJSTVA DO LETA 1443, DAVORIN MARTIN ŽUNKOVIČ, MARIBOR 1939;
- NOVO SPOROČILO KNJIGE VENETI NAŠI DAVNI PREDNIKI, IVAN TOMAŽIČ, LJUBLJANA 1990;
- V SENCI ZGODOVINE, LEOPOLD VERBOVŠEK, LJUBLJANA 1998;
- SLOVANSKI TEMELJI EVROPE, DAVORIN MARTIN ŽUNKOVIČ,
- MNOŽIČNE SMRTI NA SLOVENSKEM, 29. ZBOROVANJE SLOVENSKIH ZGODOVINARJEV, IZOLA 1998;
- SLOVENSKI KNEZ KOCELJ, FRANZ GRIVEC, LJUBLJANA 1938;
- ZGODOVINA LANGOBARDOV, PAVEL DIAKON (BOGO GRAFENAUER), MARIBOR 1988;
- ZUR GESCHICHTE DER SLAVEN VON DER URZEIT BIS ZUR VOLKERWANDERUNG DAVORIN MARTIN ŽUNKOVIČ, MARIBOR 1929;
- SLOVENCI IN PRIHODNOST, BOGO GRAFENAUER, NOVA REVIJA, LJUBLJANA 1993;
- POSKUS ZGODOVINE KRAJNSKE IN OSTALIH DEŽEL JUŽNIH SLOVANOV AVSTRIJE, ANTON LINHART, LJUBLJANA 1981;
- JUTRI JE NOV DAN, SLOVENCI IN RAZPAD JUGOSLAVIJE, BOŽO REPE, LJUBLJANA 2002;
- SLOVENIJA IN SOSEDNJE DEŽELE MED ANTIKO IN KAROLINŠKO DOBO, ZAČETKI SLOVENSKE ETNOGENEZE, RAJKO BRATOŽ, LJUBLJANA 2000; - ZBORNIK JANKA PLETERSKEGA, OTO LUTHAR, JURE PEROVŠEK, LJUBLJANA 2003;
- MITSKA STVARNOST KOROŠKIH KNEŽJIH KAMNOV, ANDREJ PLETERSKI, LJUBLJANA 1997;
- SLOVENCI KOT NACIJA, TINE HRIBAR, LJUBLJANA 1995;
- SLOVENSKA ZNAMENJA, JOŽKO ŠAVLI, GORICA 1994;
- SUVERENOST SLOVENIJE, ŠTUDIJE ZA SLOVENSKI NACIONALNI PROGRAM 1-1999, MIRKO BRNIČ IN TOMAŽ MASTNAK, LJUBLJANA 1999;
- SLOVENCI, KDO SMO?, OD KDAJ IN ODKOD IZVIRAMO?, IVAN TOMAŽIČ, LJUBLJANA 1999;
- OBRANILI DOMOVINO, JANEZ. J. ŠVAJNCER, LJUBLJANA 1993;
- SPOMINI NA ZAČETEK OBOROŽENEGA SPOPADA V JUGOSLAVIJI 1991, KONRAD KOLŠEK, MARIBOR 2001;
- IZZA BARIKAD, PAVLE ČELIK, LJUBLJANA 1992;
- LEKSIKON POLITIKE, VLADO SRUK, MARIBOR 1995

Dobro, da si se oglasil. Forumski proletarci bodo težko kaj razumeli. Oni so le za revolucijo udari, navali ...vse kar izpali itd.:D :veryevil:

FerdoX
11.09.2006, 09:08
:2thumbs: Bravo Gorazd.:2thumbs:

redfax
11.09.2006, 09:48
eh, Šavli je slovenski mini Dan Brown... :clown:

dr. Prunk pa je rekel: "Črni panter ne igra nobene vloge, z njim je imel veselje samo Zmago Jelinčič."

:2thumbs:

FerdoX
11.09.2006, 10:28
eh, Šavli je slovenski mini Dan Brown... :clown:

dr. Prunk pa je rekel: "Črni panter ne igra nobene vloge, z njim je imel veselje samo Zmago Jelinčič."

:2thumbs:


Zmago je tudi "slovenski klobuk" lepil vsepovsod. Tudi na svoj predlog za zastavo.
http://www.hervardi.com/images/slovenski_klobuk.jpg

TIGR
11.09.2006, 10:45
Z Zmagom Jelinčičem sva 1990 leta sodelovala pri izdaji takrat ilegalnih slovenskih znamk v Lipah in vinarjih kot valuti. Osebno sem takrat upodobil precej znakov slovenske preteklosti, med kakterimi je bil tudi panter in klobuk, poleg ostalih znakov. Neglede, da me je takrat Zmago prelisičil in se ni držal dogovora, sem šele pozneje spoznal, da je bil odposlanec UDBE v zamejstvu, čeprav se je na vse pretege imel za nacionalista, kar v bistvu ni nikoli bil. Pri meni se je izkazal za izjemnega goljufa, tudi na področju domoljubja, da o političnem oportunizmu ne govorim. Takrat je bil Kučan njegov delodajalec. Ljudje brez kriterija so najbolj uspešni v nizkotnih poslih..

FerdoX
11.09.2006, 12:48
Ti si celo plemenitega poznal????????????

Ajoj. S tatom spečati se ni najboljša rabota.

TIGR
11.09.2006, 13:50
Ti si celo plemenitega poznal????????????

Ajoj. S tatom spečati se ni najboljša rabota.

Imaš prav, a kaj hočeš. Jaz ljudem verjamem. Nisem mogel vedeti, da družinski prijatelj, ki je bil celo desetletje gost v moji hiši, mi bo predstavil tega nepridiprava. Udba net je bil objavljen pozneje, da bi se zavedel njegovega pravega prijateljevanja.:mad:

praviVitez
11.09.2006, 13:51
Z Zmagom Jelinčičem sva 1990 leta sodelovala pri izdaji takrat ilegalnih slovenskih znamk v Lipah in vinarjih kot valuti. Osebno sem takrat upodobil precej znakov slovenske preteklosti, med kakterimi je bil tudi panter in klobuk, poleg ostalih znakov. Neglede, da me je takrat Zmago prelisičil in se ni držal dogovora, sem šele pozneje spoznal, da je bil odposlanec UDBE v zamejstvu, čeprav se je na vse pretege imel za nacionalista, kar v bistvu ni nikoli bil. Pri meni se je izkazal za izjemnega goljufa, tudi na področju domoljubja, da o političnem oportunizmu ne govorim. Takrat je bil Kučan njegov delodajalec. Ljudje brez kriterija so najbolj uspešni v nizkotnih poslih..

opa spreobrnjenec? ;)

FerdoX
11.09.2006, 14:03
Imaš prav, a kaj hočeš. Jaz ljudem verjamem. Nisem mogel vedeti, da družinski prijatelj, ki je bil celo desetletje gost v moji hiši, mi bo predstavil tega nepridiprava. Udba net je bil objavljen pozneje, da bi se zavedel njegovega pravega prijateljevanja.:mad:

Ma saj ti nič ne očitam. Ti pridaniči so že znali z ljudmi dobre volje in karakterja. :2thumbs:

Medved Pu
11.09.2006, 15:51
Ma saj ti nič ne očitam. Ti pridaniči so že znali z ljudmi dobre volje in karakterja. :2thumbs:
Noben v naši familiji jim ni nikdar nasedel niti za sekundo, že na daleč so smrdeli po prevarantstvu..Razumem pa poštene ljudi, da so njihovo sladkobesednost včasih zamenjali za človečnost...
Zato je SLO partija vseskozi imela orjaški osip iz svojih vrst, saj so ljudje hitro spoznali, da jih ciganijo in jim lažejo(se opravičujem Romom, gre za star izraz) in so šli noter in po hitrem postopku ven.:)

TIGR
11.09.2006, 16:15
opa spreobrnjenec? ;)
Kdo???

cornholio
11.09.2006, 17:19
Kdo???

še nis prefarbal zastave ?! :clown:

TIGR
11.09.2006, 18:02
še nis prefarbal zastave ?! :clown:

To je navada črne in rdeče levice. K takim ne spadam. Imel sem priliko to videti med vojno in po vojni, čeprav sem bil še otrok, zato tega ne bom nikoli pozabil. :approve:

TIGR
13.09.2006, 11:09
opa spreobrnjenec? ;)

Na katerega si pa ti mislil in v čem?:dontknow:

TIGR
13.09.2006, 19:15
Vedno bolj se nagibam, da so mladi Hervardi okoli črnega panterja, sposobni svoje sovrstnike navdušiti za domovinski čut in zato jim bom pomagal po svojih močeh. Ustanoviti bi morali civilno gibanje Črnega panterja za Domovino, skupaj s Slovenskimi Narodnjaki-Domoljubi. To bi bila zares slovenska desnica, ker je v resnici še nimamo..

albundy
13.09.2006, 19:17
Jaz sem za panterja v zastavi.

TIGR
13.09.2006, 19:24
Tudi jaz se strinjam.

buba
13.09.2006, 19:25
Jaz sem za panterja v zastavi.:2thumbs:

TIGR
13.09.2006, 19:35
:2thumbs:

Neverjetno....celo buba...lahko noč

albundy
13.09.2006, 19:39
imam kolega policista ki ima vtetoviranega panterja na roki pod ramo.:2thumbs:

buba
13.09.2006, 19:44
Neverjetno....celo buba...lahko noč--se omejujem od zgodovinsko-poeticnih alegorij -- enostavno se mi dopade... lahko noc...:approve:

Gorazd446
13.09.2006, 19:53
Črni panter je simbol, ki mora povezovati in ne razdruževati. Njegova simbolika je močnejša od katerega koli slovenskega simbola, novejšega ali starejšega.

Vsak, ki se je v globini s srcem in dušo dotaknil prepričanja o Črnem panterju, se ga več ne odreče. Mnogi si ga vznak tega tudi vtetovirajo.

Zveni kot ena pravljica, pa vendar je res.

Lep pozdrav!

TIGR
14.09.2006, 08:01
Črni panter je simbol, ki mora povezovati in ne razdruževati. Njegova simbolika je močnejša od katerega koli slovenskega simbola, novejšega ali starejšega.

Vsak, ki se je v globini s srcem in dušo dotaknil prepričanja o Črnem panterju, se ga več ne odreče. Mnogi si ga vznak tega tudi vtetovirajo.

Zveni kot ena pravljica, pa vendar je res.

Lep pozdrav!

Rabimo patrijote, ne revolucionarnih "herojev". Želim vsem Hervardom veliko sreče v boju za slovenstvo:approve:

2SLO4U
14.09.2006, 12:41
http://www.tu-je.si/assets/site/slike/001b.jpg

To je prihodnost slovenskega naroda!!!

jani
14.09.2006, 13:29
http://www.tu-je.si/assets/site/slike/001b.jpg

To je prihodnost slovenskega naroda!!!
Bravo, samo tako naprej. Črni panter je edini grb, ki bi ga Slovenija moral imeti. Osebno bi edino pri zastavi spremenil rdečo v zeleno, pa nisem ljubljančan, ampak se mi zdi, da bi bila potem prav lepa - pa še malce bi spominjala na lipov list.