Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Otroški dodatek v DDV


Vsemogočni
06.09.2006, 02:39
Postal sem srečni dolžnik državi, ker moram doplačati manjko že plačane dohodnine.

Zanima me pa nekaj, upam na odgovor, ker vem , da imate v tem poglavju prakso. V prošnjo za otroški dodatek, ali je potrebno vnesti prejete otroške dodatke iz preteklega leta ali ne :dontknow: Kaj pa v napoved za dohodnino :dontknow:

sno
06.09.2006, 05:20
V tvojem primeru nikjer ne vidim DDV-ja (davek na dodano vrednost),

Ni ti treba navesti prejemek otroškega dodatka v prošnji zanj. kakor tudi v napovedi dohodnine ne.

nemehecat
06.09.2006, 08:57
V otroški dodatek se vpiše, kar se vpiše v dohodnino + dohodek družinskega člana (kakšen študentski servis), ostale dohodke - pomoči in podobno imajo pa oni podatke, tako da to pripišejo sami. Sicer pa lahko vse vprašaš referentko, ker itak nimaš kaj skrit - majo ene kontrole, če nisi prijavu vsega naredijo nov obračun, pa moraš preveč plačan dodatek vrnit. V dohodnino se vpiše vse, za kar dobiš obvestilo, da se vpiše, če kaj pozabiš, te oni pokličejo in greš dopisat.
DDV nima nobene veze ne z enim ne drugim.

Vsemogočni
06.09.2006, 23:45
Zdej sem dobro prebral odločbo Zavoda za socialno delo.

Po preverjanju zavoda na DURS, je zavod dobil podatek, da je sin dobil za lansko leto, ki je delal kot študent 253.890 SIT. Ker sem jaz vložil prošnjo za otroški dodatek, bi moral prišteti v moj dohodek še sinov prihodek s katerim jaz nimam nič, niti nisem iz njegovega prihodka porabil za družino niti tolarja, ker je to pač njegov denar. In ker nisem prištel njegov prihodek oziroma zaslužek, so mi izračunali (zaradi moje utaje sinovega prihodka) koliko moram zavodu vrniti preveč izplačanega otroškega dodatka.

Torej štos je v tem, da bi moral sinov študentski prihodek vpisati v mojo prošnjo za otroški dodatek, pa tega nisem storil. Hudiča, ker sinu ni blo potrebno prihodka vpisati v moj dohodninski obrazec, pač tega nisem zavedel (kako naj bi pa vedel?) tudi v obrazec prošnje za otroški dodatek.

Pa lep in miren dan vam želim :2thumbs: