Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : razlika med začimbama kumin in kumina


partibrejker
07.09.2006, 13:27
a zna kdo kej več povedat kašna je razlika.kumin se dost uporeablja na vzhodu npr. v indijski kuhinji....
kaj je značilno za maroško oz sredozemsko kuhijo?kumin ali kumina?

nattka
07.09.2006, 13:42
http://www.ntfkii.uni-lj.si/etolja/kumin.htm

če sem prav razumela je kumin olje ...

partibrejker
08.09.2006, 08:06
http://www.ntfkii.uni-lj.si/etolja/kumin.htm

če sem prav razumela je kumin olje ...

noup

nattka
08.09.2006, 12:02
noup

kok si razložu ...:rolling:

dkivi
08.09.2006, 15:22
Kumin sodi v družino kobulnic, gojijo ga v vzhodni Aziji (Indija) in v Sredozemlju (Malta). Enoletna rastlina daje semena, ki so podobna semenom navadne kumine, imajo oster vonj in močan, malce grenek in eksotičen okus. Kumin je ena od najstarejših začimb, saj so jo poznali že v starem Egiptu. Danes jo gojijo v deželah bližnjega in srednjega Vzhoda (Iranu)in nekaterih sredozemskih deželah.

Kumin nahajamo v v curryju in v čilijevih mešanicah. Primeren je za začinjanje vložene zelenjave in sira. Na srednjem vzhodu z njim začinjajo skoraj vse vrste jedi, celo kruh.

dadka
10.09.2006, 21:33
Kumin alik kumina je eno in isto. Raste tudi pri nas in se uporablja predvsem za čaj. Proti napenjanju in prebavnim motnjam. Doda se jo lahko tudi pecivu. Je sorodnica janeža in kolmeža.

Cvetlični deček
11.09.2006, 15:13
ja, ene rastline so glede na geografsko lego malo drugačne, efekt pa podoben.. tko kot meta

mrjerry
11.09.2006, 15:41
Ko je ze dkivi omenil... Kruh s kumino (ali pa janezevimi semeni) je fenomenalen.

Njuška Trap
14.09.2006, 17:18
Kumin alik kumina je eno in isto. Raste tudi pri nas in se uporablja predvsem za čaj. Proti napenjanju in prebavnim motnjam. Doda se jo lahko tudi pecivu. Je sorodnica janeža in kolmeža.
Pa v vloženo rdečo peso in kisle kumarice... Jaz jo imam še najraje v mešanicah zelišč za čaje, ja, tudi kadar me ne napenja. Pa super mi je v jedi, ki se ji pri nas reče govnač, nekje glavnač... Zelje in krompir skupaj skuhana, pretlačena... Mljask. Ravnokar dobila idejo za jutrišnje kosilo. :P

lady_lucifer
16.09.2006, 18:05
Ko je ze dkivi omenil... Kruh s kumino (ali pa janezevimi semeni) je fenomenalen.

jst sm nardila kruh s kombinacijo strtih kuminovih in koriandrovih semen.....res slastno:P