Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nadgradnja hitrosti


sr@nje
07.09.2006, 14:53
Že več kot en teden čakam na nadgradnjo hitrosti.
Sploh ne bom presenečen, če bo telekom nadgradnjo zavrnil odkar sem Siolov :D .

Koliko ste ostal čakali za nadgradnjo hitrosti?

dkivi
07.09.2006, 15:04
po 3 tednih čakanja se ni zgodilo nič, nakar sem ''pojamral'' storžu:2thumbs:, urejeno mislim da v dveh dneh,sicer je bilo treba uredit še eno malenkost ampak zdaj je OK

Rogue
07.09.2006, 15:06
Čakam en dan. Zaenkrat še nič, ampak mislim da po vsej razumnosti tudi ni za pričakovat :D

Rogue
11.09.2006, 15:50
Pohvale SiOLovcem za hitrost dela. V četrtek sem izpolnil obrazec za povišanje hitrosti, danes v ponedeljek ko sem prvič prižgal računalnik pa je že pisalo pod uporabniškim profilom 10MBit v uporabi.

G3nius
11.09.2006, 16:35
Rogue pa veselo plačevanje siolovih položnic :rolling: :rolling: :rolling:

Rogue
11.09.2006, 17:19
Jaz nisem kriv, če mi noben drug ponudnik zaenkrat ne zmore nuditi zadovoljive alternative na moji lokaciji. :)

p.s.
Zanimivo, da se mi upload ni zvišal dokler nisem ugasnil modema za nekaj časa (download se je zvečal samo, da sem se reconnectal).

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 759.07Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.64Mb/s

sr@nje
11.09.2006, 20:12
Če se me nebi danes Storz usmilu, bi čakal še ene 14 dni.

MrBoombastic
11.09.2006, 20:32
Če se me nebi danes Storz usmilu, bi čakal še ene 14 dni.
Potem pa s5 postopek znova. :D

spanky
17.12.2008, 17:58
po 4 MESECIH! čakanja se še ni zgodilo nič. vsak dan kličem na siol (če sploh dobim prosto linijo) in mi vedno obljubljajo da mi bodo takoj ugodili pa ni nikol nič!

a mislite da jih lahko tožim al pa kej?? ker so totalno neresni in neprofesionalni

prosim za kakšen nasvet! hvala

080 Urban
17.12.2008, 21:04
Lahko mi pošlješ ZS s tvojim uporabniškim imenom.

lp

uros_dtl
20.12.2008, 20:13
tudi jaz imam eno uprašanje.
mam pač ene probleme pri nadgradnji, in sicer pri hišni številki me neki heca.
fora je v tem, da kao ne obstaja

any ideas?

tomy77
12.01.2009, 10:59
Pozdravljeni,
Lepo bi te prosil za nekatere informacije. Prejšni četrtek sem izpolnil online obrazec za povečanje hitrosti, oz. bi rad prešel iz paketa Adsl 1/256 v paket 5/2 VDSL in še dodaten TV kanal za paket trio. Zanima me naslednje:

1.) če je izpolnitev obrazca šla tekoče mimo, pomeni da je sigurno možnost preklopa na VDSL?
2.) koliko časa traja ta preključitev oz. prehod na omrežje VDSL?
3.) a je pri tej menjavi hitrosti oz. prehod v VDSL je potrebno tudi menjava modema?

lp, hvala za info

rda
12.01.2009, 11:01
1. to boš 100% videl šele, ko boš priklopljen
2. odvisno od zasedenosti monterjev
3. dobiš novi modem (Proteus)

lp

tomy77
12.01.2009, 11:07
rda, thx

imam pa še eno vprašanje...v siolovem spisku central...tiste ki so napisane da imajo možnost povezave do 40 mbit...to so vdsl centrale?

upam...le da se ne bo ta ndgradnja vlekla več mesecev ;)

janezpesec1
12.01.2009, 17:08
Da, tisto so VDSL centrale.

Karlos
12.01.2009, 18:31
Ali je mogoče kdo pred kratkim naročal VDSL?

Zanima me koliko časa je potrebno čakati, da pripeljejo nov modem (sedaj imam ADSL)?

VDSL sem naročil 6. decembra, se pravi 5 tednov nazaj, danes spet pokličem in vse kar sem dosegel je, da so me že drugič dali na "urgentno" listo.

tomy77
12.01.2009, 19:06
hmm...jaz zdej čakam...v četrtek oddal naročilo

tega je tudi mene strah...tedni...in...tedni...in...tedni čakanja:sleepy:

tomy77
19.01.2009, 08:39
no...še vedno čakam na nadgradnjo hitrosti na vdsl 5/2...vlogo sem izpolnil v četrtek 8.1.2009, in na 0808000 so mi rekli, da se čaka samo dodelitev tehnika. no...upam, da bom kmalu na vrsti...pustimo se presenetit

videokemik
20.01.2009, 18:33
Priklopljen v dobrih desetih dneh...
Operater na 0801000 se mi javi v sekundi...

...začenjam verjeti tudi v sedmico na lotu...:)

tomy77
21.01.2009, 11:52
videokemik...blagor tebi...zgleda da ti je res usoda naklonjena

jaz pa še vedno čakam...zgleda da na našem koncu primanjkuje telekom tehnikov...mogoče pa ko dežuje ne delajo ;)

res mi po eni strani ni jasno...da je iz strani Siola že vse odobreno...že narejen delovni nalog...tehnike pa se čaka več kot teden...potem pa ko pride ti vse reši v 5 minutah

tomy77
22.01.2009, 14:51
no...danes je četrtek in še nič novega glede preklopa na VDSL, prejšni teden so mi rekli, da bo najkasneje do tega petka... se prav sprašujem če bo jutri ta dan

zanima me če lahko kaj pospešim zadevo če začnem klicarit na 0808000? pa postanem tako...bolj tečen uporabnik!? :veryevil:

tomy77
26.01.2009, 10:09
čeprav je bilo obljubljeno, da bo moja sprememba izvršena najkasneje do petka 23.01., še vedno nič iz tega. no, zdej je že skoraj 20dni čakanja. zgleda, da je ta preklop zelo zahtevna zadeva.

ali je možno, da kdo od siolovcev pogleda kakšno je stanje z mojim naročilom preklopa na VDSL?

LP

080 Urban
26.01.2009, 17:41
Pošlji mi up. ime na ZS pa bom pogledal...

LP

jasa
28.01.2009, 13:51
Mogoce je pa potreben reset modema. Razen v primeru da je se modem drugacen kot za adsl2.

tomy77
29.01.2009, 12:18
končno :) danes so mi preklopli na VDSL 5/2 in vse super deluje :rolling:

tudi wireless ključek deluje odlično

no..Urban če si imel kaj pri tem...se ti lepo zahvaljujem ;)

080 Urban
01.02.2009, 11:30
Prosim. ;)

mveinhan
01.02.2009, 11:42
Pozdravljeni!
Tudi jaz že čakam kar nekaj časa vmes so rekli da ne bo šlo potem so spet rekli da bo šlo sem moral ponovno oddati prošnjo, zdaj pa me zanima kdaj te bo zdaj to nadgradnja hitrosti in tv, pa na e-mail nočejo odgovoriti

xXxSenSeixXx
04.02.2009, 18:22
hh ne vem kje bi tole vprašal pa bom komentar dodal kar tukaj.
zanima me če rabiš za linijo 5 / 2 Mbit/s ali 5/5 Mbit/s kakšno optiko al kr kol al se lahko normalno prikluči, ker če je to res da je potem 4 Mbit/s / 512 kbit/s dražje kot bolše linije, potem ne morem temu drugače rečt kot ZLOĆIIN!!!! Zanima pa me če kdo kaj ve kdaj je napovedan da dobi Kranj-Kokrica optiko, ker to je kriza da vsak zaselk prej dobi optiko kot mi!!!

krepki
04.02.2009, 19:54
Za linijo 5/2 ali 5/5 ne rabiš imet optike če si dovolj blizu centrale to pa je približno do 500 metrov za to hitrost,zadeva je pa zato cenejša ker je to VDSL tehnologija ne ADSL kot imaš verjetno ti sedaj.Za optiko pa najboljše da kar na vaši centrali vprašaš kdaj bo.

xXxSenSeixXx
04.02.2009, 21:21
hh se mi je zdelo da na siolu pojma nimajo kaj govorijo.... zanima pa me tud glede priklučkov za tv, a je sam en kolko se mora pa doplačat da jih je lahko več??

080 Tehnična pomoč
05.02.2009, 07:41
Za 1x, 2x, 3x tv plačaš isto ceno. Za 1. priključek dobiš komunikator za 1 eur na vezavo 2 leti, za druge komunikatorje pa plačaš polno ceno (139,90 Eur) takoj ali po obrokih (12, 24, 36 obrokov).

dsiol
10.02.2009, 14:12
Ja sm iz 1mb/s nadgradil na 4mb/s i mi je takoj ko sem plačal pogodbo mi je takoj nadgradilo hitrost zdej se pa pojavi en problem ko si stikam iz neta mi je hitorst 450kb/s ampak jaz veliko igram igrice preko spleta pa mi veliko šteka isto kot prej ko sm mel 100kb/s moj ping je 70 najmanj mi je pa bilo 60 v čem je to težava zakaj na igricah preko spleta ne prime nova povezava

080 Urban
11.02.2009, 15:07
Hitrejša povezava ne pomeni nujno nižjega ping-a, razen če si prešel na optične povezave.

lp

dsiol
11.02.2009, 18:27
Ja nisem ampak ne morem met na vsakem strežniku največi ping po 80 90 ga mam isto ko ondej ko sem imel 1mb/s linijo še hujse je moram reč kaj se lahko tu kaj naredi al nič?

dsiol
14.02.2009, 11:14
evo kako to zgleda v realni sliki www.shrani.si/?1/d/16blhPfW/cod4mp-20090214-121036.png siol vi ste res zakon vse ste mi zje**** najlepša hvala...to se pravi tale ping je realen za 4mb/s linijo

Debelinko
14.02.2009, 17:09
hh ne vem kje bi tole vprašal pa bom komentar dodal kar tukaj.
zanima me če rabiš za linijo 5 / 2 Mbit/s ali 5/5 Mbit/s kakšno optiko al kr kol al se lahko normalno prikluči, ker če je to res da je potem 4 Mbit/s / 512 kbit/s dražje kot bolše linije, potem ne morem temu drugače rečt kot ZLOĆIIN!!!! Zanima pa me če kdo kaj ve kdaj je napovedan da dobi Kranj-Kokrica optiko, ker to je kriza da vsak zaselk prej dobi optiko kot mi!!!

Zdravo prvo naroči meritve hitrosti da te ne bojo nategnili kot mene.
V mojem kraju oglašujejo hitrosti 40/20Mbit/s ker imamo VDSL ter okoli 300m od centrale sem naročil hitrost 5/2Mbit/s mi pošljejo pismo da je priključek VDSL omogočen da naj se čim prej odločim za priklop, naročim, pridejo priklopijo zadeva deluje super čez dva dni pade hitrost na 1Mbit/s. Kličem na Siol kaj je narobe in mi objasnijo da mi upload ne dosega 2Mbit/s in so mi hitrost znižali na 1/1Mbit/s brez obvestila. Sedaj je že dva meseca odkar se borim za ponovni vklop želene hitrosti pa brez uspeha zmiraj isti izgovor priključek ne dosega dovolj hitrosti. Zato pravim da naroči prej meritve ker ne razumem kako lahko nekaj ponujajo če vejo da to ni možno. Kot kaže samo da se priklopiš pol pa ......:dontknow:
Odgovor je bil tudi da naj zaprosim za nižjo hitrost 4/0.5Mbit/s kar pa je za 6€ dražje kot hitrost 5/2Mbit/s:nonono:
Sem že dolgo na Siol linijah pa počasi spoznavam da je res kar pravijo da čim bol daleč od telekoma torej od Siola da ohraniš mirne živce. Se že človek vpraša kje je urad za zaščito potrošnikov ker po moje če ti nekaj ponujaš moraš to tudi omogočiti.

dsiol
26.02.2009, 14:36
Bom jaz povedal svojo zgodbo ja zovem na siol da preverim kaksno največjo hitrost mam na moji lokaciji i gre meni tista gospa da mam lahko največ hitrost vdsl 5/2 dobro mi rečemo da bomo naročili i pride čez 3.tedne k nam ne majster iz siola prnese novi modem ga preklopi in pove da je slaba linija na moji lokaciji dobro mi počakamo nekaj časa pride nam pogodba za hitrejsi net 4mb/512kb dobro ja to pošljem pogodbo in dobim na mobi nekaksno kodo da se moram prijavit v register ja grem probat in mi nece počakam še 15.dni mi še skoz noce i potem zovem na siol zakaj se ne morem prijavit v register i gre meni tista ženska da na moji lokaciji tehnično ni mogoče meti taksno hitrost a fora je v tem da je meni siol sam poslal to pogodbo za hitrost zdej ja nevem kaj narediti...100% nebom podaljsal pogodbe za to 1mb/150kb/s linijo HELP

080 Tehnična pomoč
27.02.2009, 06:57
Če nisi naročil komunikatorja ali vzel telefonskega aparata na vezavo, potem nisi vezan in greš lahko kadarkoli h kateremukoli operaterju, ki ti je na voljo.

krepki
27.02.2009, 11:28
Čak mal 080Tilen potem pomeni če sem jaz vzel na optiki paket trio +kabelska in iptv imam dva meseca poskusno prav tako kabelsko,telefonski aparat mam svoj.Če se jaz odločim po dveh mesecih da ne vzamem iptv in kabelsko,mi ostane samo internet 20/20 in telefonija,potem jaz nisem vezan za dve leti.

T-a-d-e-j
27.02.2009, 11:51
Tudi če imaš kabelsko nisi vezan, vezan si samo s komunikatorjem ker si ga pač dobil zastonj.

080 Tehnična pomoč
27.02.2009, 12:13
Tudi če imaš kabelsko nisi vezan, vezan si samo s komunikatorjem ker si ga pač dobil zastonj.

Točno tako.

krepki
27.02.2009, 12:17
Hvala obema

Impulz
02.03.2009, 17:45
Pozdrav!

Pred enim tednom sem si naročil nadgradnjo hitrosti (iz 1M/256kb na 4mb/512) in me zanima koliko časa je potrebuje Siol (približno), da to preklopi, ker postajam že rahlo nestrpen? (glede na to, da so položnice dokaj drage ( za isto hitrost bi plačal točno 1 krat manj pri amisu!), sem pričakoval malo krajši odzivni čas -uporabnik siola sem že cca 6 let! )
Ali je ta preklopitev oziroma nadgradnja hitrosti tako zelo zahteven postopek?
V primeru, da bi se odločil za drugega ponudnika bi ta preklop trajal 3dni, vsaj tako so mi povedali na Amisu!
Ali bo potrebna menjava modema?
Interneta zdaj nimam, zato pišem iz drugega računalnika. Ali je to povezano z preklopitvijo?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovore!
lep pozdrav, Impulz

mravlja
02.03.2009, 19:23
En teden nazaj sem si naročil višjo hitrost int. iz 5/5 na 10/5 ( drugače ima TRIO z dvema TV). V kolikšnem času lahko pričakujem, da bo zadeva realizirana.

mravlja
02.03.2009, 19:42
se opravičujem, pravkar sem dobil mail, da je nadradnja opravljena , resetiral sem modem in zadeva res lepo deluje.

Prosil bi le Urbana , če mi lahko popravi ping, ki je sedaj kar višji kot prej:

C:\Users\rajko>ping www.siol.net

Pinging www.siol.net [89.143.249.33] with 32 bytes of data:
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=28ms TTL=121
General failure.
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=22ms TTL=121
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=26ms TTL=121

Ping statistics for 89.143.249.33:
Packets: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 22ms, Maximum = 28ms, Average = 25ms

C:\Users\rajko>ping www.google.si

Pinging www.l.google.com [74.125.43.99] with 32 bytes of data:
Reply from 74.125.43.99: bytes=32 time=58ms TTL=242
Reply from 74.125.43.99: bytes=32 time=63ms TTL=242
Reply from 74.125.43.99: bytes=32 time=60ms TTL=242
Reply from 74.125.43.99: bytes=32 time=62ms TTL=242

Ping statistics for 74.125.43.99:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 58ms, Maximum = 63ms, Average = 60ms

Pa naj še kdo reče, da je SIOL zanič. V petek oddal prošnjo danes v ponedjek pa zadeva že deluje. Hvala,

Urban tebi pa tudi hvala, ker vem ,da mi boš uredil ping. Prej sem imel na www.siol.net -14, na www.google.si pa 45. Zgoraj imaš najnovejše pinge. Hvala

Impulz
02.03.2009, 20:14
potem pa prosim, da nekdo za mene tudi zavrti z čarobno palico, če je mogoče.

se opravičujem ker tečnarim, vendar NUJNO rabim internet ta teden, saj preko njega služim med drugim tudi kruh!

lep pozdrav!

080 Tehnična pomoč
03.03.2009, 06:21
Sporoči uporabniško ime na ZS pa bom pogledal.

Impulz
03.03.2009, 20:18
pregledal sem siolovo e-pošto in kaže da je že včeraj bila spremenjena hitrost!
doma sem resetiral modem, probal sem druge porte, vendar vseeno nisem uspel uspešno vzpostaviti povezave.
probal sem vzpostaviti povezavo prek lynksys routerja z kolegovim prenosnim računalnikom, vendar tudi pri tem nisem bil uspešen.
ikonica v desnem kotu spodaj kaže, da internet vbistvu dela, ko pa preverim ping v cmd-ju ali pa poskušam priti na kakršnokoli stran preko internetnega brskalnika, pa ni znakov da je bila povezava vzpostavljena. lučke na modemu in na omrežni kartici tudi gorijo (pwr, wan, in lan)
kliknil sem že tudi gumbek "popravi" v nastavitvah kjer ti kaže različe IP-je, preveril sem ali imam nastavljeno na "samodejno pridobi IP naslov" in vse je tako kot bi moralo biti po mojem mnenju!
kaj bi lahko bil vzrok, da mi ne dela internet?
je lahko narobe kaj z modemom? (iskra tel, ganymede822+)?

prosim za pomoč!
lp!

Impulz
04.03.2009, 17:22
uspelo mi je sprogramirati.
internet končno priklopljen.

Kady
14.03.2009, 10:37
Bom kar tle vprašu, nisem najdu bol primerne teme. Čez 2 tedna mi poteče 2 letna vezava (internet+2x TV). Ker sem ugotovil, da so mi nadgradili centralo na VDSL2, me zanima ali lahko izvedem prehod na višjo hitrost že sedaj brez kazni, ali bom moral počakati še 2 mesca?

madmitch
14.03.2009, 10:49
Dvig hitrosti nima veze z vezavo. Jaz sem prešel z ADSL na VDSL sredi vezave brez kakršnih koli težav. Vezava je samo za paket.

Če sem si narobe zapomnil, naj me kdo popravi.


Hint: če že plačuješ 0808000/0801000, predlagam, da jo tudi uporabiš.

080 Urban
16.03.2009, 10:14
Vezava se je plačala samo v prekinitvi razmerja... V primeru da preidete na višjo hitrost se kazen ne plača.

LP

rannt
04.04.2009, 16:23
Zdravo

Koliko je največja razdalja od centrale do doma, da bi še normalno delovala povezava 2048/384? Telefonski kabel je praktično nov in polovico trase poteka po tleh.

Hvala