Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : IP telefonija in se eden problem....


AlienRex
09.09.2006, 15:10
Imam cudne probleme, ki se mi ponavljajo nonstop. Situacija je sledeca:
Prikljucen sem na IP BAN, modem je sagem, telefon prikljucen na Phone 1.

Problem 1:
- ko sem poklican, se javim sogovornika ne slisim nic. Tema. Pomaga reboot modema (vsaj enkrat je pomagalo, prvic sem ugasnil vse - modem, DECT,... tako da nisem siguren ce pomaga).

Problem 2:
- ko sem poklican, hocem zavrniti klic. Na DECT pritiskam tipko za prekinitev pa ne gre. Kje je hakeljc?

bostov
09.09.2006, 15:19
Kje je hakeljc? Ni ga. jaz sem naredil že vse kar je mogoče in nemogoče, milijonkratni reset modema, servis modema, nadomestni modem, milijonkratna nadgradnja FW, nazadnje pri meni telekomovec sedel eno uro, napaka naj bi bila na switchu v centrali. Za VOIP aktiviral drugo linijo, tisti dan je telefon celo nekaj časa delal. Bil sem potolažen da strokovnjaki zadeve že rešujejo in bojo v kratkem odpravljene. Ekola, danes spet vse po starem. Telefon ne dela. K**c naj jih gleda vse po vrsti od Siol-a do Telekoma. Če bi jaz v svoji firmi tako "hitro" reševal probleme na proizvodnem sistemu, bi že zdavnaj letel iz službe. Tule pa nič...Mislim, da bi tule moral nekdo na zagovor...

AlienRex
09.09.2006, 15:36
Dodatek k problemu 1:
- phone lucka utripa kot mora.
- Pravkar sem preveril stanje na servisnih straneh/telefonija in vsi klici za katere sem mislim, da nisem slisal tistega, ki me je klical, po evidenci sodec sploh niso bili uspesni. Torej mojega dviga telefona kakor da ni bilo. Zgleda bug v Sagem FW ali na IP BANu.
- po resetu in preizkusu GSM/Siol zveza zopet dela kakor mora (ne upam si trditi do kdaj).