Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : lučka ACT skoz aktivna??


mckeky
10.09.2006, 13:53
Imam Ganymede822+ modem... In pojavila se je ena težavica, ki je prej ni bilo. Imam prikloplenega preko routerja Canyon (ne cannon) na 2 računalnika, ker na začetku nisem vedel, da se da uporabljati Ganymede822+ kot route, oz mi ga ni uspelo usosobiti, ker je javilo neko napako glede IPja. No, in opazil sem, da lučka ACT "na veliko utripa", tudi ko ugasnem oba računalnika in noben powezan na omrežje. Lučka utripa kot bi na veliko nekaj downlodal, in skrbi me, da mi to za brezveze zasede linijo, tudi ko sem povezan v omrežje. Kako bi to odpravil???

Poleg tega bi prosil za navodila, kako bi nastavil Ganymede822+ kot router, ker imam vrjetno cisto za brezveze prikloplen preko dodatnega routerja?

MrBoombastic
10.09.2006, 15:48
Utripa zaradi sinhronizacije s centralo. Včasih te zadeve nenormalno dolgo trajajo. Glede router nastavitev: A nisi zraven knjižice z navodili dobil? Tam piše vse o teh zadevah. ;)

drnovurb
10.09.2006, 15:51
http://storitve.siol.net/fileadmin/useruploads/oprema/Komunikacijski_prehod/ADSL%20Ganymede%20knjizica.pdf

RTFM

mckeky
10.09.2006, 16:11
Utripa zaradi sinhronizacije s centralo. Včasih te zadeve nenormalno dolgo trajajo. Glede router nastavitev: A nisi zraven knjižice z navodili dobil? Tam piše vse o teh zadevah. ;)

A ne za sinhronizacijo utripa lucka WAN takrat ko se modem powezuje s centralo.. Ko najprej pocasi, potem pa zacne hitro proti koncu...
ACT lucka pa ja utripa takrat, ko je prenos podadtkov v ali iz racunalnika... Men pa utripa ko je racunalnik ugasen se zmeraj :)

storz
10.09.2006, 17:39
A ne za sinhronizacijo utripa lucka WAN takrat ko se modem powezuje s centralo.. Ko najprej pocasi, potem pa zacne hitro proti koncu...
ACT lucka pa ja utripa takrat, ko je prenos podadtkov v ali iz racunalnika... Men pa utripa ko je racunalnik ugasen se zmeraj :)

imaš mogoče siol tv?

mckeky
10.09.2006, 21:37
ne..... imam solo paket. Ma sej ko modem resetiram in router (iz el. omrežja) ...Se zadeva cez cas umiri. Upam da bo zdaj...tnx

storz
11.09.2006, 06:26
ne..... imam solo paket. Ma sej ko modem resetiram in router (iz el. omrežja) ...Se zadeva cez cas umiri. Upam da bo zdaj...tnx

kaj pa ko izklopiš še router iz modema?

M.T.
11.09.2006, 07:54
Očitno gre za relacijo ruter-modem....kot da bi ruter stalno "komuniciral" z modemom...isto sm že enkrat zasledil na relaciji mrežna kartica-modem.

Poskusi z direktnm priklopom modem-računalnik pa boš takoj videl ali je res "probelm" na ruterju.

mckeky
11.09.2006, 11:40
kaj pa ko izklopiš še router iz modema?


Prej sem omenil, da sem problem resiv.... ne..se wedno imam tezavo.
poskusil sem povezati modem direktno na linijo. In ko se je lucka wan omirila (se pravi powzala z centralo) je lucka ACT zacela utripat in ne neha... kljub temu, da sem imel racunalnik ugasen in nisem bil powzan na intarnet.

Ne wem kot bi se prenasali kaksni podatki :( ... Vem tudi, ker mi je nekaj casa nazaj downlodalo z 130kb/s max, zdaj pa mi max z 100kb/s , tako da mi tisto zasede nekaj linije :(

miro74
11.09.2006, 11:51
maš statičen ip??

mckeky
11.09.2006, 11:54
maš statičen ip??

Nimam staticnega ip-ja. hmm.....

A nastawitve u routerju mam pa prawe (nasploh mislim, ker tutdi brez routerja so tezave z lucko ACT)

http://www3.shrani.si/files/basic926476.jpg

mckeky
11.09.2006, 12:37
Očitno gre za relacijo ruter-modem....kot da bi ruter stalno "komuniciral" z modemom...isto sm že enkrat zasledil na relaciji mrežna kartica-modem.

Poskusi z direktnm priklopom modem-računalnik pa boš takoj videl ali je res "probelm" na ruterju.

Imel si praw, se enkrat sem poskuil brez routerja in luckaACT se takoj umiri... Ali naj nesem router na servis, ker je garancija, ali naj preverim katero nastavitev????

drnovurb
11.09.2006, 15:36
Idle time nastavi na 0 ... :D

M.T.
11.09.2006, 21:14
Kot prvo preveri, če je res ruter kriv za nižjo hitrost.....

Preveri delovanje z in potem brez....če bo isto (slabo) pomeni, da je napaka ali na liniji ali na računalniku.

Če bo hitrost nižja z ruterjem....no pa sej veš....

mckeky
15.09.2006, 23:47
Idle time nastavi na 0 ... :D

mah..ne pomaga.....se bol nori :D