Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Katere vrste DSLAM central obstajajo?


zigi69
11.09.2006, 10:09
Ne vem, če je bilo o tem že kaj debate.Zanima me koliko vrst adsl central imajo siolovci oziroma telekomovci v uporabi.Kak moderator ali strolz bi lahko povedal te tipe.
To me pa zanima iz čisto preprostega razloga, ker me zanima zakaj meni vsak večer crkne ADSL in se šele naslednju jutro postavi nazaj.Predvidevam, da je vzrok težav centrala ali pa kombinacija modema in centrale.
Ta podatek bi zanimal tudi druge uporabnike siol storitev.

storz
11.09.2006, 12:12
Ne vem, če je bilo o tem že kaj debate.Zanima me koliko vrst adsl central imajo siolovci oziroma telekomovci v uporabi.Kak moderator ali strolz bi lahko povedal te tipe.
To me pa zanima iz čisto preprostega razloga, ker me zanima zakaj meni vsak večer crkne ADSL in se šele naslednju jutro postavi nazaj.Predvidevam, da je vzrok težav centrala ali pa kombinacija modema in centrale.
Ta podatek bi zanimal tudi druge uporabnike siol storitev.

boš povedal, če ti linija še vedno dol pada.

zigi69
11.09.2006, 17:28
Aha!:)

Še dve uri do točke nič.:rolling:

Potem pa bomo videl kak bo.

P.S.
Dobil sem podatek, da sem priključen na DSLAM XPRESSLINK.
Dobra ali slaba izbira?

zigi69
11.09.2006, 20:27
Dela!!!!!!:rolling: :rolling:

Hmm, sedaj pa še poročilo zakaj dela in zakaj tega niso mogli že od 1.sep. ugotoviti.:dontknow:

kitl
11.09.2006, 20:45
zigi69 ker ti je pomoje storz nadgradil modem.

MrBoombastic
11.09.2006, 20:52
Dobil sem podatek, da sem priključen na DSLAM XPRESSLINK.
Dobra ali slaba izbira?
Kako si se dokopal do te informacije?

mchregec
11.09.2006, 21:27
Aha!:)

Še dve uri do točke nič.:rolling:

Potem pa bomo videl kak bo.

P.S.
Dobil sem podatek, da sem priključen na DSLAM XPRESSLINK.
Dobra ali slaba izbira?

Dobra.

zigi69
11.09.2006, 21:31
Kako si se dokopal do te informacije?


Tukaj so vse informacije:approve:

http://www.angelfire.com/my/adsl/adslteh/dslam/dslampod.html

zigi69
11.09.2006, 21:36
zigi69 ker ti je pomoje storz nadgradil modem.

Dvomim, ker je modem že bil nadgrajen na naj naj super moderno nadgradnjo.;)
Bolj ga imam na sumu, da so me prestavili na kak drugi port te dslam škatlice.baje ima ta škatla 14 kartic na vsako pa lahko priključijo po 16uporabnikov.Na drugem koncu gre pa ven ena huda povezava od recimo 200G.:rolling:

storz
12.09.2006, 06:25
Dela!!!!!!:rolling: :rolling:

Hmm, sedaj pa še poročilo zakaj dela in zakaj tega niso mogli že od 1.sep. ugotoviti.:dontknow:

klical sem na telekom, da so ti drug profil na centrali ti nastavil. Samo to ne moremo vsem, ker nekateri že imajo take profile.

Zakaj niso tega prej odkril pa ne vem, jaz sem takoj vidu ko sem pogledal.

lp,
storz

storz
12.09.2006, 06:26
Aha!:)

Še dve uri do točke nič.:rolling:

Potem pa bomo videl kak bo.

P.S.
Dobil sem podatek, da sem priključen na DSLAM XPRESSLINK.
Dobra ali slaba izbira?

XPRESSLINK so bili od Siemnsa in so pomoje najstarejši DSLAMI pri TK. Pa da ne bo pomote da to pomeni da so najslabši zaradi tega :).

Bi te pa popravil, ti si na IP BAN-u, kjer je mogoč ADSL2+ in ti tudi imaš adsl2+.

lp,
storz

zigi69
12.09.2006, 08:28
klical sem na telekom, da so ti drug profil na centrali ti nastavil. Samo to ne moremo vsem, ker nekateri že imajo take profile.

Zakaj niso tega prej odkril pa ne vem, jaz sem takoj vidu ko sem pogledal.

lp,
storz

Model hvala lepa za tole!:2thumbs:
Čeprav ni to tvoje delo si vseen ugotovil težavo in jo sporočil mirkotom iz telekoma.Grajo si zasluzijo telekomovi mirkoti, ker niso tudi po desetih dnevih ugotovili zakaj se mi adsl sesuje ob točno določeni uri.:approve:

Škoda, ker ni več takih modelov, kot si ti storz.Ob priliki, ko pridem v Lj te častim z platojem piva.Seveda ga ne boš pil v sluzbi ampak ga boš po sihtu.:rolling:

P.S.
Seveda bom ob računu za september uveljavlja reklamacijo za cas nedelovanja adsl.:approve:
Stroške pa obestite mirkotom iz telekoma, ki ne vedo zakaj so tam.

zigi69
12.09.2006, 08:38
XPRESSLINK so bili od Siemnsa in so pomoje najstarejši DSLAMI pri TK. Pa da ne bo pomote da to pomeni da so najslabši zaradi tega :).

Bi te pa popravil, ti si na IP BAN-u, kjer je mogoč ADSL2+ in ti tudi imaš adsl2+.

lp,
storz


Sedaj linija dela že od včeraj zvečer nemoteno.Verjetno boiše naprej tako.Prenosti gor dol so podobni, kot prej.

Ob tem se mi pa poraja vprašanje, ki verejtno ne bo odbilo odgovora od telekoma.:dontknow:
Ko sem šel na adsl2 sem že imel tega francozka ampak stvar je bila v totlanem podnu in se mi je sesuval vsakih par minut.
Seveda sem potem težil za zamenjavo z Ganymedom in ga dobil .Linija je postala stabilna in težave so se zmanjšale na minimum.razen tega, da je ganymed trenutno na servisu zaradi neznane napake pri sinhronizaciji.
Vprašanje je zakaj mi že niso takoj telekomovci nastavili takega profila na centrali IP BAN kot je sedaj , da je stvar postala stabilna.Toliko časa skupaj , kot sedaj mi ni delal prej nikoli.
So bili telekomovci pri meni in so vsi po vrsti dejali, da stvari ne morjeo popravit, ker sem kako predaleč od centrale inda ne vedo vzrok teh težav prekinitve.SAkratka delajo pa ne vedo kaj delajo.
Še to moja zračan razdajla je 5200m po kablih je pa še veliko več.kak km dodatka, tako, da sem več kot 6000m stran od centrale .
Sedaj pa stvar, kar odenkrat postane stabilna .Obe tem sem zgubil za en kamion živcev in časa za en teden dopusta.:mad:

zigi69
12.09.2006, 17:32
Linija še zmeraj dela.:rolling:
Če se bo tako nadaljevalo bom spet zahteval zamenjavo modema.;)

MrBoombastic
12.09.2006, 17:42
A ti si na Sagemu zdaj, ko imaš nadomestnega?

storz
12.09.2006, 17:42
Linija še zmeraj dela.:rolling:
Če se bo tako nadaljevalo bom spet zahteval zamenjavo modema.;)

Imaš zelo "svoh" linijo, komaj ti zdrži 2mb. Čudi me, da ti kej dol ne pade, glede na parametre na njej.

Vidim pa da imaš spet sagema, a nisi imel vmes ganymeda? Mogoče se pod temi pogoji bolje obnaša ganymede. Če ne pa lahko probamo kako bo če damo 1 mb.

lp,
storz

MrBoombastic
12.09.2006, 17:46
Hmm, koliko bi kaj meni zdržala linija?

storz
12.09.2006, 17:50
Hmm, koliko bi kaj meni zdržala linija?

okoli 13MB

SloCop
12.09.2006, 17:55
kaj pa meni?

storz
12.09.2006, 17:56
kaj pa meni?

sem vedu da mi bo žal.

Meritve lahko naredim samo določenim (ampak vsekakor morajo meti adsl2+) za ostale bi moral telekom zmerit.

MrBoombastic
12.09.2006, 18:01
Super, jaz sem pa mislil, da bi bila 2Mb problem. Koliko si 1 TV vzame? Da jaz to malce preračunam.

storz
12.09.2006, 18:05
Super, jaz sem pa mislil, da bi bila 2Mb problem. Koliko si 1 TV vzame? Da jaz to malce preračunam.

-> PM

MrBoombastic
12.09.2006, 18:24
Hvala ti za te info. ;)

SloCop
12.09.2006, 18:53
storž me pa ne mara :(
:( :( :( :(

MrBoombastic
12.09.2006, 19:10
storž me pa ne mara :(
:( :( :( :(
Občutek lahko vara. :)

AlienRex
12.09.2006, 19:32
Super, jaz sem pa mislil, da bi bila 2Mb problem. Koliko si 1 TV vzame? Da jaz to malce preračunam.
Koliksno pa imas razdaljo do centrale?

AlienRex
12.09.2006, 19:40
storz: O kaksnih profilih na IP-BANu pa je govora?

AlienRex
12.09.2006, 19:48
Kako si se dokopal do te informacije?

Mislim, da se da to razbrati tudi z Sagema ADSL status (ADSL/trenutni nacin): npr G922_1_B je Simensov Expresslink, RES4 pa Iskrski IP-BAN
Vsaj tako je bilo pri meni razbrati razliko.

MrBoombastic
12.09.2006, 19:54
RES4 vem, da je na Sagemu za ADLS2+ zadevo. Razdalja nekaj nad 2km.

zigi69
12.09.2006, 20:10
A ti si na Sagemu zdaj, ko imaš nadomestnega?

Ja!
Mirkoti v trgovni mi niso hotel dati Ganymeda, ker kao jih sploh ni za nadomestne in imajo samo francoze.
Skratka linija trenutno dela brez prekinitev vendar upam, da bo tale francozek kmalu oplel pri meni in se bo vrnil ganymed.

storz
13.09.2006, 06:32
Mislim, da se da to razbrati tudi z Sagema ADSL status (ADSL/trenutni nacin): npr G922_1_B je Simensov Expresslink, RES4 pa Iskrski IP-BAN
Vsaj tako je bilo pri meni razbrati razliko.

G922_1_B je klasičen adsl
RES4 je pa adsl2+

za klasični adsl so še navadni BAN-i, ki so tudi od Iskre.


lp,
storz

AlienRex
13.09.2006, 17:17
storz: O kaksnih profilih na IP-BANu pa je govora?

Lahko reces se kaksno besedo na moje vprasanje o profilih?

zigi69
13.09.2006, 21:27
Lahko reces se kaksno besedo na moje vprasanje o profilih?
Pošlji mu PM in ti bo odgovoril.;)