Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Smrt borke za civilizacijo.


TIGR
15.09.2006, 09:35
Umrla je Oriana Fallaci
Rim - Umrla je italijanska pisateljica in novinarka Oriana Fallaci. Šestinsedemdesetletna Fallacijeva je danes ponoči umrla V Firencah, je poročala italijanska državna televizija. Fallacijeva, ki je bila v preteklih letih mednarodni javnosti poznana predvsem po ostrih kritikah skrajnih islamistov, je že pred časom zbolela za rakom.


Oriana Fallaci je po terorističnih napadih 11. septembra leta 2001 za dnevnik Corriere della Sera napisala razvnet komentar, kritičen do islama. S knjigama Bes in ponos (2001) ter Moč razuma (2004) je za razburjenje poskrbela tudi drugod po svetu.

Muslimanska skupnost v Italiji je proti njej vložila tžbo

Zaradi knjige Moč razuma se je junija v severnoitalijanskem mestu Bergamo, kjer je bila knjiga natisnjena, zaradi blatenja islama začel sodni proces proti pisateljici. Postopek je sprožil predsednik Skupnosti italijanskih muslimanov Adel Smith.

Islam kot agresivna in ekspanzivna religija

Fallacijeva v knjigi opisuje islam kot agresivno in ekspanzivno religijo. "Edina umetnost, v kateri so se Alahovi sinovi vedno izkazali, je umetnost posedovanja, zavojevanja in podjarmljenja," je med drugim zapisano v knjigi.

V Moči razuma je Fallacijeva med drugim zapisala, da "se Evropa iz dneva v dan bolj spreminja v islamsko pokrajino, islamsko kolonijo" in da je "razmišljanje o tem, češ da obstajata dober in slab islam, skregano z razumom". (STA/Foto Reuters)

TIGR
15.09.2006, 09:37
Res huda izguba za civilizirani svet, če upoštevamo objektivnost in verodostojnost njenih strokovnih novinarskih in pisateljskih dosežkov.

Medved Pu
15.09.2006, 10:17
Res huda izguba za civilizirani svet, če upoštevamo objektivnost in verodostojnost njenih strokovnih novinarskih in pisateljskih dosežkov.Se strinjam:2thumbs: :2thumbs:

Kaja
15.09.2006, 10:49
Ja, izguba že, ampak v njeno objektivnost po branju obeh knjig sem pa malo podvomila..........čisto preveč hvali Ameriko, da bi lahko rekli, da je objektivna, sori..........

aladin
15.09.2006, 11:17
Ja, izguba že, ampak v njeno objektivnost po branju obeh knjig sem pa malo podvomila..........čisto preveč hvali Ameriko, da bi lahko rekli, da je objektivna, sori..........ma ja. amerika je grda.

kdor jo hvali, je neobjektiven.

ElQurc
15.09.2006, 11:19
Ja, izguba že, ampak v njeno objektivnost po branju obeh knjig sem pa malo podvomila..........čisto preveč hvali Ameriko, da bi lahko rekli, da je objektivna, sori.......... boljše ''hvala'' o ameriki kot o islamu :2thumbs:

Fallacijeva v knjigi opisuje islam kot agresivno in ekspanzivno religijo. "Edina umetnost, v kateri so se Alahovi sinovi vedno izkazali, je umetnost posedovanja, zavojevanja in podjarmljenja".

avijonsko zaletavanje, avtobusi, vlaki itd. muslijev je bilo ''kar tako'' in kul, kneda ? :veryevil: :veryevil:

aladin
15.09.2006, 11:26
boljše ''hvala'' o ameriki kot o islamu :2thumbs:

Fallacijeva v knjigi opisuje islam kot agresivno in ekspanzivno religijo. "Edina umetnost, v kateri so se Alahovi sinovi vedno izkazali, je umetnost posedovanja, zavojevanja in podjarmljenja".

avijonsko zaletavanje, avtobusi, vlaki itd. muslijev je bilo ''kar tako'' in kul, kneda ? :veryevil: :veryevil:


meni je prav simpatična ta antiameriška drža v sloveniji...


desetletja nam je amerika pošiljala pšenico-zastonj.

da smo potem...s polnimi ritmi...lažje srali po njej:rolling: :rolling: :rolling:

čudežni
15.09.2006, 11:47
Tigr, pa saj smo vendarle v EU, kjer je "mogoč" prost pretok delovne sile.

TIGR
15.09.2006, 12:18
Ja, izguba že, ampak v njeno objektivnost po branju obeh knjig sem pa malo podvomila..........čisto preveč hvali Ameriko, da bi lahko rekli, da je objektivna, sori..........

Ni ona kriva, če ti (in veliko Slovencev), na žalost, bolestno sovražite ZDA, ne glede na predsednike in tudi na njene objektivne kritike.

TIGR
15.09.2006, 12:20
Tigr, pa saj smo vendarle v EU, kjer je "mogoč" prost pretok delovne sile.

Na žalost je res, zato se je treba učinkovito zoperstaviti prodoru Islama.

TIGR
15.09.2006, 12:23
Majhen prispevek.


PRISELJENCI IN IDENTITETA GOSTITELJEV

EU je danes v primežu zelo resnega problema priseljencev in to v glavnem tistih, ki so islamske veroizpovedi. Ti so namreč nadpovprečno verni in korenito podvrženi islamskim teokratskim zakonom in postulatom, ki prepletajo njihovo civilno življenje v vseh odtenkih vsakdanjega obnašanja v lastnem in tujem okolju. Nenadzorovana priseljenost je povzročila, da je danes v EU število muslimanov zaskrbljujoče naraslo do nevarnega števila, ki neposredno ogroža nacionalno identiteto tradicionalnih prebivalcev stare celine z 2000 letno krščansko kulturno tradicijo, ki je neskladna z veroizpovedjo novih prišlekov. Dobro je danes znano trenje med avtohtonim prebivalstvom in islamskimi prišleki, ki zahtevajo spoštovanje in uveljavljanje njihovih trivialnih verskih zakonov in navad v čisto krščanskem okolju, z napadalnim odnosom do avtohtone civilizacijske tradicije gostiteljev. Problemi so v šolah, javni administraciji, državnem ustroju nasploh, ker prišleki hočejo nasilno uveljavljati njihove versko administrativne trende razumljive le njihovim skupnostim. Pri tem se sklicujejo na človekove pravice kot, da istih pravic ne smejo biti deležni gostitelji. Veliko je govora o t.i. integraciji, a v resnici se ta ne pojavlja nikjer (razen kake posamezne bele muhe). Jalovo je danes iskanje vzrokov za tako stanje. Dejstvo je, da v kratkem času (+- 2025? - po statističnih izračunih) bo vsak peti Evropejec musliman. Da bo to stanje privedlo do konfliktualnih nevarnih situaciji je neizbežno, če ostane EU inertna glede zavarovanja pred tem trendom nenehnega priseljevanja in razvoja plodnih družin islamske veroizpovedi v sredini avtohtonih skupnosti EU krščanskega sveta. Krščanski svet (vštevši teiste, ateiste in indiferentne) se namreč ne more meriti z Islamom glede globoke nekritične vernosti, demografskega naraščaja in fanatizma v spoštovanju strogih postulatov civilno-teokratskega obnašanja njegovih pripadnikov, ker je civilizacijsko ustaljen na višji ravni svobodnih človekovih individualnih odločanj v tem smislu in zato tudi bolj labilen do spoštovanja in doslednosti privrženja lastni veroizpovedi in njenim moralno etičnim vrednotam (ni absolutno pogojevan, kot islamski vernik). V taki družbi ne more biti sožitja, ker islamska skupnost ne bo nikoli odstopila od načrta prevlade Islama nad vero prilagodljivih gostiteljev (za njih vsekakor nevernikov).
Čeprav vse EU države tiščijo glavo v pesku, v veselje »mirovnikov« in njim podobnim antiglobalistov anarho-liberalne drhali, ki si dovoljuje v imenu tiste prizanesljive demokracije, zganjati splošno nasilje, se ta problem le poraja v javnosti, ker gre tu za dva dobro prepoznavna principa neenakega predznaka: popuščanja in napadalnosti. Konflikt bo neizbežen, ko bo napadalnost odločnih bojevnikov Islama narasla s povečanjem njihovega števila v EU družbi, kar oni sami že priznavajo z napori v to smer. Spomnimo se napovedi Eurabije italijanske pisateljice in publicistke Oriane Fallaci, ki je imela veliko izmenjav mnenj z islamskimi veljaki, ki niso skrivali njihovih namer glede islamizacije starega kontinenta. Njihov proračun predvideva postavke načrtnega demografsko-verskega prodora v naše kraje (posebno z izgradnjo verskih objektov in »kulturnih« centrov za propagiranje Islama), kjer Slovenija ni izvzeta. Finančni aspekt za njih ni problematičen.
Nekateri v Franciji (v tem smuslu najbolj ogroženi državi v EU) so to vprašanje vzeli resno, čeprav zelo pozno in skušajo postaviti zavore tej nevarnosti v obrambi lastne nacionalno-kulturne identitete, ki je že precej prizadeta in okrnjena. Francoski notranji minister Sarkozy je že predložil zakon za »imigracijo«, ki je naletel na splošno domačo francosko odobravanje v kolikor predvideva drastične ovire nekritičnemu priseljevanju in razmnoževanju tujcev. A naletel je tudi na žolčno nasprotovanje imigracije same, njenih organizaciji in podpornikov v vrstah francoske levice (notorično antinacionalne, kot pri nas). Če si podrobno ogledate omenjeni zakon, boste zaznali, da res ni druge poti za zajezitev uničevanja sedanjega labilnega ravnotežja med evropsko civilizacijo in antitetično invazivno islamsko miselnostjo. Francozi se zavedajo, da je njihova kulturno-nacionalna identiteta krepko v nevarnosti zaradi državljanov tujega porekla, ki niso pripravljeni na integracijo.
Vprašam se, ali je naš notranji minister obveščen o teh francoskih preventivnih zakonskih manevrih za zajezitev nevarnosti islamizacije in če misli analogno kaj narediti v smislu obrambe naše nacionalne identitete, ki je še kronično pomanjkljiva in ranljiva vsled preteklih poskusov levice, uničenja narodnostne in verske pripadnosti Slovencev? Vprašanje imigracije pri nas ni nič manj pereče kot drugje v EU in zato bi morali tudi mi preveriti stanje za naprej in nazaj, kot to predvideva francoski zakon, ker je treba korenito popraviti dosedanje pravilnike in administrativne trende glede privilegijev in pravic tujcev v naši državi, pridobljenih tudi v preteklosti. Koliko se jih je integriralo (z znanjem slovenščine) in koliko jih je pripravljenih za oznanjanje in vnašanje Islama v našo državo, brez nikakršnega obzira do tradicij in običajev slovenskih gostiteljev? To je vprašanje primarne važnosti, da bomo imeli sliko o pravih namenih sodržavljanov tujega porekla, ki so se že pokazali v nešteto primerih, kot nenaklonjeni poosamosvojitveni Sloveniji.
Tu ne gre za rasizem ali kaj podobnega, kot bo marsikateri nekritični bralec namigoval. Tu gre za ohranitev karakteristik naroda z njegovo kulturno-nacionalno identiteto, dediščino, ki je dejansko ogrožena od strani prišlekov z neintegracijo v tradicionalno miselnost gostiteljev. Naši zakoni morajo biti pisani v duhu prepoznavnosti slovenskih družbeno-kulturnih življenskih karakteristik in vsak prišlek se mora tem pokoravati s popolno integracijo, če hoče pri nas živeti. V njegovem družinskem krogu ga ne bo nihče preganjal, če bo upošteval njegove tradicije, le teh pa nima nobene pravice širiti med avtohtone sodržavljane in s tem vnašati duhovno in civilizacijsko zmedo v njemu tujem okolju.
Nisem pravnik, zato ne bom razpravljal o omenjenem francoskem zakonu za imigracijo (ima zanimive postavke tudi v problemih sorodstva, mešanih zakonov in drugih stanjih, ki so bili do sedaj izrabljani za »legalno čustveno-moralno« by-pass imigracijo). Rad bi pa predlagal, da bi kak naš pravnik poučil naše sodržavljane o obrambnem načrtu francoskih oblasti, s katerimi smo povezani v EU, da bi lahko tudi mi preventivno pripravili pravičen in legitimen juridični poseg v obrambo lastne nacionalno-kulturne identitete. Pri nas ni še takega nasilnega stanja kot je v Franciji (le kak sporadični nasilni nastop, kot n.pr. v Postojni) in prav zato bi bilo nujno preventivno uvesti normativo za nedvomno v glavnem nenaklonjeno in vsiljivo imigracijo, ki bi pri nas uvajala iste trende kot v Franciji in drugih državah EU, kjer postaja problem katastrofalnega obsega z vedno težjimi možnostmi omejitve. Zvoniti po toči bo prepozno.

TIGR
15.09.2006, 12:24
Sedaj je celo velik škandal na Papežev citat o Islamu, kar je le resnica. Koga bo sedaj zadela fatva? Verjetno vse nevernike.:approve: :veryevil:

maestro II.
15.09.2006, 12:29
Je imela precej trezen um. Se je že kot mlada pridružila partizanskemu osvbodilnemu gibanju.

čudežni
15.09.2006, 12:31
Jaz bi se najprej vprašal, zakaj je do tega prišlo. Kot prvič.
Kot drugič pa...Jah, očitno je njihov sistem "širitve" boljši od našega.

Brootalen
15.09.2006, 12:33
meni je prav simpatična ta antiameriška drža v sloveniji...


desetletja nam je amerika pošiljala pšenico-zastonj.

da smo potem...s polnimi ritmi...lažje srali po njej:rolling: :rolling: :rolling:


ti se kr smej ja:(

Enkrat sm bral v eni Italjanski reviji, da za časa hladne vojne, samo še izrael se je lahko kosal z nami glede velikosti vsot, ki smo jih prejemali kot pomoč od ZDA.

A 90% indoktriniranih slovenceljnev se joče češ kako je bilo lepo v rajnki Yugi... noben ********** pa ne omeni, da to je dejansko finansiral ameriški imperializem in ostali kapitalistični dekadentni zahod :rolling: :rolling: :rolling: :evil:


In ja važno, da se je 60 (in še se) na naših "časopisih":rolling: , sralo češ kako so izkoriščevalske te čudne ZDA:nonono: Mislim folk se ne more nehat zamišljevati nad patetiko slovenske miselnosti.


PS: Na "časopisu" :clown: Delo, je smrt Fallacijeve na oddelku (pop)kultura :rolling: :rolling: :rolling: :mad:

eisenhower
15.09.2006, 13:03
Prava kritičnost je kritičnost do vsega, ne samo ene strani. Na svetu ni absolutnega dobrega kot tudi ni absolutnega zla. Problem nastane, ker je percepcija dobrega in zla od človeka do človeka različna. Ker vsak človek gleda na sistem (sistem kot družbeni pojav, npr. družba, kultura, civilizacija, vera...) skozi svoje oči, ki so naučene gledati zarad vplivov predvsem primarne in sekundarne socializacije, ne moremo sprejeti nekega sistema kot dobrega samega po sebi, ampak moramo s kritično presojo oceniti tako dobro kot slabo vsakega sistema.

Trenuten trend v zahodnem svetu je prenos težav sistema izven njegovih meja (govorimo o sistemu kot družbenemu pojavu in ga ne omejujemo teritorialno). Tako so za vse krivi subsistemi, ki so sicer del samega sistema in so si v medsebojni soodvisnosti s sistemom. Problem pa je globji in sicer je sistem zaradi vedno večjega širjenja in pomanjkanja resursov moral sprejemati znotraj sebe vedno več subsistemom, da bi sam preživel. S tem bi moral redifinirati svoj položaj, vendar je, kot se za vsak velik sistem "spodobi", nepripravljen na spremembo samega sebe, ker se s tem samega sebe postavlja v navidezno slabši položaj, kot ga je imel pred desetletji. Vendar s tem, ko se noče redefinirati, v bistvu sam sebi koplje brezno. Širiti se ne more več samo na račun samega sebe, zato mora dovoliti sprejem in redefinicijo subsistemom.

Na drugi strani imamo sistem muslimanske civilizacije je nasproti sistemu zahodne civilizacije zelo zaprt sistem, ki ne dovoljuje obstoja subsistemom znotraj sebe. Poenostavljeno se temu reče nedemokratičnost, seveda skozi oči nas iz zgoraj omenjenega sistema.

Problem nastane pri interakciji različnih sistemov. Sistem mora rasti in se razvijati, da preživi, to velja za vsak sistem. Ob tem seveda trči ob drugi sistem. Vsak sistem se bori za prevlado na območju stika in tukaj prihaja do konfliktov med posameznimi sistemi. Konflikti pa ustvarjajo skrajnosti. Porast skrajnig gibanj v vseh sistemih je alarmanten v zadnjih nekaj desetletjih. To kaže na boj za prevlado na določenem območju, lahko bi rekli, da gre za tipičen spopad "civilizacij".

Kdo ima v tem boju bolj prav? Vsi. Vsak sistem se na svoj način bori za prevlado. Rekli boste vse je res, ampak način boja je različen. A je res? Problem boja sistemov je v tem, da vedno ampak res vedno nastradajo gradniki sistema in to smo ljudje.

Naš sistem je po naših vrednotah tisočkrat boljši od vsakega drugega sistema. Njihov sistem je za njih tisočkrat boljši od vsakega drugega sistema. Kdo ima prav? Mi, ki denarno vladamo, ali oni, ki so vedno bolj naši sužnji. Vedeti pa moramo, da se sužnji slej ko prej uprejo in upori so najbolj krvava stvar.

Ali potem takem rešitev obstaja? Jaz sem zagovornik, da je vedno rešitev in rešitev je vedno kompromis. Anihilacije sistema si dandanes noben sistem ne more in verjetno tudi ne zmore privoščiti. Prva stvar, ki se bi jo morali zavedati je, da se v trenutni vojni proti terorizmu naš sistem bori proti pojmu in ne sistemu. Drugič, bi se sistemi morali dogovoriti o delitvi virov, vse ne more imeti en sistem, ker smo takoj spet pri sužnjih in uporih. In zadnje, mogoče bi se morali tega najbolj zavedati, človeštvo ni en sistem, civilizacija ni ena sama, svet je življensko področje večih sistemov.

Ste vi pripravljeni iztrebiti ostale sisteme in zagovarjati edino zveličavno resnico in to je resnica tebi lastnega sistema. Mnogi so, ste. Jaz nisem, verjamem v rast sistemov v slogi in sodelovanju. Recite mi utopist. Mogoče sem, upam, da sem, ker verjamem mogoče v najbolj absolutno dobro in to je sodelovanje.

Milkman from Hell
15.09.2006, 13:10
meni je prav simpatična ta antiameriška drža v sloveniji...


desetletja nam je amerika pošiljala pšenico-zastonj.

da smo potem...s polnimi ritmi...lažje srali po njej:rolling: :rolling: :rolling:

Ti se kar zezaj, ampak če nas ne bi gldi ameriški imperialistine tako izkoriščali, bi bili danes druga Švica ali Danska :clown:

TIGR
15.09.2006, 13:13
Je imela precej trezen um. Se je že kot mlada pridružila partizanskemu osvbodilnemu gibanju.

Drži, a ne zaradi tega pridruženja. Ti verjetno ne poznaš laških partozanov. Večina so bili iz fašističnih vrst, torej vedno levica. Ona je sicer bila levičarka blizu Pertiniju, a je vseeno bila kritična tudi donjih. Zanimiv je njen "intervju" z njo samo. Veliko resnic pove.;)

TIGR
15.09.2006, 13:15
Jaz bi se najprej vprašal, zakaj je do tega prišlo. Kot prvič.
Kot drugič pa...Jah, očitno je njihov sistem "širitve" boljši od našega.

Čudežni po navadi to vedo.:veryevil:

AntiTankMine
15.09.2006, 13:25
Ti se kar zezaj, ampak če nas ne bi gldi ameriški imperialistine tako izkoriščali, bi bili danes druga Švica ali Danska :clown:

To bila bi zemlja Indija Koromandija, če nas nebi vaši argentinski fantje "hrabro" izdali med NOV! :rolling:

čudežni
15.09.2006, 13:27
Prava kritičnost je kritičnost do vsega, ne samo ene strani. Na svetu ni absolutnega dobrega kot tudi ni absolutnega zla. Problem nastane, ker je percepcija dobrega in zla od človeka do človeka različna. Ker vsak človek gleda na sistem (sistem kot družbeni pojav, npr. družba, kultura, civilizacija, vera...) skozi svoje oči, ki so naučene gledati zarad vplivov predvsem primarne in sekundarne socializacije, ne moremo sprejeti nekega sistema kot dobrega samega po sebi, ampak moramo s kritično presojo oceniti tako dobro kot slabo vsakega sistema.

Trenuten trend v zahodnem svetu je prenos težav sistema izven njegovih meja (govorimo o sistemu kot družbenemu pojavu in ga ne omejujemo teritorialno). Tako so za vse krivi subsistemi, ki so sicer del samega sistema in so si v medsebojni soodvisnosti s sistemom. Problem pa je globji in sicer je sistem zaradi vedno večjega širjenja in pomanjkanja resursov moral sprejemati znotraj sebe vedno več subsistemom, da bi sam preživel. S tem bi moral redifinirati svoj položaj, vendar je, kot se za vsak velik sistem "spodobi", nepripravljen na spremembo samega sebe, ker se s tem samega sebe postavlja v navidezno slabši položaj, kot ga je imel pred desetletji. Vendar s tem, ko se noče redefinirati, v bistvu sam sebi koplje brezno. Širiti se ne more več samo na račun samega sebe, zato mora dovoliti sprejem in redefinicijo subsistemom.

Na drugi strani imamo sistem muslimanske civilizacije je nasproti sistemu zahodne civilizacije zelo zaprt sistem, ki ne dovoljuje obstoja subsistemom znotraj sebe. Poenostavljeno se temu reče nedemokratičnost, seveda skozi oči nas iz zgoraj omenjenega sistema.

Problem nastane pri interakciji različnih sistemov. Sistem mora rasti in se razvijati, da preživi, to velja za vsak sistem. Ob tem seveda trči ob drugi sistem. Vsak sistem se bori za prevlado na območju stika in tukaj prihaja do konfliktov med posameznimi sistemi. Konflikti pa ustvarjajo skrajnosti. Porast skrajnig gibanj v vseh sistemih je alarmanten v zadnjih nekaj desetletjih. To kaže na boj za prevlado na določenem območju, lahko bi rekli, da gre za tipičen spopad "civilizacij".

Kdo ima v tem boju bolj prav? Vsi. Vsak sistem se na svoj način bori za prevlado. Rekli boste vse je res, ampak način boja je različen. A je res? Problem boja sistemov je v tem, da vedno ampak res vedno nastradajo gradniki sistema in to smo ljudje.

Naš sistem je po naših vrednotah tisočkrat boljši od vsakega drugega sistema. Njihov sistem je za njih tisočkrat boljši od vsakega drugega sistema. Kdo ima prav? Mi, ki denarno vladamo, ali oni, ki so vedno bolj naši sužnji. Vedeti pa moramo, da se sužnji slej ko prej uprejo in upori so najbolj krvava stvar.

Ali potem takem rešitev obstaja? Jaz sem zagovornik, da je vedno rešitev in rešitev je vedno kompromis. Anihilacije sistema si dandanes noben sistem ne more in verjetno tudi ne zmore privoščiti. Prva stvar, ki se bi jo morali zavedati je, da se v trenutni vojni proti terorizmu naš sistem bori proti pojmu in ne sistemu. Drugič, bi se sistemi morali dogovoriti o delitvi virov, vse ne more imeti en sistem, ker smo takoj spet pri sužnjih in uporih. In zadnje, mogoče bi se morali tega najbolj zavedati, človeštvo ni en sistem, civilizacija ni ena sama, svet je življensko področje večih sistemov.

Ste vi pripravljeni iztrebiti ostale sisteme in zagovarjati edino zveličavno resnico in to je resnica tebi lastnega sistema. Mnogi so, ste. Jaz nisem, verjamem v rast sistemov v slogi in sodelovanju. Recite mi utopist. Mogoče sem, upam, da sem, ker verjamem mogoče v najbolj absolutno dobro in to je sodelovanje.

Dobro napisano. :)

AntiTankMine
15.09.2006, 13:31
Čudim se, da vsaj opozorila nisi še dobil. Tvoj besednjak je res mavričast. Jaz smatram v glavnem Slovence (vem, da ne morem vse) za civilizirane in kulturne v govoru in pisanju.
:nonono:

Čudi in boj se raje svoje bolne betice, katere IQ je podoben bičkarjem in migetalkarjem...:rolling:

Neuromancer
15.09.2006, 13:42
Čudi in boj se raje svoje bolne betice, katere IQ je podoben bičkarjem in migetalkarjem...:rolling:

AntiTankMine, prvo in zadnje opozorilo.

D' Andre
15.09.2006, 13:44
Kdor jo je bral, je ne bo pozabil. :(

TIGR
15.09.2006, 13:51
Dobro napisano. :)

Vse lepo in prav. Dobro za diskusijo o vrednotah in njih upoštevanju ali ne ter teoriziranje. Realnost je pa, da neprestan dotok ljudstev, ki so na nižjem nivoju civilizacije in zato tudi na arogantnem stališču upoštevanja le njihovih navad in vere, v nepoznavanju demokratičnih trendov družbe v katero so se preselili, povzroči nujno odpor gostiteljev, ki, kljub svoji naklonjenosti človekovim pravicam (mišljenih v okviru lastne kuture in civilizacijskega razvoija tudi do tistih, ki so to že dosegli), ne morejo pristati na nemogoč kompromis. To bi bil samomor. Prevelika je miselna razlika. Nujen je kulturni odpor z vsemi administrativnimi in drugi instrumeni, za zajezitev tega pojava povsem deleterne in disfatistične imigracije nezadostno civilizirane skupnosti.

Milkman from Hell
15.09.2006, 13:59
To bila bi zemlja Indija Koromandija, če nas nebi vaši argentinski fantje "hrabro" izdali med NOV! :rolling:

Ja ruski fantje so znani po tem, da so ustvariljali raje na zemlji ;) :rolling:

AntiTankMine
15.09.2006, 14:01
AntiTankMine, prvo in zadnje opozorilo.

Kaj me je šel naš junakec tigrček zatožit?! :)

Ok! Kaj potem res nesmem popolnoma nič več pokomentirat in napisat ? :mad: :mad: :mad:

AntiTankMine
15.09.2006, 14:06
Ja ruski fantje so znani po tem, da so ustvariljali raje na zemlji ;) :rolling:

no, no no ti mamina nesreča ti...

Od države, ki je izgubila 24 milijonov svojih prebivalcev in utrpela milijardno gmotno škodo med drugo svetovno vojno pa res ni treba pričakovati, da bo usmiljena do izdajalcev in kolaboratorjev, kot je bila FLRJ...! :)

Neuromancer
15.09.2006, 14:06
Preberi pravila in ravnaj v skladu z njimi:
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=18718
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=7425
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=7424

TIGR
15.09.2006, 21:05
Kdor jo je bral, je ne bo pozabil. :(

Brez skrbi. Marsikdo bo še poiskal njene knjige. Posebno, ko bodo njene prerokbe začele postajati aktualne.:approve:

eisenhower
16.09.2006, 03:29
Vse lepo in prav. Dobro za diskusijo o vrednotah in njih upoštevanju ali ne ter teoriziranje. Realnost je pa, da neprestan dotok ljudstev, ki so na nižjem nivoju civilizacije in zato tudi na arogantnem stališču upoštevanja le njihovih navad in vere, v nepoznavanju demokratičnih trendov družbe v katero so se preselili, povzroči nujno odpor gostiteljev, ki, kljub svoji naklonjenosti človekovim pravicam (mišljenih v okviru lastne kuture in civilizacijskega razvoija tudi do tistih, ki so to že dosegli), ne morejo pristati na nemogoč kompromis. To bi bil samomor. Prevelika je miselna razlika. Nujen je kulturni odpor z vsemi administrativnimi in drugi instrumeni, za zajezitev tega pojava povsem deleterne in disfatistične imigracije nezadostno civilizirane skupnosti.

V času Franka Velikega, smo bili tudi Slovani zdajšnji Muslimani:O. Edino, kar te prosim je to, da ne poveličuj Amerike brez, da bi jo hkrati kritiziral!

Enkrat za vselej vam hočem vcepit v glavo, da nič ni absolutno, sploh pa ne v družbi! In tako tudi Amerika ni absolutje dobrega, kot tudi ni Islam, abslolutje slabega!

A je tako težko biti kritičen do vsake sape, ki jo zajameš?:dontknow::dontknow::dontknow:

Sharac
16.09.2006, 08:31
ato tudi na arogantnem stališču upoštevanja le njihovih navad in vere

To ni arogantno ampak twisted mindset katerega stoletja vgrajujejo v glave robotekov in posledica je pac druzba katero gledamo v "civilziranem" svetu. Ljudje so vedno rabili trdo roko, da je blo kaj iz njih in glede na stanje danes tudi to nebi bilo dovolj brez kapitalnega redcenja cloveske vrste kar pa kakor slisim ni ravno dejanje ki je zazeljeno s strani zabave zeljnih mas cloveskega zdriza, ki lazi po svetu in se ima za napredno civilizacijo.

TIGR
16.09.2006, 13:24
To ni arogantno ampak twisted mindset katerega stoletja vgrajujejo v glave robotekov in posledica je pac druzba katero gledamo v "civilziranem" svetu. Ljudje so vedno rabili trdo roko, da je blo kaj iz njih in glede na stanje danes tudi to nebi bilo dovolj brez kapitalnega redcenja cloveske vrste kar pa kakor slisim ni ravno dejanje ki je zazeljeno s strani zabave zeljnih mas cloveskega zdriza, ki lazi po svetu in se ima za napredno civilizacijo.

Ne vem s kakšnim namenom si to napisal, vsekakor ne moreš posplošiti civilizacije in ljudi. So civilizirani ljudje in necivilizirani. Odvisno je v kateri družbi je civilizacija uspešna v boju proti nasilju in nemoralno- etičnim trendom in v kateri tega ni. Bele muhe niso merilo.

TIGR
16.09.2006, 13:33
V času Franka Velikega, smo bili tudi Slovani zdajšnji Muslimani:O. Edino, kar te prosim je to, da ne poveličuj Amerike brez, da bi jo hkrati kritiziral!

Enkrat za vselej vam hočem vcepit v glavo, da nič ni absolutno, sploh pa ne v družbi! In tako tudi Amerika ni absolutje dobrega, kot tudi ni Islam, abslolutje slabega!

A je tako težko biti kritičen do vsake sape, ki jo zajameš?:dontknow::dontknow::dontknow:

Jaz ne poveličuje, le ugotavljam, da je edina demokratična država, ki ima sredstva in moč se zoperstaviti bogatemu in nasilnemu Islamu. To so dejstva. EU sama tega ne premore. Če se imami dogovorijo lahko jutri dajo Evropo na kolena. Saj je EU polna "božjih bojevnikov", ki jim ni do normalnega posvetnega življenja. Želijo si "častna nebesa" na račun pobitih nevernikov. Ko omenjajo mrtve njihove otroke v izraelskih bombardiranjih, čisto pozabijo na iste njihove otroke, ko jih pošljejo v smrt okovane z dinamitom. Kako misliš se boriti proti takemu nasprotniku? A je tako težko to pogruntati? Ne glede na pomanjkljivosti ameriške demokracije, je edina država, ki zmore nam dati roko proti nasilnežem in revolucionarjem. V zgodovini je to obilno dokazala.

eisenhower
16.09.2006, 13:40
Jaz ne poveličuje, le ugotavljam, da je edina demokratična država, ki ima sredstva in moč se zoperstaviti bogatemu in nasilnemu Islamu. To so dejstva. EU sama tega ne premore. Če se imami dogovorijo lahko jutri dajo Evropo na kolena. Saj je EU polna "božjih bojevnikov", ki jim ni do normalnega posvetnega življenja. Želijo si "častna nebesa" na račun pobitih nevernikov. Ko omenjajo mrtve njihove otroke v izraelskih bombardiranjih, čisto pozabijo na iste njihove otroke, ko jih pošljejo v smrt okovane z dinamitom. Kako misliš se boriti proti takemu nasprotniku? A je tako težko to pogruntati? Ne glede na pomanjkljivosti ameriške demokracije, je edina država, ki zmore nam dati roko proti nasilnežem in revolucionarjem. V zgodovini je to obilno dokazala.

z nasiljem rodiš samo nasilje...

Res je, da se z nasiljem proti Islamu, trenutno lahko bori samo Amerika. Sam problem tega je, da se bori s posledicami in ne z vzrokom. Vzroka pa ne moreš premagati z nasiljem ampak samo s sodelovanjem.

TIGR
16.09.2006, 14:04
z nasiljem rodiš samo nasilje...

Res je, da se z nasiljem proti Islamu, trenutno lahko bori samo Amerika. Sam problem tega je, da se bori s posledicami in ne z vzrokom. Vzroka pa ne moreš premagati z nasiljem ampak samo s sodelovanjem.

A veš, kaj si sedaj povedal? To se pravi, da bi morali '41 leta sodelovati z nacisti kot s komunisti, ki so izvajali nasilje? kakšna je ta logika?

To se pravi, da moramo danes sodelovati z Alkaido in ne se boriti proti njej?

Vzrok je nasilje samo in zato je treba ta vzrok onesposobiti.

eisenhower
16.09.2006, 14:06
A veš, kaj si sedaj povedal? To se pravi, da bi morali '41 leta sodelovati z nacisti kot s komunisti, ki so izvajali nasilje? kakšna je ta logika?

To se pravi, da moramo danes sodelovati z Alkaido in ne se boriti proti njej?

Vzrok je nasilje samo in zato je treba ta vzrok onesposobiti.

Nacizem, fašizem in terorizem so posledica in ne vzrok;), vzroke sem ti navedel v onem tadolgem postu

Sharac
16.09.2006, 15:55
Ne vem s kakšnim namenom si to napisal, vsekakor ne moreš posplošiti civilizacije in ljudi. So civilizirani ljudje in necivilizirani. Odvisno je v kateri družbi je civilizacija uspešna v boju proti nasilju in nemoralno- etičnim trendom in v kateri tega ni. Bele muhe niso merilo.

Rabis namen; da me bos popredalcal med leve in desne in s tem svoje mozgane pomiril in jim prihranil bolecino razmisljanja?

Tukaj vecina vas hinavi in kadar vam pase izpostavljate posameznika drugic pa spet druzbo (racimo levicarji so tu cvetke ko opravicujejo dejanja pritepencev). Civilizacijo sem dal v narekovaje ker to kar je zahodna druzba ni civilizacija ampak sranje, ki si zasluzi smrt (zakar bodo poskrbeli po tvoje necivilizirani). Velicina druzbe se meri v njeni moci, da poskrbi za zdravo rast, sirjenje in napredek in zahodna civilizacija je prisla do svojega vrhunca in sedaj bo spolzela na dno iz kjer je prisla. Svetu pac vladajo ciklicni zakoni (dosedaj se ni bilo sivilizacije, ki bi zmogla se izognit degeneraciji - predvidevam, da je to posledica vgrajene samozadostnosti in nagnjenosti k uzivanju) in s tem se je treba sprijaznit in poskrbet za svojo individualno rit.

TIGR
16.09.2006, 16:26
Rabis namen; da me bos popredalcal med leve in desne in s tem svoje mozgane pomiril in jim prihranil bolecino razmisljanja?

Tukaj vecina vas hinavi in kadar vam pase izpostavljate posameznika drugic pa spet druzbo (racimo levicarji so tu cvetke ko opravicujejo dejanja pritepencev). Civilizacijo sem dal v narekovaje ker to kar je zahodna druzba ni civilizacija ampak sranje, ki si zasluzi smrt (zakar bodo poskrbeli po tvoje necivilizirani). Velicina druzbe se meri v njeni moci, da poskrbi za zdravo rast, sirjenje in napredek in zahodna civilizacija je prisla do svojega vrhunca in sedaj bo spolzela na dno iz kjer je prisla. Svetu pac vladajo ciklicni zakoni (dosedaj se ni bilo sivilizacije, ki bi zmogla se izognit degeneraciji - predvidevam, da je to posledica vgrajene samozadostnosti in nagnjenosti k uzivanju) in s tem se je treba sprijaznit in poskrbet za svojo individualno rit.

Zame naša civilizacija ni s....e in tudi ne bo tako hitro propadla (razen z nasiljem nad njo s strani necivilizacije) po "cikličnem zakonu" in degeneraciji (ne vem kako ti lahko kvantificiraš v času, ko praviš o sedanji spolzelosti na dno) Govoriš, kot bi bil frustriran in v sporu s celim svetom, s predvidevanji katastrofe zaradi neke individualne (domnevam neodgovorne) samozadostnosti in nagnjenja k uživanju. Kljub vsemu, skušaj misliti bolj pozitivno. Nismo vsi enaki. :nonono: Problem z Islamom obstaja, kljub vsemu.

TIGR
16.09.2006, 16:37
Nacizem, fašizem in terorizem so posledica in ne vzrok;), vzroke sem ti navedel v onem tadolgem postu

Nacikomunofašizem in z njim terorizem, je vzrok za posledice norenja v 20. stoletju. Kakšen pa je bil prvi vzrok, ki je kot posledico generiral ta negativen pojav, ki je imel naknadne katastrofalne posledice za cel svet, je pa še danes vprašanje zase, ki ima veliko teorij. Ne glede na vzroke so posledice zaradi teh nepridipravov bile take, da si jih danes nihče ne želi več-:approve:

TIGR
16.09.2006, 17:16
Vsekakor, da ne bomo zašli iz teme, je dobro, da spremenimo smer. Hvala

Sharac
16.09.2006, 17:17
sedanji spolzelosti na dno

Za ene je dno lahko tudi vrhunec in obratno seveda, ne zelim ti pripisovati nekaj kar nisi izjavil ampak tiste, ki sedanjo raven civilizacije ocenjujejo z nekim vrhom ne pristevam med tiste s katerimi bi debatiral. Ta tvoj nazikomunizem je bil manifestacija mocne druzbe ta tvoja levicarska mentaliteta (ki te tako moti) pa je manifestacija degeneracije.

Frustriran, morda, kolikor je lahko pac clovek, ki ve da je falil letnico rojstva koliko na slednje lahko vplivas pa si menda predstavljas. Misliti pozitivno nevem kako to mislis delujem predvsem v interesu sebe in svojih bliznjih(in to brez skrbi na pozitiven nacin), ko pa pridemo do druzbe pa ne najdem niti ene pozitivne misli, ki bi jo lahko namenil temu. To, da nismo enaki mi je vec kot kristalno jasno (verjetno celo bolj kot tebi). In ne ni problema z Islamom je samo problem zahodne druzbe in njene sibkosti.

TIGR
17.09.2006, 10:57
Za ene je dno lahko tudi vrhunec in obratno seveda, ne zelim ti pripisovati nekaj kar nisi izjavil ampak tiste, ki sedanjo raven civilizacije ocenjujejo z nekim vrhom ne pristevam med tiste s katerimi bi debatiral. Ta tvoj nazikomunizem je bil manifestacija mocne druzbe ta tvoja levicarska mentaliteta (ki te tako moti) pa je manifestacija degeneracije.

Frustriran, morda, kolikor je lahko pac clovek, ki ve da je falil letnico rojstva koliko na slednje lahko vplivas pa si menda predstavljas. Misliti pozitivno nevem kako to mislis delujem predvsem v interesu sebe in svojih bliznjih(in to brez skrbi na pozitiven nacin), ko pa pridemo do druzbe pa ne najdem niti ene pozitivne misli, ki bi jo lahko namenil temu. To, da nismo enaki mi je vec kot kristalno jasno (verjetno celo bolj kot tebi). In ne ni problema z Islamom je samo problem zahodne druzbe in njene sibkosti.

Kot hočeš. Tvoj negativni fatalizem ti ne bo preprečil živeti v tej družbi, ki je vsekakor na začasnem (ne bom kvantificiral časa) sinusoidalnem vrhu. Zelo verjetno oba v našem življenju ne bova bila deležna uživanja dna sedanjega vrha civilizacije. Nacikomunofašizem, ki je res moteč, je bil sinusojdalno degenerativno dno. O tem mislim, da ni dvoma.

Pikado
17.09.2006, 16:21
Borka za civilizacijo...katero civilizacijo ?
Civilizacija ima v očeh slepca celo pozitivni odsev, v resnici pa je ena najbolj krvoločnih označb...

Balthazar
17.09.2006, 21:26
Kakšen pa je bil prvi vzrok, ki je kot posledico generiral ta negativen pojav, ki je imel naknadne katastrofalne posledice za cel svet, je pa še danes vprašanje zase, ki ima veliko teorij. Ne glede na vzroke so posledice zaradi teh nepridipravov bile take, da si jih danes nihče ne želi več-:approve:
Eisenhower je lepo napisal, da je vzrok sistemski. Vsa ostala ideološko/religiozna sranja so posledica. Ti, kot ideološko opredeljen subjekt, vedno navajaš eno (tebi nasprotno) stran ideologije kot vzrok sranja. In zato se samo zapletaš v verigo.

Zato se strinjam s Sharcem v tem, da bo tole sranje od "civilizacije" propadlo, ker drugače ne more bit. Ta sistem se ohranja samo z nenehno rastjo, resursi pa so omejeni. Sistem se prostovoljno ne bo spremenil, ostane edino propad.

Torej ni vprašanje če, vprašanje je kdaj. Zakaj se mi nekaj dozdeva, da bom to še prekmalu doživel?

Sharac
18.09.2006, 05:30
Zato ker se vsakemu malo bolj razgledanemu cloveku jasno svetlikajo pred ocmi vsi simptomi propada. Meni je povsem vseeno zakaj me "optimisti" oznacujejo naj si bo to fatalist ali pa paranoik oboje ne spremeni, da so kazalci propada resnicni, merljivi in opazni (za tiste, ki se ne slepijo s takimi ali drugacnimi fantazijami). Moje mnenje je, da smo dovolj blizu kritične točke, da zna nek večji incident (mislim, da bo biološkega izvora - kaka epidemija) sprožiti kolaps sistemov in en velik svetovni FFA (free for all za tiste, ki niste nikoli igrali fps iger :) ).

TIGR
18.09.2006, 10:11
Dajte no! Da je danes stanje res kritično nobeden ne oporeka. Da tu igrajo vlogo tudi ekstremne ideologije (od katerih se distanciram, čeprav nič ne pomaga, ker vsak ekstremist me bo pehal v nasproten ekstrem - to je lepo razvidno) Le, da propad ne bo prav tako hiter in katastrofalen v smislu, potem pa "NIČ". Kot je že vsem znano je pač naš razvoj in njegovi dosežki odvisen od sinuzojdalnih izkustev propadov nekih ideologij in obogatitev v smeri vzpona ponovne renesanse. Jaz sem v tem smislu optimist, ker kljub globljim "dnom" se tudi višajo "vrhovi". Za sedaj je večji in bližji problem epidemije islamskega izvora, kot kaka epidemija biološkega izvore, čeprav sta obe smrtonosni. Da preidem na temo Fallacijeve.

Sharac
18.09.2006, 12:28
Jaz sem v tem smislu optimist, ker kljub globljim "dnom" se tudi višajo "vrhovi".

Sam se tole pol pa neham... Narisi si graf te vrste in pomisli na kaj vse te to spominja :).

TIGR
18.09.2006, 16:03
Sam se tole pol pa neham... Narisi si graf te vrste in pomisli na kaj vse te to spominja :).

Parv zato, ker hočem biti optimist in ljubim življenje, posebno če ga lahko s kakšnim delim v sreči in nesreči, si bom narisal graf, kjer bodo zaznamovani le človeka vredni pozitivni dosežki, v upanju, da bodo vedno nad mračnim dnom, ki ga že drugi profilirajo. ;) :D :2thumbs:

TIGR
18.09.2006, 16:05
Fallacijevo bom pa ponovno bral, za osvežitev določenih resnic, ki bodo vedno bolj aktualne, glede na dogajanja.

Still
19.09.2006, 00:41
Želim ti prijetno branje ter izražam sožalje za umrlo osebo in naj počiva v miru, tako kot si zasluži skoraj vsak preminuli.

Glede njene ideologije ter predstave o tem kakšna naj bi bila civilizacija..meni ne leži. Ampak sem se vseeno odločil lotiti branja njene knjige...pa dej recimo Moč razuma, pa da vidim točno o kakšnem razumu to piše.. :) Potem, ko si bom pa hotel popestriti "bralni dan", se bom lotil ponovnega branja knjige Stupid white men ali da vincijeve šifre.

Lp

FerdoX
19.09.2006, 07:41
Želim ti prijetno branje ter izražam sožalje za umrlo osebo in naj počiva v miru, tako kot si zasluži skoraj vsak preminuli.

Glede njene ideologije ter predstave o tem kakšna naj bi bila civilizacija..meni ne leži. Ampak sem se vseeno odločil lotiti branja njene knjige...pa dej recimo Moč razuma, pa da vidim točno o kakšnem razumu to piše.. :) Potem, ko si bom pa hotel popestriti "bralni dan", se bom lotil ponovnega branja knjige Stupid white men ali da vincijeve šifre.

Lp

Khm..... tule spet nekaj ne bo v redu. Fallacijeva ni bila nikakršna ideologinja ampak je bila le kritik neke religije oz kar gibanja. Ni pisala kakšen naj bi bil svet ampak je pisala kaj se ne bi smelo dogajati. To so velike razlike in prikazovati jo tu kot neko ideologinjo ki propagira svojo idejo je najmanj smešno.

Ona je bila NOVINARKA. In to v glavnem izrazita levičarka.

Drugo - kot vidimo zadnje čase je muslimanski svet prevzel sindrom večvrednosti. Kako ukazujejo kaj se sme govoriti in kaj ne, kako naj Papež (Danski premie..... whoever) poklekne in se opravičuje in podobne abote presega mejo razuma in dobesedno ponižuje zahodni svet.

TIGR
19.09.2006, 07:47
Želim ti prijetno branje ter izražam sožalje za umrlo osebo in naj počiva v miru, tako kot si zasluži skoraj vsak preminuli.

Glede njene ideologije ter predstave o tem kakšna naj bi bila civilizacija..meni ne leži. Ampak sem se vseeno odločil lotiti branja njene knjige...pa dej recimo Moč razuma, pa da vidim točno o kakšnem razumu to piše.. :) Potem, ko si bom pa hotel popestriti "bralni dan", se bom lotil ponovnega branja knjige Stupid white men ali da vincijeve šifre.

Lp

Saj niti ni važno kaj bereš. Tudi musliman lahko bere isto kot ti (kar verjetno ne bo). Važno je kako razmišljaš, zate seveda. Ostalo ti je Ferdox lepo povedal.

TIGR
19.09.2006, 07:51
Želim ti prijetno branje ter izražam sožalje za umrlo osebo in naj počiva v miru, tako kot si zasluži skoraj vsak preminuli.

Glede njene ideologije ter predstave o tem kakšna naj bi bila civilizacija..meni ne leži. Ampak sem se vseeno odločil lotiti branja njene knjige...pa dej recimo Moč razuma, pa da vidim točno o kakšnem razumu to piše.. :) Potem, ko si bom pa hotel popestriti "bralni dan", se bom lotil ponovnega branja knjige Stupid white men ali da vincijeve šifre.

Lp

Kateri pa ne počiva v miru?

Still
19.09.2006, 13:00
Nekateri si ne zasluži da počiva v miru, ampak vseeno počiva..tako je bilo mišljen.

Drugače pa..nimam nič proti njej, samo njena dela mi niso preveč všeč. Se bom pa vseeno poglobil in pregledal enkrat..

FerdoX
19.09.2006, 14:23
Nekateri si ne zasluži da počiva v miru, ampak vseeno počiva..tako je bilo mišljen.

Drugače pa..nimam nič proti njej, samo njena dela mi niso preveč všeč. Se bom pa vseeno poglobil in pregledal enkrat..


globoko prioročam......

TIGR
19.09.2006, 15:35
Nekateri si ne zasluži da počiva v miru, ampak vseeno počiva..tako je bilo mišljen.

Drugače pa..nimam nič proti njej, samo njena dela mi niso preveč všeč. Se bom pa vseeno poglobil in pregledal enkrat..

Hude besede.Jaz spoštujem vsakega preminulega, četudi je bil v življenju zločinec. Bedno, nekulturno in necivilizacijsko bi bilo, da bi njegove kosti razmetaval po svetu, kot so to delaii tisti, ki bi jim bilo treba res soditi, dokler so živi. Potem pa naj počivajo v miru tudi oni.

Vsekakor ni slučaj Oriane Fallaci, da ne bi počivala v miru. Zelo razsodna in objektivna v svojih analizah, je bila zmožna tudi veliko čustvenih del. Kot pisateljica je bila vsekakor na vrhu italijanskega pisateljstva. Preberi njeno "pismo nerojenemu otroku" (Ne vem, če sem prav na pamet prevedel). Boš imel nedvomno drugačen pogled do nje kot ženske in človeka.

Veš kaj manjka ljudem v povojnem izobraževanju? Duhovnost in humanizem, ki je bil skoro popolnoma odsoten v scialističnem izobraževanju, razen pri redkih specifikih, ki so izbrali ta študji, skoro brez perspektive za praktično rentabilno življenje v socializmu.

Still
19.09.2006, 21:32
Hude besede.Jaz spoštujem vsakega preminulega, četudi je bil v življenju zločinec. Bedno, nekulturno in necivilizacijsko bi bilo, da bi njegove kosti razmetaval po svetu, kot so to delaii tisti, ki bi jim bilo treba res soditi, dokler so živi. Potem pa naj počivajo v miru tudi oni.

Vsekakor ni slučaj Oriane Fallaci, da ne bi počivala v miru. Zelo razsodna in objektivna v svojih analizah, je bila zmožna tudi veliko čustvenih del. Kot pisateljica je bila vsekakor na vrhu italijanskega pisateljstva. Preberi njeno "pismo nerojenemu otroku" (Ne vem, če sem prav na pamet prevedel). Boš imel nedvomno drugačen pogled do nje kot ženske in človeka.

Veš kaj manjka ljudem v povojnem izobraževanju? Duhovnost in humanizem, ki je bil skoro popolnoma odsoten v scialističnem izobraževanju, razen pri redkih specifikih, ki so izbrali ta študji, skoro brez perspektive za praktično rentabilno življenje v socializmu.

Osebno menim (pač moje mnenje), da si določeni ljudje, ki so na svetu izvajali grozote na ljudeh, jih na najbolj krvoločen način pobijali, oz. s tem početjem posredno zelo hudo zaznamovali življenja nekaterih posameznikov, narodov,... ne zaslužijo enakega spoštovanja (niti po smrti) kot si večina ljudi.

TIGR
20.09.2006, 08:16
Osebno menim (pač moje mnenje), da si določeni ljudje, ki so na svetu izvajali grozote na ljudeh, jih na najbolj krvoločen način pobijali, oz. s tem početjem posredno zelo hudo zaznamovali življenja nekaterih posameznikov, narodov,... ne zaslužijo enakega spoštovanja (niti po smrti) kot si večina ljudi.

Saj te razumem, mislil si na Nacikomunofašiste in njim podobne. Ampak tudi oni so ljudje, kot mi in po smrti smo si vsi bratje v pokoju. Misliti moramo, da izboljšamo svet v življenju. Po smrti so drugačne sodbe.