Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Gore


Smaug
15.09.2006, 17:36
...nije dole.

Najverjetneje vsi vemo, o cem je rec: kri ,creva na plotu, kri, mucenje na izvirne nacine, kri, zlaganje okoncin tako, da zavzamejo cim manj placa v hladilniku/smetnjaku/prtljazniku, kri, sadizem, kri, nezdravi um in jasno...kri. S pojavom prvih gore filmov, ki so imeli ponavadi eroticno-sadisticno tematiko je prisel v masovno uporabo tudi mit o »snuff-u« ( ali je stvar mit ali ne je pak odvisno od percepcije posameznika), oziroma mucenje zensk za posledicno zadovoljitev lastnih (seksualnih) potreb. Ker so bili filmi nizkoproracunski in zato jako slabe kakovosti so bili velikokrat zamenjani za prave, realisticne posnetke, zatorej so bili v veliko dezelah prepovedani, nekateri reziserji pa so morali svojo nedolznost dokazovati z uporabljenim materialom in (zivimi) igralci. V sredini 80' let so bili toslicni »izmecki sedme umetnosti« jako popularni za prikazovanje na privat party-ih in dolocenih klubih (verjetno kot nadomestek za krizo med hladno vojno :P).
Tako kot vsaka zvrste kaksne kerefeke, prinasa tudi gore obilico fekamateriala, ki razen samomorilske dolgocasnosti in slabih imitacij ne prikazejo nicesar pametnega (recimo jim hollywoodski gore). Seveda pa se najdejo tudi odlicne stvaritve, nemalokrat psiholosko podkrepljenje ali pak le jako zabavne. Kakor koli ze, doticni filmi so radi spregledani ali (kar je najpogostejsi in iritirajoc sindrom) napacno razumljeni kot krvospric, ki ni nic vec kot le-to (in posledicno mazohisticno dokazovanja o globalni trdnosti posameznikovega zelodca, ki se vedno redno obisce Onana preko Britney Spears).

Torej, toliko na kratko o temu. Ce se nastejemo par paradnih filmov, ki so ze presegli kultni status:

Serijal »Guinea Pig«, ki je svoj vrhunec dosegel z drugim delom naslovljenim »Flowers of flesh and blood«. Jako realisticno prikazan gore, ki se poglobi v psiho sadista.
In medtem ko je prvi del eden od zacetnikov snuff-a, brez kakrsne koli umetniske vrednosti, je tretji del eden najbolj zabavnih krvospricnih filmov evah!

Nekromantik I und II
Hm...samo za tiste z mocnimi zelodci :)

Ichi the Killer
Definitvno najboljsi sociolosko druzbeno-kriticni film, ki odlicno obdela psiholosko ozadnje frustracij in mazohisticno-sadisticnega razvoja posameznika. V toslicno kategorijo spadajo se ostali filmi novega vala japonske filmografije: Suicide circle, Oodishon, Visitor Q, Battle royale, Three extremes,...

Men Behind the sun
, ki govori o đapanskih zlocinih v Manđuriji (Unit 731).

Ricky Oh
Aka. »Ubermensch« in »Ultrabog«. V to kategorijo osebnih idolov bi lahko dodali se Untold story in Ebola Syndrome.

Kichiku
in Versus, klavnici, ki pa na trenutke presenetita z globjim smislom in vpogledom.

Novi korejski val
, ki je zelo podoben đapanskemu in je nastal par let po boomu le-tega. Doticni filmi ne spadajo ravno v tipicno gore klasifikacijo (po defoltu nizkoproracunski in slabo posneti filmi). Od grupe autora je skoraj vsem najverjetneje poznan Oldboy.

...in se zvrhan kos pateticnega gora

cornholio
15.09.2006, 17:49
:blush:
Ricky-O (Story of Ricky), http://www.beyondhollywood.com/reviews/storyofricky.htm
mamo družbo prihodnosti, za nas že preteklosti, 2001, ko so vse javne ustanove vključno z zapori postale privatne. in v enem od takih se ti znajde zaprt naš junak, črnolasi lepotec in mučo mačo na ime Riki. seveda postavni model že ob sprejemu zbudi pozornost in hitro uvidijo, takisto upravitelji kakor tudi že hirearhično popredalčkani prebivalci zaporniških hodnikov s kom približno bodo zobali češnje. pa se začne. pretepanje nedolžnih, krute kazni, stradanje, momila in naš Robin hud z železnimi pestmi in nabreklimi bicepsi. efekti so tako briljantni da te udarci bolijo do črev, udi letijo po četrti dimenziji, kri teče popolnoma realno in brez pretiravanja, koža se lušči kot prava, rane pa zaceijo v petih minutah. in kung fu, pravi, grobi in učinkovit, z dihalnimi in mentalnimi vajami starih mojstrov. nesrečna ljubezen in sadistični šef zapora, četvorček zlodejev in plačancev s posebnimi spretnostmi in trop nedolžnih statistov. če je kdo pretrd oreh pa pomaga mesoreznica :veryevil:
hardkore, ne za mlajše od 18 in starejše od 55 !

(5 sekund je bla gor :rolling: )
ja valjda se ne bo podvajala če sem že paradni film začopatu ;)

Smaug, mojster in mag, a bi odškrtnili trenutek predragocenega časa za kratek opis Ebole sindroma, po krivici premalo poznanega izdelka sedme umetnosti, ko ste, če se ne motim, omenili, da ste ga ravno bili pogledali ?

Smaug
15.09.2006, 17:59
OPOZORILO!
VSI LINKI V TEJ TEMI VSEBUJEJO EKSPLICITNO VSEBINO IN NISO PRIMERNI ZA MLAJSE OD 18 LET!
OGLEDA SE TAKISTO NE PRIPOROCA TISTIM S SLABIMI ZELODCI, Z DOBRIMI ZELODCI IN VSEM, KI ZELIJO OSTATI MENTALNO ZDRAVI

Luka2k
15.09.2006, 18:04
Hannibal holocaust smo pa pozable?

sicer pa...

Cheese curry :approve:

Smaug
15.09.2006, 18:05
Where were we? :)

Imeli smo priloznostne linke iz drugega Guinea pig-a (http://www.itsonlyamovie.co.uk/FLOWERSOFFLESHANDBLOOD.htm),

nadalje iz tretjega nadaljevanja znanega seriala, ki se iskaze s svojo zabavno platjo. Jako dober opis najdemo tukaj (http://www.mandiapple.com/snowblood/heneverdies.htm)

Smaug
15.09.2006, 18:06
Hannibal holocaust smo pa pozable?

sicer pa...

Cheese curry :approve:

...in se zvrhan kos pateticnega gora

Nope.

Luka2k
15.09.2006, 18:07
noja no... gre se za enega izmed prvih ultrahip 'pa ne da je to snuff' filmov...

Smaug
15.09.2006, 18:11
Rofl :D

A si si ti film aksli pogledal? Na snuff namiguje le ideja sama, pa se ta je tako puhla, da pusca kri na vseh koncih.

Sicer pa, kot ze omenjeno base za sam mit o snuff-u je vsekakor prvi del Guinea pig-a.

Smaug
15.09.2006, 18:14
Smaug, mojster in mag, a bi odškrtnili trenutek predragocenega časa za kratek opis Ebole sindroma, po krivici premalo poznanega izdelka sedme umetnosti, ko ste, če se ne motim, omenili, da ste ga ravno bili pogledali ?

Ne se bati postat, gldi stlici so sli :D ;)

Torej, Ebola Syndrome je jako bolan film. Sicer je dojemanje filma cisto odvisno od posameznika, vendar je film s percepcije gore fanov vecinoma sprejeman kot zabavnjaski film. Sama zgodba se razvija okoli junaka (ki je bil "protagonist" ze v Untold story), ki se po tem, ko ubije clovek(med koitusom z njegovo zeno ga dobi moz, ki konca z zluknjanimi jetri in prostato) preseli v JAR. V doticni dezeli dela kot mesar v neki restavraciji. Nekega dne se s sefom peljeta v nakup praseta k obliznjem crnskem plemenu, ki je jasno okuzeno z ebolo (sledi 5 minutna scena ritualnega znebljevanja bolezni, ki vsebuje sekanje glav kokosim in polivanje z njih krvjo obolelih(Zelo zabaven del filma, predvsem zaradi svoje realnosti). Glavni "junak" fase bolezen po koitusu z zensko, ki je v zadnjem stadiju bolezni in ga med koitusom pobruha. Sledi masakriranje obliznjih sodelavcev, zacensi s sefom in njegovo zeno, ki dozivita jako neprijetno smrt (zena med drugim po posilstvu fase lokalno omizje v grlo, kar je definitivno eden najbolj zanimivih nacinov ubijanja :D). Iz zrtev poba naredi hamburgerje, ki jih postreze nakljucnim strankam (pred tem onanira v kos mesa, ki ga kasneje postreze nekemu gostu :cool:) in jih jasno vse okuzi z ebolo. Sledi najzabavnejsi del, ko mojster bezi pred policaji, okuzujoc mimoidoce z stavki "ebola is not Debora", medtem ko jih okuzuje s svojimi pljunki, ipd., ki definitivno spravijo v smeh se tako necustvenega gledalca. Na koncu fanta le umirijo z pravo dozo napalma.

cornholio
15.09.2006, 18:14
Hannibal holocaust smo pa pozable?

sicer pa...

Cheese curry :approve:

pa land of the dead (1970) , pa ferox, pa quin of the cannibal... :angel:

čudežni
15.09.2006, 19:48
Jaz želim ostati mentalno zdrav, zato teh filmov ne bom gledal.:approve:

D' Andre
21.09.2006, 11:06
Enkrat sem gledal neke kanibale sred gozda... Nekega tipa so domorodci parali pri živem telesu... Ne vem, če sem gledal eno minuto, vendar to je bilo BOLANO... Rad imam horor in špricanje krvi, filme tipa Krvava romanca, paranje najstnic in njihovih balkonov, ampak to pa je tumač. Ne znam si predstavljat, da kdo uživa v tem. Pa tud real-life mejli z raznimi razsutimi glavami in črevesjem (razni samomorilci in nesreče) so mal bulani, če prašaš mene.

Smaug
21.09.2006, 11:27
Gledal si Cannibal Holocaust, ki spada med zacetnike "zanra". Je tipicni predstavnik gora, ki daje poudarke le na vizualnem podrocju, medtem ko neka globja, psiholoska, bolanost ne obstaja. Dokaj nerealna stvaritev, ceprav ni mogoce zanikati kultnosti. Vsekakor hraber zacetek.
Bolano ali ne, dejstvo je, da lahko med vsakdanjim dnevnikom vidis mnogo bolj bolane (in zal realne) stvari. Le da so to dogodki, ki so tukaj, zdaj, in ne bodo odsli s tem, da bos matretiral krvavi gumb na svojem crnogorcu.
Takisto je fakt, da je vecina teh filmov narejenih po neki realni predlogi, ki je ozaljsana z dodatno mitolosko podlago (vzamimo za primer le najbolj zlorabljanjega in nadlegovanjega morilca ne tako oddaljenje preteklosti Đek d Ripperja, ki je prebil ze vse meje kultnega).
Cloveski mozgani lahko vedno proizvedejo (in kakopak tudi udejanijo) mnogo bolj bolane stvari, kot pa jih je sposoben prikazati film ;)

cornholio
21.09.2006, 11:42
:D
v tej temi seveda ne bi smeli mimo, po splošnem mnenju poznavalcev prvem primerku GORE žanra. gre pa za sila redek in zategadelj kultni film že z imenom nakazujoč vsebino BLOOD FEAST (Egyptian blood feast) iz daljnega 1963 leta. kratek opis in nekaj slikic na tem naslovu:
http://www.brightlightsfilm.com/44/feast.htm
sam zadeve še nisem gledal, se pa zanj vsekakor priporočam :2thumbs:

Smaug
21.09.2006, 12:06
Odlicen predlog, ga ze "kupujem" :approve:

D' Andre
21.09.2006, 12:07
Se strinjam s tabo, Smaug, da poročila in človeški um ravno tako eksplicitna kot en 'gore' movie - vendar sem mnenja, da take stvari ne bi smele biti dostopne širšim množicam. No ja, sej gre za stvar izbire - si ogledaš zadevo ali pa ne. ;)

Smaug
21.09.2006, 12:30
Tocno tako, te stvari so predvsem stvar nase izbire.

Bom pa se izrazil svoje mnenje, kar se tice dostopnosti: Dobre gore stvaritve jazst osebno v dobrsni meri enacim z dobrimi dokumentarci o cloveski zgodovini. Patoloski slucaj masovnega morilca in patoloski slucaj mocne vodilne (politicne) osebnosti preteklosti, se za moje pojme nezabrisno pokrivata. In prav tako kot se zavzemam za to, da je treba ljudi izobraziti o holokavstu, posledicah uporabe jedrskega orozja, bojnih strupov, exodusov nedolznih povzrocenih zaradi lastnih/financnih interesov posameznikov/druzb in toslicnega unicevanja nedolznih, se zavzemam za to, da je treba spoznati bolanost posameznika. Po eni strani zaradi preventive, po drugi strani zaradi posledicnega razumevanja osebka.

cornholio
21.09.2006, 12:32
Odlicen predlog, ga ze "kupujem" :approve:

jest mam naročeno dvojko (H.G. lewisa) :2thumbs: upam da "pošta" ne bo hodila 2 tedna...

btw, pod kaj bi umestil The sinful dwarf ?
http://www.beardyfreak.com/rvdwarf.php

Smaug
21.09.2006, 12:46
Meja med realnim in fiktivnim je zelo tanka ;)
Pri taksnih tematikah je jako pomembna sama izvedba in realizacija; lahko se konca kot odlicen psiholosko-travmatoloski film, nerealna krvospric smesnica ali pak dolgocasna izrojenka, kot xy toslicnih tematik. Za kaj vec rabis vsaj trailer.

čudežni
21.09.2006, 14:32
Smaug, ampak gledanje takšnih filmov lahko sproži tudi željo po temu, da se kaj takšnega preizkusi tudi v real lajfu :D . Določenemu osebku lahko gledanje ne zadošča več in želi biti "aktiven režiser".

P.s. : Prišel sem do spoznanja, da takšni filmi lahko sprožajo samo valj nasilja in bi jih morali PREPOVEDATI! :D

Smaug
21.09.2006, 14:45
Nekdo, ki je odlocen, da bo klal male otroke, ideje ne dobi iz filmov ;)
Trditve, da filmi/igrice ipd. vpliva na ekstremne reakcije dolocenih ljudi so itak iz trte zvite in so samo rezultat nepoznavanja stvari. Ampak ne bomo o tej x-krat obdelani tematiki :)

P.S.: Nehaj, ker te bo mogoce se kedo resno vzel.

mrjerry
21.09.2006, 14:47
Po drugi strani, cudezni, taksni filmi prikazujejo tudi trpljenje subjektov. Po tej logiki bi morda prav taksni filmi lahko koga odvrnili od taksnih dejanj, ker bi videl, kako ljudje trpijo, se ti ne zdi.

Mimgrede smaug, sicer ne spada direktno pod gore, ampak kaksen kvaliteten BDSM clip bi tud lahko uvrstili v tole skupinico :shy:

čudežni
21.09.2006, 15:04
Se strinjam.
Malce provociram....:D

P.s. : Jaz sem se ob vsem tem spomnil nan ek avstrijski ali nemški film, ki me je zelo šokiral.
Pri slednjemu ni šlo sploh za kri, rezanje itd.., temveč za to, da je to naredil nek najstnik.
Začelo se je pa nekako takole, da je v rokah imel neko pištolo za pobijanje prascov, polega njega pa je bilo dekle - punca. Začelo se je z nedolžnim igranjem, katero je s časoma privedlo do tega, da ji je fant nastavil pištolo na glavo. Punca je začela še malce provocirati v stilu,saj si ne upaš, nimaš jajc...
To sliko, moment, ko se v tem fantu v nekaj sekundah nekaj spremeni - pogled, oči in ko se še sama punca zave, da je stvar odšla predaleč, ne bom nikoli pozabil. Hud, slab, tesnoben občutek..Tale film je narejen tudi tako ,da v bistvu tale fant snema vse,kar se dogaja.
Ne vem naslova filma ( pozabil ), ker sem ga gledal že leta in leta nazaj. Vem samo to ,da je nemško ( avstrijsko ) govoreč.

Za moje pojme so takšni filmi popolna neznanka.

Prvič,ker jih ne gledam ( nekoč je nekdo v službi izjavil, pridite pogledati tole smešnico in je zavrtel filmček natemo Irak - ugrabljeni talec - rezanje vratov . Meni je ta občutek nemoči ali pa divjega klanja skrajnežev proti enemu neznancu čisto pokvaril dan. Če bi VI bili starši tegale sina, bi si upali pogledati takšen video ali bi vam bile novice, pripovedovanje... dovolj, kajti starši so tako in tako tega sina izgubili ) in jih posledično tudi ne morem razumeti ( predvidevam, da gre v takšnih filmih kaj več kot za samo klanje - tukaj je že Smaug )
nekaj napisal )

Drugič, ker nisem ravno simpatizer krvi in vsega kar spada zraven.
Tretjič: ker se mi zdi, da pri takšnih filmih ne moreš ostati nekje na sredini ( ali so ti všeč in so ti pustili nek pečat ali pa so te popolnoma odbili. Malce težko si predstavljam, dat e privlačijo a hkrati odbijajo - ok, možno je vse.)
Četrtič: tisti, ki jih gledajo ali so geniji ali pa sadisti ali mazohisti.

mrjerry
21.09.2006, 15:10
Za take stvari mors bit predvsem `taprav tip'. Isto, kot mors bit specialc, da lahko vsak dan zijas mehiske ali stirikrat tedensko stojis pred stantom McDonaldsa.

Recimo, posnetkov, ki so resnicni, jaz ne morem gledat. Se kaksen crash z motorjem ali kaj podobnega mi je lahko tumac. Meni taksne stvari niso smesne.

Ce pa je stvar posneta, jo pa gledam s stalisca, da se v ozadju vedno skriva nek dodaten namen avtorja. In iscem tisti namen. Ichi the Killer ni fenomenalen zato, ker je mesnat, ampak zato, ker kljub svojemu huronskemu pretiravanju folk obsedi in gleda. Ker ne mors verjet, da lahko kdo kaj takega sploh posname. Kar pa ne pomeni, da je to edini point ichija. In tud ce gre za posnetke, ki jih niso posneli taki genialci, kot je takashi, pac se vedno nagonsko zadaj iscem tisti message, ki ga je avtor zelel podat.

Zame je taprav snuff gledat filme z Jeniffer Aniston. Ker tam je dejansko fora SAMO v tem, kaj vidis.

Smaug
21.09.2006, 15:16
Omenjeni film sem tudi jazst gledal (mislim, da je bil na nacionalki) in bi se nekako strinjam s tvojim opisom. Tisti trenutek, ti bo ostal za vedno v spominu ( zanimivo, kako nas oci izdajajo, kajne), predvse zaradi svoje realnosti prikaza. In ce malo razmislis ugotovis, da redko kdo dojame stvar kako drugace, kot teznjo k moznem izogibu podobni situaciji.
Toslicni filmcki so za zafrustrirane idiote. Uzivanje v tuji agoniji bi za moje pojme moralo biti zakonsko preganjano. Sam recimo nimam problema z gledanjem tovrstnih stvari, so mi pa vsekakor repulsivne in razen pomilovanja vseh sodelujocih in propada cloveka v osnovnem bistvu ne vidim nic drugega.
Tretje; seveda se da, to je pravzaprav zelo zazeljeno.
Cetrtic; ali pak oba-tri ;)

čudežni
21.09.2006, 15:17
Ichi the Killer...Hmmm. Ljudje ga tukaj hvalijo.Očitno ne zamanj ( si ga bom dal na listo :D ).

mrjerry
21.09.2006, 15:19
Ce zdrzis sceno z rakci, si z vode :D

čudežni
21.09.2006, 15:24
Omenjeni film sem tudi jazst gledal (mislim, da je bil na nacionalki) in bi se nekako strinjam s tvojim opisom. Tisti trenutek, ti bo ostal za vedno v spominu ( zanimivo, kako nas oci izdajajo, kajne), predvse zaradi svoje realnosti prikaza. In ce malo razmislis ugotovis, da redko kdo dojame stvar kako drugace, kot teznjo k moznem izogibu podobni situaciji.
Toslicni filmcki so za zafrustrirane idiote. Uzivanje v tuji agoniji bi za moje pojme moralo biti zakonsko preganjano. Sam recimo nimam problema z gledanjem tovrstnih stvari, so mi pa vsekakor repulsivne in razen pomilovanja vseh sodelujocih in propada cloveka v osnovnem bistvu ne vidim nic drugega.
Tretje; seveda se da, to je pravzaprav zelo zazeljeno.
Cetrtic; ali pak oba-tri ;)

Jap, bil je na nacionalki. :2thumbs: Dober spomin imaš. Ne spominjam se pa naslova....
Tisto o zafrustiranih idiotih imaš popolnoma prav.
Nekaj mi pri teh Gore filmih ni čisto jasno :shy: . Tukaj očitno gre za "fotomontažo" reznaja, sekanja ali so tudi takšni Gore filmi, kjer fotomontaže ni? ( potem se bo pa lahko kdo našel, ki bo rekel: " Kako lahko ločiš med pravo in fajk sceno, če sta obadve tako resnični"? Jap, po svoje ima prav. )

mrjerry
21.09.2006, 15:28
Ne mors rect, da tega NI. Videl sem video, ko je par ljudem v faco razneslo kovcek-bombo. Sredi ulice. En je pac snemal z videokamero. Oziroma je vsaj zgledalo, da gre za nakljucen dogodek. In tisto je bilo bad, pa ni bilo nikjer nobene krvi videt, samo kadilo se je pa par ljudi je lezalo na tleh.

Poanta gore filmov ni realisticno prikazovanje (niti ne pretiravanje v) mesa. Oziroma, vsaj ne v dobrih gore filmih.

Smaug
21.09.2006, 15:31
Ne razumem, kaj si zelel vprasati...Fotomontaza v kaksnem smislu? V gore filmih uporabljajo pac dolocene rekvizite in replike cloveskih okoncin, da potem lahko prikazejo recimo nesebicno pomoc nekomu pri seppuku-ju.

cornholio
21.09.2006, 15:35
Ne razumem, kaj si zelel vprasati...Fotomontaza v kaksnem smislu? V gore filmih uporabljajo pac dolocene rekvizite in replike cloveskih okoncin, da potem lahko prikazejo recimo nesebicno pomoc nekomu pri seppuku-ju.

...pa vsem dostopno mesovje in drobovje živilskega izvora. človeška trupla uporabljajo zgolj v izredno redkih "art" filmih in vedno po pristanku ali ustrezne inštitucije ali sorodnikov in ti filmi majo potem tud čist drug namen kot tukaj omenjani GORE...

čudežni
21.09.2006, 15:36
Ne razumem, kaj si zelel vprasati...Fotomontaza v kaksnem smislu? V gore filmih uporabljajo pac dolocene rekvizite in replike cloveskih okoncin, da potem lahko prikazejo recimo nesebicno pomoc nekomu pri seppuku-ju.

Sedaj mi je vse jasno.:approve:

Morena
21.09.2006, 16:20
Nekromantik... še zaj ne morem zajčeka pozabiti. :(

Smaug
21.09.2006, 16:21
The utlimate horror film of all times :approve: