Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dostop do SAGEMA skozi router


moglasi
16.09.2006, 07:24
To me zanima.. računalnike imam vezane na ruter:dontknow: , ruter pa v sagema. Vse dela ok, samo ena stvar me zanima. Sedaj ne morem več pogledati nastavitve sagema. Vidim jih samo če se direktno priklopim na sagema, skozi ruter pa ne. Kakšen predlog?

rda
16.09.2006, 10:24
Preko routerja ne mores brskat po Sagemu. Bo potrebno racunalnik direkt na Sagem priklopit.

Ipod
16.09.2006, 18:04
Nena gre,
I have seen people eat their own keyboard tryin' :D

bostov
17.09.2006, 07:37
Meni gre. En eth izhod ruterja imam povezan na spodnji eth1 od Sagema, WAN izhod ruterja imam vezan na stranski eth1 od Sagema in to je to. IP-ji Sagema in ruterja so v istem omrežju.

ruger
17.09.2006, 07:42
tudi sam imam vezane tri računalnike prek routarja v sagem, vendar mi zadnje čase linijo prevečkrat obesi - zmrzne. zaradi tega me zanima , kako bi bilo najbolj optimalno nastavit stvari:
- dostop v omrežje le preko gesla, ali mac številk (ali je to kaj pomembno, da linija crkuje).
ko pade linija sem poskušal direktno povezati linijo iz sagema v comp, vendar ne pomaga in je potreben fizični reset - izklop iz električnega omrežja.

če ima kdor koli kako idejo, prosim, da mi posreduje.

miro74
17.09.2006, 09:28
Meni gre. En eth izhod ruterja imam povezan na spodnji eth1 od Sagema, WAN izhod ruterja imam vezan na stranski eth1 od Sagema in to je to. IP-ji Sagema in ruterja so v istem omrežju.

Dobra ideja. že dela!

Ipod
17.09.2006, 12:23
U huda ideja! Nkol nism pomislu da bi 2 kabla prklopu iz routrja gor :2thumbs:

bostov
17.09.2006, 13:13
Kmečka logika zmerom laufa...

storz
18.09.2006, 06:30
Kmečka logika zmerom laufa...

s tem, da se lahko dhcp od sagema in od routerja kregata kdo bo DHCP server.

ruger
18.09.2006, 11:43
storz, glede na tvoje izkušnje napiši, kako povezati modem z routarjem, tako, da bo delovalo najbolj optimalno ?.

storz
18.09.2006, 11:44
router na ETH1 na sagemu :)

moglasi
18.09.2006, 14:07
router na ETH1 na sagemu :)
in potem ne morem do nastavitev sagema.. :)

bostov
18.09.2006, 17:41
s tem, da se lahko dhcp od sagema in od routerja kregata kdo bo DHCP server.
Se nič ne kregata, je DHCP Sagema lepo ugasnjen...:D Toliko strokovnjakov in gurujev na kupu, pa noben na kaj takega ne pomisli...

Ipod
18.09.2006, 18:01
Zakaj bi jst mam Ganymed :D

moglasi
18.09.2006, 18:34
Ampak, jaz imam ruter na sagema, pa ne morem do nastavitev od Sagema

bostov
19.09.2006, 10:20
Ampak, jaz imam ruter na sagema, pa ne morem do nastavitev od Sagema
Imaš WAN ruterja na eth1 Sagema in LAN na eth1 Sagema? Imata modem in ruter veljaven IP za isto masko omrežja?

jasa
28.09.2006, 19:21
maš WAN ruterja na eth1 Sagema in LAN na eth1 Sagema? Imata modem in ruter veljaven IP za isto masko omrežja?


Kle si se malce zastrikal, hehe. Ne moreta biti oba na istem prikljucku eth1

dko
02.10.2006, 09:17
Če ti sagem deluje kot transparent bridge (uporabljaš PPPoE iz routerja), lahko zadevo konfiguriraš na routerju (po pogojem, da imaš kak firmware, ki ti omogoča pisanje skript - npr. za WRT54G HypertWrt, dd-wrt,..).

Če rečemo, da je IP od sagema 192.168.2.1:

- greš v administration od routerja
- v startup script vpišeš ukaz: ifconfig vlan1 192.168.2.1 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.2.255
- v firewall script pa: iptables -I POSTROUTING -t nat -o vlan1 -d 192.168.2.1/24 -j MASQUERADE

Upam, da je to to.

Lp.

moglasi
02.10.2006, 11:27
Hvala za vse odgovore.

dko
04.10.2006, 08:27
Še enkrat, moj prejšnji post ni bil čisto točen, sem prehitro tipkal :)


Torej, če ima sagem IP 192.168.2.1 in dodeli IP drugi napravi (npr. če direktno priključiš računalnik, torej tudi router) 192.168.2.10, potem:

1. v startup script napišeš:
ifconfig vlan1 192.168.2.10 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.2.255

2. vi firewall script pa:
iptables -I POSTROUTING -t nat -o vlan1 -d 192.168.2.0/24 -j MASQUERADE


Oboje shraniš, narediš reboot routerja, na http://192.168.2.1 se bi moral prikazati Sagem. Meni deluje 100%.

Lp ;)