Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Paket vprašanj


Oxijan
16.09.2006, 20:49
Za vse Siolove uporabnike oz. naročnike imam še nekaj vprašanj.

1. Kadar mi modem preneha delovati, ga moram izključiti iz električnega omrežja in nato čez nekaj trenutkov ponovno vklopiti. Ali lahko na tak način modem (oz. komnukacijski prehod) poškodujem ali ne?
Pa še to bi dodal k temu vprašanju - čemu služi tipka RESET na modemu :D :dontknow: ?

2. Ali bi nadgradnja povezave (z 1 mbit/265 kbit na denimo 2 mbit/? kbit) rešila težave s telefonom?

3. Ali se je v soboto, 16. 9. zvečer dogajalo še kaj drugega nenavadnega poleg obilnih padavin. Dvakrat se mi je namreč samodejno prekinila povezava z internetom. Potem pa spet standardni ritual z izklapljanjem/vklapljanjem modema...

Za vse odgovore se že vnaprej ponižno zahvaljujem :D .

Veron
16.09.2006, 20:52
1. ne ne moreš poškodovati
rst je eraseflash, torej da vse nastaitve vrneš na default
2. hitrost adsl povezave nima veze s telefonijo (kakšni so problemi?)
3. pr ns je zmankoval štroma :D

Oxijan
16.09.2006, 22:53
Tole je bilo pa precej naglo, :) .

2. Včasih malce šumi, prekinja... (Na forumu je še mnogo takšnih, ki z mano deljio podobno usodo). Mislim, da so te težave povezane z linijo. Krivim seveda "velecenjeni" Telekom Slovenije, ki zagotavlja povezavo.
3. Mimogrede, stanujem v okolici Celja.

Veron
16.09.2006, 23:32
če mi na zs sporočiš tvoje uporabniško ime lahko v ponedeljek popoldan pogledat točno zakaj se gre... (delam popoldan)

Oxijan
17.09.2006, 08:06
A ste zaposleni pri Siolu? To bi šlo, ker v ponedeljek nimam kakšnih obveznosti.

Veron
17.09.2006, 10:29
ja, ampak tukaj na forumu se pogovarjamo čisto neformalno.

Oxijan
17.09.2006, 11:20
Aha, cool.

Zgodba sicer še ni dobila epiloga, ker se mi je čez noč povezava ponovno prekinila. Zjutraj sta nato moja roditelja sama uredila zadevo in še poklicala na 080 1000, kjer jima je neki gospod svetoval, naj pošljeta modem na servis (?!).

Svoje težave sem sicer natančno popisal na istem forumu. Naslov teme je Siol Duo - Zakaj imam težave s telefonom?. Po nadgradnji komunikacijskega prehoda (5. 9. 2006) je bilo vse v najlepšem redu do včeraj.

madmitch
17.09.2006, 14:00
Tole s šumenjem je tudi meni zanimivo. Na liniji od modema dalje naj bi do tega ne moglo prihajati, saj vse skupaj poteka digitalno in ni nikjer nobene pretvorbe, kar pomeni, da bi bilo treba šum DODAJATI. Edin del poti, ki se mi zdi logičen, je od ANALOGNEGA (zakaj za vraga) telefona, do modema in v samem modemu, kje se analogni signal pretvarja v digitalnega.

Jaz uporabljam še nekaj drugih ponudnikov VoIP preko FRITZa in pri nobenem drugem nimam šuma, le pri siolu???, ki uporablja neke svoje poti.

Veron
17.09.2006, 20:51
kakšen je ta šum? Lahko malo bol opišeš?