Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL TV ne dela pa da se je***


mzabret
18.09.2006, 15:17
No, da predstavim še mojo zgodbo, ki naj omenim, da je enaka skoraj vsem kar sem jih prebral. TRIO paket sem naročil 15 julija, ko je prišla ven akcija da je 3 mesece zastonj. No, danes sem po neizmernih mukah dobil amino paket, ves vesel končno priklopim na TV in glej hudiča: ne dela. Najprej se mi sploh ni hotel ne sinhronizirati, ne nič, potem mi je marjan na helpdesku updajtal firmware na modemu in po ene pol ure, je amino začel delati, a le do te mere, da vidim kaj je v meniju, katere programe bi lahko gledal, vendar je tako v sliki, kot v zvoku popolna tema.

Spet podana prijava na telekom, vendar vem da spet ne bo nič rešeno, saj se bo v najbljšem primeru spet izgubil nalog ipd. No, tako sem se odločil (ker itq ne bo nič narejeno), da bom stvar podal tržni inšpekciji, skupaj s prijatelji bomo šli do odvetnika ter stvar podali naprej.

Tako siol kot telekom sta mi neumorno zatrdila da bo to vse možno, zato mi je siol vestno pošiljal račune ter seveda pridno računal polni paket, s tem da sem lahko dobre 3 mesece uporabljal samo internet (ta je recimo delal vredu), a sedaj, ko je modemu updajtan firmware, se prekinja povezavo čisto naključno.

Bojim se večera, ko bo centrala spet pod obremenitvijo in bom imel +150ms pinga na strežnikih, ter samo okoli 256kbs povezave.

Za***ano to ja, če vlečejo samo denar ter obljubljajo in prodajajo mačka v žaklju.

Če se bo kakemu operaterju zdelo vredno kaj pogledati in v mojih najlepših sanjah, celo kaj popraviti mu bom neskončno hvaležen ter mu plačam pivo in pico.

Žalostno je, da ko premičjujem ko sem bil na dialup volji sploh nisem imel takih problemov.. Žalostno. Zato razmišljam da bi šel kar nazaj, saj mi siol preprosto ne zagotavlja tistega kar plačujem.

p.s: moje up. ime je pa :mzabret.

tomazz
18.09.2006, 15:47
Ko so ti selili priključek z ene na drugo centrale zaradi siol tv, so očtino naredili napako, kajti modem imaš povezan na 1Mb. Danes je pomoje že malo prepozno, da bi ti kdo to popravil na centrali, bomo probali urediti jutri.

Radijske postaje bi ti pa morale delati :)

mzabret
18.09.2006, 15:58
Ko so ti selili priključek z ene na drugo centrale zaradi siol tv, so očtino naredili napako, kajti modem imaš povezan na 1Mb. Danes je pomoje že malo prepozno, da bi ti kdo to popravil na centrali, bomo probali urediti jutri.

Radijske postaje bi ti pa morale delati :)


Modem imam povezan na 1MB? Ampak moral bi biti na vsaj 8 Mb? Kajne? Torej morajo samo to narediti? Ker mi je drugače neki operater na helpdesku razlagal, da bodo prisli telekomovci in da bodo menjali kable tukaj po bajti, pa ne vem kaj še vse.

Boste uredili jutri, ali boste samo poskusili?


Lp, Martin.


EDIT: radio mi noben ne dela.

SloCop
18.09.2006, 18:21
Ko so ti selili priključek z ene na drugo centrale zaradi siol tv, so očtino naredili napako, kajti modem imaš povezan na 1Mb. Danes je pomoje že malo prepozno, da bi ti kdo to popravil na centrali, bomo probali urediti jutri.

Radijske postaje bi ti pa morale delati :)


radijske postaje še tistim ne delajo ki nam tv dela...
zadeva prav nesramno šumi :/

mzabret
18.09.2006, 22:05
Joj, da bi vsaj šumelo bi bil napredek, ali da bi bil vsaj sneg na televiziji :)

Upam da mi jutri popravite to. Hvala in lahko noč!

GregorS
19.09.2006, 06:38
Prebral tvojo zgodovino klicev na 0801000 in včeraj so baje ugotovili, da ti gre max 2,5Mbps:nonono: .
Oddaljen si 1900m od centrale.

storz
19.09.2006, 06:57
No, da predstavim še mojo zgodbo, ki naj omenim, da je enaka skoraj vsem kar sem jih prebral. TRIO paket sem naročil 15 julija, ko je prišla ven akcija da je 3 mesece zastonj. No, danes sem po neizmernih mukah dobil amino paket, ves vesel končno priklopim na TV in glej hudiča: ne dela. Najprej se mi sploh ni hotel ne sinhronizirati, ne nič, potem mi je marjan na helpdesku updajtal firmware na modemu in po ene pol ure, je amino začel delati, a le do te mere, da vidim kaj je v meniju, katere programe bi lahko gledal, vendar je tako v sliki, kot v zvoku popolna tema.

Spet podana prijava na telekom, vendar vem da spet ne bo nič rešeno, saj se bo v najbljšem primeru spet izgubil nalog ipd. No, tako sem se odločil (ker itq ne bo nič narejeno), da bom stvar podal tržni inšpekciji, skupaj s prijatelji bomo šli do odvetnika ter stvar podali naprej.

Tako siol kot telekom sta mi neumorno zatrdila da bo to vse možno, zato mi je siol vestno pošiljal račune ter seveda pridno računal polni paket, s tem da sem lahko dobre 3 mesece uporabljal samo internet (ta je recimo delal vredu), a sedaj, ko je modemu updajtan firmware, se prekinja povezavo čisto naključno.

Bojim se večera, ko bo centrala spet pod obremenitvijo in bom imel +150ms pinga na strežnikih, ter samo okoli 256kbs povezave.

Za***ano to ja, če vlečejo samo denar ter obljubljajo in prodajajo mačka v žaklju.

Če se bo kakemu operaterju zdelo vredno kaj pogledati in v mojih najlepših sanjah, celo kaj popraviti mu bom neskončno hvaležen ter mu plačam pivo in pico.

Žalostno je, da ko premičjujem ko sem bil na dialup volji sploh nisem imel takih problemov.. Žalostno. Zato razmišljam da bi šel kar nazaj, saj mi siol preprosto ne zagotavlja tistega kar plačujem.

p.s: moje up. ime je pa :mzabret.
pri tebi bo problem nekje drugje. Kakor je že GregorS napisal oddaljen si zračne okoli 1,9 km in po kablu približno 2,5 km. Trenutno imaš maksimum na liniji okoli 2mb, tako da bo tukaj moral telekom še malo pogledat. Napaka je že od včeraj javljena na telekom, da preverijo parico oz. napeljavo.

lp,
storz

mzabret
23.09.2006, 02:37
Hvala za prebiranje mojih klicev na 080 1000, vem da ste imeli veliko za brati. Kar se tiče tega, sem obupal, naročil sem Volja ADSL, tako bom vsaj vedel, zakaj mi pingira in ko bom klical na pmoč ne bom čakal na tehnično pomoč 15 minut. Saj nič ne rečem fantje in punce, ste zelo vredu, pomagate če le znate, vendar verjamem(o) da je vodstvo za odstrel.

Tako sem danes po 4ih dneh zopet online in ker bom kmalu spet odklopljen lahko rečem samo slovo siolu in upam da propade. Če/ko propade bomo vsi vedeli zakaj in takrat bo mislim da velik del internet populacije v sloveniji srečen.

Kar se pa tiče TV, bom pa naročil Lastovka TV ter tam gledal kanale ki si jih res želim. Res bo malo dražje, vendar kaj češ, ***at ga.


Kar se pa tiče Telekoma, se pa javno ve, da misli da drži boga za jajca s svojim monopolom, ko s svojim vedenjem in dejanji ščije po pravnomočnih odločbah, kjer bi se lahko stvari korenito spremenile.

Če bi bil Hitler še živ, SiOL in Telekom sigurno ne bi bila.


Srečno!

Lp, Martin.

synopsis
24.09.2006, 11:19
Če bi bil Hitler še živ, SiOL in Telekom sigurno ne bi bila...

...provider ampak koncentracijsko taborisce!

1mb-lol
24.09.2006, 12:31
:rolling: Just LoL :rolling:

šnela
25.09.2006, 06:54
evo, tudi nam so v četrtek priklopil siol trio, ampak od takrat nismo niti 10 sekund uživali ob televiziji in vseh tv programih ... sploh ni zvoka, ne slike ... med vikendom sem seveda preživela dolgo uro na 0801000. najprej so krivili kabel - smo utp zamenjali s cross over, potem so rekli, da je predolg, smo priklopili na najkrajšega ---> še vedno nič! sploh pa bi bilo dobro, da se zedinite, kje naj bo na modemu vse skupaj prilkopljeno - eth1, eth2, ob strani, zadaj ...
v glavnem, na koncu so začeli kriviti amino komunikator.
aja, siol logo se pokaže, poveže se tudi ...

any idea?

bejba020
25.09.2006, 08:24
evo isto pr mojmu sosedu njemu je siol tv 10 dni ok delovala, sedaj pa se stvar poveže siol logotip pokaže, potem pa tema?...kaj lahko stori...storž?..

lkondic1
25.09.2006, 09:56
Pozdrav še do mene!
Prav zdelo se mi je da nisem edina, ki ima probleme s to kur.... TV od SIOLA :veryevil: ! Da Vam povem še mojo zgodbo, ki bo mogoče nekomu pomagala do hitrejše rešitve oz. ne naročitve SILOVOE ponudbe.
Prav tako sem vzela paket TRIO v mesecu juliju (ja maš zastonj tri mesece, pa si misliš boš mogoče mal prišparal). Ma boš prišparal dreka (oprostite na izrazu). Če bi zračunala vse potne stroške, čakanje na telefonu itd, bi me prišlo več kot pa teh 30.000 SIT.
Takoj po registraciji oz. vzposatvitvi sistema TV ne dela. OK, kličemo na SIOL, probavamo vse možne variante od menjave kabla, vtikanje v druge porte, od restartiranja vsega skupaj in še in še, no na koncu le uspejo vzpostavit TV, sicer še sama ne vem kako. Vsi veseli TV dela. Dela ja, ampak vega tri dni!!!! Spet proces ugotavljanja kaj je, skoraj teden dni čakanja, ker obljubljajo bomo pogledal kaj je, vas bomo poklicali in Vam sporočili,... No na koncu pa pravijo:''odnesite AMINO na popravilo, ker je očitno nekaj z njim narobe!'' Po enem tednu lepo prosim!!!! No po nekaj minutnem jokanju in stokanju v Telekomovi trgovinu se me usmilijo in mi dajo nadomestni AMINO. In glej ga zlomka ta je delal celih (ne vem točno koliko) cca 3 tedne (ampak moram pripomniti, da ni bil isti kot smo ga dobili v paketu - je bil večji). No potem pa kličejo, da je naš amino popravljen. In dobimo čisto nov amino in smo rekli no ta bo pa ja delal. Niti 1 minute ni delal. Zakaj? Ker je treba MAC naslov vpisati v bazo! OK si rečem to bo pa hitro. Ker smo dopoldne v službi kličemo popoldne in mi pravi operater, da bodo to uredili jutri dopoldne, ker tehniki delajo dopoldne. Drugi dan pridem domov pogledam TV - še vedno ne dela. Zopet kličem in in mi pravijo, da jutri zjutraj pa sigurno bodo to uštimali. Tretji dan pridem domov in kaj ugotovim - TV še vedno ne dela!!!! Tokrat mi po nekaj minutnem mojem piz.... zopet obljubijo, da bo pa jutri to urejeno. In kaj ugotovim naslednji dan ko zopet kličem - ja gospa danes je pa sobota in tehniki ne delajo!! Mislim, povejte mi ali to ni za po****it? No ko sem danes zjutraj klicala mi pa povejo da so to že uštimali. Me ima, da bi vzela prosto in šla domov pogledat ali ta ''čudežna'' TV res dela?
Največji problem je pa ta, da jim sploh ne moreš do živega priti. Nobenega imena od nadrejenih ne izdajo ali od tehnikov. Še računa jim ne morem zavrniti (pa bi jim ga z takim veseljem), ker imamo zastonj prve tri mesece.
No ne bom več nakladala, sem se morala mal spucat. Oprostie na dolgovezenju pa en lep pozdrav!
Lili

storz
25.09.2006, 11:22
evo, tudi nam so v četrtek priklopil siol trio, ampak od takrat nismo niti 10 sekund uživali ob televiziji in vseh tv programih ... sploh ni zvoka, ne slike ... med vikendom sem seveda preživela dolgo uro na 0801000. najprej so krivili kabel - smo utp zamenjali s cross over, potem so rekli, da je predolg, smo priklopili na najkrajšega ---> še vedno nič! sploh pa bi bilo dobro, da se zedinite, kje naj bo na modemu vse skupaj prilkopljeno - eth1, eth2, ob strani, zadaj ...
v glavnem, na koncu so začeli kriviti amino komunikator.
aja, siol logo se pokaže, poveže se tudi ...

any idea?

podatke bi prosil. recimo username na PM

storz
25.09.2006, 11:47
evo isto pr mojmu sosedu njemu je siol tv 10 dni ok delovala, sedaj pa se stvar poveže siol logotip pokaže, potem pa tema?...kaj lahko stori...storž?..

podatke na PM prosim

mzabret
26.09.2006, 18:23
Etole, sedaj internet komajda še diha, da sem prišel na ta forum.

Če je kje kaka punca mi lahko pošlje svojo tel. ali pa kaj podobnega na zasebno sporočilo, da greva kdaj skupaj na kavo in podebatirava malo o siolu in telekomu :)

Ker mislim, da debat za pogovor ne bo manjkalo...

Tudi jaz sem se namreč davil da mi naj dajo odgovorno osebo na katero se bom lahko drl in je potem prišla stvar tako daleč, da so me iz siola vezali k tajnici direktorja telekoma in jaz ves navdušen čakam, ko mi tajnica reče naj malo počakam, da mi je potem direktor samo privzdignil slušalko in jo spustil nazaj dol.

***anje v glavo - še dobro da puščam službeno pištolo v službi :)

sigor
28.09.2006, 09:18
Pozdrav še do mene!
Prav zdelo se mi je da nisem edina, ki ima probleme s to kur.... TV od SIOLA :veryevil: ! Da Vam povem še mojo zgodbo, ki bo mogoče nekomu pomagala do hitrejše rešitve oz. ne naročitve SILOVOE ponudbe.
Prav tako sem vzela paket TRIO v mesecu juliju (ja maš zastonj tri mesece, pa si misliš boš mogoče mal prišparal). Ma boš prišparal dreka (oprostite na izrazu). Če bi zračunala vse potne stroške, čakanje na telefonu itd, bi me prišlo več kot pa teh 30.000 SIT.
Takoj po registraciji oz. vzposatvitvi sistema TV ne dela. OK, kličemo na SIOL, probavamo vse možne variante od menjave kabla, vtikanje v druge porte, od restartiranja vsega skupaj in še in še, no na koncu le uspejo vzpostavit TV, sicer še sama ne vem kako. Vsi veseli TV dela. Dela ja, ampak vega tri dni!!!! Spet proces ugotavljanja kaj je, skoraj teden dni čakanja, ker obljubljajo bomo pogledal kaj je, vas bomo poklicali in Vam sporočili,... No na koncu pa pravijo:''odnesite AMINO na popravilo, ker je očitno nekaj z njim narobe!'' Po enem tednu lepo prosim!!!! No po nekaj minutnem jokanju in stokanju v Telekomovi trgovinu se me usmilijo in mi dajo nadomestni AMINO. In glej ga zlomka ta je delal celih (ne vem točno koliko) cca 3 tedne (ampak moram pripomniti, da ni bil isti kot smo ga dobili v paketu - je bil večji). No potem pa kličejo, da je naš amino popravljen. In dobimo čisto nov amino in smo rekli no ta bo pa ja delal. Niti 1 minute ni delal. Zakaj? Ker je treba MAC naslov vpisati v bazo! OK si rečem to bo pa hitro. Ker smo dopoldne v službi kličemo popoldne in mi pravi operater, da bodo to uredili jutri dopoldne, ker tehniki delajo dopoldne. Drugi dan pridem domov pogledam TV - še vedno ne dela. Zopet kličem in in mi pravijo, da jutri zjutraj pa sigurno bodo to uštimali. Tretji dan pridem domov in kaj ugotovim - TV še vedno ne dela!!!! Tokrat mi po nekaj minutnem mojem piz.... zopet obljubijo, da bo pa jutri to urejeno. In kaj ugotovim naslednji dan ko zopet kličem - ja gospa danes je pa sobota in tehniki ne delajo!! Mislim, povejte mi ali to ni za po****it? No ko sem danes zjutraj klicala mi pa povejo da so to že uštimali. Me ima, da bi vzela prosto in šla domov pogledat ali ta ''čudežna'' TV res dela?
Največji problem je pa ta, da jim sploh ne moreš do živega priti. Nobenega imena od nadrejenih ne izdajo ali od tehnikov. Še računa jim ne morem zavrniti (pa bi jim ga z takim veseljem), ker imamo zastonj prve tri mesece.
No ne bom več nakladala, sem se morala mal spucat. Oprostie na dolgovezenju pa en lep pozdrav!
Lili

Vse si lepo beleži, kdaj ti kaj ne dela, potem pa račun reklamiraj in naj pač podaljšajo to brezplačno obdobje. Ni druge variante.

synopsis
28.09.2006, 11:19
Tudi jaz sem se namreč davil da mi naj dajo odgovorno osebo na katero se bom lahko drl

karaoke? :D

šnela
01.10.2006, 16:39
se še pri kom pojavljajo kockice na momente, 'zakasnitev' slike in čuden, popačen glas - tudi na trenutke sicer, ampak je zelo moteče? :nonono: :evil:

lkondic1
02.10.2006, 12:17
ja seveda ampak sem sploh vesela da vsaj te kockice lahko vidim:evil: :evil: :evil:
Ma to je eno veliko sranje!!!!