Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : slabsi download kot ucasih...


mckeky
18.09.2006, 21:54
1. Ko sem dobil adsl 1024/256 mi je lepo dljalo z 125kb/s z siolovih strani(test) in z 130kb/s pri P2P varianti(katerikoli klient), ko je bilo dovolj seederjev za to. Zadnje 14 dni pa opazam, da mi zadeva ne gre nad 112kb/s. Mah sej za to ni kaka katastrofa, tistih par kb... Sam mal me jezi, ker wem, da je biw prej sposoben na powna (128kb/s) zdej pa ne vec. In ni mi jasno kaj bi lahko bil vzrok. Imam dobro prepucan racunalnik za spyware (Imam spysweeper in ad-aware professional in noda za viruse), tako da spyware ni krivec za upocasnitev.
Mogoce bi mi prisel praw kaksen naswet, od tistih, ki imate vec izkusenj z tem kot jaz???

2. Takrat, ko so mi dostavili paket za solo samostojni priklop, sem poklical na 080 da so mi powedali tisti dve reg. kodi ki ju potrebujem pri registraciji (sicer bi nanju cakal 5dni). Sel sem na tisto reg. stran in se lepo prijavil. v navodilih pise, da na koncu tistega 15min postopla mora napisat, da je bilo uspesno. Meni pa je le prekinlo powezavo in ni napisalo nicesar. Zato sem zadevo pognal se 1x od zacetka in spet cakal 15 min..... zopet isto. Grem preverit, ce moje up. ime in geslo delata, in delovalo je brezhibno.
vendar se mi povezava pogosto (do 8x na dan) prekine in ponovno vzpostavi....zato me zanima, ali je lahko slo takrat kaj narobe in bi bil to vzrok. In kaj bi se zgodilo, ce bi sel tisti postopek v reg. zdaj se enkrat skozi za zihr??ali bi lahko kaj zmesal, ali pa lahko to storim brez tezav????

Hvala vnaprej mojstri ;)

mckeky
18.09.2006, 21:58
Kot zanimivost naj powem, da ma prijatelj tudi pri siolu 1024/256 ...in pri p2p mu kaze download tudi po 150kb/s ..seveda vecina nas ve, da pri taksni powezavi ne more bit vec kot 128kb/s ...zato smo pac mislili, da mu klient laže. Ampak poskusil je vec klientov itd,... In na koncu ugotovil, da ima res nadpovprecno povezavo za tako hitrost. hmmm....

fatso
18.09.2006, 22:02
Men namesto 250 vlece 320 pa kva cm

mckeky
18.09.2006, 22:49
Mah.... sj...ko bi blo pri meni vec bi bil tk al tk tihoo.... sam ko je pa slabse kot pa bi moralo bit

miro74
18.09.2006, 23:02
Kolko opažam IPBAN centrale dosti lepše delajo. Manjši ping, večja hitrost.

mckeky
19.09.2006, 00:24
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.35Kb/s (od 256)
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 983.19kb/s (od 1024)

A drugace mam pa to normalno.....???

Aljo1
25.09.2006, 18:38
Glede na moje rezultate kar normalno

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.35Kb/s (od 256)
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 356.19kb/s (od 1024)

storz
25.09.2006, 20:44
Glede na moje rezultate kar normalno

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.35Kb/s (od 256)
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 356.19kb/s (od 1024)

router vmes? ali je računalnik direktno priklopljen na modem?

mckeky
26.09.2006, 10:49
Glede na moje rezultate kar normalno

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.35Kb/s (od 256)
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 356.19kb/s (od 1024)

A si prepricam, da si pred testom izklopil vse, kar bi ti lahko zasedalo linijo?? ( p2p klient oz. da ti ni slucajno ravno kaj updejtalo.. recimo kak antivirus v odzadju..... )

Seveda pa bi bila zadeva takoj razumljiva, ce linijo delis še s kom preko routerja ja ;)

zigi69
26.09.2006, 23:04
router vmes? ali je računalnik direktno priklopljen na modem?

Naj mi en vseznalec razloži, kolikor routar poslabša prenose oziroma ping pri igrah.Mislim v %.
Če se ping dvigne iz 20 na 22 je pa po mojem vseen kako imaš priklopleno.

mckeky
28.09.2006, 08:29
Naj mi en vseznalec razloži, kolikor routar poslabša prenose oziroma ping pri igrah.Mislim v %.
Če se ping dvigne iz 20 na 22 je pa po mojem vseen kako imaš priklopleno.

Nisem vseznalec.. se zdalec od tega.. Ampak ping iz 20 na 22 je kaplja v morje...

zigi69
28.09.2006, 09:03
Še čist eno tako tehnično vprašanje.zadnjič sem igral AA2.7 in vidim ping pri meni 122.ostali igralci so ga imeli pa okrog 22 do 30.Seveda sem mal povprašal druge, koliko pinga kaže pri njih za mene in dobil odgovor, da ga imam 30.
nekje sem prebral, da ping, ki ga meni pokaže ni tapravi oziroma ga moraš deliti z faktorjem 4.Če to drži potem je ok.v bistvu me pa zanima zakaj je to .Predvidevam, da je kaj softversko narobe prikazano ali kaj drugega.
Ima kdo podobne izkušnje ali pa naj kak vseznalac pove zakaj je tako.

mckeky
28.09.2006, 15:51
Še čist eno tako tehnično vprašanje.zadnjič sem igral AA2.7 in vidim ping pri meni 122.ostali igralci so ga imeli pa okrog 22 do 30.Seveda sem mal povprašal druge, koliko pinga kaže pri njih za mene in dobil odgovor, da ga imam 30.
nekje sem prebral, da ping, ki ga meni pokaže ni tapravi oziroma ga moraš deliti z faktorjem 4.Če to drži potem je ok.v bistvu me pa zanima zakaj je to .Predvidevam, da je kaj softversko narobe prikazano ali kaj drugega.
Ima kdo podobne izkušnje ali pa naj kak vseznalac pove zakaj je tako.

Se enkrat poudarjam, da sem dalec od vseznalca.. In tudi ne vem katero igro mislis z AA... Vem pa, da je zelo odvisno, na katerem serverju si. Ce se povezes na kak Avstraljski server bos imel vsekakor vecji ping, kot pa naprimer kje iz evrope... (cak sj ni avstralija u evropi? :rolling: ) ... Tisto za faktor 4 sicer prvic slisim.. Amak, ne razumem pa, zakaj se obremenjujes s pingom, ce ti naprimer igra gladko tece oz. brez zatikanja ki bi te motil pri igranju... oz. precikiraj, kaksen ping imas pri drugih igrah, pa bos videl ce je "softversko" narobe prikazano .

synopsis
28.09.2006, 23:03
router je ena minimasina, ki ni ravno megakul in si pac vzame 2 milisekundi, da prebavi paketek :)

zigi69
29.09.2006, 10:11
Bom naredil naslednjič test in videl kolika je razlika v pingu z routarjem ali direkt na ganimed priklop.
To vem, da je če je EU server je ping manjši ozrioma, če je ćez lužo je ping sorazmerno večji.

storz
29.09.2006, 10:35
Bom naredil naslednjič test in videl kolika je razlika v pingu z routarjem ali direkt na ganimed priklop.
To vem, da je če je EU server je ping manjši ozrioma, če je ćez lužo je ping sorazmerno večji.

a "pingaš" iz igrice ali iz windowsov?