Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : IP telefonija


bo-bo
19.09.2006, 16:50
Imam eno vprašanje, na katerega mi boste najbrž lahko hitro odgovorili...

Recimo da bom postal bom nov naročnik Siol interneta...

Ena opcija je paket Solo, druga opcija pa je študentski paket DUO...

Cena obeh paketov je ista, zato bi se odločil za paket DUO...

Sagem modem mi ne diši, ampak, če naročim Gaynmed, potem nimam možnosti priklopa analognega telefona (oz. vmesnik stane 15.000).

Kakšen IP modem (predvsem me zanima cena...) lahko priključim direktno na ta modem.

Če gledam na mimovrste imajo vsi IP telefoni telefoni USB priključek, zato sem zmeden...

Prosim razjasnite mi pojme...:blush:

muc
19.09.2006, 16:59
Tale IP telefon je skoraj zastonj in ti bo delal brez problemov z Ganymedom.Jaz imam sicer model 102,ampak sta v bistvu popolnoma ista.Res je da ga je potrebno nadgaditi z zadnjim firmwareom,ker veliko boljše deluje in tudi melodije zvonenja so boljše,ampak to je dela za 5 minut in za to ceno-the best options! :2thumbs:

http://www.nakupi.net/buy.php?&productId=3897

muc
19.09.2006, 17:03
aja,pa še to:
obvezno vzemi Ganymeda,če imaš možnost,ker meni odkar ga imam dela super!!

Storz,hvala še enkrat !

bo-bo
19.09.2006, 17:12
muc hvala za hiter odgovor...

Sem res noob na tem področju, zato bi te še nekaj vprašal, da bom sam sebe preveril, če stvar pravilno razumem:
Ali ta telefon vklopiš direktno v modem (s tem da bom tisti vhod na modemu nastaviš na "telefon")?

Pa še nekaj:
a je res cena za gotovino 10.000 SIT, ker med 10.000 in 22.000 je pa kar razlika... (al je kakšna fora zraven?)

muc
19.09.2006, 17:48
Ta telefon prikljućiš direktno v Ganymeda in tudi porta(vhod)ti ni treba nič nastavljati,ker je že vse pripravljeno za IP telefon.Mislim,da je to port 4,sicer je pa vse v navodilih.

Pa še nekaj:
a je res cena za gotovino 10.000 SIT, ker med 10.000 in 22.000 je pa kar razlika... (al je kakšna fora zraven?)

ja,cena je 10 jurjev za gotovino,sicer pa lahko prej po telefonu pokličeš in se preprčaš :2thumbs:

bo-bo
19.09.2006, 18:07
Oj!
Hvala za vse...

Ganymede bo tapravi zame...:2thumbs:

uporabnik2
19.09.2006, 20:22
a ni pol treba še siol prepričat, da ti nastavijo telefon?

muc
19.09.2006, 21:14
a ni pol treba še siol prepričat, da ti nastavijo telefon?

Kolikor vem Siol ne nudi pomoči za telefone,ki niso kupljeni v teletrgovini in tuki je res,da moraš nastavitve naštimati sam.Je pa res,da moraš imeti malo znanja.Največ problemov sem imel z upgrademom firmware-a,saj je potrebno kar nekaj nastavitev urediti,da lahko povežeš računalnik in telefon.To delo za začetnike res ni,ker bodo sami problemi,mogoče je bolje kupiti kar ti svetuje Siol,razen če ti nastavitve ne delajo težav.:rolling:

bo-bo
19.09.2006, 21:36
Oj muc!

Zdajle me je pa malo zaskrbelo...
Prva stvar ki bi se je rad izognil je slavni "super sposobni" sagem...

Očitno se stvar da urediti (tebi očitno dela:shy: ).

Ali imaš kakšen hint (link:shy: ) kjer se da o tem izvedeti kaj več...
Saj tehnika mi ni tuja, ampak ravno tega imam včasih pomisleke pred uvedbo novih stvari - tak expert pa le nisem :blush: (vsaka nova stvar zahteva določeno znanje...)

IP telefonija je (za moje pojme) še v povojih, ampak če le-ta edina "ugodnost"
študentov, potem bi jo iz "ihte" rad preizkusil...

muc
19.09.2006, 22:20
Konkretno ta telefon pri meni dela super odkar ga imam priklopljenega na Ganymeda in sem zadovoljen z njim.Izgled telefona res ni nek hit,ampak saj so vsi IP telefoni bolj čudne oblike.
Večino nastavitev je v telefonu urejeno že pod defoult,tako da moraš vnesti samo podatke,ki jih dobiš od Siola in telefon bi moral delat brez da karkoli spreminjaš,seveda je še cel kup stvari,i jih lahko tudi spreminjaš.
Težava je samo v tem,da moraš nadgaditi firmware,ker je ogromno bug-ov popravljenih in telefon z zadnjo beta verzijo firmware-a dela res v redu.

Več o tem kako se stvari streže lahko prebereš tukaj in se nato sam odloči :rolling:

http://www.grandstream.com/FAQ/y_faq.htm

Lp!

howrude
19.09.2006, 22:28
IP telefonija je (za moje pojme) še v povojih, ampak če le-ta edina "ugodnost"
študentov, potem bi jo iz "ihte" rad preizkusil...

v povojih je res, sam ce cvikas (tko kot jaz) je lepo imeti duo pa skupno razvezan dostop, najlepse pa je ce je treba kdaj poklicati v tujino. se privarcujejo lepi cekincki

tisti ip telefon je pa res zanimiv, za 10 cukov na gotovino, ceprav ne razumem zakaj taksna razlika v ceni

St.Jimmy
27.10.2006, 18:46
da ne odpiram nove teme bi kar tukaj vprašal!

a ce ta telefon k sem ga dobil zraven ISDNja priklopis na gor v ta modem (al karkoli) sploh dela? kaže številko klicatelja?

gloris
27.10.2006, 19:08
Priklopiš lahko samo analogne telefonske aparate.

clutch
28.10.2006, 14:50
In le-ti (ce imajo CID funkcijo in displey) prikazejo ID klicocega...

Vsemogočni
02.11.2006, 12:17
Mene pa nekaj zanima glede telefona, vem, da imate precej izkušenj, pa bi rad kak konkreten nasvet.

Namreč po zamenjavi ISDN s trio paketom je žal neuporaben telefon Gigaset 3070. Nabavil sem novega Panasonic KX-TG7102FX, ki pa je proti gigaset podn, saj za mene. Namreč kar me najbolj moti sta dve stvari:

- ko je baterija že skoraj izpraznjena, telefon ne odda nobenega opozorila (piska), da je v stanju crkavanja, zato se dostikrat naredi, ko telefon pogledam, v displeju tema, telefon neuporaben,
- kar mi gre pa najmanj v račun, je pa to, ko se baterija polni, ni možno opraviti telefonskega razgovora, brez da bi aparat vzel iz polnilca.

Nobene od teh težav ni bilo z Gigaset 3070, katerega sem prodal, saj je v trio paketu tako ali tako neuporaben.

Ali kdo ve za navaden, prenosni telefon, ki ima obe prej našteti možnosti in ne presega ceno recimo 15.000 SIT (predno se izprazni, da odda ton in, da je možno prevzeti in opraviti razgovor, ko je telefon v polnilcu, ker se polni baterija). Sam sem že iskal telefone, pa nikjer ni zapisanih teh dveh podatkov. Za IP telefon (če dela enako), pa nisem pripravljen odšteti čez 30 KSIT, ker se mi škoda zdi denarja. Ne maram pa namiznega telefona.

TNX za vsak info. LP

alex1
02.11.2006, 12:57
http://www.telekom.si/teletrgovina/klasicna_telefonija/brezvrvicni_aparati/360/siemens_gigaset_sl440.html?manufacturer=-1&string=gigaset+sl440&search=do


Jaz sem si tega nabavil in na to analogno centralo je možno prijavit tudi ISDN slušalke. Sam je bla pa cena še teden dni nazaj 12.600 SIT, prav pri telekomovi trgovini. Zgleda, da so ga podražil.

moat
13.01.2007, 08:12
Pozdravljeni!

Včeraj so mi priključili paket trio; žal nisem bil doma. Tehnik je "kao" preiskusil analogni telefon (moj prejšnji brezvrvični telefon znamke Siemens Gigaset 3015 Clasic) in rekel ženi, da bo delal. Sam sem zvečer aktiviral tel. štev., žal pa telefon ne dela. Na servisnih straneh je podatek, da je tel štev. aktivirana, aparat pa je na modem priključen na prvem portu - phone 1, na katerega imam tudi dejansko priključen analogni telefon Siemens z bazno postajo in prenosno slušalko tipa 3000. Torej, zanimivo je to, da lahko s prenosne slušalke kličem v omrežja, tudi mobilna, mene pa ne dobijo na novo IP tel. štev. V slušalki, s katere se kliče (npr. prenosni mobi) sicer zvoni, prenosna slušalka analognega telefona znamke Siemens, pa ostaja tiho - ne daje nobenega glasa od sebe - ne zvoni! Nekaj je torej narobe. Poklical sem že tehnično pomoč, telefon smo namestil na drugi port phone 2, pa zadeva kljub temu ni delovala. Imate vi še morda kakšno idejo? Analogni telefon ni v okvari! Sicer pa nimam razvezanega dostopa in mi dosedanja telekomova številka in brezvrvični telefon ISDN Gigaset 4000 Confort, delujeta normalno.

Sicer VSEMOGOČNI pravi:"Namreč po zamenjavi ISDN s trio paketom je žal neuporaben telefon Gigaset 3070" Hmm, a to pomeni, da si imel enake težave? Morebiti veš ali tudi Gigaset 3015 Clasic ne deluje na modemu (Ups, nisem povedal, da imam komunikacijski prehod Sagem in da internet - sicer samo 4Mbit/s in žal ne 10Mbit/s, kot sem nameraval in tudi naročil, ter TV delujeta dobro - SiOL TV ima daleč čistejši signal kot kabelska).

Sicer pa Alex1 v tej povezavi pravi: "Jaz sem si tega nabavil in na to analogno centralo je možno prijavit tudi ISDN slušalke. Sam je bla pa cena še teden dni nazaj 12.600 SIT, prav pri telekomovi trgovini. Zgleda, da so ga podražil." Torej bi lahko kupil analogni brezvrvični telefon Siemens Gigaset SL440 s spletno ceno 8.627,04 SIT, oz. 36,00 EUR (kar se mi sicer ne zdi drago) in bi nanj lahko priključil še svojo ISDN slušalko ISDN telefona Gigaset 4000 Confort, pa bi mi delali obe? Zdaj ne vem, če je ta povezava pravilna, toda v tehničnih specifikacijah za omenjeni analogni telefon takšna možnost ni nikjer opisana. kako je s tem, gre za ta aparat ali kaj drugega? Všeč mi sicer ravno ni, no. Ima morda še kakšen drugi možnost prikopa ISDN slušalk, pa je malo drugače... no, klasično oblikovan?

Za odgovore se vam zahvaljujem. Svetujte kaj naj napravim, da bo stvar delovala tako, kot je treba: torej malo se razpišite, prosim.

LP moat!

alex1
13.01.2007, 08:45
Ja SIEMENS Gigaset analogne in ISDN slušalke je možno prijavit tudi v več baznih enot. Potem po želji preklopiš.

gloris
13.01.2007, 09:48
Za ISDN telefone bi bilo morda uporabno tole http://menea.enaa.com/Siemenstelefoni/product.asp?dept_id=343&pf_id=2987
http://www.el-jamnik.si/pdf-doc-xls/novosti/tiptel.pdf

moat
13.01.2007, 13:44
Pozdravljeni!

No mogoče, bo to komu pomagalo? Probem sem rešil.

Imam namreč kolega , ki je tehnik in se na telefonijo spozna, zlasti na aparate Siemens (v službi se ukvarja bolj, kot ne, s Siemensovo opremo). Torej, problem je bil ta, da sta se obe bazni postaji: ISDN Gigaset 4000 Confort in analogna postaja Gigaset 3015 Clasic, med sabo motili. Oziroma, motili sta se slušalki. Ko sem staro analogno postajo vključil, se je očitno analogna slušalka avtomatsko prijavila na ISDN bazno postajo. Zdaj imam obe bazni postaji, oziroma slušalki, ločeni. Torej, alalogno slušalko mi je kolega ponovno priključil na analogno bazno postajo. Hec pa je bil, ker mi analogni telefon po priključitvi, še vedno ni delal. Napaka je bila v priključku (kablu) tel. aparata na modem ali kakorkoli s še to strokovno reče. Delevec Telekoma mi je dal kar navaden telefonski kabel, ker originalnega več nisem imel, oziroma se je "nekam potuhnil". Kolega pa se je spomnil, da za Siemense navaden kabel ponavadi ne velja, ker ima na eni strani obrnjene žičke - priključek. Ko je te zamenjal - je telefon začel delovati. Super! Zaenkrat vse dela tako, kot je treba... tok, tok, tok...:2thumbs:

Mogoče bo to komu koristilo, ko bo priključeval analogni Siemensov telefon na modem. Hvala vsem za odgovore,

LP, moat.

kandazar
13.01.2007, 14:07
Za ISDN telefone bi bilo morda uporabno tole http://menea.enaa.com/Siemenstelefoni/product.asp?dept_id=343&pf_id=2987
http://www.el-jamnik.si/pdf-doc-xls/novosti/tiptel.pdf

Sam je malo predrag tale vmesnik (196€).

madmitch
14.01.2007, 08:46
Sam je malo predrag tale vmesnik (196€).
Kaj pa kakšen Fritz!Box (http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZBox/index.html)? Pri nas so malo dragi, se jih pa dobi na ebayu dokaj poceni. Glej le, da je Annex B.