Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : težave z francozom


RoyalShrubber
20.09.2006, 15:05
Naj začnem mojo zgodo.

Na začetku je vse delovalo. Delovalo je več kot pol leta. Delovalo je brezžično. Potlej je prišel linux....

Malo sem se hotel igrati z Ubuntom, pogruntal sem, da imajo linuxi strašne probleme z wifi opremo (takšne ali drugačne). V glavnem moral sem se povezati v moj modem (Sagem f@st 3344) preko kabla (v http://192.168.2.1) in onesposobiti enkripcijo ter se povezati 'v modemu' na siolov račun. Tako je pod linuxi internet lepo tekel. Je pa bil problem - ker je prek dhcp-ja zunanji ip dobil modem, sem moral imeti isti ip na obeh računalnikih in porti niso bili preusmerjeni (+ da je tak ip napol statičen...).

Nato sem se naveličal linuxov (ki jih sploh ne prenašam najbolj), ter hotel vrniti konfiguracijo modema v prejšnje stanje - torej pridobitev IPja prek dhcpja na vsakem računalniku, s čim bi dobil tudi forwardane porte (in bi tako lahko rolal server). Evo in tukaj nastopi težava. Ful velka težava. Sem pritisnu na un knof v nastavitvah, ki naj bi ustavu povezovanje prek dhcpja v modemu. Se probal povezat v siol z compom. Sem se povezal. Pa me je po nekaj sekundah vrglo.
Nato sem probaval razne kombinacije enkripcij (WEP64/128, WAP, speminjal default ključe, open/shared authentication...), različne kanale, b+g/g nastavitev, se igral z nastavitvami na compu vendar nisem našel nič konstruktvnega. Čeprav mi je uspelo, da se povezava obdrži za pol ure in se pretoči 150MB podatkov je rezultat na koncu vedno enak. Modem se obesi in povezave ne morem vzpostaviti dokler modema fizično ne resertiram (se pravi elektrika ven/not). Sicer je enkrat resertiranje compa pomagalo vendar to generalno ne reši problema in je po vsej verjetnosti problem v modemu.

Tako, jaz sem čisto obupal, počutim se kraljevsko nategnjenga, predvčerajšnim sem klical siol podporo so mi obljubili da bodo nasledn dan upgradal flash na verzijo 7.35, vendar se ni nič spremenilo. Danes mislim mislim spet klicat, prosim pa še vas za kakšen odgovor ali rešitev.

Imam Siol solo 1024/256 prek pže prej omenjenega sagema f@st 3344, compi majo winXP sp2

Mislim men je ta wifi oprema požrla že tok živcev (vsaj 12h ****anja z nastavitvami), da sem tik pred tem da mi bo film poču. Majke d bom sneu brezžično kartico ven in z njo ražagu žile tistmu kretenu k si je spomnu tak cenen modem sploh dat med ponudbo :mad: :mad: :mad: :mad: Bi rekel, da zaradi konfiguracije nebi nič delalo ali pa nedelalo samo na enem compu zaradi napačne konfiguracije tega compa... ampak ne stvar pretoči 150MB (!!!!!!!!!) in se nato obesi :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

PS: Da bom lahko poslal ta post bom moral ponovno resertirat modem...

vragec
20.09.2006, 16:15
Tudi jaz sem imel enake težave. Pol leta mi je povezava WiFi delala brez problema, (modem - pc - 8 m), potem udarec strele v modem in nakup novega modema. Modem je imel predzadnji FW in povezava je zdržala le nekaj časa potem pa rest modema in to v nedogled. Nadgradili so mi modem z zadnjim FW 7,35 povezava še vedno prekinja (emule minimalne povezave - medtem ko sem prej vlekel dol 20 stvari in število povezav je bilo zelo veliko 500 na posamezno stvar ki sem jo vlekel pa ni bilo nobenega problema). Modem sem odnesel v teletrgovino na servis kjer so mi dali nadomestnega kjer se je vse skupaj ponavljalo. Danes sem dobil modem s popravila kjer so baje na novo naložili Software. Ker sem v službi in še nisem uspel stestirat modema ga bom jutri in bom poročal kaj bo. Na prejšnjem modemu je bil star FW in je vse delalo bp sedaj pa je novi FW zato mi ni jasno zakaj zadeva ne dela, Tudi jaz imam linijo 1024/256 in sedaj bom uporabljal torente saj je tukaj manj povezav.
Čeprav večina pravi da so krivi P2P programi da se modem zafila pri meni prej ni bilo tako.

WiFi mi je delal samo brez zaščite.

Sem tudi ponovno formatiral računalnik, menjal wifi kartico, menjal usb wireless adapter netgear wg113t pa zadeva še vedno ni delala.

Se oglasim jutri ko stestiram.

.

vragec
21.09.2006, 18:12
Prvi dve uri je lelalo normalno (WiFi) potem pa spet prekinitve, medtem ko na kabel dela bp.

Nimam pojma kaj bi to bilo.

drnovurb
22.09.2006, 07:43
Prvi dve uri je lelalo normalno (WiFi) potem pa spet prekinitve, medtem ko na kabel dela bp.

Nimam pojma kaj bi to bilo.

Če imaš integriran Intel-ov Wireless model 2100 ali 2200 je problem v tem... Poišči software upgrade za tvoj WiFi in težave bodo izginile.... (keep your fingers crossed)...

LP

vragec
24.09.2006, 06:51
Nimam intelovega. Vse je tako kot pred pol leta razen modem ima novejši FW.

vragec
26.09.2006, 13:12
Sem si od prijatelja sposodil modem sagem z FW 6.19, to je isi FW kot sem ga imel jaz preden sem zamenjal modem. Brezžična povezava dela že 5 ur bp, modem še niti enkrat ni zmrznil.

V čem je problem da modem z novejšim FW 7,35 ne dela tako kot bi moral.

Vprašanje:

Ali je mogoče modem iz FW 7,35 dati nazaj na 6.19 ??????????

drnovurb
26.09.2006, 15:09
Kliči 080-1000 in prosi, da ti modem downgrejdajo ;)

vragec
26.09.2006, 19:28
Ker ima prijatelj žično povezavo sva samo zamenjala modem tako da sedaj ni nobenih problemov več. Brezžična povezava dela na 8 m vredu že 11 ur. Signal je zelo dober čez dve steni (4 črtice od 5-ih).

Samo še zmeraj mi ni jasno kako modem z starejšim FW dela boljše kot z novim.