Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ne morem ne več povezati na ADSL ...


azislo
24.09.2006, 11:43
Kot vsako jutro sem v četrtek 21. septembra vpostavil poveazvo z ADSL ter odšel v šolo. Ko pa pridem domov je povezava prekinjena, na njo pa se ne morem več vzpostavit, saj mi kaže le ' Povezovanje z WAN Miniport (PPPOE)' ter čez par sekund pokaže napako 678 - Ne morem se povezati z oddaljenim računalnikom. Kličem na SiOL kjer mi uslužbenec pove, da mi bo nadgradil modem ter nato videl kaj bo. A ko to naredi se nič ne zgodi ( če ga je sploh nadgradil saj pod firmware še vedno piše 0XB2d050C ). Kličem še enkrat kjer po pol ure izve, da se je posvetoval z serviserjem, ter da deluje vse, le povezavo z PPPOE ne morejo vzpostaviti. Pravijo da bodo danes popoldne ali jutri poslali tehnika, da pogleda v centralo kako je tam ( doma sem iz Kostanjevce na Krki). Danes je nedelja in situacija je nespremenjena, opazil sem še, da telefon, ko me kdo kliče, vrne zelo popačene klicateljeve zvoke, medtem ko me on normalno sliši. Modem se normalno sihronizira, lučka za ADSL gori, za telefon pa utripa, tako da stvar izleda kot da bi delala. ...

Juti kličem na Siol in pričakujem, da se zadeva do torka razreši. To sporočilo sem napisal pomočjo Dial-upa ( sramota, saj imam naročen Adsl ). Sem uporabnik ADSl dua in imam Sagemov modem ....

dkivi
24.09.2006, 12:00
pošlji še username po OS-u storžu

Slowhand
24.09.2006, 15:38
Izbriši obstoječo in kreiraj novo povezavo - dostikrat pomaga,pa resetiranje sagema je tudi znana zadeva

srus012
24.09.2006, 20:35
Pri meni se je pred časom zgodilo podobno, vse je delovalo bp. potem so pa kar naenkrat ob poizkusu vzpostavitve ADSL povezave windowsi vedno javili napako 775 The call was blocked by the remote computer.

Poglej si opis na http://forumi.siol.net/showthread.php?t=19163 Osnovni problem je bil v Bitdefenderju, morda bo nasvet pomagal tudi tebi.

LP

Slowhand
25.09.2006, 04:55
http://pomoc.siol.net/nastavitve/adsl/adsl-xp-pppoe/napaka-error-678-i/

http://pomoc.siol.net/nastavitve/adsl/adsl-xp-pppoe/napaka-error-678/

http://www.tiscali.co.uk/help/broadband/error_678.html

je vse opisano.....če pa še to ne pomaga,pol pa navali na telefon....

azislo
28.09.2006, 12:42
Napaka je bila odpravljena, prosim za zaklep !

Cavallo
28.09.2006, 12:43
Fino bi blo če še poveš kaj je bilo da bo kdaj mogoče še kak drug kej pamtnga odnesu od tega ?

Ipod
01.10.2006, 16:54
Ce se modem sinh. ter delujet tudi voip je 95% sigurno, da je težava pri uporabniku. Instalira se na novo driverje
proba prklopt na drug port al pa z drugim kompom/kablom. Ma da dela.

ivan007
13.10.2007, 05:27
Če se mi to zgodi, izklopim modem iz omrežja za nekaj minut in potem nazaj.
Stvar deluje, čeprav to ni najboljša rešitev.
To velja za napako, ki jo je opisal azislo (PPOE in napaka 678).
lp.

not!
21.10.2007, 20:54
povej kaj je rešilo težavo..imam isti problem kot ti, vendar mi ga ni uspelo rešit!

Sara
09.08.2008, 12:06
Najprej en lep pozdrav! Tale tema sicer spada med starejše vedar vseeno imam problem za katerega nujno potrebujem rešitev in vas prosim za pomoč. Naj še omenim da nisem ravno nek strokovnjak na račulaniškem področju. Včeraj je v naši okolici za nekaj trenutkov zmanjkalo elektrike, račulanik stacinarni je biv tedaj prižgan. Ko sem ga po izpadu el. ponovno prižgala pa se ni bilo več mogoče povezati na internet, prikazala se je Napaka 678. S prenosnikom brezžično pa se lahko normalno povežem. To se je zgodilo prvič, pa imam siol že malo več kot 3leta. Potem sem resitirala modem, še vedno enako, mrežna kartica je omogočena, poskusila sem še nekaj drugih stvari pa nič. Na siol raje nisem klicala ker vem kak bo njihov odziv ˝resitirajte modem˝. Zato sem se raje obrnila na vas. Res NUJNO potrebujem pomoč.
LP Sara

MCblue
09.08.2008, 14:15
Vseeno svetujem, da se pokliče na 0801000. Boste že skupaj odkrili napako. Kadar se je meni to zgodilo, sem resetiral router in potem na novo poizkušal vzpostaviti povezavo. Lahko pa vseeno poskusiš v omrežnih povezavah (nadzorna plošča) pod lastnostmi popraviti povezavo. Mogoče bo potem delovalo.

Lp

080 Urban
11.08.2008, 10:06
Poizkusiš lahko računalnik priklopiti na isti kabel in isto vtičnico, kjer imaš priklopljenega prenosnika. V primeru da še vedno ne deluje, je okvara v računalniku, v nasprotnem primeru pa je težava v modemu in nas pokliči na 080-1000.

lp