Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Globalizacija Vrača Udarec....


cactus
24.09.2006, 16:41
Neuspešni učenci se bodo učili poklicev v novih šolah

Na desettisoče učencev v škotSkih šolah bodo prisiljeni zapustiti klasične razrede, da se bodo učili poklicev….. V POSEBNIH ŠOLAH!

http://news.scotsman.com/index.cfm?id=1410932006

Kot vse kaže, se počasi in "for šur" zahod začel zavedati, da tudi šolstvo kot tako preveč stane.
In nenazadnje zmanjka ljudi, kateri bi delali nizko plačana dela. In če se hoče zajeziti pritisk imigracija, hm, treba pripraviti ljudi, da bodo začeli - delati.

buba
24.09.2006, 16:58
:rolling: ---zdej pa res ne vem -- a je to Bolonjska al Lizbonska strategija...:O

cactus
24.09.2006, 17:06
Verjel al pa ne, naša bo!

buba
24.09.2006, 17:09
Verjel al pa ne, naša bo!--mah --pr nas imamo Slovake --- btw. - na mesto ekonomista 1000 prijav --- na mesto varilca 0 -----;)--p.s. -- konec maja 2006 v Sloveniji 45 brezposelnih dr. znanosti

cactus
24.09.2006, 17:25
Zanimivo pri vsem je to, da je Slovenije za malo več kot polovico Phoenixa. In če pogledaš na kolikšni kvadraturi, ti postane jasno, da se standard ne bo nikoli mogel primerjati z velemesti.

Dejstvo je, da taka ekonomija v večini potrebuje delovno silo, katera dela fizično opravi. Takoimenovane modre ovratnike.
In nasledna, dokaj čudna ugotovitev, da večina dobrih strokovnjakov ne more dobiti pravih služb iz enega samega vzroka: pravi strokovnjaki so dejansko svobodomiselni ljudje, prostega duha in se zelo težko podredijo.
Za dokaz bi lahko pokazal marsikakšen assesment test....
Ne, danes je veliko bolj pomembno, da znaš lesti v rit in narediti točno to, kar se od tebe zahteva. Pričakovanj že zdavnaj ni več in podložnost mora biti 110%. Sicer te enostavno ni.

Šolstvo pa - cel svet je ob največjem bumu globalizacije trobezljal, da se moramo izobraževati na višje nivoje...
Tamal delavec bo omogočil svojim frocom šolo že zato "da se vam ne bo treba matrati kot meni..."..
Celotni sistem pa ob tem pozablja, da je na koncu verige vedno tamal človek, ki še zmeri v pajacu tam neki šraufa, pometa, al pa deske skobla.

In sedaj naenkrat - ni več ljudi, ki bi HOTELI to delati.
Višja izobrazba - višja plača.
In kje je limit?:dontknow:

buba
24.09.2006, 17:35
--saj to je ravno vsa finta -- ne, da je delitev po delu ( kar bi bilo logicno ) -- delitev je skoraj iskljucno samo se po izobrazbi --- posledicno --- ni vazno, kaj znas, pac, pa kaj ves... in ni vazno, kaj naredis, pac pa kako, to prodas --- :approve:

1knap
24.09.2006, 18:03
--mah --pr nas imamo Slovake --- btw. - na mesto ekonomista 1000 prijav --- na mesto varilca 0 -----;)--p.s. -- konec maja 2006 v Sloveniji 45 brezposelnih dr. znanosti

Mogoče je vaši Upravi spodrsnilo pri upravljanju s človeškimi viri in zato ne dobite nikogar v proizvodnjo...
Izguba dobrega imena delodajalca je lahko zelo huda pri zagotavljanju delovne sile...:veryevil:

buba
24.09.2006, 18:09
Mogoče je vaši Upravi spodrsnilo pri upravljanju s človeškimi viri in zato ne dobite nikogar v proizvodnjo...
Izguba dobrega imena delodajalca je lahko zelo huda pri zagotavljanju delovne sile...:veryevil:--- prevec gledas Google ( mislim na firmo in ne na splet ) :rolling: --- pri nas, ce se nisi opazil, so samo ce cloveski stroski in ne viri -- p.s. -- moja uprava je zelo zanimiva zival ( Telekom ) -- niti ne vem, koliko lahko samostojno vodi politiko, glede na to, da je drzava se vedno cca 70 % lastnik...;)

cactus
24.09.2006, 18:26
"Mogoče je vaši Upravi spodrsnilo pri upravljanju s človeškimi viri in zato ne dobite nikogar v proizvodnjo...
Izguba dobrega imena delodajalca je lahko zelo huda pri zagotavljanju delovne sile..." čist po knapovsko nabija naš kolega - knap.osat pa prau: ja pa kva še!
celoten evropski sistem je bil zastavljen - uč se, da ti ne bo treba delat!

Dokler je obstajal vzhodni blok - je blo OK.
Dokler so obstajal neuvrščeni - je blo OK.

Vsi taki so bili balans in so držali apetite mal bolj na špagci.
In hudič se je utrgal s špagce, amigo!

1knap
24.09.2006, 18:29
Potem Ti zelo težko verjamem, da ni bilo prijav na mesto varilca...

Prinas so človeški stroški ampak ne zaradi plač ampak zaradi davčne politke LDSa, ki jo sedaj ta vlada poizkuša postavit primerljivo z EU.

1knap
24.09.2006, 18:32
"Mogoče je vaši Upravi spodrsnilo pri upravljanju s človeškimi viri in zato ne dobite nikogar v proizvodnjo...
Izguba dobrega imena delodajalca je lahko zelo huda pri zagotavljanju delovne sile..." čist po knapovsko nabija naš kolega - knap.Nebi rekel... se spomnim nekaj let nazaj kakšne pritiske je Revoz vršil na proizvodne delavce... in danes ta uspešna firma išče delavno silo tudi v Celju in Velenju ker je v lokalnem okolju izgubila dobro ime :)

fancy
24.09.2006, 18:37
Revoz išče delovno silo po Sloveniji za projekt novi Twingo :)
Kar se delovne sile tiče je Novomeški bazen že izčrpan.
V Revozu je kolikor mi je poznano dobro delovno okolje :)

buba
24.09.2006, 18:40
Potem Ti zelo težko verjamem, da ni bilo prijav na mesto varilca...

Prinas so človeški stroški ampak ne zaradi plač ampak zaradi davčne politke LDSa, ki jo sedaj ta vlada poizkuša postavit primerljivo z EU.---pred kaksnim letom sem slisal, da podjetje iz zasavja rabi cca 20 varilcev in raznih kovinarjev ( placa solidna in moznosti nastanitve ) -- bojda se ni javil nihce ( ne me drzat za besedo ) --- kar pa se tice leporecja -- davcna politika ipd. traparije --- vse to je v kapitalizmu zgolj v funkciji dobicka -- vse drugo je sekundarnega pomena ---- p.s. --- bistvena napaka je v permisi, da je znanje nekega inzinirja ali magistra bolj pomembno, kot znanje slosarja ali mizarja --- danes vzhodnega bloka ni vec -- da jih bos nategoval z idejami in jim prodajal meglo (vedenje )-- v zameno, pa kasiral poceni resurse....( btw. -- to je tudi eden glavnih vzrokov za propad "socializma" ) --- ali drugace --- popolnoma bebasto je danes prepricanje, da bo zahod lahko drago prodajal znanje tretjemu svetu -- te pravljice, je ze davno konec...

1knap
24.09.2006, 19:31
Še huje je na Koroškem kjer delovna sila beži v sosednjo Avstijo in tam delajo tudi za 100% višjo plačo!
Očitno v Avstriji delojemalci niso samo strošek apak dobrina, ki prinaša-ustvarja DOBIČEK!

čudežni
24.09.2006, 23:41
Naj mi nekdo, ki je zagovornik glboalizacije, pove en primer, kjer je le ta bila dobra za eno skupno korist...:dontknow:

mišljeni
25.09.2006, 12:59
Potrebno se bo vživeti v vsestranske ljudi, univerzalnega formata, kot je bil da Vinci in njemu podobni, ki so delovali in bili uspešni na večih področjih..........., večja verjetnost je, da se bodo določeni deli proizvodnje še bolj drobili in specializirali, kot so to bile včasih cehovske obrti - združenja varilcev - pogodbeno delo z drugimi.... - vsekakor pa je zanimivo razmišljanje, da bi nekdo, ki ima 7. ali 8. stopnjo izobrazbe opravil kvalifikacijo za varilca ter nato opravljal delo za 5. ali 6. stopnjo - plača sledi, ali pa se bo le ta morala dvigniti ob povpraševanju na trgu del...

1knap
25.09.2006, 15:35
Naj mi nekdo, ki je zagovornik glboalizacije, pove en primer, kjer je le ta bila dobra za eno skupno korist...:dontknow:
Takšnega primera NI!
Globalizacija prinaša dobiček samo lastnikom velekapitala, ki si na ta način zagotavljajo monopole!

Grey
28.09.2006, 14:32
Heh...mislim, da bo počasi čas, da zamenjamo kapitalizem za nekaj drugega. Ne bo več dolgo vzdržal ravno zaradi tega. Prilagodit ekonomijo, cene in uvesti avtomatizacije. Ob vsej tej tehnologiji, ki jo premoremo, ne moremo reči, da še ni čas za "utopičen" svet. Čas je sedaj. Treba je izkoristiti trenutek.

buba
28.09.2006, 15:06
Heh...mislim, da bo počasi čas, da zamenjamo kapitalizem za nekaj drugega. Ne bo več dolgo vzdržal ravno zaradi tega. Prilagodit ekonomijo, cene in uvesti avtomatizacije. Ob vsej tej tehnologiji, ki jo premoremo, ne moremo reči, da še ni čas za "utopičen" svet. Čas je sedaj. Treba je izkoristiti trenutek.--hja -- na zalost, gre globalizem, ravno v drugo smer -- nekako bolj po "zeljah" prispodobe " Orwelove 1984 -- zelje so prevelike in odgovornost je premajhna... tako, da ...:(

1knap
28.09.2006, 15:18
Komplet JAmerika je globalizaciji obrnila hrbet...
Vodilni antiglobalist je Hugo Čavez...

buba
28.09.2006, 15:22
Komplet JAmerika je globalizaciji obrnila hrbet...
Vodilni antiglobalist je Hugo Čavez...--hm -- saj bi se dalo na globalizacijo gledat tudi z druge perspektive -- ne samo kapitalske -- morda bolj Einsteinove in zelje po "svetovni vladi" -- ali morda nekem druzbenem konglomeratu, brez nacionalnih drzav....verjetno je Grey imel kaj podobnega v mislih...;)

cactus
28.09.2006, 15:43
--hm -- saj bi se dalo na globalizacijo gledat tudi z druge perspektive -- ne samo kapitalske -- morda bolj Einsteinove in zelje po "svetovni vladi" -- ali morda nekem druzbenem konglomeratu, brez nacionalnih drzav....verjetno je Grey imel kaj podobnega v mislih...;)

Morda tudi, vendar raje ne bi gradil na tem temelju.
Globalizacija je kot velik kotel, kjer se vse meša, zelje in meso.
Tisti, ki so blizu, dobijo meso, tisti srednji se morajo zadovoljiti z zeljem, večini pa na koncu ostane le - postana voda na dnu lonca.

Zanimivo je bilo razmišljanje univerzitetnikov ob vse večjem zlorabljanju znanj in izsiljevanji azijskih držav. Sicer se o tem ne piše veliko....
Vendar so univerzitetniki dokazali, da USA v tem trenutku NE MORE prinesti nazaj niti razvoja niti proizvodnje.
Šolski sistem je potrebno ponovno prilagoditi razvoju in ne samo porabi.

To pa je že druga zgodba.....

buba
28.09.2006, 15:53
Morda tudi, vendar raje ne bi gradil na tem temelju.
Globalizacija je kot velik kotel, kjer se vse meša, zelje in meso.
Tisti, ki so blizu, dobijo meso, tisti srednji se morajo zadovoljiti z zeljem, večini pa na koncu ostane le - postana voda na dnu lonca.

Zanimivo je bilo razmišljanje univerzitetnikov ob vse večjem zlorabljanju znanj in izsiljevanji azijskih držav. Sicer se o tem ne piše veliko....
Vendar so univerzitetniki dokazali, da USA v tem trenutku NE MORE prinesti nazaj niti razvoja niti proizvodnje.
Šolski sistem je potrebno ponovno prilagoditi razvoju in ne samo porabi.

To pa je že druga zgodba.....jaz pa le mislim, da bo potrebna moznost, ki sem jo nakazal -- ali pa nas ne bo --- dvigovanje proizvodnje in potrosnje v nedogled ne bo mozno ( ce se ne zaradi drugega, pa vsekakor zaradi entropije ) --- ljudi je cedalje vec -- resursi so koncni in obremenjenost matere zemlje ze sedaj presega vse meje...

cactus
28.09.2006, 18:55
jaz pa le mislim, da bo potrebna moznost, ki sem jo nakazal -- ali pa nas ne bo --- dvigovanje proizvodnje in potrosnje v nedogled ne bo mozno ( ce se ne zaradi drugega, pa vsekakor zaradi entropije ) --- ljudi je cedalje vec -- resursi so koncni in obremenjenost matere zemlje ze sedaj presega vse meje...
:2thumbs:

buba, ideja je super, se strinjam, ampak poizkušam biti realen, realen v naravi človeka; človek si želi pokoriti sočloveka, človek želi biti bogatejši od sočloveka in je zato pripravljen uničiti sočloveka.
Res ne more v nedogled, zato pa so vzponi in padci. Gradi se, da se lahko poruši, to ima človek v naravi in le v modrosti voditeljev je, da se to ublaži.

In nenazadnje, narava bo slej ko prej zopet vzpostavila ravnotežje, če drugače ne, takrat ko bo nečesa zmanjkalo. Pameti?
Inteligenca je konstanta, le število ljudi se menja.....:nonono:

buba
28.09.2006, 19:44
:2thumbs:

buba, ideja je super, se strinjam, ampak poizkušam biti realen, realen v naravi človeka; človek si želi pokoriti sočloveka, človek želi biti bogatejši od sočloveka in je zato pripravljen uničiti sočloveka.
Res ne more v nedogled, zato pa so vzponi in padci. Gradi se, da se lahko poruši, to ima človek v naravi in le v modrosti voditeljev je, da se to ublaži.

In nenazadnje, narava bo slej ko prej zopet vzpostavila ravnotežje, če drugače ne, takrat ko bo nečesa zmanjkalo. Pameti?
Inteligenca je konstanta, le število ljudi se menja.....:nonono::rolling: :2thumbs:

1knap
28.09.2006, 20:10
--hm -- saj bi se dalo na globalizacijo gledat tudi z druge perspektive -- ne samo kapitalske -- morda bolj Einsteinove in zelje po "svetovni vladi" -- ali morda nekem druzbenem konglomeratu, brez nacionalnih drzav....verjetno je Grey imel kaj podobnega v mislih...;)

"Svetovna vlada" je čista utopija saj njeni ideologi niso pričakovali tako brutalne gospodarske rasti Kitajske, ki sebe vidi kot bodočo prvo supersilo na Zemlji.
Kitajci so po defoltu kar vsi na robu skrajnega nacionalizma in si definitivno nebojo pistil prat možganov...
Mogoče bi uspela kakšna "nini svetovna vlada" EU + SAmerika+ Avstralija in NZelandija... kaj več definitivno NE!
In družbeni konglumerat breznacionalnih držav?
Fant ta bo pa težka... sam tanov švicarski zakon o azilu si poglej!

buba
28.09.2006, 20:19
"Svetovna vlada" je čista utopija saj njeni ideologi niso pričakovali tako brutalne gospodarske rasti Kitajske, ki sebe vidi kot bodočo prvo supersilo na Zemlji.
Kitajci so po defoltu kar vsi na robu skrajnega nacionalizma in si definitivno nebojo pistil prat možganov...
Mogoče bi uspela kakšna "nini svetovna vlada" EU + SAmerika+ Avstralija in NZelandija... kaj več definitivno NE!
In družbeni konglumerat breznacionalnih držav?
Fant ta bo pa težka... sam tanov švicarski zakon o azilu si poglej!:rolling: --saj cactus ( osat ), me pozna iz drugega foruma, kot zagovornika anarhije, kot druzbenega modela svobodnih in absolutno odgovornih posameznikov --- jasno, da mi je jasno, da je to utopija in , da z realnim stanjem nima nic skupnega --- problem, ki se kaze pri globalizmu je samo eden in ta je temeljni --- Bog-dobicek, nima nobene strategije, perspektive ali bivanjske existence --- razen lastne "debelosti" .... ;)

mrjerry
29.09.2006, 07:02
Zanimivo pri vsem je to, da je Slovenije za malo več kot polovico Phoenixa. In če pogledaš na kolikšni kvadraturi, ti postane jasno, da se standard ne bo nikoli mogel primerjati z velemesti.

Dejstvo je, da taka ekonomija v večini potrebuje delovno silo, katera dela fizično opravi. Takoimenovane modre ovratnike.
In nasledna, dokaj čudna ugotovitev, da večina dobrih strokovnjakov ne more dobiti pravih služb iz enega samega vzroka: pravi strokovnjaki so dejansko svobodomiselni ljudje, prostega duha in se zelo težko podredijo.
Za dokaz bi lahko pokazal marsikakšen assesment test....
Ne, danes je veliko bolj pomembno, da znaš lesti v rit in narediti točno to, kar se od tebe zahteva. Pričakovanj že zdavnaj ni več in podložnost mora biti 110%. Sicer te enostavno ni.

Šolstvo pa - cel svet je ob največjem bumu globalizacije trobezljal, da se moramo izobraževati na višje nivoje...
Tamal delavec bo omogočil svojim frocom šolo že zato "da se vam ne bo treba matrati kot meni..."..
Celotni sistem pa ob tem pozablja, da je na koncu verige vedno tamal človek, ki še zmeri v pajacu tam neki šraufa, pometa, al pa deske skobla.

In sedaj naenkrat - ni več ljudi, ki bi HOTELI to delati.
Višja izobrazba - višja plača.
In kje je limit?:dontknow:

:2thumbs:

yamamoto
29.09.2006, 22:01
Globalizacija se jim je sfižla...
Lovu na teroriste se že reži cel svet...
Kja vraga si bojo zdaj Ameri izmislili? :dontknow:

1knap
30.09.2006, 17:55
Ekonomski terorizem!

Recimo Katar je 5% svojih deviznih rezerv že konvertiral v EURE.
Muslimani lepo počasi selijo svoj kapital iz ZDA v Libanon zato ga je Izrael v želji, da bi zaustavili nastanek novega finančnega centra tudi tako močno bombardiral.
Ni bombandiral Hezbolaha ampak gospodarsko infrastrukturo in državno-finančne ustanove...

Ampak to še ni vse... Arabska liga se pripravlja na uvedbo skupne valute po vzoru EU.
To bo še pesek v oči proameriškim Talibanom :)

anarchy
01.10.2006, 19:46
Ljudje delamo prevec in imamo premajhne place, ce bi vsi delali to, kar je potrebno in si pravilno delili delo in place, bi vsi iziveli v raju in bi vsega imeli prevec.

Whitezero
01.10.2006, 20:27
Ekonomski terorizem!

Recimo Katar je 5% svojih deviznih rezerv že konvertiral v EURE.
Muslimani lepo počasi selijo svoj kapital iz ZDA v Libanon zato ga je Izrael v želji, da bi zaustavili nastanek novega finančnega centra tudi tako močno bombardiral.
Ni bombandiral Hezbolaha ampak gospodarsko infrastrukturo in državno-finančne ustanove...

Ampak to še ni vse... Arabska liga se pripravlja na uvedbo skupne valute po vzoru EU.
To bo še pesek v oči proameriškim Talibanom :)

Imaš za to, kakšne utemeljene in odlične vire? Razen če to ni kakšno pro-islamsko pranje bedarij.

1knap
01.10.2006, 21:16
Imaš za to, kakšne utemeljene in odlične vire? Razen če to ni kakšno pro-islamsko pranje bedarij.


Strici so mi povedali :)

ata
02.10.2006, 14:11
Ekonomski terorizem!

Recimo Katar je 5% svojih deviznih rezerv že konvertiral v EURE.
Muslimani lepo počasi selijo svoj kapital iz ZDA v Libanon zato ga je Izrael v želji, da bi zaustavili nastanek novega finančnega centra tudi tako močno bombardiral.
Ni bombandiral Hezbolaha ampak gospodarsko infrastrukturo in državno-finančne ustanove...

Ampak to še ni vse... Arabska liga se pripravlja na uvedbo skupne valute po vzoru EU.
To bo še pesek v oči proameriškim Talibanom :)
Kako to misliš nov finančni center?
Libanon je že dolgo finančni center Bližnjega vzhoda. Nejdaj so ga imenovali tudi "Švica bližnjega vzhoda". Na žalost ima Libanon veliko arabskih "prijateljev", ki so najprej ustanovili državo v državi na jugi Libanona in od tam napadali Izrael. Ko je Izraelcem počil film in so južni del Libanona zasedli, so Libanoncam prijateljsko priskočili na pomoč Sirci, ki so Libanon okupirali in izropali.
Tisto kar se je zgodilo letos, je samo ponavljanje zgodovine.

1knap
02.10.2006, 23:19
so Libanoncam prijateljsko priskočili na pomoč Sirci, ki so Libanon okupirali in izropali.


A tako kot Izrael?

1knap
02.10.2006, 23:22
Arabska liga je na zasedanju v Libanonu sprejela sklep o ustanovitv skupne valute...

Splošno znano in javno objavljeno...

Whitezero
06.10.2006, 11:58
1knap

in ta valuta je.
Sicer pa arabcem ne moreš verjeti besedice, kajti enkrat so Iranci rekli, da bodo Maja menjali evre namesto dolarjev, kot valuto za prodajo nafte. IN kaj je zdaj? Nič, celo izginilo je.
Arabci to izkoriščajo za bedno bedno in neuresničljivo propagando. Druge razlage ni.
Uvajanje skupne valute ni tako enostavno, le poglejte, kaj se je zgodilo z Evropo, ki je razvitejša in je uvedla Evro leta 2000, kako bi moralo biti šele z arabskimi oz. islamskimi državami, ki so po bogastvu neenakomerne.

1knap
06.10.2006, 13:28
Ko je Iran napovedal možnost prodaje nafte za EURe in začetek delovanja lastne naftne borze (poslovanje v EUR) so ZDA&Izrael naveliko razmišljala o vojaškem napadu na iranske jederske objekte.Tresla se je gora in rodila se je miš v obliki neke resolucije UN. Zato ne bluzi o nekakšni neuresničljivi propagandi. Kajti prav ta neuresničljiva propaganda je minimalizirala vojaško opcijo reševanja Iranskega jederskega problema...